Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 

Imposibilitate accesare cont banca

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
anz

anz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 590
  • Înscris: 16.02.2013
Salut.
Am o problema la care nu stiu cum sa-i dau rezolvare.
Anul acesta mi-am deschis un cont la o banca din Franta si am acolo o suma de bani. Din Aprilie m-am intors in tara si nu pot sa accesez banii din cont deoarece acea banca nu exista la noi, nu pot plati cu cadul la magazine pt ca nu este acceptat (nu este Visa, MasterCard), iar prin Intenet nu pot intra in contul meu deoarece mi-a expirat parola.
Stie cineva, exista vreo posibilitate ca sa imi pot transfera banii din contul acela in unul de la o banca de la noi?
Eu am cont PayPal si am vazut ca se poate sa se transfere bani intre conturile atasate, oare daca mi-l inregistrez si pe acela unde am banii pot sa fac transfeui prin PayPal? Sau exista vreo alta metoda asemanatoare cu aceasta?
Problema la mine se poate rezolva daca trimit scrisoare la centul financiar unde am contul si sa-mi trimita noua parola de Intenet, insa pana o trimit la ei si ei la mine mai trece o luna, iar eu am nevoie sa-mi accesez banii acum!
Meci celui care stie!

Am incercat sa-mi inregistez la PayPal contul acela dar imi cere ceva veificare, zice ca o sa imi depuna niste sume mici de bani iar eu trebuie sa le confirrm care sunt, apoi mi-l activeaza. Sumele astea pot sa le aflu doar daca am cont de Internet?

#2
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,400
  • Înscris: 08.02.2011
Paypal iti ia bani din cont, nu iti depune ( vreo 2$ ) si da, trebuie sa ai acces la extrasul de cont ca sa-ti activeze contul si sa-ti dea banii inapoi.

#3
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Nu inteleg de ce nu ti-ar merge cardul macar la ATM, chiar daca nu-i de credit. Spune-ne exact ce sigle/acronime ai pe card.

Citeodata bancile au automate la care poti obtine extrase, dar in mod sigur doar in tara lor si oricum trebuie sa-ti mearga cardul. Extras mai poti obtine prin posta si citeodata la telefon (nu sa intrebi pe cineva ci e un internet banking unde vorbesti cu un robot). Dar si ala trebuie activat in mod sigur. Extrasul prin posta nu stiu cit dureaza (si probabil si costa citiva euro).

Edited by f300, 11 June 2017 - 09:14.


#4
leomagic44

leomagic44

    Io, cu electronii.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,050
  • Înscris: 06.02.2012
Eu am card la Belfius Belgia si cand am fost in vacanta in Romania am platit la toate magazinele inclusiv peco, am extras bani fara probleme, conversia euro-lei a fost facuta la cursul oficial din ziua respectiva.
Trebuie sa dai un telefon la banca sau sa mergi personal la sucursala unde a fost emis cardul respectiv.
Pentru orice operatiune pe internet inclusiv schimbare de parola am nevoie de un digipas in care introduc cardul si el emite cateva coduri.

Edited by leomagic44, 11 June 2017 - 09:22.


#5
anz

anz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 590
  • Înscris: 16.02.2013
Cardul este facut la La Banque Postale, nu este pe el nicio sigla decat aceea a bancii espective, nu scrie nici Visa, MasterCard, etc. De asta nu merge sa platesc cu el la magazine, niciunde.

Nu am incercat la ATM-uile de banca, dar ma gandesc ca nici acolo nu merge ca n-are cum...

De-asta am zis, daca se poate cumva sa transfer, cum ar fi cazul pin contul din PayPal, daca a facut cineva asa ceva.

#6
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
E precum cardul de la Posta Romana, prepaid, probabil nici IBAN n-are. Deci nici cu paypal n-o sa mearga.

Edited by don_dannielo, 11 June 2017 - 09:27.


#7
leomagic44

leomagic44

    Io, cu electronii.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,050
  • Înscris: 06.02.2012

View Postanz, on 11 iunie 2017 - 09:24, said:

Cardul este facut la La Banque Postale, nu este pe el nicio sigla decat aceea a bancii espective, nu scrie nici Visa, MasterCard, etc. De asta nu merge sa platesc cu el la magazine, niciunde.

Nu am incercat la ATM-uile de banca, dar ma gandesc ca nici acolo nu merge ca n-are cum...
Da nu stiu ce sa zic, al meu e maestro, incearca cu un telelefon la banca respectiva, ei sunt in masura sa spuna ce si cum.

#8
anz

anz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 590
  • Înscris: 16.02.2013
Si mai scie pe card Livret A, in loc de Visa...

Are IBAN atasat la el.

#9
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,044
  • Înscris: 09.08.2005
Există carduri emise de alte entități decît cele pe care le știe tot pămîntul. De obicei funcționează doar local în rețeaua emițătorului și de aia nu poate inițiatorul să plătească aici.
Chestia cu mi-a expirat parola însă e ciudată - și mie îmi expira periodic parola dar la prima încercare de conectare îmi cerea să aleg o parolă nouă după care mă puteam conecta cu parola nouă.

#10
britneysbitch

britneysbitch

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,295
  • Înscris: 06.01.2012
Il est possible d’effectuer ses retraits :
    En espèces en bureau de poste : vous pouvez retirer jusqu’à la totalité de votre épargne (3) dans votre bureau de poste et jusqu’à 800 € par période de 7 jours glissants dans les autres bureaux (12 000 en France).
    Par virements ponctuels notamment depuis votre espace de gestion de compte en ligne.
    Avec la carte de retrait gratuite associée au Livret A : vous pouvez retirer jusqu'à 500€ par période de 7 jours glissants dans les distributeurs de billets de La Banque Postale et ce 24h/24.

De pe site-ul băncii. Cred că cel mai bine e un WizzAir sau ceva ieftin și mers până la o sucursală a Le Banque postale dacă online nu merge ...

#11
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,954
  • Înscris: 24.04.2013
Din ce am gasit, ‘Livret A’ este un cont de economii, nu de incasari si plati, cu un regim reglementat de statul francez. Prin urmare am unele indoieli ca din el s-ar putea face viramente catre alte conturi decat contul curent (de incasari si plati) al aceluiasi titular deschis la aceeasi banca. Cardul acela nu poate fi folosit decat pentru retrageri din reteaua emitentului; acest lucru e reglementat:

Quote

L'établissement bancaire peut vous remettre une carte de retrait, mais vous ne pouvez l'utiliser qu'aux distributeurs de son réseau.
(sursa: <https://www.service-...vosdroits/F2365>)

@anz: Totusi intereseaza-ta (la telefon, da’ probabil abia maine ca din ce vad la ei pe site nici macar urgentele gen blocare card nu merg non-stop) daca o noua parola pentru internet banking nu poate fi trimisa si altfel decat prin posta clasica. In franceza ‘courrier’ include uneori si posta electronica (‘mél’), alteori e folosit strict pentru posta clasica. Imi vine extrem de greu sa cred ca (i) ai un serviciu care permite utilizare/plati in mod curent (nu doar sa consulti cat ai economisit) SI (ii) acest servciiu are o parola statica ce expira periodic SI (iii) singura modalitate de a reinnoi parola e printr-o metoda atat de lenta. Poate ai inregistrat la ei un email sau un numar de telefon (pentru SMS) pe care sa o trimita. Prin posta eu mai prevad si o alta dificultate, si anume daca nu cumva la ei figurezi doar cu adresa din Franta (unde nu iti e de nici un folos sa iti trimita ceva). Daca gasesti o modalitate convenabila sa iti trimita parola, poate merge recuperarea ei folosind procedura ‘ACCÈS COMPTES PARTICULIERS’/ ‘Mot de passe oublié - Accès à vos comptes ?’ de pe site-ul bancii (nu pun link direct pentru a elimina orice suspiciune de phishing).

Edited by sags, 11 June 2017 - 11:43.


#12
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,080
  • Înscris: 20.12.2007
Dar de ce ti-ai pune banii la care ai nevoie de acces de oriunde intr-o banca de asta si nu la una cu sucursale peste tot ?!

#13
anz

anz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 590
  • Înscris: 16.02.2013

View Postsags, on 11 iunie 2017 - 11:38, said:

Din ce am gasit, ‘Livret A’ este un cont de economii, nu de incasari si plati, cu un regim reglementat de statul francez. Prin urmare am unele indoieli ca din el s-ar putea face viramente catre alte conturi decat contul curent (de incasari si plati) al aceluiasi titular deschis la aceeasi banca. Cardul acela nu poate fi folosit decat pentru retrageri din reteaua emitentului; acest lucru e reglementat:(sursa: <https://www.service-...vosdroits/F2365>)

@anz: Totusi intereseaza-ta (la telefon, da’ probabil abia maine ca din ce vad la ei pe site nici macar urgentele gen blocare card nu merg non-stop) daca o noua parola pentru internet banking nu poate fi trimisa si altfel decat prin posta clasica. In franceza ‘courrier’ include uneori si posta electronica (‘mél’), alteori e folosit strict pentru posta clasica. Imi vine extrem de greu sa cred ca (i) ai un serviciu care permite utilizare/plati in mod curent (nu doar sa consulti cat ai economisit) SI (ii) acest servciiu are o parola statica ce expira periodic SI (iii) singura modalitate de a reinnoi parola e printr-o metoda atat de lenta. Poate ai inregistrat la ei un email sau un numar de telefon (pentru SMS) pe care sa o trimita. Prin posta eu mai prevad si o alta dificultate, si anume daca nu cumva la ei figurezi doar cu adresa din Franta (unde nu iti e de nici un folos sa iti trimita ceva). Daca gasesti o modalitate convenabila sa iti trimita parola, poate merge recuperarea ei folosind procedura ‘ACCÈS COMPTES PARTICULIERS’/ ‘Mot de passe oublié - Accès à vos comptes ?’ de pe site-ul bancii (nu pun link direct pentru a elimina orice suspiciune de phishing).
Am discutat cu ei prin chat pe pagina de facebook a bancii, si mi-au zis ca daca nu am accesat contul in pimele 3 luni de la deschidere atunci parrola mi-a expirat, iar eu mi-am schimbat domiciliul si singura modalitate ca sa le semnalez este sa competez un formular de pe site-ul lor, sa le trimit justificativul de domiciliu, etc, iar ei imi vor schimba datele despre adresa si imi vor trimite scrisoile la noua adresa.

#14
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,044
  • Înscris: 09.08.2005
Recuperează parola, scoate paralele din cont și caută o bancă normală...

#15
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View PostKokoshmare, on 11 iunie 2017 - 12:54, said:

Dar de ce ti-ai pune banii la care ai nevoie de acces de oriunde intr-o banca de asta si nu la una cu sucursale peste tot ?!

Banca e din Franta, deci mai putin conteaza daca o gasesti acolo la colt pe toate drumurile sau trebuie sa faci totul de la distanta (de fapt e mai bine daca e o banca mai saracuta unde totul trebuie facut de la distanta ca-s obisnuiti cu asta). Daca te referi ca ai putea sa te duci in Romania la stiu eu BRD sa iti manipulezi contul de la Société Générale ca-i tot dracul ala - nu, asta in mod sigur nu se poate.

#16
anz

anz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 590
  • Înscris: 16.02.2013
Dar mai am totusi o intrebare: nu se poate rezolva problema asta si in alt fel, asa cum am zis eu prin transfer intre conturi asociate PayPal? Sau alte modalitati asemanatoare cu PayPal?
Eu am incercat sa-mi asociez si contul asta la PayPal, dar imi cere o verificare, au zis ca mi-au virat 2 sume mici in cont si eu sa le spun care sunt alea. Cred ca daca o sa sun la banca os a imi spuna ce transactii am avut.
Iar dupa ce mi-l atasez contul asta la PayPal o sa imi fac un transfer in celalalt al bancii de la noi.
Stie cineva, metoda aceasta nu  merge? Mi-a venit ideea cand mi-am accesat contul de PayPal.

#17
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Incearca.
Dar vezi ca n-ai voie sa ai doua conturi paypal la fel (personal/business)
Iar cu un singur cont nu ai cum.

Edited by don_dannielo, 18 June 2017 - 17:41.


#18
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Oricum sansele sa-ti dea banca tranzactiile la telefon sint spre zero (nu ma refer prin banking cu robotelul, daca ar avea asa ceva si ai avea pin si tot in regula). De asemenea am mai vazut o de-asta in care cel cu banii a ramas cu ei blocati in al doilea cont paypal ca avea limit 0 si nu putea sa faca nimic cu ei. Pina la urma a reusit sa-si dea "refund", evident cu comisioanele de rigoare.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate