Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Tarie cu para intreaga inauntrul sticlei

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#1
Geth

Geth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,903
  • Înscris: 17.11.2017
Am vazut la lidl(si cred ca si in alte parti). Desigur, o prima curiozitate ar fi cum a ajuns para acolo, banui ca fundul sticlei a fost lipit cumva ulterior(desi nu-s sigur, am auzit si alta teorie cum ca nu ar fi o para reala intreaga).

Intrebarea principala de fapt e alta: cum e chestia aia? E buna? Merita? Nu cumva e mult mai putina bautura datorita perei din interior?

Edited by Geth, 23 December 2017 - 18:07.


#2
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Para se pune in sticla inainte sa creasca. Direct in pom.

Nu are mare infuenta la gustul licorii, dar ai dreptate: se vinde para la pretul bauturii.

Are importanta ca si marketing, cum e si cu viermele din tequila.

Edited by pasilla, 23 December 2017 - 18:10.


#3
Volvo

Volvo

    BANAT

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,855
  • Înscris: 23.01.2008
Faceau bunicii la tara pe vremuri. Legau sticla de plastic de ramura de par cu mugurele inauntru iar para crestea in interiorul sticlei. Ulterior puneau tuica peste. Iesea o bunatate.

#4
Argent

Argent

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,777
  • Înscris: 01.10.2017
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/uOz0HE5Uygk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Cred ca asa ceva cumperi mai mult sa o pastrezi expusa.

#5
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,127
  • Înscris: 10.07.2013
[ https://images2.imgbox.com/cc/79/YeYH9bEu_o.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Despre aceste butelcute este vorba? Posted Image

#6
ioana1973

ioana1973

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,571
  • Înscris: 16.03.2014
Problema-i ca in sticla ai 30-40 grade celsius si multe flori, fructe de para, ofilesc.

Am dus asa ceva in Canada, cadou. 120 Ron cumparat din Real.

#7
Argent

Argent

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,777
  • Înscris: 01.10.2017
Or pune plasa de umbrit. Oricum tuica din comert nu este asa de buna si este foarte scumpa. Am cumparat si nu a fost cine stie ce.
Deci se cresc perele separat in sticla si apoi se pune tarie peste ele.

#8
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,579
  • Înscris: 08.03.2017
"Nu cumva e mult mai putina bautura datorita perei din interior?"
Mananca para !
Dupa vei gasi raspunsul : a fost para sau alcool solid Posted Image

#9
Geth

Geth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,903
  • Înscris: 17.11.2017

 pasilla, on 23 decembrie 2017 - 18:09, said:

Para se pune in sticla inainte sa creasca. Direct in pom.

Nu are mare infuenta la gustul licorii, dar ai dreptate: se vinde para la pretul bauturii.

Are importanta ca si marketing, cum e si cu viermele din tequila.
Ahahaha! Genial! Deci banuiesc ca e mai mult o chestiune de marketing. Licoarea e realativ scumpa, deci un fel de teapa dubla(si pret mai mare, si licoare mai putina).

#10
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

 Geth, on 23 decembrie 2017 - 18:06, said:


Intrebarea principala de fapt e alta: cum e chestia aia? E buna? Merita? Nu cumva e mult mai putina bautura datorita perei din interior?
E buna. Merita. La sfarsit spargi sticla si mananci para.
Daca vrei sa te pui in cap. Posted Image

#11
ioana1973

ioana1973

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,571
  • Înscris: 16.03.2014
Cunosc pe cineva care are o sticla cu para, cand se goleste doar reumple cu tuica. Sticla cu para are cam la 20 de ani (spusele omului).

#12
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,568
  • Înscris: 07.12.2014

 Volvo, on 23 decembrie 2017 - 18:10, said:

Faceau bunicii la tara pe vremuri. Legau sticla de plastic de ramura de par cu mugurele inauntru iar para crestea in interiorul sticlei. Ulterior puneau tuica peste. Iesea o bunatate.
  De unde aveau bunicii pe vremuri sticla de plastic?

#13
trident67

trident67

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 24.11.2017
Erau bunici mai tineri...

#14
Volvo

Volvo

    BANAT

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,855
  • Înscris: 23.01.2008

 PoeOvidiu, on 23 decembrie 2017 - 18:52, said:

  De unde aveau bunicii pe vremuri sticla de plastic?
Vremurile mele sunt mai recente, gen 15-20 ani :)))

#15
dan210

dan210

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,258
  • Înscris: 24.06.2006

 PoeOvidiu, on 23 decembrie 2017 - 18:52, said:

  De unde aveau bunicii pe vremuri sticla de plastic?
nu exista sticla din plastic nici pe vremea bunicilor, nici acuma, doar sticle din sticla si bunicii foloseau sticle normale din sticla pentru a creste fructele inauntru si nu era usor, trebuia ales locul potrivit in pom, multe fructe nu rezistau, era un lucru de arta, maiestrie si multa rabdare

#16
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Nu e teapa in sensul ca primesti mai putina tuica si para e vanduta scump. Ganditi'va ca implica un proces, costa bani sa cresti para in sticla. E mai simplu si ieftin aluia de vinde sa puna 150ml in sticla decat o para.
Dar e marketing, ca se diferentiaza de alte tuici, para vinde restul tuicii din sticla.
Si tu cumperi ceva inedit.

Nu vad asta ca pe o teapa.

#17
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Dupa ce cade floarea si incepe sa se formeze fructul se curata creanga de frunze si alte alea, se baga sticla pe creanaga cu fructul si se lasa asa pana la vara/toamna pana creste si se coace fructul in sticla. Apoi se scoate sticla cu tot cu fruct, se toarna alcoolul, se pune dopul si aia e.
Fruct poate sa insemne para, mar, gutuie, etc.
Bauturile astea nu prea merita in Ro, sunt scumpe in draci pentru ca ... taxe si accize la alcool.
Nu bagati niciodata alcool in "sticle" de plastic, alcoolul e acid si dizolva plasticul si o sa beti o gramada de plastic pe langa alcoolul ala. Acelasi lucru si cu otetul sau orice alta bautura acida.

#18
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,825
  • Înscris: 10.12.2006
E mai simplu sa pui para intr-un borcan si arunci peste ea palinca, daca vrei show. Doar la vanzare merita efortul.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate