Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Modelare ciocolata

- - - - -
  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
pinguinul666

pinguinul666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,710
  • Înscris: 06.10.2015
am vazut pe youtube, un bun bucatar care crease lucruri super din ciocolata - torturi de ciocolata, dar cu forme incredibile, de pilda, un melc nautilus (atasament)

oare cum a putut modela ciocolata asa ?!
am cautat si eu un tutorial pt modelarea ciocolatei "la liber" (adica fara o forma fixa), dar nu prea am gasit!

aveti voi vreunul  (video/ imagini clare etc) ?

evident, nu am pretentia sa recreez acel superb tort nautilus!
ceva mult mai simplu, dar chiar sunt curios cum se poate modela cioclata "la liber" si sa si ramana in forma aceea, la temperatura ambientala, fara a se topi si a curge

Attached Files



#2
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 03.12.2014

View Postpinguinul666, on 16 aprilie 2018 - 23:10, said:

dar chiar sunt curios cum se poate modela cioclata "la liber" si sa si ramana in forma aceea, la temperatura ambientala, fara a se topi si a curge

exact așa cum se modelează lutul, cum se sculptează marmura, sau cum se toarnă bronzul: cu pricepere și talent. Și multă muncă.

#3
Nedelcu-90

Nedelcu-90

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 29.06.2014
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/bbA2sYeUiSE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#4
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,804
  • Înscris: 03.02.2007
N-aș preaș crede că "tentaculele" alea sunt din ciocolată. Mai degrabă marțipan.
Cred că astfel de modele se realizează folosind mai multe tipuri de materie primă, de diferite consistențe și posibilități de modelare.

#5
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,137
  • Înscris: 22.05.2003
Ciocolata trebuie temperata si se prelucreaza la anumite temperatura.

https://www.ecolecho...-tempering.html

#6
honeymik

honeymik

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,531
  • Înscris: 18.02.2014
Mai degraba intrebarea este ce tip de ciocolata folosesti, nu cum se modeleaza ...

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate