Couscous cu branza si stafide
#1
Posted 07 November 2017 - 22:23
Eu am facut 2. Intr-una, cea pt adulti, pus si putin sirop de artar, sa-i dea o tenta dulceaga.
Reteta: 1 ceasca lapte (170 ml) 1/2 ceasca couscous 1 ou o mana de stafide 3 linguri branza de casa unt pentru tapetat MOD DE PREPARARE Am pus stafidele la hidratat in apa plata un sfert de ora. Am pregatit couscous-ul conform etichetei, adica am fiert laptele si l-am pus fierbinte peste couscous. Am acoperit si am lasat 5 minute. Am batut oul bine cu branza, am adaugat stafidele scurse bine de apa si am amestecat cu couscousul cu lapte. Am uns un vas ceramic si am dat la cuptor pana a trecut testul scobitorii. IMAG1773.jpg 85.06K 44 downloads IMAG1772.jpg 81.44K 43 downloads |
#2
Posted 07 November 2017 - 22:39
#3
Posted 07 November 2017 - 22:42
la kaufland gasesc couscous? sau e doar prin anumite magazine
|
#4
Posted 07 November 2017 - 22:55
pasilla, on 07 noiembrie 2017 - 22:39, said: mmm, dar care e treaba cu apa plata ? Eu am folosit apa normala, pe care am incalzit-o putin ca sa se inmoaie mai repede. Nu stiu de ce recomanda apa plata. Hassann, on 07 noiembrie 2017 - 22:42, said: la kaufland gasesc couscous? sau e doar prin anumite magazine Dar gasesti si la Mega sau in oricare alt hypermarket/supermarket. |
#5
Posted 07 November 2017 - 23:01
#6
Posted 07 November 2017 - 23:10
pasilla, on 07 noiembrie 2017 - 23:01, said:
E ceva ce ai gatit tu, sau e "copy/paste" de pe undeva ? Am si specificat in primul post ca am facut 2 portii, pe una am si indulcit-o putin, etc. Am luat reteta din telefonul meu, acolo unde era salvata, cu ajutorul magicelor copy/paste si am postat-o aici, impreuna cu pozele preparatului facut de mine. Nu am sustinut ca e inventie proprie. Edited by mihura, 07 November 2017 - 23:11. |
#7
Posted 07 November 2017 - 23:17
#8
Posted 07 November 2017 - 23:22
Initiatoarea topicului nu intelege ca reteta trebuie sa ramana "virgina" , fara adaosuri cu dulcegarii si alte ingrendiente. E o practica tipic frantuzeasca, sa infloreasca ceva deja bun cu tot felul de aiureli.
|
#9
Posted 07 November 2017 - 23:28
pasilla, on 07 noiembrie 2017 - 23:17, said:
Poate ar fi bine sa pui si sursa. Dar promit sa o caut si revin special pentru tine, vad ca are foarte mare importanta pentru tine. Totodata, promit ca toti banii castigati de pe urma vizualizarii acestei retete aici, pe SP, o sa am grija sa ajunga la persoana de la care am luat reteta (pt ca sunt sigura ca ea a inventat-o, nu ar fi putut sa o ia din alta parte). Seara faina Am gasit-o, era chiar prima la cautari: https://www.flaveur....nza-si-stafide/ pacopaco1967, on 07 noiembrie 2017 - 23:22, said: Initiatoarea topicului nu intelege ca reteta trebuie sa ramana "virgina" , fara adaosuri cu dulcegarii si alte ingrendiente. E o practica tipic frantuzeasca, sa infloreasca ceva deja bun cu tot felul de aiureli. Am facut-o de mai multe ori si stiu ca o prefer putin dulce, deci pun o lingura de sirop de artar. E chestie de gusturi, nu vad unde e problema. Daca te atrage, ai reteta "virgina" postata chiar de la sursa originala. Edited by mihura, 07 November 2017 - 23:25. |
#10
Posted 08 November 2017 - 00:48
Daniel_INOX, on 08 noiembrie 2017 - 00:20, said: Plagiatul, boala romanilor "moderni" .......,mda, ai inlocuit macaroanele cu cous-cous , dar reteta este de budinca cu branza, oua, stafide si zahar....Nu ai inventat nimic. ....copy-paste ....degeaba. Uite reteta: https://www.gustos.r...i-stafide.html. Pofta buna ! Crezi ca macaroanele alea cu branza din linkul tau au fost inventate fix de ala care a scris reteta? Nu a luat-o, la randu-i, din alta parte? Despre ce plagiat vorbesti? E o amarata de retata care mi-a placut si am zis sa o impartasesc pt ca urmaresc forumul zilnic. Nu am zis c-am inventat-o eu, ca e "virgina" sau ca e mostenirea secreta de la strabunica. Bai, oameni buni, ce naiba sunteti asa de inversunati? Va agatati de orice maruntis sa aruncati cu noroi sau sa agasati o persoana pe care nu o cunoasteti si care nu v-a facut voua, personal, nimic. Imi pare sincer rau ca am postat aici, trebuia sa-mi vad de treaba mea, ca si pana acum. O noapte mai buna decat precedenta, poate maine nu va mai treziti cu fundu'n sus. Edited by mihura, 08 November 2017 - 00:50. |
|
#11
Posted 08 November 2017 - 01:58
Sa nu'ti para rau ca ai postat. Aveam cuscus in debara, in drum spre casa m'am oprit sa iau branza. Ghici ce aveam in minte sa fac?
Multam fain de reteta. Eu am sa pun un pic de vanilie |
#12
Posted 08 November 2017 - 10:02
mihura, on 08 noiembrie 2017 - 00:48, said:
Eu am luat reteta de pe Flaveur, vezi ca am pus link mai sus. Crezi ca macaroanele alea cu branza din linkul tau au fost inventate fix de ala care a scris reteta? Nu a luat-o, la randu-i, din alta parte? Despre ce plagiat vorbesti? E o amarata de retata care mi-a placut si am zis sa o impartasesc pt ca urmaresc forumul zilnic. Nu am zis c-am inventat-o eu, ca e "virgina" sau ca e mostenirea secreta de la strabunica. Bai, oameni buni, ce naiba sunteti asa de inversunati? Va agatati de orice maruntis sa aruncati cu noroi sau sa agasati o persoana pe care nu o cunoasteti si care nu v-a facut voua, personal, nimic. Imi pare sincer rau ca am postat aici, trebuia sa-mi vad de treaba mea, ca si pana acum. O noapte mai buna decat precedenta, poate maine nu va mai treziti cu fundu'n sus. |
#14
Posted 08 November 2017 - 13:21
https://www.flaveur....nza-si-stafide/
Uitati si sursa. Va e lene sa cautati pe goagal, dar foarte harnici sa va luati de om! Edited by Chifteluta, 08 November 2017 - 13:22. |
#15
Posted 08 November 2017 - 13:30
la postarea mea te referi?
eu intrebasem care este reteta despre care spune pacopaco1967, cea care nu trebe modificata, preparata inca din vechime etc in rest, nu strica putina amabilitate cand te adresezi cuiva |
|
#16
Posted 08 November 2017 - 13:45
pacopaco1967, on 08 noiembrie 2017 - 10:02, said: Adevarata reteta nu admite adaosuri, ea trebuie sa ramana asa cum se prepara inca din vechime. Reteta are o vechime de sute de ani, in urma cu 30 ani mama mea prepara exact reteta veche si nu si-a permis vreodata sa o "imbunatateasca". Mor de ras când aud de retete originale de care n-ai voie să te atingi, de parcă rețetele alea nu tot prin modificari si adăugiri au ajuns așa. Da măi, toate rețetele se fac după gustul celui care vrea să le mănânce, nu după gustul celui din 1800 toamna care la randui adaptat-o după altă rețetă. |
#17
Posted 08 November 2017 - 14:14
Ai perfecta dreptate. Cand gatesti pentru uz propriu/al familiei tale, adaptezi retetele dupa bunul plac.
Cand o faci profesional, intr-un restaurant, atunci e altceva, pentru ca e mult mai safe sa faci o reteta originala, care satisface gusturile tuturor (sau ma rog...aproape) celor care o comanda in cunostinta de cauza In alta ordine de idei... Oameni buni, bucataria este ceva viu, frumusetea ei fiind tocmai faptul ca iti permite sa te joci cu ce combinatii vrei tu. Daca oamenii ajung la o combinatie care lor le place si o posteaza pentru a o impartasi si altora, nu inteleg unde e problema???? Care e problema voastra, in afara de atitudinea asta tipic romaneasca, de a ucide si capra vecinului cu ganduri negative si invidie? De ce trebuie sa fiti atat de rai in gandire si mai ales atat de agresivi????? E ca si cand un arhitect isi face o casa cu super design, o prezinta si voi sariti pe el: "Mda! Si ce e asa special? Oamenii isi fac case de 30.000 de ani, te-ai gasit tu acum sa faci acoperisul nu stiu cum si compartimentarea nu stiu cum. Jenant! PLAGIATORULE!" Doamne fereste.... Edited by richelieu, 08 November 2017 - 14:17. |
#18
Posted 08 November 2017 - 14:23
Si am facut. si am modificat reteta.
Reteta modificata deja, stii? Am mai modificat'o. Am adaugat un pic de zahar, am scos stafidele si am pus o lingura de unt de cocos. Si da, fiecare din aceste modficari a avut o ratiune si nu a fost facuta de drau de a schimba. Copii mei mananca multe paste, dar nu'i pot creste doar cu paste. E o problema de alimentatie ce nu vreau sa o detaliez. Dar macaroanele nu ar fi fost nimic nou. Asa ca aceasta reteta cuscus a fost binevenita. La fel am scos stafidele, pentru ca se ineca cu ele cand le mananca. Le scuipa afara si apoi nu mai mananca nimic. Am pus un pic de zahar sa indulcesc, sa le fac mai atractive pt ei si unt de cocos pt aroma si aport suplimentar de grasime. Daca stau sa ma gandesc, reteta asta de mai sus e cea originala, doar ca voi nu ati stiut de ea |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users