Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ne-ati furat viata, copilaria, li...

CFM

Mancarime in ureche

Intre forta si pricepere
 Fisier AC3 sau DTS care sa arate ...

Marfa cumparata de la Arizona Mar...

Slabit la sala?

Tapet textil
 Unde as putea gasi un tutorial In...

Obturatie de canal bine facuta - ...

De ce smartu' se vinde ca pai...

Defilare cu Soimii Patriei la Pit...
 Xiaomi Redmi 5 Plus - pareri?

Stepway/Sandero/C-Elysee/Hyundai ...

Led h4 cu lupa de ceata

Hai sa adunam impreuna toate dove...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Siguranta pentru trifazic

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
0absolut

0absolut

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 188
  • Înscris: 19.02.2014
  • ID membru: 850,665
Am de alimentat cate ceva, transformator propriu.
Am un cablu de 4x35mm + o impamantare de 25mm. Cablul meu o sa aiba o lungime de 50-55 de metri. Ce siguranta ar fi buna pentru a proteja acest cablu? Nu bagati formule ca ma pierd :) Siguranta o sa fie INAINTE de calu de aceea am spus sa-l protejez (nu vreau intrebari daca pun siguranta inainte sau dupa cablu ca o sa pun una si dupa dar la aia ma gandeam ca 100A o sa fie decent; daca trebuie 100 inainte de cabliu o sa fie de 60 >>sau 63 dar nu incepeti cu off-topic va rog<< )
PS: treaba o sa fie facuta de un electrician dar vreau informatii si de aici ca sa stiu ca face bine ceea ce face
PS2: mm=milimetri patrati pentru cei care vor sa se abata de la subiect

#2
buntzi

buntzi

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,346
  • Înscris: 09.09.2006
  • ID membru: 96,049
  • Locație: Dubai, UAE
Presupunând că acel cablu este din cupru (n-ai precizat), e capabil să țină destul de liniștit 140A în regim continuu fără să se încălzească. Siguranța de dinainte de cablu are rol să nu lase respectivul cablă să ia foc din cauza suprasarcinii, așa că 125A (sau chiar 150) o să îndeplinească rolul dorit. Siguranța pe care vrei s-o pui după cablu o alegi în funcție de consumator.

Edited by buntzi, 15 April 2018 - 11:02.


#3
0absolut

0absolut

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 188
  • Înscris: 19.02.2014
  • ID membru: 850,665
Am uitat sa precizez ca e cupru... greseala mea
Multumesc pentru informatii
La capatul celalalt o sa fie un tablou cu o siguranta probabil de 100A si 125A unde pleaca cablul

#4
adisz

adisz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,290
  • Înscris: 07.11.2006
  • ID membru: 107,581
  • Locație: Tg.Mures
Depinde ce alimentezi cu acel cablu.
Daca consumatorul tau este un motor trifazic de 3 kw iti ajumge una de 6A
Daca alimentezi un motor trifazic de 30 kw ai nevoie de una de 50A.

#5
dejanalex

dejanalex

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 19.02.2008
  • ID membru: 291,504
se recomanda a utiliza 4A/mm
la acea sectiune poti folosi de 125A, chiar si 150A fara probleme

#6
flomelomanul

flomelomanul

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,230
  • Înscris: 12.07.2011
  • ID membru: 699,814
  • Locație: prea departe fata de cel mai apropiat teatru de opera
Presupun că acel cablu este îngropat în pământ (n-ai specificat lucrul ăsta). Dacă e corectă presupunerea mea, atunci curentul maxim admisibil prin acel cablu este de 157A. Pentru protejarea lui, trebuie aleasă o valoare standardizată a siguranțelor imediat inferioară valorii curentului maxim admisibil, adică 125A.
La lungimea de 55 m a cablului și la o valoare a curentului nominal de 125A, căderea de tensiune este de cca. 5 V, adică cca. 1,25%, ceea ce este foarte bine.

#7
kolfleading

kolfleading

    Teleor-man

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,261
  • Înscris: 01.03.2013
  • ID membru: 801,334
  • Locație: Teleormania
La plecarea cablului, cred ca ar fi mai bine ca siguranta sa fie fuzibila (MPR NH00 125A), nu automata.
Siguranta fuzibila este mai robusta, mai toleranta la eventuale suprasarcini tranzitorii.

La sosire se poate folosi siguranta automata (disjunctor magneto-termic), dimensionata in functie de consumatorii care urmeaza si cablul care alimenteaza acesti consumatori.

Edited by kolfleading, 15 April 2018 - 12:14.


#8
gcom61

gcom61

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,472
  • Înscris: 21.01.2007
  • ID membru: 130,875
  • Locație: Giurgiu
Eu cred ca in primul rand trebuie luat in calcul curentul debitat de transformatorul instalat si apoi se pune problema protectiei cablului.
Deci,...traful cat curent poate debita?!

#9
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,947
  • Înscris: 26.11.2006
  • ID membru: 111,983
  • Locație: Fratelia B
"La capatul celalalt o sa fie un tablou cu o siguranta probabil de 100A si 125A unde pleaca cablul"
Ai vre-o uzina ceva la capatu´ ala?

#10
0absolut

0absolut

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 188
  • Înscris: 19.02.2014
  • ID membru: 850,665
In legatura cu trafu e de 1000A si sa nu intram in detalii va rog
100A o sa fie siguranta dupa cablu, iar din ea vor fi plecarile pe sigurante in functie de consumator. Tablou mai ''industrial'' nu ''de casa'' cu 4 sigurante

#11
flomelomanul

flomelomanul

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,230
  • Înscris: 12.07.2011
  • ID membru: 699,814
  • Locație: prea departe fata de cel mai apropiat teatru de opera
0absolut
Să știi că nu-mi place atitudinea ta. Noi ne pierdem vremea ca să-ți dăm sfaturi, iar tu o tot dai cu „hai să nu intrăm în detalii”. Poate că și detaliile alea pot conta în acordarea unor sfaturi pertinente la problema ta.

#12
adisz

adisz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,290
  • Înscris: 07.11.2006
  • ID membru: 107,581
  • Locație: Tg.Mures

View Post0absolut, on 15 aprilie 2018 - 13:12, said:

In legatura cu trafu e de 1000A

Acolo mai lipseste ceva.

#13
gcom61

gcom61

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,472
  • Înscris: 21.01.2007
  • ID membru: 130,875
  • Locație: Giurgiu
1000A/400v...?????????!!!!!!

Poate ne traduci si noua...

#14
curentarul

curentarul

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 353
  • Înscris: 12.08.2013
  • ID membru: 821,383
  • Locație: Sighetul Marmatiei
" Va intreb ceva dar sa nu ma intrebati nimic! "  Tu il verifici pe ala care iti face lucrarea prin intermediul nostru? Daca vrei sa afli ceva, raspunde la intrebarile care ti se pun. Ca sunt spre binele tau si nu al nostru. Din traful ala de 630 asta este singura plecare? Bafta!

#15
flomelomanul

flomelomanul

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,230
  • Înscris: 12.07.2011
  • ID membru: 699,814
  • Locație: prea departe fata de cel mai apropiat teatru de opera
@curentarul et comp.
Ati vazut, boieri dumneavoastra, cum sta treaba? S-a vazut nenea arogantul cu caii in caruta (adica cu informatii furnizate de catre cei care ne-am pierdut vremea pe aici), iar acum nu mai da niciun semn de viata...Posted Image

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users