Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
vodka "home-made" din orz
Last Updated: Jan 08 2018 13:23, Started by
realduc
, Jan 06 2018 16:49
·
0
#1
Posted 06 January 2018 - 16:49
as vrea sa "aud" sfaturi de la cineva care face sau a facut vodka din cereale ! ....
nu ma intereseaza "absolut deloc" latura legala ! ... doar strict procesul de fabricatie ! am un "cazan" de cupru de 10 litri ! ... d'aia, vreau sa fac "ceva natural" sa-mi "bag in vena" ! ... merci tuturor ! Edited by realduc, 06 January 2018 - 16:57. |
#2
Posted 06 January 2018 - 17:07
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/RpHAeaTuLys?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
realduc, on 06 ianuarie 2018 - 16:49, said:
as vrea sa "aud" sfaturi de la cineva care face sau a facut vodka din cereale ! .... nu ma intereseaza "absolut deloc" latura legala ! ... doar strict procesul de fabricatie ! am un "cazan" de cupru de 10 litri ! ... d'aia, vreau sa fac "ceva natural" sa-mi "bag in vena" ! ... merci tuturor ! |
#3
Posted 06 January 2018 - 17:15
tehnicianule, ai dreptate ! ...la mine pe insula, o sticla de Absolut, costa cca 7 EUR ! ...
cam jumate din pretul in Ro ! ... dar, spre surprinderea ta, este facuta din cartofi ! ... in ultimii ani, a disparut spicul de grau sau de orz de pe sticlele de vodka ! ... Edited by realduc, 06 January 2018 - 17:18. |
#4
Posted 06 January 2018 - 17:34
Stiu ca amidonul (cerealele sau cartof cum zici tu) mai avea nevoie de inca ceva inainte de distilare. Nu stiu daca vreo drojdie adaugata cand fermenteaza sau alta operatiune inainte de distilare.
Ce latura legala? E la fel ca si cu ouale lui Vosganian! Sa ne mai suga astia dar cum vrem noi, nu cum vor ei. PS. De ce nu faci totusi din fructe? Bautura din amidon a aparut pt ca e mai ieftina decat cea din fructe, nu pt ca ar fi mai buna. Inca ceva, urmareste temperatura de distilare. Metilicul se distileaza la temperatura mai joasa, deci scapa de frunte ca aia e buna doar pt frectie la genunchi. Edited by underb, 06 January 2018 - 17:31. |
#5
Posted 06 January 2018 - 17:34
Iei orzul il pui la incoltit. Dupa incoltire il usuci. Il macini si il fierbi. Adaugi drojdie. Lasi sa fermenteze. Distili.
|
#6
Posted 06 January 2018 - 17:35
Eventual trage tot si mai distilezi odata fractionar pe temperaturi sa scapi de metilic.
|
#7
Posted 06 January 2018 - 17:36
de ce te-ai complica sa faci matrafox din cereale, cind este infinit mai usor din oaresce fructe, care, la tine "pe insula" (albion?) presupun ca la sfirsit de zi, le scade pretul pina la limita de dumping.
gindesc si zic chestia asta din pozitia unuia care a avut ocazia sa deguste niste "ceva" facut din coaja de portocale-mandarine, rezultatul, ceva extrem de interesant, care se apropia asimptotic de ceeace se comercializeaza sub denumirea de TRIPLE SEC .. ai idee cit de cit ce inseamna pregatirea orzului pentru "alcoolizare" ? hai ca mi-a luat-o pasilla inainte .. Edited by r_murphy, 06 January 2018 - 17:37. |
#8
Posted 06 January 2018 - 17:42
#9
Posted 06 January 2018 - 17:43
inainte vreme cand locuiam in Valencia, faceam palinca ! ... aveam 3 butoaie de 30 litri de borhot de fructe la fermentat ! ... si cazanu' in baie ! ...
aici e mult mai complicat cu fructele ! ... si d'aia ma gandeam la cereale ! ... care se vand la 0,15 Eur kg ! Edited by realduc, 06 January 2018 - 17:46. |
#10
Posted 06 January 2018 - 17:56
Vorbeste cu "taranii" din piete. Trebuie sa existe asa ceva. Cele mai bune fructe pt alcool sunt cele improprii vanzarii. Le "recoltezi" seara inainte sa plece aia acasa.
Le zici ca faci suc din ele ca sunt mai moi. Poti sa le si duci niste suc sa deguste daca iti faci reteaua ) Edited by underb, 06 January 2018 - 17:57. |
|
#11
Posted 06 January 2018 - 18:04
#12
Posted 06 January 2018 - 18:11
underb, on 06 ianuarie 2018 - 17:56, said:
Poti sa le si duci niste suc sa deguste daca iti faci reteaua ) unul, si-a pus un butoias cu varza, sa aibe de craciun sa-si faca sarmale (in cabada, periferie/suburbie cuibec .. ) si s-a trezit cu "autoritatzili" la poarta ca mirosul deranjeaza vecinii .. daramite sa le puta a moonshine .. |
#13
Posted 06 January 2018 - 18:27
r_murphy, on 06 ianuarie 2018 - 17:36, said:
de ce te-ai complica sa faci matrafox din cereale, cind este infinit mai usor din oaresce fructe, care, la tine "pe insula" (albion?) presupun ca la sfirsit de zi, le scade pretul pina la limita de dumping. gindesc si zic chestia asta din pozitia unuia care a avut ocazia sa deguste niste "ceva" facut din coaja de portocale-mandarine, rezultatul, ceva extrem de interesant, care se apropia asimptotic de ceeace se comercializeaza sub denumirea de TRIPLE SEC .. ai idee cit de cit ce inseamna pregatirea orzului pentru "alcoolizare" ? hai ca mi-a luat-o pasilla inainte .. Mie nu-mi plac bauturile distilate dupa fermentatie daca pastreaza aroma specifica, indiferent care. Daca beau rar vermouth sau lichior il prefer facut cu alcool etilic rafinat. Am baut si drambuie orginal adevarat, e mai OK decat un scotch whisky ordinar, dar daca nu sunt deranjat la stomac nu as bea nici asa ceva. Insa legat de ce ai scris, nimic nu cred ca e mai naspa decat coaja de portocala fermentata, si asta nu subiectiv, ci obiectiv pt orice om, fie el si anormal... Este putin spus groaznic, este inimaginabil de groaznic. Prin fermentare se formeaza esenta de portocale, care se pastreaza si la distilare si trebuie sa arunci tot, chiar si daca ai pus 3% coji de portcale si restul au fost fructe OK. Ai mirosit vreodata esenta de portocale ? Nu recomand - ramai cu papilele olfactive abuzate cateva zile... Probabil ca prin distilare multipla si rafinare, filtrare chimica, etc. se poate scapa de mirosul ala ingrozitor, si era si gustul ingrozitor, insa artizanal e posibil sa nu reusesti asa usor. Am cunoscut un colonel care isi facea in oala supresiune o bautura distilata din piure de cartofi amestecat cu gem de gutui. Zicea ca seamana cu un coniac. Desigur, coniacul adevarat se face din vin (vinars in zona ca nu suntem in Franta...). Probabil ca arunca prima cana care are mult metilic. A murit de batranete omul, nu de la bautura. Metanolul ala ar fi bun la curatat, e pacat sa fie aruncat. Se poate amesteca cu un graunte de detergent, un strop de amoniac (surfactant) si devine o solutie buna de curatat sticla, mai putin cele cu tratament repellent pt praf/grasime/murdarie/apa, care sunt sensibile la metanol. Se mai folosea metanol cu ulei de ricin crud si la motoarele de aeromodele semidiesel fara supape de 40 K RPM. Edited by loock, 06 January 2018 - 18:39. |
#15
Posted 08 January 2018 - 13:23
Quote
Vodca e se produce foarte ușor. Fermentat, distilat, turnat în pahare. Nu tu alchimie complexă, nu tu învechire în butoaie alese. Vodca n-are timp pentru fasoane, sute de milioane de însetați o așteaptă în fiecare zi ca pe apă. Fiind prin definiție un alcool neutru, fără gust și fără culoare, vodca poate fi distilată aproape din orice ingredient care poate fermenta. La început, se obținea din cartofi. În prezent, cele mai bune vodci se distilează din grâu (în Rusia) și secară (în Polonia). Pentru cei cu fițe, francezii distilează vodcă din struguri, în timp ce tăriile mai populare se fac din melasă și sfeclă de zahăr. În prima etapă, legumele sau cerealele sunt puse într-o cuvă asemănătoare unei mașini de spălat. Prin rotire, echipamentul zdrobește ingredientele; “piure”-ului i se adaugă malț care va grăbi transformarea amidonului în zahăr. Următorul pas e sterilizarea decoctului, prin fierbere și adăugarea de acid lactic. Această substanță crește aciditatea și ușurează fermentarea, ucigând bacteriile nedorite. Odată sterilizat, decoctul inoculat cu drojdie e pus la fermentat în tancuri închise, între două și patru zile. Când zahărul s-a transformat în alcool etilic, începe distilarea. În general, vodca se distilează de mai multe ori – produsele premium pot trece chiar și prin cinci distilări. Distilarea Puține “vodcării” mai folosesc alambicul simplu; acesta, deși produce un alcool care păstrează din aroma ingredientelor folosite, nu e atât de eficient, iar distilatul nu are tăria necesară, trebuind rectificat (redistilat). Majoritatea marilor producători se bazează pe alambicuri tip coloană de distilare, compuse din camere de vaporizare suprapuse. Decoctul fierbinte este “plimbat” în continuu prin aceste camere, până când vaporii de alcool se condensează în vârful coloanei de distilare. Alcoolul neutru rezultat nu are nici gust, nici culoare, dar se laudă cu o tărie de 95-100%. Ată etapă importantă pentru viitoarea vodcă este filtrarea, care poate avea loc are loc atât în timpul distilării cât și după aceasta. În general se folosește cărbunele, dar producătorii mai extravaganți recurg la argint, cristale de cuarț sau orice altceva dă bine la marketing. În final, alcoolul pur este combinat cu apă până își coboară tăria la 40%. Acum, vodca e gata să ajungă în pahare singură sau în cele mai surprinzătoare combinații, deși ceva ne spune că nu va rămâne mult acolo. Edited by xmanyacs77, 08 January 2018 - 13:25. |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users