Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Plasa de umbrire peste gard de pl...

O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...
 Programe TV cu altfel de sporturi

Laptop "bun la toate" max...

navigatie noua vw tiguan

ctfmon.exe - System Error (in Saf...
 Ați prins vremurile cand 120 Volț...

Whatsapp nu afișeaza numele ...

Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu
 Politist mutilat de caine in curt...

Trotineta- cat rezista?

Windows 11 si inregistrare de pe ...

Cont Facebook spart
 

Senzor "de gust" pentru detectarea siropului de migdale

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
FlaviuCuceu

FlaviuCuceu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 15.12.2016
Buna ziua tuturor,

am sa incep prin a spune ca sunt student in anul IV la Inginerie Electrica (politehnica) si am nevoie de ajutor pentru un proiect care imi da batai de cap ( research peste research) si nu am ajuns la nici o concluzie.

Profesorul respectiv mi-a zis sa gasesc un senzor care sa-mi detecteze daca o anumita prajitura contine sirop de migdale sau nu. Bineinteles acest lucru este un substrat deoarece migdalele contin ceva anume ce contine si un anume drog (singurul hint primit).

Acuma ce am aflat eu este ca siropul de migdale contine Cyanide sau Hydrocyanide, acuma nu stiu daca sunt in directia buna sau nu, deoarece aceste lucruri le emana, deci ar trebui sa fie un senzor "de miros" pentru asta, eu am nevoie de ceva senzor pentru chimice.

aici am gasit despre cyanide:  https://en.wikipedia.org/wiki/Cyanide

Va multumesc tuturor anticipat!

P.S.: orice hint e binevenit!

#2
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Te-ai gandit sa intrebi google despre cyanide sensor ?

#3
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,303
  • Înscris: 15.06.2004
Nu contin un drog ci o otrava extrem de puternica, precursor al cianurii. De unde si gustul e "migdale amare" al otravii.
Migdalele de cultura nu contin cantitati mari.

#4
FlaviuCuceu

FlaviuCuceu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 15.12.2016
Va multumesc, da l-am intrebat si tot ce mi-a dat se invarte in jurul senzorilor de gaz precum acesta:  https://www.draeger....d=vu-us-xam2500

Eu am nevoie doar de partea teoretica, nu trebuie sa fac nimic practic, deci costurile nu sunt importante..

Multumesc!

#5
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Vrăjeală cu prăjitura.
Este un aparat de detectare de otravă - pentru că pericol de moarte gen...

uite

https://newatlas.com...detector/36569/

#6
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,303
  • Înscris: 15.06.2004
Daca e vorba de un gaz, cauta dupa Zyklon B - derivatul obtinut de nemti si folosit la camerele de gazare.

Doar ca in cazul asta nu vad ce treaba ar avea cu siropul...

#7
FlaviuCuceu

FlaviuCuceu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 15.12.2016
Aveti dreptate, este vrajeala si cu prajitura si cu siropul, doar ca eu trebuia sa fac legatura intre acel sirop si un senzor, si acum am cateva conexiuni datorita voua, multumesc!

#8
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Poti sa incepi de aici: http://www.revue-gen...ment.php?id=812 si sa continui cu bibliografia articolului.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate