Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Dare în plată - riscurile cumpărării unui apartament vândut de bancă

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
Genesis

Genesis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,043
  • Înscris: 02.07.2007
Buna ziua,

As avea nevoie de un sfat sau o opinie. am gasit 1 apartament de vanzare, l-am gasit, mi-a placut, am decis sa ofer cat e suma ceruta. Acum vine problema: apartamentul se pare ca urmeaza a fi al unei banci, fiind in proces de dare in plata, proprietarii fiind in proces de executare silita o vreme (conform agentiei). Cateva zile am stat, am asteptat, dupa care am zis sa verific totusi proprietarii apartamentului (aveam numele lor de pe releveu). Si am descoperit asa:

Sunt 4 procese legate de ei, din care 1 e inchis si 1 are cererea anulata de instanta:

1. primul proces, la judecatoria sector 4, este de încuviinţare executare silită, cu Petent un executor si creditor Directia generala de impozite sector 4, iar ca debitor unul din proprietari (mentionez ca apartamentul pe care l-am vazut e in sectorul 3). Proces inchis cu "Admite cererea. Încuviinţează executarea silită. Fără cale de atac"

2. al doilea proces cu cei 2 proprietari in calitate de contestatori, cu obiectul "contestaţie la executare suspendarea executarii silite". Intimat este insa nu banca ci KREDYT INKASO PORTFOLIO. Solutionat cu: Anulează cererea. Solutia pe scurt: Admite excepţia netimbrării. Anulează contestaţia la executare ca netimbrată. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Din nou judecatoria sectorului 4.

3 procesul 3 in care unul din cei 2 proprietari este Reclamant catre paratul AGIO WIERZYTELNOSCI PLUS, cu obiectul: pretentii. Asta nu stiu daca e legat de apartament. Judecatoria sectorului 3.

4. cei 2 proprietari in calitate de reclamant iar in calitate de parat este Banca si acelasi KREDYT INKASO PORTOFOLIO, cu obiectul: Actiune in constatare (amanat pe moment). Judecatoria sectorului 4.

_______________

Acum intrebarile mele:

1. avand in vedere ca apartamentul e in sectorul 3, procesele de la judecatoria sectorului 4 pot fi legate de alta proprietare? initial Directia de taxe si impozite a sectorului 4 a inaintat cererea (dar nu fata de amandoi proprietarii ci doar fata de 1), deci nu e logic sa fie legat de acest apartament din sectorul 3.

2. Daca poate fi vorba de apartamentul din sect 3, banca a vandut creditul unei firme de recuperari creante. In conditiile astea mai pot proprietarii sa dea bancii apartamentului, cu dare in plata?

3. Daca poate fi dat in dare in plata, ar trebui sa verific si la executorul judecatoresc ceva?

4. Daca ei sunt executati silit pt un alt apartament, pot da in plata o a doua locuinta?

Nu lucrez in domeniu si neavand niciun act practic la indemana, nu pot consulta niciun avocat. Ce mi se pare suspect e ca eu mi-am exprimat deja in scris intentia de a cumpara apartamentul, am furnizat datele mele dar este liniste totala de la banca de la finalul saptamanii trecute si pana acum: singurul feedback primit de la agentie fiind "merge greu cu banca, sa avem rabdare, nu avem informatii noi", asa ca ma gandesc ca poate ori banca nu e inca proprietar ori sunt alte complicatii (daca e posibil, ce ar putea fi?).

Edited by Genesis, 29 September 2017 - 16:36.


#2
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,137
  • Înscris: 22.05.2003
Keep walking.
Acea casa va sta goala multa vreme.

Banca a vandut creanta unei companii de recuperari, pt o valoare f mica.

Astia au tot interesul sa faca pe dracu in 4 sa faca procese si presiuni pt a recupera suma initiala, si un mare bonus.

#3
samebo

samebo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,434
  • Înscris: 08.05.2017
Vorba celei de mai sus, Keep walking... "proprietarii" creditati sunt tepari de meserie si s-ar putea sa devii noua lor victima.

Nu conteaza unde e localizat apartamentul, nu se fac procesele in fuctie de localizarea apartamentului. Posted Image

Edited by samebo, 29 September 2017 - 16:52.


#4
Genesis

Genesis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,043
  • Înscris: 02.07.2007
Thanks de reply. Eu nu ziceam ca procesul e in functie de localizarea apartamentului, ci ca incuviintarea de executare silita are drept Creditor ANAF Sectorul 4. Ori apartamentul de care zic (l-am vazut, e gol, nu mai are nici sanitare in el) e in sectorul 3: toate taxele nu vin doar la sectorul 3? Ce treaba ar fi cu sectorul 4, daca poate fi?

Darea in plata se face doar catre banca, nu? Nu se poate si catre firma de recuperari. Ca agentia in continuare imi spune ca e cu dare in plata catre banca.

Ma gandeam ca e posibil sa fie executati silit pt un alt apartament ce il au in posesie. E posibil  daca ai 2 locuinte, si pt una esti executat silit si se vinde creanta , sa poti oferi o a doua locuinta (la care esti co-proprietar) cu dare in plata pentru a ti se stinge un alt credit, avand drept motiv tocmai executarea primului apartament ?

Stiu ca vorbim de multe supozitii si scenarii posibile, dar nu am actelele la dispozitie pe motiv ca banca inca nu a acceptat oferta mea (asta mi-a ridicat semne de intrebare, am oferit cat se cerea) si nu imi pot fi aratate. Nu ma grabesc sa cumpar, ma mai uit si la alte variante oricum. Ma intereseaza doar daca ar fi un scenariu posibil prin care apartamentul sa poata fi dat in plata in conditiile expuse mai sus.

Edited by Genesis, 29 September 2017 - 17:10.


#5
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,033
  • Înscris: 24.02.2006
daca-i dat in plata atunci va deveni proprietatea bancii, si de la banca va trebui sa-l cumperi (daca-l vrei).

#6
Genesis

Genesis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,043
  • Înscris: 02.07.2007
asta e clar, nu ar fi nicio problema sa iau de la banca. Dar nu asta am intrebat.

Pe etape; avem apartament sector 3, cu proprietarii A si B in acte, care teoretic dau cu dare in plata o locuinta bancii. Verificat si au un prim proces deschis de Directia de Taxe in 2016 (dar este directia sectorului 4, nu 3).
Prima nelamurire:

- Directia de taxe si impozite sector 4 a fost creditor la cerere executare silita pt proprietarul A (nu si pt B ). S-a primit incuviintarea de incepe a executarii, dosarul e inchis deja.
Poate acest proprietar A sa plateasca taxele si sa apartina de sectorul 4 dar el sa aiba domiciliul doar in sectorul 3 ? Sau trebuie obligatoriu sa aiba domiciliu in sectorul in care plateste taxe?

Ca daca e obligatoriu, atunci atat dosarul 1 dechis de directia de taxe cat si dosarele 2 si 4 din postul #1, deschise de A si B impotriva Bancii si firmei de recuperare sunt pt un alt imobil, nu pentru cel din sectorul 3.

Daca nu e obligatoriu, atunci cel mai probabil in dosarele 2,4 din postul #1 e vorba de apartamentul in cauza, unde situatia e mai complicata din cauza firmei de recuperari creante. Nu ma grabesc oricum cu achizitia, mai caut si altele

Edited by Genesis, 29 September 2017 - 19:11.


#7
samebo

samebo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,434
  • Înscris: 08.05.2017
Putea sa aiba domiciliul si la Ploiesti. Important e ca a avut proprietate in S4 (posibil sa aiba si acum) la care nu a platit taxe si impozite.
Deaceea am si spus ca indivizii par tepari de meserie. Au procese cu multiple companii/institutii carora le datoreaza bani :D

#8
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,954
  • Înscris: 24.04.2013
ANAF nu se ocupa de taxe locale ci de cele de la Bugetul de stat. Si atunci sectorul are treaba cu domiciliul [fiscal al] persoanei respective, nu cu locul unde se afla proprietatile sale.

Daca e vorba de DGITL Sector 4, atunci acolo se platesc taxele locale ce tin de proprietatile situate in sectorul 4 indiferent unde locuieste proprietarul - in alt sector, in alt oras, sau in alta tara. Poate fi vorba de exemplu de impozit neplatit pentru un apartament, situat in sectorul 4, bun propriu al lui A (de exemplu mostenit).

#9
samebo

samebo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,434
  • Înscris: 08.05.2017
El a scris ca e vorba de DGITL S4 deci e clar ca e vorba de taxe si impozite locale datorate pentru ceva proprietate sau concesiune pe teritoriul lor.

Edited by samebo, 29 September 2017 - 19:38.


#10
neur0

neur0

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,795
  • Înscris: 01.11.2011
Nu ai niciun risc. Dar se pare că apartamentul nu e dat în plată, nu?

#11
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,954
  • Înscris: 24.04.2013
@samebo: A scris si de ANAF, poate din graba/confuzie dar poate ca nu…

 Genesis, on 29 septembrie 2017 - 16:52, said:

… incuviintarea de executare silita are drept Creditor ANAF Sectorul 4 …


#12
Genesis

Genesis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,043
  • Înscris: 02.07.2007
A fost din graba sags. E vorba de DGITL4 in dosar, cum zice samebo.

Multumesc de raspunsuri. Eu cred ca am facut o confuzie, ma gandeam ca daca te executa silit DGITL S4 pt neplata taxe, te poate executa doar pt locuinta/bunurile declarate la sectorul 4, nu si la 3. Dar executarea e pe persoana, deci ar trebui sa intre la calcul orice bun al persoanei respective, corect?

Dosarul lor 4, cu obiect drept 'actiune in constatare' are ca parat Banca si firma de recuperare si ca reclamant cei 2 proprietari. Poate fi legat de darea in plata ?

Am facut oferta bancii deja de peste o saptamana, vedem ce se mai intampla, ar trebui sa primesc un raspuns in curand  (via agentie). Si atunci ar trebui sa imi arate si actele si s-ar face lumina, daca accepta. Daca nu, banuiesc ca e altceva la mijloc.

Edited by Genesis, 30 September 2017 - 12:13.


#13
pui

pui

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,060
  • Înscris: 01.09.2004
Eu aș discuta cu executorul judecătoresc, cel care a pornit executarea silită.
El ar trebui să știe detalii.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate