![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Intrebari fuziune nucleara
Last Updated: Jun 18 2018 20:09, Started by
karax
, Mar 19 2018 11:02
·
0

Posted 20 March 2018 - 17:35

Yep dar chestia nu e sa termini blanketul ala ci sa dai un impuls atomilor/structurii ceea ce inseamna caldura.
Producerea directa de electricitate din reactii nucleare este foarte ineficienta - in sensul ca o mare parte a energiei (in aceste baterii) este eliberata sub forma de energie cinetica, care se converteste in celel din urma in caldura, si doar o mica parte este produsa direct susub forma de sarcina electrica. Acum, hai sa nu mai discutam "la general", pt ca e pierdere de timp. Concret, propune ceva utili si construibil si eventual iti vom spune daca se poate sau daca nu. De asemenea mai stiu si ca exista si particulele exotice, astea nu stiu cum se produc dar poate asemanator , si daca energia cinetica a acestor particule exotice e inmagazinata in ele atunci putem alege care din ele sunt mai convenabile , fara sa produca radiatii sau activare in material. Avem de unde alege , sunt vreo 800 de particule exotice. |
Posted 20 March 2018 - 20:10

oh my god...
particulele exotice se produc cu mari cheltuieli, in acceleratoare. Durata lor de viata este intre 10^-15 si 10^-23 secunde Ref la "propune ceva utili si construibil".... eu iti propun tie sa nu mai discutam generalitati ci sa te gandesti la ceva util. Daca nu ai nici o idee care sa foloseasca materiale care se gasesc pe plaja sau in magazine, cu un pret modic, eu zic sa renuntam... |
Posted 20 March 2018 - 20:17

Aaa...sincer abordarea acestei probleme utilizand acceleratoare mi se pare gresita....am alta solutie...dar as prefera sa nu discutam despre ea....
|
Posted 20 March 2018 - 21:07

Pai normal, nu faci energie excedentara utilizand acceleratoare de particule.. cel mult poti produce ceva microwati.. cu consumuri uriase
|
Posted 20 March 2018 - 21:10

Eu ma refeream numai la faptul ca particulele exotice apar de fapt din alte particule + energie sau altfel in alte cazuri. Practic in cazul acceleratoarelor procesul e random. Daca ai avea ceva in genul unei serii de combinatoare (astea ar fi un fel de particle trap modificate) ai putea avea particule exotice produse in cantitati mari.
|
Posted 24 March 2018 - 10:18

N-am inteles o chestie: de ce in procesul de fuziune atomii trebuie neaparat sa fie accelerati? Nu merge sa ii apropii pur si simplu si de aproape sa aplici presiunea necesara (prin intermediul electromagnetilor) pentru fuziune?
|
Posted 24 March 2018 - 10:24

Omule, te rog, deschide-ti un topic despre fuziune, si intreaba doar acolo.
|
Posted 24 March 2018 - 10:26

N-am inteles o chestie: de ce in procesul de fuziune atomii trebuie neaparat sa fie accelerati? Nu merge sa ii apropii pur si simplu si de aproape sa aplici presiunea necesara (prin intermediul electromagnetilor) pentru fuziune? Eram sigur că tu ai deschis și subiectul ăsta. Lasă-neee, lasă-neee... |
Posted 24 March 2018 - 10:42

Tu știi cam cum arată un atom? Arată cam ca o muscă pe un stadion, musca fiind nucleul, stadionul fiind electronii. Cum vrei să fuzioneze nucleele dacă electronii se resping între ei? Eram sigur că tu ai deschis și subiectul ăsta. Lasă-neee, lasă-neee... |
Posted 24 March 2018 - 10:54

Daca nu stiai cumva in fuziune se folosesc atomi fara electroni. Chiar si asa , daca ar fi si electroni, un tokamak nu ar avea forta sa infranga respingerea electrostatica? |
|
Posted 24 March 2018 - 11:11

Pentru ca un device de genul tokamak are niste probleme de design. Exista un shift al nucleelor spre exterior. Eu cred ca mult mai usor se poate face fuziunea cu un accelerator din ala sub forma de minge (nu gasesc acum cum se numeste) care aduce toate nucleele intr-un punct central astfel realizandu-se fuziunea. Sau combinand tokamakul cu un particle trap de asa natura incat nucleele sunt aduse practic unele langa altele si de acolo se face doar presiunea necesara fuziunii.
|
Posted 24 March 2018 - 16:30

S-a incercat; se numeste confinare inertiala si se face cu lasere in puls de foarte mare putere. In centrul camerei de reactie se "trimite" o pastila de deuteriu-tritiu, in momentul cand ajunge pe pozitie un numar de lasere trimit un puls pe ea; pastila este comprimata si centrul ei se incalzeste la cateva sute de milioane de grade, realizand fuziunea. Ma rog, asta era targetul. Nu -au reusit inca randamente satisfactoare.
Varinate ale acestor reactoare de fuziune se studiaza inca din anii '70. |
Posted 25 March 2018 - 08:10

Yep dar exista si varianta cu confinement magnetic , in care electromagnetii sunt pusi ca o minge , aducand nucleele in centrul ei. Am uitat cum se numeste tipul asta de dispozitiv.
Asta ar fi ideal pentru alte chestii gen productia de atomi din particule sau productia de materie exotica. PS : NIF-ul parca a ajuns la breakthrought? |
Posted 25 March 2018 - 19:58

Posted 28 March 2018 - 04:00

Scuze, dar eu chiar trebuie sa ma ocup de probleme mai pamantesti. De exemplu de vreo cateva zile lucru' sa proiectez o noua varianta de "releu de deconectare" care se pune intre panourile fotovoltaice si chargerul bateriilor cu litiu... Ma asteapta femeia cu divaisul gata, si eu ...cu discutii teoretice...
|
|
Posted 29 March 2018 - 12:40

Atunci mai am o singura intrebare: sa zicem ca apropeim doua particule una de alta, iar apoi lasam una din ele sa se departeze sa emita in infrarosu. Asta se face cu energie bagata adica iti trebuie un camp magnetic ca la orice accelerator. Insa ce iese e mai putin decat ceea ce se baga. Dar daca am reduce din energia bagata spre exemplu utilizand asa ceva
https://en.wikipedia...ki/Quantum_well https://en.wikipedia..._potential_well Astfel de dispozitive nu functioneaza cu electricitate deci nu consuma. Cel putin partial. De fapt nici nu mai trebuie sa bagam noi particule in sistem daca folosim asa ceva https://en.wikipedia..._potential_well A si as mai avea o intrebare: se poate construi un particle well folosind particule libere aflate intr-un particle trap care sa le tina la punct fix, ele insele aceste particule libere formand de fapt barierele , "marginile" particle well-ului si bagand printre ele o particula? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users