Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED
 Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...

Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...
 Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...

Cartelul din Carpati - mafia PNL ...

Trecut: Europa versus S.U.A. la c...
 Garantie apartament dezvoltator

Aplicație GPS cu zoom automa...

Ipad Pro & Air 2024

Service si revizii reprezentanta
 

Unde găsesc service video pentru aparatură profesională și casete video U-Matic?

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,682
  • Înscris: 13.06.2004
Unde găsesc service video pentru aparatură profesională și casete video U-Matic? Am găsit 2 serviceuri, unul în București, celălalt în Brașov, da' încă nu am dat de ceea ce caut. Era pe vremuri unul în Cart. Tei, dar se pare că nu mai e (cel puțin nu l-am mai găsit când am căutat cu "Google"). Am căutat cu nenea Gogu', da' nu am găsit decât unul (de celălalt mi-a spus cineva).
Când zic profesional mă refer la cei care au lucrat de ceva timp cu televiziuni și studiouri de producție, nu mă refer la cei care repară camere video consumer.

Edited by djl, 11 April 2017 - 13:48.


#2
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,098
  • Înscris: 20.12.2007

 djl, on 11 aprilie 2017 - 13:42, said:

Unde găsesc service video pentru aparatură profesională şi casete video U-Matic? Am găsit 2 serviceuri, unul în Bucureşti, celălalt în Braşov, da' încă nu am dat de ceea ce caut. Era pe vremuri unul în Cart. Tei, dar se pare că nu mai e (cel puţin nu l-am mai găsit când am căutat cu "Google"). Am căutat cu nenea Gogu', da' nu am găsit decât unul (de celălalt mi-a spus cineva).
Când zic profesional mă refer la cei care au lucrat de ceva timp cu televiziuni şi studiouri de producţie, nu mă refer la cei care repară camere video consumer.
Pai ce exact vrei sa faci ? Tipul de la mine de la MVP are o retea extinsa de colaboratori, daca ii zic ce sa caute, poa' stie ceva

#3
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,676
  • Înscris: 29.03.2006
U-Matic nu e sistem profesional in adevaratul sens al cuvantului, ci consumer semi-entuziast la origine, dar datorita costului a avut cerere mica si a fost promovat si catre piata industriala, institutionala si educationala, pt business comunication si educatie. A fost folosit si de piata de broadcast, de televiziuni, in lipsa de altceva mai bun, pt. ca a fost disponibil inainte de Betacam. ( a nu se confunda Betacam cu Betamax !!!...Betamax era consumer, peste VHS dar sub U-Matic).

Asta in ciuda faptului ca era peste S-VHS, si muuult peste VHS care era folosit de unii asa zisi profesionisti care filmau cu acea infectie grotesc de oribila, o culme a jignirii catre bunul simt si civilizatia umana a sec 20.
A fost urmat de Hi8 care a avut mai multe variante si upgradeuri de rezolutie, si care a avut inclusiv variante profesionale.

Toate au fost sub BETACAM/Betacam SP, Digital Betacam, HDCAM, care erau dedicate pt. broadcast.

U-Matic oferea control la nivel de cadru pt postproductie casnica, similar cu Betacam si Hi8 PRO.
A existat si in varianta compacta U-Matic S pe casete compacte.

In anii '80 a aparut si formatul high band BVU - Broadcast Video U-Matic, un sistem semi-backwards compatibil, care a devenit popular in mediul broadcast, dar a fost inlocuit in anii '90 cu Betacm SP, chiar daca a aparut si BVU SP.

Legat de service, problema e ca in general producatorii asigura piese de schimb un anumit timp dupa scoaterea din productie, +/- 10 ani.
Au trecut mai multe zeci de ani de cand nu se mai fabrica asa ceva...

Edited by loock, 11 April 2017 - 15:35.


#4
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,682
  • Înscris: 13.06.2004
U-Matic era ceva mai ieftin decât magnetoscoapele (videomagnetofoanele) profesionale *, de aia a prins. Da, ştiu că a fost intenţionat pentru piaţa consumer; VO-1600 ** avea tuner tv încorporat (precum la aparatele casnice). Am un videocasetofon U-Matic pe acasă - am dat doar 200 lei pe el; merge şi casete Umatic mici. E aparat low-band.
A existat şi high-band şi S.P. (Superior Performance). Cică S.P. era mai bun.
Da, U-Matic este peste V.H.S. Deşi V.H.S. e mai nou, dar deh, au vrut să iasă mai ieftin. Ah, U-Matic avea bandă lată de 3/4 " (inch = toţi), adică de vreo 19 m.m., pe când V.H.S.. dar şi Betamax şi toate Betacam, V.C.R., S.V.R., Video 2000 (Video Compact Cassette (V.C.C.) ) sunt cu bandă de 1/2 " (circa 13 m.m.). Plus că toate aparatele erau stereo (nu ştiu dacă şi VO-1.100, dar VO-1.600 era).

* au existat şi home use (pentru cei care-şi permiteau). "Philips" EL3400 a fost cred că primul sau printre primele de genul.
** ce-mi doresc unul!

Ştiu că există diferenţă între Betacam şi Betaxam. La partea de înregistrare/redare şi procesare şi casete mari - Betacam de 30 min merg în Betaxam (dacă sunt înregistrate pe Betamax), da' Betacam S.P. sunt bune pentru aparatele Betaxam E.D., că la Betamax normal nenorocesc capetele (casetele Betacam simplu, adică prima generaţie mergeau bine pe orice Betacam, că aveau bandă oxid, nu metal).
Bine, mama /sau tatăl, depinde cum vreţi) tuturor analogicelor a fost I.V.C. (International Video Corporation). Bandă de 2" (5,08 c.m.), dar scanare helicală. Staţionarul "I.V.C." 9000 (de pe care au masterizate primele LaserDiscuri) avea o rezoluţie de 655 de linii, mult peste Betacam (chiar şi digital); însă e o namilă aparatul... în casă poate merge vreun "I.V.C." portabil.

Eu caut aparate şi casete ieftine, eventual vreo cameră video veche. Înlocuirea capetelor costă mult mai mult decât un aparat s.h. şi nu-s post tv ca să am 1.000-3.000 euro.

Edited by djl, 11 April 2017 - 15:56.


#5
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,676
  • Înscris: 29.03.2006
U-Matic normal are rezolutie de 280 de linii, e ridicol sa jinduiesti la asa ceva in 2017 cand 4K e deja ceva normal.
U-HD/4K are 2160 de linii orizontale.
Daca tinem cont si de proportia laturilor si faptul ca U-Matic era mai patratos, pe un format panoramic UHD are rezolutie de peste 100 X mai mare ( latura x latura ).
Daca ai avea niste materiale video importante salvate pe U-Matic, care nu se mai gasesc nicaieri la o rezolutie mai mare, ar avea poate sens sa le iei si sa le digitizezi.
Altfel e doar timp pierdut aiurea (sa nu mai zic de bani...)

Edited by loock, 11 April 2017 - 15:53.


#6
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,682
  • Înscris: 13.06.2004
La filmări sunt obişnuit cu S.D.-ul   Posted Image
Şi nu sunt genul să mă arunc la preţuri mari. Aparatul l-am luat tocmai pentru că era ceva profesional, deci am speranţa că poate găsesc vreo înregistrare rară. Dar mi-ar plăcea să am vreo 2-3 casete cu videoclipuri din anii '80-'90.

Edited by djl, 11 April 2017 - 15:59.


#7
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,676
  • Înscris: 29.03.2006
Exista si lucruri vechi care merita atentie, dar pt. restaurare si integrare in contemporanitateoricum e nevoie de un buget generos.

De ex. lucrari de arta, tablouri, grafica, sculptura, inclusiv lucrari moderne si postmoderne din sec. 20.
Daca sunt bine alese si bine pastrate ele chiar isi cresc valoarea.

Sau masini premium/lux bine alese, Porsche, Jaguar, Aston Martin, etc. Unele isi cresc valoarea in timp daca sunt protejate.
Ca sa nu mai zic ca un Jaguar XJ 8 din anii '80 este varful si culmea in materie de eleganta si rafinament al designului pt o berlina, si chiar ar merita o tunare cu motorizare Tesla electrica de top.

La fel, arme vechi se pot colectiona, etc.

Chiar si anumite scule vechi pot fi interesante si inca f. utile in prezent, chei din aliaj bun, nivele, surubelnite industriale, pile, rindele, freze, strunguri, menghine, etc., alte scule electrice industriale sau pe aer, daca sunt in stare buna, Fein, Maffel, Festool, Makita, Hilti, Atlas Copco, Ingersol Rand, etc.

La scule fotovideo poti deja sa iei echipament dogital, pt ca deja au aparut de mult timp si sunt disponibile pe piata de SH.
Se gasesc DSLR-uri prosumer cu AF decent fara video dar cu live view la 750 lei, de ex. Canon eos 40D de 10MP.
Sau Nikon D90 de 12 MP la pret asemanator.
Sau D300 si mai si.
La fel gasesti pt video camere dedicate digitale, digital8, inclusiv 3CCD, etc.
Scule cu performante cat de cat decente si in prezent, muuuuuuuuuuult peste ce poate un telefon.

Edited by loock, 11 April 2017 - 16:19.


#8
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,676
  • Înscris: 29.03.2006
Eu personal n-am fetishuri cu lucruri vechi, nu sunt nostalgic.
Dar recunosc lucrurile vechi de valoare, chiar daca nu le colectionez.

Nu am nici masini vechi, nici arme vechi.
Scule vechi deosebite nu prea am decat maruntisuri fara mare valoare, insa as vrea sa am si altele - cred ca am un mic fetish legat de scule bune, fie ele vechi sau noi, si uneori se gasesc SH-uri la pret accesibil, unele mai bune decat modele noi industriale...
Am cateva scule foto vechi pe film. Am si DSLR vechi din 2004...
Si eu ar fi cazul sa-mi iau ceva digital putin mai nou, cu rezolutie mai mare de 6MP...insa sunt pentaxist, asa ca personal n-as lua Canon 40D. Cand am nevoie folosesc scule Canon profesionale, eos 1D/DS si obiective Canon performante, L-uri, insa le imprumut, si ar fi mai comod sa am pe Pentax. As prefera insa FF35 si FF645, si inca n-au aparut unele care sa ma satisfaca. K-1 e cam butucanos si are unele contrale care nu-mi plac, iar 645Z e crop de 645 si oricum nejustificat de scump pt. nevoile mele curente - si cand am nevoie oricum pot imprumuta Hassy si PhaseOne de 50-60 MP si in curand sper si de 100MP.

Productia video nu prea ma pasioneaza, cu toate ca in '96 am avut o aventura si am facut ceva performanta si in domeniul asta... Am filmat atunci cu Sony Hi8 PRO 3CCD (obiectiv zoom Canon...) si S-VHS semi-PRO Panasonic...
Am uitat odata de flansa de montare rapida pe trepied, si am pus camera pe o bancheta in echilibru instabil...a cazut pe jos, noroc ca doar de la 40cm pe parchet, si n-a avut nimic...era Panasonicul.
De Sony aveam grija ca de ochii din cap...

Edited by loock, 11 April 2017 - 17:07.


#9
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,682
  • Înscris: 13.06.2004
Scuze, "I.V.C." a produs şi aparatură cu bandă de 1". Am spus eu aiureli mai sus.
Am eu anumite motive pentru care îmi plac lucrurile vechi. Acum ştiţi ce caut, aşa că dacă găsiţi, poate daţi un semn.   :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate