Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa
 cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS
 Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine
 

Cum ar fi aratat Romania fara Ceausescu?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
158 replies to this topic

#145
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016

 skandal, on 14 noiembrie 2017 - 13:07, said:

O laie, mai lipseste sa spui ca dictatura e in ADN-ul romanilor. Cum ramane atunci cu Horthy, acolo de ce a fost posibil cultul personalitatii? Cred ca e mai mult vorba de aplicarea "catolica" a comunismului. Chiar performantele lui Mao nu le-a atins, dar mai degraba vad ca pe ceva sistemic decat ca o chestiune, stiu eu, etnica sau geografica. Evident ca un sistem demagogic si dictatorial potenteaza si este potentat de mediocrii oportunisti, e normal odata ce aduci un criteriu nenatural, inlocuind masurarea performantei cu atasamentul fata de valorile partidului.

Pentru mine personal e un mister ascensiunea lui Ceausescu in sine. Nu poti sa fii bou si retardat si sa ajungi asa la varf. Malefic, egoist, ticalos, altele nu bou.
Nu dictatura este in ADN-ul romanilor ci "Capul ce se pleacă, sabia nu-l taie". Asa a fost la romani intodeuna.
Nici Horthy si nici Béla Kun nu au reprezentat natiunea maghiara, respectiv acestiea nu au avut asentimentul intregii natiuni maghiare.
Alfel insa Antonescu si Ceasca care au fost eroii ai neamului romanesc. Pentru tine aceste ascensiuni sint un mister, pentru mine sint clare ca lumina zilei.

Ce se intimpla din '89 incoace este exact acelasi fail national, precum au fost si monarhia si comunismul.


Quote

Miza e România de azi, nu Revoluția din 1989. Mizele acestor oameni nu sunt legate de adevărul istoric.
Puțin le pasă ce s-a întâmplat în 1989 și puțin le pasă dacă au murit sau nu oameni. Ideea e că temeliile regimului de azi s-au pus atunci.
Asta e de fapt marea luptă. Marea luptă e că ce s-a făcut atunci nu se mai vrea desfăcut, trebuie să rămână așa.

Și azi, aceiași oameni care elaborau teoriile conspirației în 1989 elaborează și azi teoriile conspirației. Uitați-vă cum se apără Dragnea și restul – conspirații Soros, străinii.
Exact aceeași metodă. Din fericire nu mai pot să scoată tancurile, dar ca idee e aceeași teorie, e același regim, un stat care își scuză acțiunile întotdeauna, dând vina pe alții.

Așa și în 1989 e foarte comod să spunem că au venit rușii, ungurii, arabii, oricine în afară de noi. Or, documentele arată că noi am făcut asta, nu altcineva.
Nu a intervenit KGB ca să facă vărsare de sânge în România, a fost opera unui dement care nu a vrut să cedeze puterea până în ultima clipă. Nicolae Ceaușescu putea să renunțe
când a văzut că la Timișoara au ieșit oamenii în stradă.
Putea să spună că își dă demisia. Nu a făcut-o, a fost ajutat și apărat de complici, care au ținut de putere, pentru că era vorba  de privilegiile lor.
E atât de evident, încât e ridicol de ce nu sunt văzute aceste lucruri.
https://republica.ro...zmiza-e-romania

Asemenea indivizi, precum Hitler, Mussolini, Stalin, Slobodan Milošević, Ceausescu au devenit un pericol national sau chiar international numai cu sprijinul poporului.

Edited by WestPoint, 14 November 2017 - 15:16.


#146
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016

 enough1453, on 13 noiembrie 2017 - 21:02, said:

revenind la titlul topicului, realitatea este ca dupa 1960 a urmat o faza buna pentru economia Romaniei.
Faza asta a durat pana prin 1971.
Cand Ceausescu a pus mana pe putere dictatorial.
Pana atunci, Ceausescu isi aranja locul, se debarasa de cei incomozi, isi plasa proprii lui oameni.
Uite asta a fost chiar buna.

#147
skandal

skandal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,241
  • Înscris: 09.11.2003

 WestPoint, on 14 noiembrie 2017 - 15:16, said:

Alfel insa Antonescu si Ceasca care au fost eroii ai neamului romanesc. Pentru tine aceste ascensiuni sint un mister, pentru mine sint clare ca lumina zilei.

Ascensiunea lui Antonescu imi e foarte clara. Vorbim de un militar educat la Saint-Cyr, usere care te numesti "WestPoint". Ceausescu s-a educat la Doftana. Sunt lucruri care imi scapa. Inteleg Petru Groza, era un personaj de marca al politicii romanesti de zeci de ani deja la momentul puciului, dar Ceausescu wtf.

In privinta revolutiei ce spui tu e o bascalie ordinara. Sper din tot sufletul ca Hodor e de buna credinta, dar nu pare. Cei mai multi oameni (80%+) au murit dupa fuga lui Ceausescu, cand nu mai statea nici dracu' sa il apere. Evident ca securistii au fost inarmati cu procese-verbale, nu doar la Timisoara, si nu este ceva descoperit acum. Asta ma oftica cel mai tare. La Timisoara o fi fost o situatie exceptionala, dar in toata tara aveau si munitia numarata si vine d. Hodor de parca a descoperit acum H2O.

S-au gasit arme cu funigine in ianuarie 90. Mare smecherie. Pai la MAPN cate arme ar fi avut urme de-astea? Iti zic eu gramezi, tu macar erai in Romania la Revolutie? Eu in Bucuresti am crescut intr-un cartier semi-central, Grivita, la zvarlitura de bat de Gara de Nord. Deja inspre Gara se tragea. Eu am prins focuri de arma de pe bloc, eram cu mama pe strada si am fugit toti sa ne ascundem, pentru cine stie zona la fostul magazin Sora, ca era evident de unde se trage. Vorbim deja de 26 decembrie. Avem zeci de blocuri in Bucuresti, in special la Televiziune care au fost ciuruite svaiter si dom' Hodor apare acum ca "s-a tras". Ce super smecherie, frate. Pai asta stim si noi ca au tras, important e in cine. Lasa pustile si rahaturi, s-a tras cu tancul si cu elicopterul, tata.

In mintea ta, un efectiv de 7000 de ofiteri de Securitate, plus trupele USLA plus militarii in termen de la Securitate abia s-au descurcat sa impuste 150 de insi desi erau stransi gramezi in fata lor? Asa arata represiunea la tine?

Compara si tu cu represiunea generalului Hortopan la Intercontinental, de ii raporta Elenei Ceausescu «I-am terminat! I-am dus pe toți până la Piața Unirii». Pe revolutionari adica. A fost inmormantat cu onoruri militare, a se scuti cu descoperirile astea.

Sau e cazul sa caut acum poze cu unitatea lui Trosca impuscati in poarta MAPN cu pancarte cu "teroristi" agatate de gat? Sau cu militienii de la Sibiu impuscati in spital? Fi-mi-ar scarba de descoperirile lui peste prajit.

Edited by skandal, 14 November 2017 - 19:29.


#148
skandal

skandal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,241
  • Înscris: 09.11.2003
Si ca sa fiu exact, ma deranjeaza foarte tare vehementa asta "Nu a intervenit KGB ca să facă vărsare de sânge ĂŽn România, a fost opera unui dement care nu a vrut să cedeze puterea până ĂŽn ultima clipă.". Care ultima clipa, boss, Ceausescu a fost impuscat in ziua de Craciun. Cine a omorat aproape o mie de oameni dupa? Care complici si privilegii, ca toti il voiau dat jos, cine a avut privilegii imediat dupa Revolutie, nu tocmai fostii lui acoliti? Cine au fost primii moguli si magnati, nu tocmai aia care avusesera privilegii? De ce tinea Securitatea cu dintii, de bani de haine si de acces la magazin cu circuit inchis? Ce naiba ma, suntem luati de tampiti?

Ai galeti de relatari de la militari, mi-a ramas in minte unul cu o coloana de blindate. Asupra caruia a inceput sa se traga dinspre niste blocuri si le-a dat jos. Asta faceau securistii, atacau blindate cu pistoale si mitraliere de 3 lei?

Mi se pare strigator la cer ca se elimina cu asa usurinta ipoteza unei implicari externe. Si se cauta vinovatii la Securitate (desi cam toti securistii si cei din informatiile Armatei au petrecut Revolutia arestati, multi dintre ei torturati si batuti cu bestialitate, dar asta nu se mai spune), facandu-se un joc obscen in care Dan Voiculescu sau Ioan Nicolae, oameni cu legaturi puternice in comertul exterior, sunt asimilati "Securitatii". Ca 1% sau cat vor fi avut acces la valuta si alte minuni erau reprezentativi pentru capitanul Gogu Pleasca, care venea sa te critice tovaraseste ca de ce asculti Radio "Europa Libera".

Edited by skandal, 14 November 2017 - 19:48.


#149
enough1453

enough1453

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,109
  • Înscris: 29.07.2017

 skandal, on 14 noiembrie 2017 - 19:46, said:

Si ca sa fiu exact, ma deranjeaza foarte tare vehementa asta "Nu a intervenit KGB ca să facă vărsare de sange in Romania, a fost opera unui dement care nu a vrut să cedeze puterea pană in ultima clipă.".
Eu unul am sezizat altceva in acea afirmatie.
De exemplu am aflat dintr-o stire a procurorului Dan Voinea
ca se stiu in afara de 2 cazuri toti teroristii.
Teroristii n-au fost altcineva decat garzile patriotice.

Cineva din jurul lui Ceausescu a decis ca garzile patriotice sa inarmeze pe membri sai
sa apere fabricile si uzinele atacate de invadatorii externi.

Mi se pare plauzilbil mai ales ca o stiu de la multi prieteni din Brasov ca au primit arme. Pe buletin.
Si ca tampitii au tras.
In Brasov de exemplu se tragea in Modarom si in corpul T de soldati care tocmai fusesera inrolati,
care nu stiau sa tina o pusca. Mi-au spus mai multi baieti care facusera armata
cum ii ghidau pe soldati sa traga.

A fost o debandata.
Provocata.
In care securistii au parasit la ordin toate sediile securitatii.
Si culmea.
Acelasi fenomen in toata tara.
Multimea a atacat sediul securitatii sa descopere o cladire parasita.
Fara dosare, fara nimic important.
Si mai ales fara securisti.
Care securisti stateau bine mersi ascunsi.

si vrei sa spui ca securistii n-au avut nici un rol?

E clar ca Milea a fost un bou.
E clar ca Stanculescu, intelectual, destept, a manipulat.
Dovada piciorul de ghips.
Dovada ca ulterior a fost halit.
De cine?
Tocmai de aia care trebuiau sa-i linga cizmele.
Iar nevasta-sa s-a "sinucis".
Interesant! Nu?

#150
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016
Exact cum spune Fane :-)

Pina la fuga lui Ceasca nu s-a intimplat decit evenimentele de la Timisoara.
Pentru restul evenimentelor sint raspunzatori Iliescu& Co. plus Securitatea si Armata care s-au dovedit inapte sa
apere poporul roman de interesele meschine atit individuale cit si cele de grup.
Grupul pucist a avut nevoie de evenimente contra revolutionare pentru a justifica denumirea de "Frontul Salvarii Nationale".
Natiunea putea fi salvata si fara toate acele manipulari, stiri false, inducerea in eroare atit a armatei cit si a securitatii, care pina
la urma sa soldat ca armata a tras in armata, armata a tras in securitate, securitatea sa dat la fund si pulimea inarmata a tras in tot ce misca suspect.

Edited by WestPoint, 14 November 2017 - 22:09.


#151
hero3

hero3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 22.11.2018
Parerea mea e ca si daca nu eram ocupati de sovietici si nu era instaurat comunismul in Europa de Est dupa WW2 si ba chiar am fi primit Basarabia inapoi, romanii n-ar fi facut mare branza cu regele Mihai si cu Dinu Bratianu sau cu  Iuliu Maniu premier.
Saracia si coruptia tot ar fi persistat si romanii ar fi emigrat masiv.  
Stiu pentru ca romanii  saraci au tendinta sa fie lenesi, infatuati si prosti in orice regim politic, iar bogatii romani niste parveniti, despoti si lacomi.  
Clasa politica ar fi aratat la fel ca acum, romanii avand de ales intre liberali, taranisti si socialisti.  Liberalii ar fi  dominat scena politica romaneasca in anii 1950  pentru scurt timp, intr-un haos politic si coruptie coplesitoare in perioada de dupa razboi.  Ar fi atras ceva fonduri in cadrul Planului Marshall,  dar probabil ca in cazul nostru ar fi fost un esec din cauza ca multi corupti ar fi furat la greu din fonduri.  Si pentru ca romanii nu prea gusta liberalismul  mai ales taranii dupa cum s-a vazut,   in cele din urma, liberalii nu ar mai fi fost votati si probabil dispareau in negura istoriei.  
Din 1960, romanii ar fi avut  doua partide  politice dominante: PNT si PSD.   Taranistii ar fi fost ca gruparea lui Dragnea care se axa doar pe mediul rural, gen pomeni si fonduri   la tarani , imbogatindu-se la greu din proiecte de autostrazi de tip TelDrum , iar socialistii ar fi fost pro-industrializare, adica fonduri exclusive pentru marile orase ca gruparea Firea/Ponta, ignorand restul tarii. Dupa parerea mea, PNT-ul ne-ar fi tras cel mai mult in jos la capitolul dezvoltare ca  partid conservator si ortodox militant.  
8 ani cu taranistii, 8  ani cu socialistii, si tot asa ar fi continuat  cercul vicios, pana azi....probabil ca acum am fi avut ceva partid nationalist ortodox sau conservator dupa modelul ungar  FIDESZ la guvernare, mimand euroscepticismul.   Posibil chiar un partid popular portocaliu  gen PDL care n-are nicio legatura cu liberalismul autentic.  
Nu s-ar fi construit masiv blocuri, sosele, autostrazi, probabil ca am fi avut cu intarziere metroul, canalizarea si electrificarea.   Romania probabil ca   era  acum o tara religioasa, conservatoare socialista   predominant agrara, cu ceva minima industrie si servicii outsourcing  si cu siguranta  mai putin populata (10  milioane).
N-am mai fi avut Casa Poporului, Canalul Dunarii, Portile de Fier , fabrici  si alte cladiri inutile.   Dar probabil ca am fi avut insa scoli si spitale mai bune decat ce avem azi.  
Bucurestiul ar fi aratat ca un oras invechit nefiind cineva care sa darama cartierele vechi,  monumentele istorice si bisericile....oricum le darama cutremurul din 1977.
Nu aveam Casa Poporului, dar probabil ca Catedrala Mantuirii Neamului ar fi fost construita mai demult.
Am fi avut probabil statiuni turistice la mare si la munte mai dezvoltate si mai bine amenajate, dar nu suficient sa concuram cu cele ale Bulgariei....doar am zis clar: fara comunism in Europa Estica in acest univers paralel.
Industrializarea ar fi fost facuta mult mai lent  de catre companiile straine, iar guvernele ar fi  vandut  resursele Romaniei la straini.  Probabil ca Rosia Montana si resursele de gaze din Marea Neagra nici nu ne-ar mai fi apartinut, dar macar erau valorificate cum trebuie de straini.  
Probabil ca am fi experimentat mai devreme tepe de tip  Caritas, FNI, Bechtel.  
Romanii ar fi emigrat masiv in vest pentru o viata mai buna, iar Romania ar fi devenit o tara depopulata si imbatranita inca din 1970-1980.   Doar ca nu ar mai fi fost un sistem de pensii sufocant, probabil nici fiscalitate asa de impovaratoare.  
Locurile de munca ar fi fost la fel de putine , iar occidentalii   aduceau muncitori straini din lumea a treia sa munceasca in Romania si sa le aduca profit.
Am fi aderat la UE si NATO prin 1980-1990.  
Cel mult ajungeam la nivelul Scotiei  sau Irlandei de azi, dar tot la nivel de ev-mediu dupa standardele occidentale.  
N-ar fi fost nimic spectaculos, dar cel putin nu am fi avut foamete, opresiuni si dictatura si generatii intregi tampite de propaganda comunista.  Dar ce se intampla in ultimii 30 de ani de democratie postdecembrista  este exact ce s-ar fi intamplat in Romania aniilor 1950-1980 daca nu veneau comunistii.  

In 2017, Romania s-ar fi laudat cu cel mai longeviv rege in functie din istoria Europei   daca Mihai ramanea rege in continuare  -  daca ar fi condus Romania din  1927 pana in 2017, ar fi stat pe tronul Romaniei 90 de anii!   90 de ani!  
Desi probabil ar fi abdicat in ultimii ani din cauza problemelor de sanatate si am fi avut-o acum pe Margareta drept regina Romaniei . In ultimii ani i-am fi avut ca premieri pe Isarescu si Basescu cu mandate indelungate. Dar din cauza crizei economice, azi am fi avut un premier  PSD din pacate.  
Intr-un univers paralel probabil ca asa se intampla.  




La fel cum nici nu cred ca am fi facut mare branza daca dupa 1990 veneau fie Coposu sau Ratiu la conducere, iar Mihai redevenea rege. Am fi avut tot saracie si coruptie din cauza urmelor adanci lasate de comunism si mentalitatea feudala a romanilor.

Edited by hero3, 25 November 2018 - 00:13.


#152
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,080
  • Înscris: 20.12.2007
De ce dracu ar fi emigrat romanii dacă tara lor ar fi fost la nivelul Irlandei adică numărul 4 mondial la calitatea  vieții?!
https://www.irishtim...finds-1.3629707

#153
hero3

hero3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 22.11.2018

 Kokoshmare, on 25 noiembrie 2018 - 16:34, said:

De ce dracu ar fi emigrat romanii dacă tara lor ar fi fost la nivelul Irlandei adică numărul 4 mondial la calitatea  vieții?!
https://www.irishtim...finds-1.3629707
Pentru salarii mai mari?  
Sau pentru ca si irlandezii emigreaza masiv catre Londra?

Am exagerat sa spun ca Irlanda.....aia e o insula  de 84,421 km2 cu 6 milioane de locuitori.
Cred ca mai degraba am fi ajuns la nivelul Cehiei de azi.

#154
cirus6

cirus6

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,211
  • Înscris: 15.06.2010
Hero în principiu sunt de acord cu tine, dar nu cred că învățământul ar fi fost mai bun ca acum. Comunismul și Ceaușescu au ridicat mult învățământul românesc.

#155
budlight

budlight

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,614
  • Înscris: 05.05.2011

 hero3, on 24 noiembrie 2018 - 23:50, said:

[...]
Saracia si coruptia tot ar fi persistat si romanii ar fi emigrat masiv.  
Stiu pentru ca romanii  saraci au tendinta sa fie lenesi, infatuati si prosti in orice regim politic, iar bogatii romani niste parveniti, despoti si lacomi.  
[...]

Nostradamus, tu esti ?
Bine, am inteles ca ai doar pareri proaste depre romani, dar clasa de mijloc nu exista?
Adica in mintea ta, nu exista romani harnici, destepti si onesti.
Deja mirosi a maghiaropat.

#156
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

 nick011, on 14 noiembrie 2017 - 13:14, said:


Tot colonie era.

Romani care sa fi ajuns in Vest prin perioada aia cunosti?  Ma refer inainte de sec. 19, deci fara exemple gen Brancusi.


Pai cam este.

Daca nu ocupau sovieticii Europa de Est, in anii 1944-1989, noi romanii probabil ca ne-am fi lasat condusi de o dictatura militara ca-n Chile, Coreea de Sud sau Grecia.


Cred ca dictatura militara de dreapta ar fi fost mult mai benefica dezvoltarii Romaniei decat comunismul.....asta cu siguranta!
Adica masacru ca pe vremea lui Stalin.


#157
budlight

budlight

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,614
  • Înscris: 05.05.2011

 Infinitty, on 26 noiembrie 2018 - 05:51, said:

Adica masacru ca pe vremea lui Stalin.

sau Horthy

#158
omuspan

omuspan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,986
  • Înscris: 17.07.2016

 budlight, on 26 noiembrie 2018 - 02:54, said:



Nostradamus, tu esti ?
Bine, am inteles ca ai doar pareri proaste depre romani, dar clasa de mijloc nu exista?
Adica in mintea ta, nu exista romani harnici, destepti si onesti.
Deja mirosi a maghiaropat.

Pute a maghiaropat! E suta la suta maghiaropat.

#159
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,111
  • Înscris: 30.04.2007
"Romani care sa fi ajuns in Vest prin perioada aia cunosti?  Ma refer inainte de sec. 19, deci fara exemple gen Brancusi."

da, un strabunic de-al meu care a lucrat in detroit, la fabrica lui ford, a strins niscai-va bani si s-a intors acasa sa cumpere iugare pentru copii .. ;)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate