Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...
 Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade
 Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 

Motocultor Rotakt

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
mugur77

mugur77

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 02.12.2009
Buna seara! Ma ajuta si pe mine cineva cu niste pareri despre Rotakt-ro105-13b.M-am hotarat sa-l cumpar si nu ma pricep deloc la motocultoare.Am mers pe varianta,cai putere,13 si un pret mare in speranta ca si motocultorul va fi pe masuraMultumesc si astept parerile voastre!

#2
ddaannii

ddaannii

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 26.04.2011
Cat teren vrei sa lucrezi cu el si ce alte munci in gospodarie?

#3
horia100

horia100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 19.02.2011

View Postmugur77, on 10 ianuarie 2018 - 20:42, said:

Buna seara! Ma ajuta si pe mine cineva cu niste pareri despre Rotakt-ro105-13b.M-am hotarat sa-l cumpar si nu ma pricep deloc la motocultoare.Am mers pe varianta,cai putere,13 si un pret mare in speranta ca si motocultorul va fi pe masuraMultumesc si astept parerile voastre!
  Vezi ca au un asistenta service de toata jena,piese de schimb nu au si o sa trebuiasca sa cauti pe la alti vinzatori de chinezarii.Service-uri nu prea au in tara.Cablu de ambreaj la rog 135 nu am gasit nicaieri in Romania pt. acest model.Am luat de la o-mac si am facut o adaptare sa il pot folosi,capac de la rezervorul de combustibil nu am gasit la ei ci tot la o-mac,nu raspund la e-mailuri,te trateaza cu indiferenta dupa ce au luat banii pe produs.Vezi ca pe sectiunea de motosapa III azi sau ieri se plingea cineva de comunicarea proasta cu firma si faptul  ca nu au trimis decit foarte greu sa ia utilajul in service iar omul se intreba daca o sa-i fie trimisa pina in aprilie avind in vedere ca se misca fffff greu.
  Orienteaza-te la concurenta si cauta aceleasi carecteristici ca ai de unde alege.Asta pt. a evita durerile de cap,in rest alegerea este a ta.In principiu sunt bune exact ca orice chinezarie din Romania dar daca ai o problema ai incurcat-o.
Un ajutor:  https://www.compari....ASAAEgKXjvD_BwE Pt a vedea ca exista alternativa.

Edited by horia100, 11 January 2018 - 09:43.


#4
liviu46

liviu46

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 385
  • Înscris: 05.08.2012
Eu nu as cumpara nici un utilaj in care transmisia catre roti este cu ax melcat si roata dintata.

#5
liviu9

liviu9

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,244
  • Înscris: 20.04.2006
Apropo de Rotakt! Nu sunt avocatul lor! Nici ca reclama nu o luati. Sunt doar un client multumit, posesor de scule Rotakt si client Service Rotakt. Asta pentru ca, initial am ascultat sfatul : "ia-ti scule din zona ta si vezi sa detina si service", apoi am vazut ca a meritat.
Afla ca majoritatea valcenilor isi repara orice scule la "jena" aia si acolo sunt profesionisti adevarati.

Cand cumperi un produs de la distanta mare nu te poti astepta sa-ti vina service-ul acasa instantaneu. E aiurea sa cataloghezi nashpa niste oameni pe care nu ii cunosti, doar pentru ca nu au ceva care iti trebuie tie sau ai citit in diagonala of-ul unui coleg de forum, dupa care il dai exemplu in hexagonala. Corect e sa recomanzi sa-si cumpere din zona lui, nu musai de la concurenta...

Si eu am trimis de ceva vreme 2 mail-uri pe cale oficiala la firma... nu dau nume, are user aici pe forum; nu cred ca voi primi raspuns; nu o sa vorbesc de rau. Sunt si voi fi convins ca e firma serioasa, dupa lecturarea forum-ului. Si are ceva comun cu Rotakt: NU MINTE.

Nu te obosi sa deschidem polemici, intrucat nu o sa raspund. Mai ales ca am vazut cine, ce si cum...

Cu stima,
Liviu

#6
horia100

horia100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 19.02.2011
#5  liviu9   Nu este vorba de polemica ci de adevar .Atita timp cit umpli Romania cu produsele tale am pretentia sa ai service-uri macar la 2-3 judete sau contracte cu prestatorii care fac reparatie la astfel de utilaje.Tot la fel am pretentia ca piesele de schimb uzuale sa le gasesc la tine si la preturi decente.Am avut arcul la demaror rupt si m-ai tinut o luna doua si ai demontat pina la urma un utilaj nou pt. a ma rezolva,era in garantie.
  A cedat cablul de ambreaj,nu am gasit nicaieri deoarece avea lungimea sufei care culisa liber mai lunga decit ce era pe la toti comerciantii.Am incercat diferite artificii sugerate de colegi pe forum dar nu au mers si a trebuit sa fac o piesa simpla si sa iau un cablu care se gasea in mod curent.
In toamna le-am cerut sa imi recomande un service pe o raza de 50 de km pt. a rezolva o problema tehnica.Nici pina la ora actuala nu mi-au raspuns,din septembrie 2017 la email.Pina la urma m-am rugat de un amic la un service auto sa ma rezolve si printre picaturi ma rezolvat.Nu le-am cerut sa ridice ei utilajul ci numai sa imi recomande un centru de reparatii.Oare nu au la P. Neamt,Roman sau Bacau asemenea centre de reparatii,sau un prestator de servicii???
Referitor la comunicare.Este inadmisibil sa nu raspunzi la o solicitare a unui client nici in 4-5 luni.La o-mac,marcoser,morami,agropataki,altex,emag,etc raspund la email imediat sau te contacteaza telefonic.Ti-am citat citeva firme cu care am avut contact sa iti dovedesc ca se poate.
De ce sa nu dam nume.Acum 6-7 ani am criticat multi pe forum compania O-MAC referitor la garantii ca trebuia sa plimbi motosapa din 6 in 6 luni la service-urile agreate si sa faci verificarea contracost.Au vazut pe forumuri acest lucru si au scos aceasta obligativitate din garantii.Poate daca citesc si cei de ROTAKT si au o conducere cu picioarele pe pamint vor fi mai receptivi la aceste probleme.Daca in schimb vor fi plini de ifose vor pierde.
Indiferent de distanta trebuie sa asiguri service-ul.Nu este o scuza aceasta,sunt atitea firme de curierat si in citeva zile iti aduci utilajul la service si il repari daca nu iti permiti sa ai decit un service la nivel central in care ai superspecialisti..Am avut probleme cu diferite produse in garantie cumparate pe internet si in 2-3 zile magazinul a trimis curierul la poarta si a luat produsul,la reparat si mi la trimis tot prin curier in 8-10 zile maxim.Am avut odata ghinionul ca un produs sa nu poata fi reparat in temenul legal -lipsa piese schimb iar magazinul mi-a trimis contravaloarea acestuia.Colegul trebuia sa le facea reclamatie la OPC direct la care atasa actele de cumparare si emailul de instintare  a defectiunii si cerea frumos banii inapoi.Avea acum banii si isi lua alt utilaj din alta parte iar comerciantul se alegea  cu o sanctiune care nu este mica.
  Nici nu este nevoie sa raspunzi,nu intru in polemici dar i-am prezentat colegului care a cerut relatii despre un produs de la o anumita firma relatia mea cu acea firma.Am facut rau,am facut bine,asta depinde din ce unghi privesti problema.Asta este experienta mea cu aceasta firma,d-voastra aveti o experienta pozitiva,alti zilele zilele acestea au avut una negativa ca au stat citeva sapt. sa le ridice utilajul pt. a fi reparat si o comunicare proasta cu firma.Poate in viitorul apropiat vor aparea si alte pareri,de ce sa nu le ascultam???Deranjam???atunci care mai este rostul forumului????nu acela de a  ne spune in mod civilizat parerile despre un produs,o paleta de servicii oferite de firma X????
  Sunt multe firme care urmaresc forumurile si  in functie de ce se discuta acolo iau niste masuri organizatorice,de aprovizionare,asistenta tehnica,garantii sau relatt cu clientii.As fi bucuros sa constat ca si aceasta firma tine cont de parerile consumatorilor.

Edited by horia100, 12 January 2018 - 10:22.


#7
liviu9

liviu9

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,244
  • Înscris: 20.04.2006
OK! vad ca putem discuta, asta e bine. inclin sa cred ce spui acum ,dar marea majoritate a valcenilor nu ar crede; am spus de ce. Din pacate, au fost nevoiti sa "sparga" locatia in care functionau, sa mute magazinul din cauza constructiei unui MOL. In locatie a ramas doar service-ul, foarte inghesuit. In conditiile astea e mai greu sa se desfasoare. Nici nu mai au loc 3 clienti in receptie. Parcare nu mai e. Posibil si din cauza asta sa apara probleme.

Despre RO105-13B zic ca este exact ce scrie pe site. Plusuri: pret, putere motor, fier rezistent in el, ghidon reglabil si lateral, greutate proprie bunicica, dar mai trebuie. Minusuri: viteze 2+1: prea putin pentru ce ai putea face cu 13CP, lipsa sistem pentru viraje, priza de putere se potriveste doar cu accesoriile lui si nu sunt prea multe; eu cu meserie care nu cere muschi, nu pot manevra usor asemenea masinarii. Daca ar face unu manevrabil ca zubr, poate as lua. Totusi, as vrea unul 15-18 CP din alte motive; Nashpa ca nu prea gasesc in tara, dar in VL. Italian nou nu-mi permit...mai caut...

Cu stima,
Liviu

#8
mugur77

mugur77

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 02.12.2009

View Postddaannii, on 10 ianuarie 2018 - 21:09, said:

Cat teren vrei sa lucrezi cu el si ce alte munci in gospodarie?

Prea mult teren nu am dar i-as pune o remorcuta. Un nisip sau ceva lemne de foc...Sunt in dubii.Rotakt,Ruris,benzina sau diesel.Nu prea stiu ce sa aleg.

#9
horia100

horia100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 19.02.2011

View Postmugur77, on 13 ianuarie 2018 - 14:02, said:

Prea mult teren nu am dar i-as pune o remorcuta. Un nisip sau ceva lemne de foc...Sunt in dubii.Rotakt,Ruris,benzina sau diesel.Nu prea stiu ce sa aleg.
            Daca vrei sa il folosesti si in anotimpul rece unul pe benzina,cele pe motorina se pornesc greu la sfoara sau barerie.La sfoara nu am mai reusit sa il pornesc de ani buni si umblu cu bateria dupa mine,sau il pornesc de la masina.A mers cca 1 an pornit si la sfoara si destul de usor iar dupa aceea numai electric.Am luat pe motorina deoarece modelul rotakt rog 135 are ungere si il pot folosi  si in pante cu inclinatie mai mare fara sa tremur ca se gripeaza.Daca in perioada aceea gaseam un benzinar care sa aiba pompa pt. ungere luam un benzinar.
               Atentie mare daca doresti sa folosesti priza de putere sa te uiti si la pretul accesoriilor.La rog 135 de exemplu nu pot folosi accesoriile care se gasesc pe olx deoarece difera priza de putere si in acest caz as fi nevoit sa iau tot de la ei si pretul este dublu fata de olx.

#10
liviu9

liviu9

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,244
  • Înscris: 20.04.2006
Intre chinezi, 8cp zubr (tractoras.ro, kentavr, bizon, etc) bate la poponeata orice 13cp 2+1; E drept ca e mai scump...Daca avea si priza cardanica il luam de cand am auzit prima data de el. Asa vreau unu' mai mare sa suplinesc lipsa prizei (daca reusesc sa-l fac 4x4 sigur nu nimeresc randamentul unuia de fabrica).

Cu stima,
Liviu

Edited by liviu9, 13 January 2018 - 16:18.


#11
sandusandel

sandusandel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 848
  • Înscris: 30.11.2013

View Postmugur77, on 13 ianuarie 2018 - 14:02, said:

Prea mult teren nu am dar i-as pune o remorcuta. Un nisip sau ceva lemne de foc...Sunt in dubii.Rotakt,Ruris,benzina sau diesel.Nu prea stiu ce sa aleg.
Eu am luat un diesel rotakt 1100 6cai, am comandat pe emag erea oferta pe 25-11- 2016 am facut comanda si a sosit pe 7-12-2016  ziua urmatoare am montato ia-m pus uleiul si surpriza, nu pornea  am sunat la ei ,au raspuns si a zis ca trimite curier sa-l ridice la garantie si de abia pe 9- 01- 2017 a venit curierul sa-l ridice la garantie si asta cu forte multe insistente cu mesaje si telefone date pe la toti de la rotakt . Fa socoteala cat te tine si daca e vara si ai nevoie de motocultor ce faci ?
Daca esti pe langa ei sa ai pana la 100 de km pote merita ca fugi cu masina la rotakt dar daca ai sute de Km ce faci ,de la mine pana la ei e150 Km si asa avea-m de gand sa-l duc daca nu venea curierul .

Edited by sandusandel, 13 January 2018 - 19:49.


#12
horia100

horia100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 19.02.2011

View Postliviu9, on 13 ianuarie 2018 - 16:05, said:

Intre chinezi, 8cp zubr (tractoras.ro, kentavr, bizon, etc) bate la poponeata orice 13cp 2+1; E drept ca e mai scump...Daca avea si priza cardanica il luam de cand am auzit prima data de el. Asa vreau unu' mai mare sa suplinesc lipsa prizei (daca reusesc sa-l fac 4x4 sigur nu nimeresc randamentul unuia de fabrica).

Cu stima,
Liviu
                    Daca il tine punga este o recomandare foarte buna avind in vedere ca gasesti pe olx accesorii care se potrivesc si sunt la cca. jumatate de pret fata de cele din magazine.Uite un exemplu: https://www.olx.ro/o...ou-ID9CHaT.html dar avind in vedere ca ai si plug si daca mai cumperi ceva de la el mai negociaza..Diferenta dintre o motosapa pe motorina si acesta daca pui si plugul la socoteala este relativ mica (rog135 motorina cca4 800+250 plug=5 050 lei)Daca mai negociezi 100-200 lei te apropii ca pret de unul pe motorina de 9 cp cum am eu.Atentie si cei de la rotakt negociaza,obtii min. 100 lei reducere si transport gratuit.
                   Rurisul in general au  service-uri in toate judetele.Daca il iei de la ded. si ai probleme il predai magazinului si il trimit ei in service.

#13
liviu9

liviu9

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,244
  • Înscris: 20.04.2006
Ieri am luat o pompa submersibila Rotakt (pentru fosa) si iar i-am batut la cap sa puna cutie cu mai multe viteze si diferential pe moto...poate ma lipesc si eu Posted Image (pe bani nu moka), numa' ca am vb. doar cu angajatii; au avut la un moment dat un model cu 3 inainte / una inapoi, dar pare ca au renuntat; am mai vazut la Prorun si inca o marca (nu mai stiu care); poate ma lamureste cineva care sa fie explicatia de ce sunt asa rare; preturile nu sunt cu mult mai mari la alea care au.

Cu stima,
Liviu

#14
fob2310

fob2310

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 714
  • Înscris: 28.01.2006
Poate nu cumpara lumea pe cat se asteptau ei, sau chinezul nu mai produce modelul sau profitul facut nu merita o cheltuiala mai mare cu modelul nou. Eu am modelul cu 3 viteze inainte si 1 inapoi si acea viteza in plus face toti banii.

#15
cristy903

cristy903

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 18.07.2013
Buna ziua.Am si eu un motocultor rotakt de 7cp si nu merge motorul cum trbuie.Sa mearga mai binisor trebuie sa merg cu socul la jumatate.Daca merg cu socul la maxim parca da rateuri pe toba si se aude ca nu merge rotund.Stie cineva care ar putea fi cauza?Poate vre un reglaj?Va multumesc anticipat

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate