Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Cata smantana putem manca?
Last Updated: Jan 18 2018 17:24, Started by
ink1
, Jan 16 2018 18:07
·
0
#37
Posted 16 January 2018 - 21:01
AlexEn, on 16 ianuarie 2018 - 19:01, said:
Care e problema? De paine cu unt ai auzit sau si aia e oribilitate? Grasimi+carbo e combinatia cea mai apetisanta in general si cea mai proasta pentru omul sedentar Lasa-i ca unii s-au nascut cu caviar si fructe de mare. Pe timpul lui Ceausescu mancam si untura pe paine cu ceapa. |
#38
Posted 16 January 2018 - 21:06
Apropo de grasimi, in unele magazine se gaseste pasta de jumari. Aia numai pe paine o mananci. Cu ceapa sau altceva.
|
#39
Posted 16 January 2018 - 21:44
Cate kg ai ? ) Ai grija la ficat... ca s-ar putea sa il cam ingrasi, chiar daca tu ai probabil 60kg...
|
#40
Posted 16 January 2018 - 22:10
Pasta de jumari nu face parte din placerile mele vinovate. Prajiturile sau chipsurile combinate cu berea, da. Desi nu mananc pasta de jumari sau slanina, se spune ca sunt mai sanatoase decat produsele de patiserie, de cofetarie sau decat chipsurile. Gras nu sunt, poate si fiindca alternez perioadele in care consum dulciuri, chipsuri, alcool etc cu perioade in care incerc sa mananc mai sanatos, renuntand la ele. Nu mi-am propus sa alternez o alimentatie mai putin sanatoasa cu una mai sanatoasa, vine de la sine, avand o viata dezordonata.
|
#41
Posted 16 January 2018 - 22:20
#42
Posted 16 January 2018 - 22:26
zyppster, on 16 ianuarie 2018 - 19:44, said:
eu fac opusul, mananc o lingura de smantana o data pe luna. prea multa imi face greata. Cred că ar trebui să o reduci la o linguriță. E mult o lingură. ink1, on 16 ianuarie 2018 - 18:07, said:
In ultima luna am mancat de vreo patru ori o cutie intreaga de smantana de 200g, 25% grasime numai cu paine. N-as manca orice smantana, mi s-a pus pata pe una anume. Stiu ca smantana nu se consuma ca iaurtul si ma intrebam daca nu cumva exagerez. Dacă mănânci 200g smântână, mănânci 50g grăsimi. Nu știu cât de mare ești, dar cam 70g de grăsimi ar fi cam necesarul zilnic pentru un om la 1.80, 75kg, sedentar. Asta ca idee. Dacă vrei neapărat să o arzi "sănătos", încearcă să-ți reglezi și tu ziua de smântână. Mănânci în ziua aia mâncăruri sărace în grăsimi și poți băga borcănelul ăla de smântână fără să te gândești că ai mâncat prea mult. În orice caz, nu cred că va fi o situație în care grăsimea aia ar putea conta cumva. Nu că ai putea ști. Dar o persoană cu o alimentație echilibrată, poate scăpa și-n borcanul cu smântână și la prăjitură și la bucata de slănină, nu va avea probleme de sănătate cauzate de dietă. Problema e când mănânci prost. Bagi dimineața cremvuști, la prânz o friptură cu cartofi și o salată înecată în maioneză, iar seara mai bagi și niște cârnat. În cazurile alea, se adună în timp. Te îngrași atât la exterior, dar și la interior, se depune grăsimea pe vase, artere, ficat, îți lipsesc niște vitamine. Iar aici vorbim de "tratament" aplicat în cursul anilor, nu că scapi într-o zi și mănânci mai mult. Aia n-ar fi o problemă, cât timp în restul timpului mănânci cât de cât corect. |
#43
Posted 16 January 2018 - 22:56
nu mai vb prostii,aia nu e smantana,e un iaurt mai bine facut
daca tot ai obiceiul asta pune in ea niste dulceata de capsuni sau prune,nu din comert smantana e aceea care se ia cu polonicul de pe un lapte lasat la rece macar 12 ore dupa muls,restul e chisleac |
#44
Posted 17 January 2018 - 05:11
daca tot va plac grasimile, treceti si voi la chestii mai rafinate. sos Hollandaise. e un restaurant la mine in oras care-l serveste la niste friptane si te lingi pe degete dupa el. merge perfect si cu sparanghel.
Edited by Fane, 17 January 2018 - 05:14. |
#45
Posted 17 January 2018 - 07:28
ink1, on 16 ianuarie 2018 - 19:41, said:
Daca faptul ca as lua in greutate ar fi singurul efect nu m-ar deranja, insa cine stie ce silent killer e colesterolul de ti-o trage cand nu te astepti De aceea e recomandabil sa-ti faci un profil lipidic macar o data pe an. Ca sa stii despre ce e vorba. In general, daca NU se depune o anumita cantitate minima de efort in mod constant, excesul de lipide in alimentatie nu este de dorit. f300, on 16 ianuarie 2018 - 20:23, said:
... (ingrasatul fiind practic o epidemie in sine in ziua de azi, mai ales dar nu numai in Romania si care duce deseori la tot felul de diabet, boli de inima, ficat, articulatii, etc). E simpla chestia: tot ce intra, adunate, ar trebui sa fie (la varsta adulta) egal cu tot ce iese, adunate. In momentul cand bagi mai mult decat organismul consuma, presetarea genetica de zeci de mii de ani face ca organismul sa faca rezerve in amintirea perioadelor de foamete. ink1, on 16 ianuarie 2018 - 22:10, said:
Prajiturile sau chipsurile combinate cu berea, da. Quote Desi nu mananc pasta de jumari sau slanina, se spune ca sunt mai sanatoase decat produsele de patiserie, de cofetarie sau decat chipsurile. Untura e mai putin nociva decat margarina. Margarina creste LDL-ul, untura creste HDL-ul. In USA grasimile trans sunt interzise in alimentatia publica. Edited by Hunor_66, 17 January 2018 - 07:16. |
#46
Posted 17 January 2018 - 09:18
|
#47
Posted 17 January 2018 - 09:18
Incearca paine prajita + smantana + dulceata/gem (bate spre gustul papanasilor ca idee ...)
|
#50
Posted 17 January 2018 - 09:46
#51
Posted 17 January 2018 - 11:06
diferenta intre e ok / nu e ok o face cantitatea. orice chestie care o bagi in tine in exces dauneaza. pana si apa daca o bei a prost poate sa te omoare.
|
|
#52
Posted 17 January 2018 - 12:26
#53
Posted 17 January 2018 - 15:49
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users