Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Romania - Scaunul de domnie al lu...

Unii nu vor sa creda ?

Emoticoane - Actualizare lista

Lubuntu nu afiseaza taskbarul
 PSD cere sancționarea celor ...

Instalator neautorizat și es...

Un pc pana in 6500ron

De ce drogurile au ajuns sa fie m...
 Cum faceți trecerea la panto...

Monocular smartphone

Inchidere cont BT

Cum scot apa din beci?
 Atidudinea fata de BNR inainte si...

Unde gasesc coca cola

Teste negative dar ciclu intarziat?

Actualizare Windows 10 ?!
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Walkman Philips SBC5624/00

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 680
  • Înscris: 05.05.2006
  • ID membru: 76,379
Buna.
Am luat din targ un walkman din acesta, cu care ascult casete de dragul vremurilor trecute.
I-am pus 2 baterii Lithium AA si merge impecabil. Chestia este ca nu stiu cum sa-l opresc (power off). Daca apas butonul Stop, atunci cand selectorul e pe Tape, motorasul continua sa se roteasca, se aude zgomotul specific. Daca comut selectorul pe Radio se consuma non-stop preamplificarea radio. Cum se opreste complet walkmanul, sa nu consume nimic atunci cand nu e utilizat? Eu chiar nu m-am prins. Butonul de volum nu e cu click, power off.
Si nici nu gasesc manual de utilizare la el.

Multumesc.

Attached Files


Edited by SIG, 12 August 2017 - 21:30.


#2
Memeito

Memeito

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,106
  • Înscris: 20.05.2017
  • ID membru: 988,408
Ia legatura cu djl, el este expert in tehnologii din astea vechi.

#3
ldpe

ldpe

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 819
  • Înscris: 08.03.2017
  • ID membru: 981,970
Pe pozitia "radio" (off) fara casti in el.

#4
tEo

tEo

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,358
  • Înscris: 25.01.2002
  • ID membru: 747
  • Locație: Alba Iulia
scoti bateriile...

#5
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 680
  • Înscris: 05.05.2006
  • ID membru: 76,379
Multumesc Memeito
Idpe, m-am gandit si eu la varianta asta dar e cam neprofesionista. Adica Philips nu i-a putut pune un switch de off? Si fara casti preampliful de radio consuma.

Edited by SIG, 12 August 2017 - 22:31.


#6
tEo

tEo

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,358
  • Înscris: 25.01.2002
  • ID membru: 747
  • Locație: Alba Iulia
m-ai facut curios. nu am mai intilnit pina acum nici un walkman care sa se manifeste astfel.


si am gasit (pe net) poza asta: http://www.radiomuse...ayer_814172.jpg

care arata ca walkmanul are buton de STOP. (de fapt ai si pomenit de el in enunt). ei bine, la apasarea lui, in modul walkman, aparatul (cu tot cu motoras) ar fi trebuit sa se opreasca. se pare ca nu o face...

dar... ai mentionat ca l-ai luat din tirg. ca la mai toate produsele achizitionate din talcioc, exista o mare sansa ca respectivul walkman sa fi fost stricat si "reparat", inainte de a fi vindut...


LE
cred ca mai ai o sansa sa-l "opresti" fara a scoate bateriile:
conform acestei poze: http://www.radiomuse...ayer_814173.jpg (in partea din stinga-jos a pozei), aparatul dispune de o mufa de alimentare care (teoretic), la introducere, ar trebui sa anuleze bateriile. faci rost de o mufa identica, fara alimentare, si verifici daca la introducerea ei anuleaza bateriile. --> zero alimentare --> zero consum!

LLE
bineinteles ca philips a implementat un sistem de oprire al aparatului: acel buton tape/radio (se si vede ca pe pozitia TAPE, radioul este OFF), combinat cu butonul STOP al walkmanului. dar pentru ca talcioc, nu ai de unde sa sti daca aparatul functioneaza conform parametrilor.

Edited by tEo, 12 August 2017 - 22:58.


#7
ldpe

ldpe

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 819
  • Înscris: 08.03.2017
  • ID membru: 981,970
"Adica Philips nu i-a putut pune un switch de off? Si fara casti preampliful de radio consuma."
S-ar putea sa fie ceva legat de consum, daca un anumit timp nu are casti sa decupleze total amplificatorul de casti .
Intreb din curiozitate, de ce nu ai luat Sony , ei sunt tata lor , am avut unul autorevers, radio, megabass si ca un fraier la-m vandut, era luat de nou din magazin , cu acte, casti dar am spus ca au murit casetele si acum mi-a venit dorul, ascult pe un rc sony tip franzela , merge bine dar incomparabil cu walkman-ul

#8
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 680
  • Înscris: 05.05.2006
  • ID membru: 76,379
Chestia e ca am dat 5 lei pe el, capul e fara niciun pic de uzura. Imi parea robust si nu chiar lipsit de butoane. Cand l-am adus acasa si ncercat, nu se invartea rola colectoare. L-am desfacut si vazut faptul rola intermediara din circuitul de derulare inainte bloca play ul, nu stiu din ce cauza. Inclusiv la derulare inainte roata respectiva caraia. Am scos-o si aparatul a inceput sa functioneze. Daca butonul Stop e intrerupatorul general, este posibil sa nu se fi asezat ceva bine pe partea de intrerupere lamele de contact atunci cand l-am reasamblat.
Am sa il desfac din nou si studiez principiul de Stop.
La o adica, mai avea din acedt model. Data viitoare daca mai cumpar duc cu mine casti baterii si o caseta de proba.

Multumesc tuturor.

Edited by SIG, 13 August 2017 - 01:38.


#9
cap_tepos

cap_tepos

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,434
  • Înscris: 08.05.2006
  • ID membru: 76,747
  • Locație: Braila

View PosttEo, on 12 august 2017 - 22:46, said:

m-ai facut curios. nu am mai intilnit pina acum nici un walkman care sa se manifeste astfel.
[...]

Si eu zic la fel. Cred ca e vorba de o defectiune, mai precis acel intrerupator ce conecteaza motorul nu se deconecteaza atunci cand butoanele mecanicii sunt in repaus.

#10
ldpe

ldpe

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 819
  • Înscris: 08.03.2017
  • ID membru: 981,970
Cuplajele sunt in mare parte mecanice tip lamela de contact, stand ani de zile in aceeasi pozitie posibil efectiv sa se fi "sudat" pastilele de contact pe pozitia inchis si ar trebui o revizie si o curatare cu spray de contact sau chiar cu smirghel fin .
"am dat 5 lei pe el"
Posted Image Nu mai spun nimic...sa te bucuri de el !

#11
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 680
  • Înscris: 05.05.2006
  • ID membru: 76,379
Intrucat am avut suportul vostru pentru care va multumesc, era pacat sa nu-l mai desfac si studiez dpdv al lamelelor de intrerupere. Deci, desfacandu-l am observat ca lamelele stateau i n permanent contact, nu stiu de ce. Am indepartat putin lamela pasiva si voilla acum se decupleaza motorasul la apasarea butonului Stop.
Atasat poza inainte, cand motorasul mergea permanent, si dupa.
Acum functioneaza perfect.

Attached Files



#12
tEo

tEo

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,358
  • Înscris: 25.01.2002
  • ID membru: 747
  • Locație: Alba Iulia
asta era :)

#13
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 680
  • Înscris: 05.05.2006
  • ID membru: 76,379
O intrebare suplimentara, la walkmanuri se poate regla capul sau e fix?

Edited by SIG, 16 August 2017 - 19:28.


#14
tEo

tEo

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,358
  • Înscris: 25.01.2002
  • ID membru: 747
  • Locație: Alba Iulia
ar trebui sa ai surubul din dreapta reglabil.


unele modele de walkman chiar au in plasticul de deasupra capului de redare un locas special pentru surubelnita. in pozitia redare, cu capul coborit pe banda, acel locas permite schimbarea inclinatiei capului.  

ceva in genul asta:

Attached File  DSC_0151.jpg   79.86K   7 downloads


dar nu toate walkmanurile au acel locas:

Attached File  DSC_0154.JPG   59.74K   8 downloads

oricum, daca reusesti sa ajungi la cap desfacind carcasa, cred ca poti sa-i si modifici azimutul

Edited by tEo, 16 August 2017 - 19:47.


#15
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 680
  • Înscris: 05.05.2006
  • ID membru: 76,379
Am studiat si Philipsul meu are, atasat. Am luat o caseta nemteasca originala drept referinta si ajustat din surub pana cand maximum de inalte a fost atins.
Multumesc.

Attached Files



#16
edigee

edigee

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,528
  • Înscris: 16.10.2008
  • ID membru: 379,964
Problema e ca azimutul difera de la caseta la caseta ,adica din ce surse ,pe ce casetofoane e inregistrata.

#17
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 680
  • Înscris: 05.05.2006
  • ID membru: 76,379
Da, cu siguranta. Am decis o pozitie dupa o anumita caseta dorita.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users