Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 

Tartă de mere

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
BucatariaIuliei

BucatariaIuliei

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 23.06.2017
[ https://scontent.fmad3-3.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19396736_1914222732156043_4221410732595223906_n.jpg?oh=c791d7e361c9e141c9f94c5efbbcabb6&oe=59D73DB3 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Cantitatea pentru 8-10 persoane. Tava cu diametrul 30 cm.
Ingrediente:
Pentru alauat:
• Ou – 1 unit
• Zahăr – 135 gr
• Unt – 150gr
• Făină – 270 gr
• Vanilie
• Piele de lămâie rasă
• Sare – un pic
Pentru umplutură:
• Mere Golden – 2 unit
• Lapte – 150 ml
• Frișcă – 150 ml
• Ouă – 3 unit
• Zahăr – 125 gr
• Zahăr brun – 2 linguri (dacă nu aveți la moment, puneți alb)
Pregătirea:
1.Punem pe masă zahărul, sarea, vainilia, piele de lămâie rasă, untul. Amestecăm aceste ingrediente cu ajutorul degetelor. Acest aluat nu trebuie să se încălzească mult. Punem oul și continuăm să amestecăm. Punem făina, facem aluatul, continuând să lucrăm numai cu degetele. După ce am unit bine toate ingredientele, lucrăm masa mai departe  cu ajutorul bazei mâinei, este partea  măinii unde temperatura este mai joasă. Întindem bine aluatul pe masă, făcându-l să lunece înainte undeva 15 cm. Cu acest pas obținem amestecul grăsimii și a făinii. Nu-l lucrăm mult timp.
Facem o bilă, învelim cu plastic de bucătărie, dăm la frigider pe 30 minute- 1 oră.
2. Scoatem aluatul din frigidel.  Întindem de circa  2 mm grosime.  Punem în tava unsă cu unt. Înlăturăm aluatul de prisos care iese de pe margini, lăsând un pic mai înalt decât marginea tavei. Presionăm aluatul la fundul tavei și la încheetura între margine și fund. Aceasta o să facă ca aluatul să nu coboare cu tempertura cuptorului. Facem găuri cu o furculiță la fund. Dăm la cuptorul fierbinte T – 200ºC, 15 minute.
Deasemenea se poate pune o greutate peste aluat din fasole sau năut pe o hârtie de copt.
3. Spălăm merele. Tăiem în feliore subțiri. Le aranjăm la fundul tartei în formă de floare sau după dorință.
Amestecăm laptele, frișca, ouăle și zahărul. Turnăm acest amestec peste mere. Dăm la cuptor T – 180ºC, pe 30 minute. După ce a trecut acest timp, scoatem tarta, punem zahărul brun deasupra. Dăm încă o dată la cuptor pe 10 minute.
Scoatem. Răcim. Servim.
Pofră mare!!!!

Edited by argonaut, 23 June 2017 - 09:26.


#2
67Me67

67Me67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 516
  • Înscris: 09.09.2006

View PostBucatariaIuliei, on 23 iunie 2017 - 08:48, said:


Cantitatea pentru 8-10 persoane. Tava cu diametrul 30 cm.
Ingrediente:
Pentru alauat:
• Ou – 1 unit
• Zahăr – 135 gr
• Unt – 150gr
• Făină – 270 gr
• Vanilie
• Piele de lămâie rasă
• Sare – un pic
Pentru umplutură:
• Mere Golden – 2 unit
• Lapte – 150 ml
• Frișcă – 150 ml
• Ouă – 3 unit
• Zahăr – 125 gr
• Zahăr brun – 2 linguri (dacă nu aveți la moment, puneți alb)
Pregătirea:
1.Punem pe masă zahărul, sarea, vainilia, piele de lămâie rasă, untul. Amestecăm aceste ingrediente cu ajutorul degetelor. Acest aluat nu trebuie să se încălzească mult. Punem oul și continuăm să amestecăm. Punem făina, facem aluatul, continuând să lucrăm numai cu degetele. După ce am unit bine toate ingredientele, lucrăm masa mai departe  cu ajutorul bazei mâinei, este partea  măinii unde temperatura este mai joasă. Întindem bine aluatul pe masă, făcându-l să lunece înainte undeva 15 cm. Cu acest pas obținem amestecul grăsimii și a făinii. Nu-l lucrăm mult timp.
Facem o bilă, învelim cu plastic de bucătărie, dăm la frigider pe 30 minute- 1 oră.
2. Scoatem aluatul din frigidel.  Întindem de circa  2 mm grosime.  Punem în tava unsă cu unt. Înlăturăm aluatul de prisos care iese de pe margini, lăsând un pic mai înalt decât marginea tavei. Presionăm aluatul la fundul tavei și la încheetura între margine și fund. Aceasta o să facă ca aluatul să nu coboare cu tempertura cuptorului. Facem găuri cu o furculiță la fund. Dăm la cuptorul fierbinte T – 200ºC, 15 minute.
Deasemenea se poate pune o greutate peste aluat din fasole sau năut pe o hârtie de copt.
3. Spălăm merele. Tăiem în feliore subțiri. Le aranjăm la fundul tartei în formă de floare sau după dorință.
Amestecăm laptele, frișca, ouăle și zahărul. Turnăm acest amestec peste mere. Dăm la cuptor T – 180ºC, pe 30 minute. După ce a trecut acest timp, scoatem tarta, punem zahărul brun deasupra. Dăm încă o dată la cuptor pe 10 minute.
Scoatem. Răcim. Servim.
Pofră mare!!!!



fara suparare  ...
'' pentru limba romana , apasati pe tasta 1 ''  ...

Edited by argonaut, 23 June 2017 - 09:27.


#3
YourFan

YourFan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 30.01.2017

View Post67Me67, on 23 iunie 2017 - 08:59, said:


fara suparare  ...
'' pentru limba romana , apasati pe tasta 1 ''  ...
Aduni raspunsuri?

#4
cataspo

cataspo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,045
  • Înscris: 29.01.2017
Interesant de citit. E o prăjitură haioasa cu mere si piele de lămâie.

#5
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004
Probabil traducere automată din altă limbă.

#6
danyel61

danyel61

    Fumător

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,240
  • Înscris: 19.08.2005
Piele de lămâie ?

#7
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009
habar nu aveam ca maine are o baza :-)))))
"...cu ajutorul bazei mâinei..."
la ce folos c-a avut diacritice, c-a facut praf reteta.

"plastic de bucatarie" :-)))
frigidel...o fi diminutivul de la "frigid" ?
"Facem găuri cu o furculiță la fund"...curat sado-maso :-))

Edited by corinadaniela, 23 June 2017 - 10:54.


#8
britneysbitch

britneysbitch

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,295
  • Înscris: 06.01.2012
Bucătăria Iuliei dintr-o țară rusă? Am mai văzut "rusificați" (Moldova, Ucraina) care scriu în limba română așa.

#9
BucatariaIuliei

BucatariaIuliei

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 23.06.2017
Este adevărat, este greșit „piele”. Corect în română, este coajă.

#10
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,568
  • Înscris: 07.12.2014
Iulia draga mea, curata merele, le tai bucati. Intr-o cratita caramelizezi niste zahar cat sa acoperi tot interiorul cratitei cu un strat uniform de zahar caramelizat. O lasi sa se raceasca putin si asezi merele taiate in crtita, eventual mai presari niste zahar peste ele. Faci un blat simplu din oua si faina (stii tu, ca doar esti bucatareasa, ala cu albusurile batute, cateva linguri de faina etc), bagi cratita la cuptorul incins 10 minute dupa care o scoti si pui blatul ala peste mere.o mai bagi la cuptor pana se coace blatul, verifici cu scobitoarea. Cand e copt pui un platou peste cratita si o intorci cu susul in jos. O lasi sa se raceasca de tot asa cu cratita, nu o scoti, o lasi cu susul in jos peste tarta. Cand se raceste ai doua variante. Ori te apuci de mancat asa cum e ori o ornezi cu frisca si pe urma o mananci .

  Sau varianta de la tara
3 cani de faina si una de untura, nu conteaza marimea canilor, masori cu aceeasi cana ambele componente. Le amesteci pana se face cumva granulat. Pe urma adaugi putin zahar, putina drojdie si apa calduta pana devine o coca usor de intins. Intinzi doua foi, una o pui pe fundul tavii, peste pui merele rase, amestecate cu zahar si lasate 20 de minute, pe urma stoarse si deasupra pui a doua foaie in care faci gauri cu o furculita sau o scobitoare . Coci totul la cuptor, presari niste zahar pudra deasupra si e gata tarta de la tara Posted Image
  Sucul de mere ramas il pui in atatea pahare cati copii ai pe langa tine si le dai sa il bea :)

Edited by PoeOvidiu, 23 June 2017 - 12:32.


#11
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,580
  • Înscris: 08.03.2017
Atentie la "pielea de lamaie" ca este tratata cu E 903 (ceara de carnauba ) si E 904 shellacul (glazurant) pentru a rezista . Trebuie spalat insistent lamaia inainte de folosire .
In rest cred ca e foarte buna tarta.

Edited by ldpe, 23 June 2017 - 12:36.


#12
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,477
  • Înscris: 04.05.2006
Prin Kaufland, se gasesc lamai cu coaja netratata. Si probabil pe la magazinele bio....
Eu le cumpar doar cand am nevoie de coaja.

View PostPoeOvidiu, on 23 iunie 2017 - 12:22, said:

Iulia draga mea, curata merele, le tai bucati. Intr-o cratita caramelizezi niste zahar cat sa acoperi tot interiorul cratitei cu un strat uniform de zahar caramelizat. O lasi sa se raceasca putin si asezi merele taiate in crtita, eventual mai presari niste zahar peste ele. Faci un blat simplu din oua si faina (stii tu, ca doar esti bucatareasa, ala cu albusurile batute, cateva linguri de faina etc), bagi cratita la cuptorul incins 10 minute dupa care o scoti si pui blatul ala peste mere.o mai bagi la cuptor pana se coace blatul, verifici cu scobitoarea. Cand e copt pui un platou peste cratita si o intorci cu susul in jos. O lasi sa se raceasca de tot asa cu cratita, nu o scoti, o lasi cu susul in jos peste tarta. Cand se raceste ai doua variante. Ori te apuci de mancat asa cum e ori o ornezi cu frisca si pe urma o mananci .

  Sau varianta de la tara
3 cani de faina si una de untura, nu conteaza marimea canilor, masori cu aceeasi cana ambele componente. Le amesteci pana se face cumva granulat. Pe urma adaugi putin zahar, putina drojdie si apa calduta pana devine o coca usor de intins. Intinzi doua foi, una o pui pe fundul tavii, peste pui merele rase, amestecate cu zahar si lasate 20 de minute, pe urma stoarse si deasupra pui a doua foaie in care faci gauri cu o furculita sau o scobitoare . Coci totul la cuptor, presari niste zahar pudra deasupra si e gata tarta de la tara Posted Image
  Sucul de mere ramas il pui in atatea pahare cati copii ai pe langa tine si le dai sa il bea Posted Image

Bune retetele, doar ca niciuna nu are nimic de-a face cu cea prezentata initial Posted Image. Prima e clasica tarte tatin si a doua e....placinta, nu tarta. Si la asta ai uitat scortisoara ;)

Edited by richelieu, 23 June 2017 - 13:02.


#13
cataspo

cataspo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,045
  • Înscris: 29.01.2017
Eu de când fac prăjituri fara frica, fac totul fara frica. Mama nu se supăra.

#14
YourFan

YourFan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 30.01.2017
Prajitura pentru canibali?

Edited by YourFan, 23 June 2017 - 14:12.


#15
BucatariaIuliei

BucatariaIuliei

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 23.06.2017
Sunt de acord. Dulciurile ce se propun sunt un pic diferite: una este tarta „Tatin” și cealaltă este aprope o plăcintă (dulce)
Eu folosesc lămâii ecologice. Am norocul de a avea un copac în grădină. Așa că, sunt liniștită în acest sens.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate