Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Relatia cu colegii de clasa

Sfat Opel Astra 1.4 Turbo

Recomandare TV 32"

Casco la pret de RCA
 parchet laminat vs parchet lemn

Gmail nu functioneaza

Casa de expeditii

Websockets (Rabbit.js) + RabbitMQ...
 Nu vad telefonul (Allview A5) pe ...

TVR pregatește un late night...

Problema WiFi Tv Samsung UE40ES6710

Daca ai nevoie de prezentari Powe...
 [UNDE] Schimbare baterie iPhone 7...

Evolutie rata Prima casa 2016

Sfaturi achizitionare masina - 13...

Monitoare Samsung S27A350H
 

Problema Sistem Nou (MB problem)

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
zooperX

zooperX

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 06.07.2010
Salut! De curand am achizitionat un PC nou ( facut din bucati si asamblat de mine) si am intampinat o problema la pornirea acestuia. Se aud 5 beepuri consecutive scurte si nu imi dau seama de la ce ar putea fi. Am decuplat tot si am avut grija sa le pun cum trebuie, am scos chiar si procesorul si l-am pus iar + cooler, dar nimic.. primesc aceasi eroare in continuare. Pe forumul de la Gigabyte, ei spun ca "Real Time Clock malfunction . 5 short beep". Asadar am scos si bateria de la MB si am pus-o iar, dar fara rezultate.Am atasat si un video ca sa va dati seama cum face.

Toate piesele au fost achizitionate de pe Emag, cu exceptia procesorului care a fost sigilat si luat de pe olx.

*Memorie Corsair Vengeance White LED, 16GB (2x8GB) DDR4, 2666MHz, CL16
*Solid State Drive (SSD) Samsung 850 EVO, 2.5", 250GB, SATA III
*Cooler procesor Arctic LIQUID FREEZER 240
*Placa de baza Gigabyte Z370M D3H, Socket 1151, DDR4
*Sursa Modulara Corsair RMi Series RM750i, 80 PLUS® Gold, 750 W, PFC Activ, ATX 2.4, 13.5 cm fan, Negru, retail
*Carcasa Thremaltake C23
*Procesor I7 - 8700k
*placa video Nvidia Quadro K4200

[ https://player.vimeo.com/video/246099503 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by zooperX, 06 December 2017 - 16:12.


#2
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,208
  • Înscris: 10.09.2005
Ai cuplat alimentarea separata la placa video?

#3
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,336
  • Înscris: 06.09.2004
decupleaza tot si incearca sa-l pornesti doar cu procesor si ram (chiar o singura placuta), nimic altceva.

Edited by born2lose, 06 December 2017 - 16:23.


#4
zooperX

zooperX

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 06.07.2010

View Postgerbil, on 06 decembrie 2017 - 16:15, said:

Ai cuplat alimentarea separata la placa video?

Odata cu placa video am luat si un cablu adaptor (imaginea 1) pe care nu l-am folosit...am folosit doar cablul PCI (imaginea 2) care a venit odata cu sursa . Nu am o alimentare separata pentru placa video.

[ https://i.imgur.com/QSqtANM.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://i.imgur.com/wsliXeD.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

View Postborn2lose, on 06 decembrie 2017 - 16:21, said:

decupleaza tot si incearca sa-l pornesti doar cu procesor si ram (chiar o singura placuta), nimic altceva.

Am facut asta - doar procesorul / un ram si coolerul de la procesor - aceeasi problema (5 beeps)

Edited by zooperX, 06 December 2017 - 16:32.


#5
Naijax

Naijax

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,400
  • Înscris: 13.03.2017

View PostzooperX, on 06 decembrie 2017 - 16:33, said:

Am facut asta - doar procesorul / un ram si coolerul de la procesor - aceeasi problema (5 beeps)

E de la processor
De unde ziceai ca l-ai luat?

#6
zooperX

zooperX

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 06.07.2010

View PostNaijax, on 06 decembrie 2017 - 16:47, said:

E de la processor
De unde ziceai ca l-ai luat?

olx - era sigilat , l-am ridicat personal si am garantie la el daca e ceva.

Edited by zooperX, 06 December 2017 - 17:08.


#7
Naijax

Naijax

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,400
  • Înscris: 13.03.2017
Mai exista o explicatie
Afurisita aia de baterie este pur si simplu descarcata
Ia una noua, mai de calitate, si incerca din nou

#8
CeapaIndustries

CeapaIndustries

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 20.01.2016
Am patit si eu asa la un calculator (alta placa de baza, nu ca a ta) si era de la o placuta de rami care nu intrase perfect in slot. Am desfacut tot calculatoru de cateva ori si tot nu-i dadeam de cap. Pana la urma am apasat foarte tare pe placuta de rami (de am zis ca trec cu ea prin placa de baza) si gata aia a fost, a mers bine mersi. Deci de la o diferenta absolut milimetrica mi-a dat la bipuri cateva ore de am zis ca sparg calculatorul. Am mai scos placuta iarasi si din nou a trebuit sa apas foarte tare ca sa intre bine, chiar si daca sa auzit acel click deja, altfel iar bipaia.

Edited by CeapaIndustries, 06 December 2017 - 17:35.


#9
Naijax

Naijax

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,400
  • Înscris: 13.03.2017
Da cu beep-uri si la placutele de RAM
Numai ca acolo pot fi 2 sau max. 3 beep-uri
Colegul nostru are 5 si din pacate conform bios beep codes asta inseamna - Processor error -
Daca nu e de la nenorocita aia de baterie care tine data si timpul, inseamna ca este procesorul

Sa-l asteptam cu vesti

#10
zooperX

zooperX

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 06.07.2010
Din ce am mai auzit ar putea fi o posibilitate ca placa de baza sa fi venit cu un pin rupt..dar rar intalnit...as fi vrut sa ma duc cu tot pc.ul asamblat la un service dar risc sa pierd garantia..cum ma sfatuiti? Sa duc si procesorul si placa de baza in garantie?

#11
modoran

modoran

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,852
  • Înscris: 08.02.2011
Da, returnezi placa pe motiv ca e defecta si iei alta. Procesorul e cu cantec daca-i de pe olx.

#12
zooperX

zooperX

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 06.07.2010

Ma voi duce maine la un service sa imi verifice placa de baza cu alt procesor si procesorul cu alta placa ca sa stiu ce duc in garantie.

Edited by zooperX, 06 December 2017 - 20:23.


#13
zooperX

zooperX

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 06.07.2010
Update. Am scos procesorul de pe placa de baza pentru a-l curata si pentru a-l trimite la verificat si am observat ca un pin de pe soclu este indoit (ulterior mi-au zis la service ca sunt defapt 2 incalecati). Am incercat sa discut cu tipul si sa ii propun sa imi faca o fisa de asamblare a pc-ului la ei + plata verificarilor pentru a nu pierde garantia pieselor din cauza ca l-am montat nefiind o persoana autorizata pentru acest lucru, dar mi-au zis ca cel mai probabil furnizorul v-a da vina pe service pentru acei pini si incerca sa il rezolve asa. Tipul de acolo mi-a zis ca a fost director de distribuiri de piese pc si cam stie cum sta treaba. Sper ca totul sa se rezolve cu bine .

#14
Naijax

Naijax

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,400
  • Înscris: 13.03.2017
Eram sigur ca eroarea vine de la procesor
Ce sa zic - imi pare rau

#15
zooperX

zooperX

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 06.07.2010
Totul s-a rezolvat, am fost cu el in service si au reusit sa indrepte pinul.. l-am si asamblat acolo si acum nu mai da eroare! Totul bine , puteti inchide topicul. Mersi

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate