Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Insignia GS 2.0 T SIDI

Vodafone pe piata fix-mobil!

Receiver Samsung GX-OR530SK conec...

motor trifazat 220V uși lift...
 Evaluare casa+teren

Mac OS High Sierra - 10.13

OUKITEL C8

Monitor IPS 5ms sau TN 1ms ?
 Microsoft Office File Validation ...

aliniere block-uri

Monitoare studio ~500E

Credit de nevoi personale. Recoma...
 Calea "mainii stangi"

Cat merita Lenovo A1000 ?

Contratiempo(2016)

Acoperis sindrila/sita lemn
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

calculator lent

- - - - -
  • Please log in to reply
40 replies to this topic

#1
softdor

softdor

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 106
  • Înscris: 20.02.2007
  • ID membru: 145,439
Am un PC INTEL PENTIUM CPU 2.66GHZ, 1 G RAM, 256 MB VIDEO.
MOZILLA Firefox si  W XP.
1. MOZILLA FIREFOX SE INCARCA GREU.
2. Calculatorul se misca greu.
3."evenimente " nu functioneaza.Cauta in gol..Nici nu semnaleaza zilele de nastere. Cum actualizez FB ?
Pana acum o luna functiona corect.Antivirus folosesc Avast si mai folosesc CCleaner.
Multumesc

#2
159

159

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,002
  • Înscris: 22.05.2016
  • ID membru: 956,507
Instaleaza o distributie light de Linux.

Edited by 159, 16 July 2017 - 22:47.


#3
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,651
  • Înscris: 14.04.2016
  • ID membru: 952,695
Schimba computerul; cu unul minim dual core socket 1155.

#4
Dany_Darke

Dany_Darke

    Black widow, the chick who knows!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,266
  • Înscris: 07.06.2014
  • ID membru: 867,106
  • Locație: Pe scaun
firefox a renuntat la suportul pt xp, nefiind optimizat, nu are de ce sa-ti functioneze ok.

fesbuci cum il actualizezi? dai refresh la pagina.

ce evenimente cauti? unde le cauti?

#5
djbiti1

djbiti1

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 324
  • Înscris: 27.06.2009
  • ID membru: 476,865
  • Locație: C:\Windows\System32
CCleaner degeaba bagi, nu ajuta. Configuratia e foarte slaba, nu mai duce, Majoritatea telefoanelor noi au mai mult RAM...

#6
poseidon07

poseidon07

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 11.07.2017
  • ID membru: 992,409
minim 2 g ...

#7
Motanu13

Motanu13

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,246
  • Înscris: 10.02.2011
  • ID membru: 663,921
De ce folosesti antivirus la windows XP ? ca oricum numai iti incetineste tot calculatorul. Era altceva la un win10 updatat, la xp oricum nu are rost. Daca vrei viteza la calculatorul ala cu placa de baza pe socket LGA 775 pune un procesor un pic mai rapid, macar de 3 Ghz sau un pentiumD, celeron D, dual-core, poate si core2duo daca iti duce placa de baza, mai pui un giga de ram sau pui chiar pana la 3-4 giga, depinde cat iti suporta placa de baza si sa fie si ramii compatibili cu placa de baza si compatibili intre ei, apoi te ocupi putin de hard disc. Hdd-ul poate incetini destul de mult un calculator, il verifici sa nu aibe baduri si daca nu-ti convine cum se misca xp-ul ala il reinstalzi din nou pe curat. De ce folosesti Firefox cand google chrome sau opera s-ar misca mai bine si mai rapid pe un PC mai vechi ? verifica mai intii daca nu ai virusi pe calculator, baduri pe hdd, apoi fa un reinstal si mai schimba putin pe acolo cate un procesor, mai pui niste ram in plus.
Acuma sper ca placa ta de baza e pe socket 775, ca exista pentium 4 de 2,66 Ghz si pe socket 478. Pe alea chiar se misca greu.

Edited by Motanu13, 16 July 2017 - 23:09.


#8
stlk

stlk

    Spartan Officer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,160
  • Înscris: 15.07.2008
  • ID membru: 348,568
  • Locație: Elysium City (Eridanus II)

View Postsoftdor, on 16 iulie 2017 - 22:32, said:

Am un PC INTEL PENTIUM CPU 2.66GHZ, 1 G RAM, 256 MB VIDEO.
MOZILLA Firefox si  W XP.
1. MOZILLA FIREFOX SE INCARCA GREU.
2. Calculatorul se misca greu.
3."evenimente " nu functioneaza.Cauta in gol..Nici nu semnaleaza zilele de nastere. Cum actualizez FB ?
Pana acum o luna functiona corect.Antivirus folosesc Avast si mai folosesc CCleaner.
Multumesc
Instaleaza antivirusul Kingsoft Antivirus 2012
(mananca resurse putine si isi face bine  treaba, eu il folosesc de ani de zile  si nu am avut probleme, l-am avut pe XP pe o rasnita, acum chiar daca am alt PC Win7/ cu 4GB RAM  folosesc acelasi antivirus )
Iar pentru facebook, instaleaza in Firefox suplimentul  User Agent Switcher  dupa ce se instalezi, alegi Andoid Tablet/ Chrome 57  apoi pacalesti FB sa-ti afiseze versiunea pentru tableta adica o versiune mai lite , (binenteles poti lasa asa sa-ti afiseze asa toate paginile de pe net chiar si pe youtube insa nu o sa mearga video cu mai mult de 480p)

Edited by stlk, 16 July 2017 - 23:19.


#9
Baxon

Baxon

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,826
  • Înscris: 01.03.2017
  • ID membru: 981,329
Scoate antivirusul ala " Avast " ca mai mult te infraneaza decat te ajuta . Mai pune RAM si daca poti pune si un ssd deja e vis .

#10
djbiti1

djbiti1

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 324
  • Înscris: 27.06.2009
  • ID membru: 476,865
  • Locație: C:\Windows\System32
Nu cred că are SATA pentru SSD

#11
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,205
  • Înscris: 28.11.2006
  • ID membru: 112,592
  • Locație: tara pisicilor negre
O solutie gratuita si care l-ar putea face sa se miste ceva mai repede: defragmenteaza hardul. Pot sa pariez ca n-ai facut asta niciodata (sau n-ai mai facut-o de cel putin 1 an). Inainte de asta dezinstaleaza toate programele de care n-ai nevoie si da o curatare cu CCleaner.

Daca tot se misca greu, inseamna ca trebuie sa faci upgrade.

#12
marius87ism

marius87ism

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,086
  • Înscris: 18.11.2012
  • ID membru: 786,517
  • Locație: Satu Mare
Poti sa tot defragmentezi pana iti vine rau, ram in primul rand cel putin inca 2 gb si stocare rapida, hdd mai nou sau ssd, altfel poti sa ii pui cruce la cap.

#13
andrei_ionut

andrei_ionut

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,085
  • Înscris: 29.10.2016
  • ID membru: 969,775
Este foarte slab sistemul chiar si pt office.

Daca ai cateva milioane vezi ca gasesti second hand sisteme destul de bune. la 450 de lei iti iei ceva chiar bun si pt jocuri mai vechi.

#14
rosix

rosix

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,971
  • Înscris: 01.02.2008
  • ID membru: 282,653
  • Locație: Bucuresti

View Postsoftdor, on 16 iulie 2017 - 22:32, said:

Am un PC INTEL PENTIUM CPU 2.66GHZ, 1 G RAM, 256 MB VIDEO.

Sunt niste centre pe langa Carrefour care colecteaza...

#15
Hider141

Hider141

    Goodbye 'Milky Way', hello 'Andromeda'!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,454
  • Înscris: 06.01.2008
  • ID membru: 269,644
  • Locație: On my way to the Andromeda Galaxy

View Poststlk, on 16 iulie 2017 - 23:07, said:

Instaleaza antivirusul Kingsoft Antivirus 2012
(mananca resurse putine si isi face bine  treaba, eu il folosesc de ani de zile  si nu am avut probleme...
Ce mai e si porcaria asta, ca nu am auzit pana acum de el? Si din ce am gasit se mai si instaleaza uneori in chineza, nu apare in lista de programe instalate si poate iti si trimite datele personale catre 中华人民共和国.
Daca simti ca e light nu inseamna ca automat iti si protejeaza cum trebuie sistemul.

Pe langa asta, daca e intr-adevar din 2011-2012 si nu a fost actualizat cu metode de protectie pentru noile amenintari informatice atunci e fix apa de ploaie. Tot o distributie Linux e mai buna si mai sigura.

Edited by Hider141, 17 July 2017 - 08:21.


#16
roxanaRabinowitz

roxanaRabinowitz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,414
  • Înscris: 21.02.2016
  • ID membru: 946,138

View Postsoftdor, on 16 iulie 2017 - 22:32, said:

Pana acum o luna functiona corect.

Mah, acum, serios, cum ********** sa-i recomandati omului sa-si puna Linux sau memorie sau sa-l schimbe cu totul, cind la el a mers foarte bine pina acum o luna ?!
DE CE sa schimbe ceva, cind el este/era foarte multumit de acest calculator ?
Chiar credeti ca toata lumea stie ce e ala Linux sau are bani, chiar si pentru o amarita de memorie sau un calculator complet ?

Taica-meu are la birou un 486, Da, da, un 486. Probabil multi habar aveti ce e ala.
Nu-l schimba din lene si comoditate, toate programele de pe el (unul singur, de fapt) merg foarte bine pe celalalt calculator din birou.

Probabil omul a luat vreun virus si asta e tot.
Sau incepe sa se duca hardul sau vreun update mai nasol la Avast.
Dar, repet, cum a zis si el: Pana acum o luna functiona corect.
Deci, solutia mea:
- faci un test (2-3...) la hard disk, fie direct din Windows (stiu colegii ceva soft...) sau cu CD bootabil (UBCD)
- stergi complet Avast
- reinstall Windows, daca nu merg cele de mai sus.

#17
Manasu

Manasu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 685
  • Înscris: 25.12.2016
  • ID membru: 974,600
  • Locație: Bucuresti

View Postsoftdor, on 16 iulie 2017 - 22:32, said:

MOZILLA Firefox SE INCARCA GREU.
Chrome sau alte browsere se misca tot asa greu?
Pentru Firefox: da-i un refresh (Help - Troubleshooting information -  Refresh Firefox).

#18
EmyBoss7

EmyBoss7

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,042
  • Înscris: 18.03.2017
  • ID membru: 982,951
  • Locație: Unknown
Are dreptate super8, mai bine l-ai schimba cu totul !

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users