Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Masina veche sau indatorat in ban...

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...
 Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...
 Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...

Defect ciudat Videorecorder Panas...
 lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...

Cartelul din Carpati - mafia PNL ...
 

Durere stomac de fiecare data cand creste pulsul

- - - - -
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#19
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Se da fara reteta. Cardiopatia ischemica se vede clar doar la coronografie( o manevra invazivă si costisitoare)  nu cu echograf obisnuit ci cu Doppler si nici pe electrocardiograma in faza incipienta. Colesterolul cum ti-a iesit? Evita sa faci efort sau daca faci sa ai nitroglicerina la tine. Cauta un cardiolog bun, vezi la Spitalul Militar sau in privat la Spitalul Monza. Pana ajungi la consultație mananca 2 catei de usturoi zilnic pe stomacul gol sau daca nu suporti mirosul,  ia capsule de usturoi. Si neaparat sa mănânci ghimbir care are rolul de a fluidiza sângele, in felul acesta previi un eventual infarct. Il gasesti si sub forma confiata la Plafar.
Sa-ti povestesc despre varul meu care isi făcuse toate testele si era extrem de încântat ca totul e ok iar peste 2saptamani a murit de inima la serviciu?
In angina durerea este ca o arsura in zona retrosternală, uneori iradiind si catre umărul stâng.
Eu nu am cardiopatie dar sotul meu, da(de peste 25 de ani). Are 3 bypass-uri si 2 stenturi. Avea 33 de ani cand a avut prima criza de durere la efort si nu avea nici el hipertensiune. Aceasta afecțiune de multe ori este ereditară fiind moștenită pe linie paternă.


#20
victor_c

victor_c

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 28.12.2010
Multumesc pt raspuns.
Dar in RMN-ul pe care l-am facut nu trebuia sa se vada ceva ? Si la un moment dat au oprit RMN-ul si m-au injectat cu substanta de contrast sa se vada mai bine vasele de sange.

Colesterol e un pic mare desi nu sunt deloc gras si incerc sa mananc sanatos. Fac sport de cateva ori pe saptamana, nu cred ca as putea sa ma opresc, indiferent de riscuri, dar o sa cumpar nitroglicerina.
Eu suspectez ca problema ar putea fi nu la inima ci un vas de sange subtiat undeva la stomac sau care alimenteaza stomacul cu sange. Daca iau o nitroglicerina de proba cand apare durerea, ar trebui sa produca o schimbare si daca acel vas de sange e in alta zona si nu la inima ?

#21
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Nu stiu daca la RMN apare sau nu. Teoretic ar trebui sa se vadă. Durerea in angina apare datorita insuficientei oxigenării a mușchiului inimii in cursul unui efort sau dupa o masa mai copioasa. Uite mai jos un link in care  fenomenul e explicat foarte bine de prof. dr. Florin Mitu, seful clinicii de recuperare cardiaca din Iasi. Si descrie si alte motive decat angina pentru anumite dureri in zona sternului.
https://www.ziarulde...ala--79347.html
Asculta sfatul lui DeathRow si du-te la Cardiologie la Spitalul Militar unde sunt niste cardiologi de excepție. Deja apariția durerii la puls de 100 e un mare semnal de alarma. Mai ales ca mergi la sala unde exista riscul sa faci un infarct in cursul antrenamentelor. Chiar nu e de luat « à la  légère » sau in gluma.

Edited by Freddy12, 16 March 2018 - 11:35.


#22
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Din pacate domnul prof. dr. Țintoiu nu mai este la Spitalul Militar Central. Probabil a iesit la pensie  dar am cautat pe google  si am gasit ca lucreaza la Spitalul de Cardiologie Angiomedica unde te poti programa online.
https://www.spitalul...dr-tintoiu-ion/

Edited by Freddy12, 16 March 2018 - 11:49.


#23
victor_c

victor_c

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 28.12.2010
Sport fac ocazional si incerc sa fac cu grija si ridicari lente care solicita muschii dar mentin pulsul scazut.
Nu neglijez problema asta pt ca nu am cum. Cand durerea aparea la 150 puls, mai puteam sa ignor sau sa aman, dar asa cum e acum ma impiedica sa fac activitati normale cum ar fi sa umblu pe strada. De aia am si fost la atitia doctori si tot eu am insistat cu RMN pt ca doctorii nu au considerat necesar sa fac.

Dar dupa ce am fost la atitia doctori care au ridicat din umeri si au spus ca nu au auzit de un asemenea caz, am ajuns la concluzia ca probabil trebuie sa fac niste cautari si sa ma informez si personal.

Si am gasit cateva cazuri de oameni tineri, unii sub 30 ani, unii chiar sportivi, care manifestau subtieri de vase in zona piciorului. Cu exact aceleasi simptome, durere puternica la efort, si oprirea imediata a durerii odata ce efortul e oprit. Doar ca durerea era la picior. Explicatia era ca vasul subtiat provoca insuficienta oxigenare a zonei respective la picior.
Deci par ca pot exista si alte zone in corp unde durerea apare datorita insuficientei oxigenarii a zonei, care se manifesta la efort.
Atunci nu poate sa existe un vas subtiat in zona stomacului ? Desi probabil aia trebuia sa se vada la RMN-ul cu substanta de contrast.

Daca as lua o pastila de aia de nitroglicerina si ar fi o schimbare la efort, asta ar fi foarte bine. "Foarte bine" in ghilimele, dar macar as avea in sfarsit un diagnostic. Atunci ar fi clar ca e o forma de angina. Dar daca acea alimentare defectuasa si insuficienta de oxigen este localizata in alta parte a corpului, ar avea efect o pastila de aia de nitroglicerina ? Ar trebui, nu ? Pt ca pastila actioneaza largind un pic vasele de sange din cate am inteles. Nu ?

#24
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Programează-te tu la dr. Țintoiu si vezi ce zice. Daca el iti spune ca nu ai cardiopatie ischemica, poti sa te gândești la alta afecțiune. Deocamdata, toate simptomele duc la aceasta concluzie. Iti va face testul de efort si poate iti va monta un holter pentru monitorizarea activității inimii timp de 24 de ore.
Pana atunci ar fi bine sa eviti alimentele care contin grasimi animale, brânzeturile grase, carnea de vita si oaie, prăjelile, sosurile grase. La salata sa folosesti ulei de masline extravirgin. Consuma peste marin, carne de pui, curcan si porc din cand in cand. Seul de vaca si oaie se depune pe artere. Sa mananci zilnic sfecla rosie, varza Kale sau rucola datorita continutului de oxid nitric. Renunta la fumat iar cafea cat mai putina, una, maxim doua pe zi si sa nu fie la ibric ci filtru, cafea solubilă sau espresso. Daca nu vrei din diverse motive sa consumi ghimbir, sa iei Aspenter sau Aspirina-Cardio zilnic. Cat ai colesterolul total, colesterolul LDL colesterolul HDL si trigliceridele?
https://www.medlife....ui-sa-aiba.html

Edited by Freddy12, 16 March 2018 - 22:20.


#25
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Uite si un articol despre trigliceride.  
https://doc.ro/coles...unt-periculoase

#26
victor_c

victor_c

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 28.12.2010
Nu mai stiu valorile exacte, dar ultimele analize ambele colesterol au fost mari si ala bun si ala rau. Trigliceridele in schimb au fost mici, cred ca in jur de 100 mg/dL
Mananc deja sanatos si portii foarte mici.

Multumesc pt raspunsuri. Puteti sa-mi dati o parere si despre luatul de o pastila de nitroglicerina ? Ar avea un efect pozitiv si daca problema ar fi la un vas de sange si nu la inima ? As vrea sa iau o pastila de aia de incercare pina reusesc sa ma programez iarasi.
Cred ca ar fi foarte util ca la urmatoarea programare sa duc si acest detaliu, si anume ca pastila de nitroglicerina are un efect pozitiv sau neutru.

Exista ceva probleme sau efecte secundare nedorite daca totusi nu era nevoie de o pastila de nitroglicerina ? Pt ca tensiunea o am aprox 120 cu 75

Edited by victor_c, 16 March 2018 - 23:27.


#27
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Nitroglicerina dilata vasele de sange asa ca vei simti un val de caldura ca dupa un pahar de tărie. Din cauza dilatatiei vaselor de sange, tensiunea scade deci nu e risc de hipertensiune dar poate sa dea dureri de cap. Habar nu am ce efect ar avea asupra altor vase de sange . Parerea mea este ca prima data sa te duci la consultație sa-ti faca proba de efort in cabinet si abia dupa aceea sa iei nitroglicerina la recomandarea medicului. Dar nu întârzia fiindca se poate intampla sa faci vreo criza mai gravă. Deja de la criza cu puls 150 ai ajuns sa ai criza la puls 100.

#28
victor_c

victor_c

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 28.12.2010
Din pacate am ajuns la urgente, prima oara in viata. Si dupa aia ei au recomandat internarea. Doar au recomandat, n-au spus ca ar fi imperativ. Asa ca scriu de pe telefon din spital.
Am sunat la urgente pt ca aveam o durere constanta destul de puternică in spate in dreptul inimii, mai sus un pic si radia in sus spre gat. Am stat asa vreo 2 ore si am vazut ca nu se atenueaza deloc. Si cand a inceput sa doara si in fața, am sunat salvarea si i-am întrebat daca sunt de parere ca am nevoie de salvare. Ca eu nu eram convins. Si acum mi se pare ca exista o șansă f mica sa fie ceva durere cauzata de o pozitie aiurea in somn. Desi nu am mai patit asa ceva.
Acolo la urgente au facut multe teste, m-au tinut 8 ore. Au testat troponine si etc. M-au intepat de vreo 4 ori plus mi-au pus branula sau cum se cheama. Si nici ei nu au descoperit mai nimic. In schimb li s-a parut ca ar fi niste motive de investigatie ulterioara. Tensiunea sangelui de data asta era marita peste tensiunea mea normala. Plus acolo din ceva motiv mi s-a marit mult durerea in piept pentru vreo 15 minute. Si etc.
In schimb enervant ca au refuzat sa-mi dea o pastila de nitroglicerina. Mi-au dat aspirina si alte pastile, vreo 3 feluri diferite. Care nu cred ca au avut efect, sau efect f mic.
M-au dus la internare si am uitat in schimb sa intreb de rezultatul troponinelor, dar presupun ca-mi spuneau ei daca era ceva grav.

#29
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Imi pare rau sa aflu asa ceva. Iti urez sa treci cu bine peste acest episod. Unde esti internat, la cardiologie sau la boli interne?

#30
victor_c

victor_c

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 28.12.2010
Multumesc.
Si cardiologie. Si printre altele imi dau anticoagulante si beta blocante.
Sper nu doar sa trec cu bine, ci sa aflu exact care e totusi problema. Ca deocamdata multipli doctori cardiologi par ca nu stiu care e problema.
Cand am avut durerea aia puternica in spate sus parca între omoplati, m-am gandit imediat la plamani. Poate infectie sau pleurizie sau cine stie. Dar presupun ca ar fi vazut ei asta cand au facut film si alte teste.
Si sunt curios daca beta blocantele si anticoagulantele au ceva rol la o potentiala angina.

#31
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Eu cred ca ti s-a aplicat un tratament pentru suspiciunea de infarct. Durerea de angina trece in cateva minute, nu tine 2 ore. E corect ca nu ti-au administrat nitroglicerina.  Uite mai jos un fragment dintr-un articol.

“Infarctul miocardic acut – Tratament
Este important ca pacientul sau familia sa apeleze cat mai repede la serviciul de ambulanta. Cu cat pacientul are parte mai repede de o terapie de revascularizare (fibrinoliza, angioplastie percutana transluminala) cu atat prognosticul va fi mai bun.

“In faza prespital masurile terapeutice cuprind: ameliorarea durerii, tratarea unor eventuale aritmii maligne, la pacientii cu dispnee, cu semne de insuficienta cardiaca, soc cardiogen se instituie oxigenoterapia. Nitroglicerina nu se administreaza de rutina si se evita in caz de hipotensiune. Se administreaza aspirina in doza de 150-325 mg si chiar clopidogrel (in caz ca nu exista contraindicatii).

In spital, se iau urmatoarele masuri: ameliorarea durerii, oxigenoterapia, tratamentul anticoagulant si antiagregant, terapia de reperfuzie miocardica (angioplastia coronariana, terapia fibrinolitica).”
http://www.bendo.ro/...stic-tratament/

Edited by Freddy12, 18 March 2018 - 14:28.


#32
victor_c

victor_c

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 28.12.2010
Cand le-am cerut detalii au fost parca misteriosi si nu mi-au spus exact ce au vazut. Au spus doar "da, ceva nu a iesit bine si de aia am recomandat internarea"
Eu stiu ca de fiecare data cand doctorii vad infarcturi nu ezita sa-i spuna bolnavului clar in fața ca tocmai a avut un infarct sau preinfarct etc.
Azi dimineata doctorul de la urgente m-a vizitat, m-a intrebat ceva si dupa aia a oftat nemultumit si mi-a spus doar ca sunt un caz atipic. Si sa iau mai departe tratamentul si injectiile aici in spital.

#33
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Așteaptă pana maine cand vor veni si ceilalti medici de pe secție la slujba.  Sau vezi daca poti arunca o privire pe foaia de observatie. Stai linistit, nu te agita ca nu-ti faci bine.

#34
victor_c

victor_c

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 28.12.2010
Nu sunt agitat sau speriat. Sunt un schimb dezamagit ca am impresia ca o sa stau o saptamana aici fara rezultate si fara raspunsuri. Tocmai m-am apucat sa fac niste genoflexiuni usoare, aproape genu de efort pe care il faci urcand scari, sau câteva trepte, si acelasi lucru, durere usoara stomac partea de sus care a aparut pe la 115 puls. Cu toate beta blocantele si anticoagulantele luate.

#35
victor_c

victor_c

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 28.12.2010
De asemenea am cautat aici la spital si am urcat niste trepte. Acelasi rezultat si aceasi durere la puls peste 115. Poate e rezonabil sa-i spui cuiva "nu fa sport ca nu e indicat in cazul tau" dar sa-i ceri cuiva sa nu urce trepte niciodata nu e o cerere realista. Nu se poate trai o viata normala asa. Plus mai frustranta e lipsa unui diagnostic.

#36
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Maine vor fi toti cardiologii plus seful de secție si se vor sfătui si vor ajunge la o concluzie. La ce spital esti?
Lasa scările, stai linistit ca nu arde.  Poti urca scările in ritm lent si nu-ti va creste pulsul atat de mult incat sa apara durerea. Daca diagnosticul de cardiopatie ischemica se confirma, următoarea faza ar fi sa ti se monteze  stenturi dupa care poti duce o viata aproape normala.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate