Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sediment de la pastilele efervesc...

Sfat achizitie FIat Tipo

Card access Business Lounge(s) In...

Gaura prin armatura, cum dam?
 Cand apare Patria mea esti tu?

Program masina spalat / intretinere

Upgrade display Lenovo Ideapad 32...

Atentat Terorist Strasbourg
 Samsung ar avea de gand sa intre ...

PLUS SPORT...HOCKEY

Alegere marca utilaje tamplarie pal

nitrocalcar periculos?
 Recomandare termopan

Sfaturi achizitie Dacia Logan

ABS aprins in bord

"De ce ti-e frica nu scapi"
 

Siguranta pentru trifazic

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
0absolut

0absolut

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 19.02.2014
Am de alimentat cate ceva, transformator propriu.
Am un cablu de 4x35mm + o impamantare de 25mm. Cablul meu o sa aiba o lungime de 50-55 de metri. Ce siguranta ar fi buna pentru a proteja acest cablu? Nu bagati formule ca ma pierd :) Siguranta o sa fie INAINTE de calu de aceea am spus sa-l protejez (nu vreau intrebari daca pun siguranta inainte sau dupa cablu ca o sa pun una si dupa dar la aia ma gandeam ca 100A o sa fie decent; daca trebuie 100 inainte de cabliu o sa fie de 60 >>sau 63 dar nu incepeti cu off-topic va rog<< )
PS: treaba o sa fie facuta de un electrician dar vreau informatii si de aici ca sa stiu ca face bine ceea ce face
PS2: mm=milimetri patrati pentru cei care vor sa se abata de la subiect

#2
buntzi

buntzi

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,436
  • Înscris: 09.09.2006
Presupunând că acel cablu este din cupru (n-ai precizat), e capabil să țină destul de liniștit 140A în regim continuu fără să se încălzească. Siguranța de dinainte de cablu are rol să nu lase respectivul cablă să ia foc din cauza suprasarcinii, așa că 125A (sau chiar 150) o să îndeplinească rolul dorit. Siguranța pe care vrei s-o pui după cablu o alegi în funcție de consumator.

Edited by buntzi, 15 April 2018 - 11:02.


#3
0absolut

0absolut

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 19.02.2014
Am uitat sa precizez ca e cupru... greseala mea
Multumesc pentru informatii
La capatul celalalt o sa fie un tablou cu o siguranta probabil de 100A si 125A unde pleaca cablul

#4
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,396
  • Înscris: 07.11.2006
Depinde ce alimentezi cu acel cablu.
Daca consumatorul tau este un motor trifazic de 3 kw iti ajumge una de 6A
Daca alimentezi un motor trifazic de 30 kw ai nevoie de una de 50A.

#5
dejanalex

dejanalex

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 194
  • Înscris: 19.02.2008
se recomanda a utiliza 4A/mm
la acea sectiune poti folosi de 125A, chiar si 150A fara probleme

#6
flomelomanul

flomelomanul

    Opera lover

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 12.07.2011
Presupun că acel cablu este îngropat în pământ (n-ai specificat lucrul ăsta). Dacă e corectă presupunerea mea, atunci curentul maxim admisibil prin acel cablu este de 157A. Pentru protejarea lui, trebuie aleasă o valoare standardizată a siguranțelor imediat inferioară valorii curentului maxim admisibil, adică 125A.
La lungimea de 55 m a cablului și la o valoare a curentului nominal de 125A, căderea de tensiune este de cca. 5 V, adică cca. 1,25%, ceea ce este foarte bine.

#7
kolfleading

kolfleading

    MU13 P5D

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,281
  • Înscris: 01.03.2013
La plecarea cablului, cred ca ar fi mai bine ca siguranta sa fie fuzibila (MPR NH00 125A), nu automata.
Siguranta fuzibila este mai robusta, mai toleranta la eventuale suprasarcini tranzitorii.

La sosire se poate folosi siguranta automata (disjunctor magneto-termic), dimensionata in functie de consumatorii care urmeaza si cablul care alimenteaza acesti consumatori.

Edited by kolfleading, 15 April 2018 - 12:14.


#8
gcom61

gcom61

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,569
  • Înscris: 21.01.2007
Eu cred ca in primul rand trebuie luat in calcul curentul debitat de transformatorul instalat si apoi se pune problema protectiei cablului.
Deci,...traful cat curent poate debita?!

#9
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,782
  • Înscris: 26.11.2006
"La capatul celalalt o sa fie un tablou cu o siguranta probabil de 100A si 125A unde pleaca cablul"
Ai vre-o uzina ceva la capatu´ ala?

#10
0absolut

0absolut

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 19.02.2014
In legatura cu trafu e de 1000A si sa nu intram in detalii va rog
100A o sa fie siguranta dupa cablu, iar din ea vor fi plecarile pe sigurante in functie de consumator. Tablou mai ''industrial'' nu ''de casa'' cu 4 sigurante

#11
flomelomanul

flomelomanul

    Opera lover

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 12.07.2011
0absolut
Să știi că nu-mi place atitudinea ta. Noi ne pierdem vremea ca să-ți dăm sfaturi, iar tu o tot dai cu „hai să nu intrăm în detalii”. Poate că și detaliile alea pot conta în acordarea unor sfaturi pertinente la problema ta.

#12
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,396
  • Înscris: 07.11.2006

View Post0absolut, on 15 aprilie 2018 - 13:12, said:

In legatura cu trafu e de 1000A

Acolo mai lipseste ceva.

#13
gcom61

gcom61

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,569
  • Înscris: 21.01.2007
1000A/400v...?????????!!!!!!

Poate ne traduci si noua...

#14
curentarul

curentarul

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 369
  • Înscris: 12.08.2013
" Va intreb ceva dar sa nu ma intrebati nimic! "  Tu il verifici pe ala care iti face lucrarea prin intermediul nostru? Daca vrei sa afli ceva, raspunde la intrebarile care ti se pun. Ca sunt spre binele tau si nu al nostru. Din traful ala de 630 asta este singura plecare? Bafta!

#15
flomelomanul

flomelomanul

    Opera lover

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 12.07.2011
@curentarul et comp.
Ati vazut, boieri dumneavoastra, cum sta treaba? S-a vazut nenea arogantul cu caii in caruta (adica cu informatii furnizate de catre cei care ne-am pierdut vremea pe aici), iar acum nu mai da niciun semn de viata...Posted Image

#16
0absolut

0absolut

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 19.02.2014
Am avut o perioada mai aglomerata ... imi cer scuze
trafu e de 1000A 400V dar am presupus ca din moment ce am intrebat pt un trifazic restul venea de la sine. Nu prea le am eu cu explicatiile deci imi cer scuze. Nu incerc sa fiu nesimtit sau ceva dar cand incepi si dai detalii incepe lumea sa intrebe de ce imi trece prin curte o linie de 6KV sau de unde am trafu , etc.
Din traf asta e singura plecare MOMENTAN, deoarece in directia respectiva consumul nu poate creste asa de mult iar in alta directie o sa vad la momentul respectiv. Din ce mi s-a spus e 1000A dar nu stiu exact ca nu am gasit nici un afis pe el
Pentru cine intreba de ce cablu asa de gros ... ideea e ca imi iau si o rezerva destul de mare deoarece nu stiu ce se va intampla in viitor si nu vreau sa schimb chestii prea des + ca nu e pt a alimenta o casa ci pentru altceva unde poate sa apara neprevazutul
O seara placuta

#17
GeorgeTrisina

GeorgeTrisina

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,467
  • Înscris: 19.12.2011
Adica 400KVA are traful. La plecarea cablului 4x35+25 pui 100A, curba C cu asta ai protectie sigura. In aval depinde ce puteri au consumatorii respectivi.
1000A ai in regim AC1 daca vrei sa folosesti consumatori in AC3... ii mai scade puterea si atentie... nu ai voie sa incarci la maxim acel post trafo pt ca imbatraneste izolatia si in final iti bubuie. O sectiune decenta pt puterea lui ar fi 3x240+120

Edited by GeorgeTrisina, 26 April 2018 - 06:20.


#18
0absolut

0absolut

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 19.02.2014
Multumesc de explicatii ... oricum nu cred ca o sa fie incarcat nici la 50% din capacitate in cel mai "negru" caz. Eu vroiam sa fiu sigur ca ceea ce face electricianu e sigur (in tablou siguranta e de 100A dar vroiam sa stiu daca e ok 125A care o pune unde pleaca acel cablu pentru a-l proteja). Nu inteleg de unde supararea unora ca am intrebat daca e corect ce face electricianul. Mie imi place sa verific meseriasii prin diferite surse ca ii platesc cat imi cer si vreau sa fiu sigur ca isi fac treaba CORECT. Nu stiu daca unii cred ca e mai usor sa lasi pe cineva sa faca cum vrea el fara sa ceri si alte opinii, tinanad cont ca nu as vrea un cablu in flacari, mai ales ca e platit de mine ca si restul instalatiei si pot spune ca nu e chiar ieftin. Cred ca la o casa noua intrebi si in alta parte daca fundatia are cat trebuie in functie de ceea ce faci acolo, chiar daca  e facuta de o firma autorizata. E acelasi lucru si aici dar e alta meserie
In fine, multumesc pentru raspunsuri

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate