Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Recomandare sistem stereo

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#19
addumi

addumi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,821
  • Înscris: 10.02.2017
Ce-ar spune initiatorul de un amplificator Scott 460A sau 480A?
La fel, ce-ar spune initiatorul daca ar gasi o pereche de boxe Magnat Monitor 880 (nu se mai produc). Din punctul meu de vedere sunt peste modelele actuale.
Combinatia intre cele doua este, tot din punctul meu de vedere, excelenta.
In tarisoara inca se mai gasesc, putine, foarte putine amplificatoare Scott (modelele aratate) as zice, pentru ca posesorii nu-l dau decat in cazuri cu totul deosebite.
Se poata cumpara un aparat cu o calitate si sunet deosebite, chiar daca trebuie servisat putin, insa sunetul va depasi orice asteptare.
A se citi info despre acest amplificator.

#20
wzrdro

wzrdro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 27.05.2014

View Postaddumi, on 09 martie 2017 - 21:18, said:

Ce-ar spune initiatorul de un amplificator Scott 460A sau 480A?

Din pacate nu doresc sh. Cu toate ca tatal meu este electronist si o poate mesteri in caz de eventual defect.

Inteleg si ca poate e prea mult pentru 18 mp. Dar repet, nu voi asculta la maxim.
Le voi pozitiona cat de cat (triunghi isoscel cu latura de aprox. 2m) si distantate fata de peretele din spate 40cm.

In concluzie voi merge sa le ascult inainte de achizitie si ma voi sfatui si cu baietii din showroom.

Variante incinte:
-magnat 2002
-heco 702
-zensor 3

-marantz 6005

Ma incadrez in buget.
Cu astea o sa-mbatranesc.
Si asa a vazut sotia ca ma interesez de sistem audio si a inceput sa comenteze :)

#21
alexx20alexx

alexx20alexx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,506
  • Înscris: 13.03.2009
Nu prea este ok, în opinia mea, Marantz PM6006 este cu cel putin ''o clasă'' peste boxe, ba chiar două peste MMS 2002 ( dacă se poate spune așa ). Personal aș cumpăra boxele cu ~70% din sumă, și amplificatorul cu ~30%.

Un exemplu :
HECO ALEVA TC 400 ( 1 972 lei: http://www.sono.ro/b...te-pereche.html )/ sau HECO MUSIC STYLE 900 ( 2 569 lei: http://www.sono.ro/b...ea-pereche.html ) + Denon PMA-720AE ( 1000 lei: http://www.sono.ro/a...-pma-720ae.html )

În bugetul tău sunt mai multe variante, eu am dat doar un exemplu...

Edited by alexx20alexx, 09 March 2017 - 22:45.


#22
costin001

costin001

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,761
  • Înscris: 13.08.2013

View Postrazor01, on 09 martie 2017 - 16:52, said:

Degeaba ai ascultat tu daca poti sa spui ca un home cinema suna ,,cel putin al fel de bine'' ca niste boxe cu amplificator, e clar ca ai urechi de tabla, ca sa nu spun altceva. Home cinemaurile nu sunt altceva decat niste prapadenii de plastice cu difuzoare minuscule in ele, nu au ce sa caute in nicio recomandare privind auditia muzicala, mai bine cumperi o pereche de microlaburi de 300 lei decat asa ceva.

Sistemele hi-fi destinate uzului casnic sunt proiectate sa sune bine acasa, nu in sala de auditii super izolata fonic si tratata acustic la nivel de studio.
Hc-ul meu nu este un plastic, ci este un sistem care se ridica mult peste tot ce ai gasit tu pe piata in Romania, Fiecare incinta este din lemn cu unitati de medii si inalte si are un amplificator acordat SACD. Nu confunda cu bombele de Sony sau Samsung sau LG din mall-uri. Daca fiecare vine cu idei de genul: I-ati sistemul ala ca se aude bine, dar costa 1500$, iar el acasa are o chinezarie, atunci suntem toti buni de sfaturi. Iti vorbeste un om care a avut in decursul timpului, cele mai bune incinte, Dali si cele mai slabe Yamaha. Iar la amplificatoare crede-ma ca te pierzi. Mi-au trecut prin mana adevarate opere de arta, am cheltuit in decursul timpului sume frumoase pe tema asta. Daca nu ai trecut de Technics clasa H, dar vorbesti ca un audiofil consacrat, eu pun punct discutiei aici. Si poate am urechi de tabla, cum spui tu, dar urechile mele de tabla au auzit adevarata definitie a sunetului. Si ca sa ma laud putin l-am auzit si pe Clayderman aseara la Sala Sporturilor din Constanta. Asta este motivul pentru care m-am bagat in discutie, pentru ca am vazut ca si autorul este fan si eu aveam biletele in buzunar, dorind sa fac o surpriza placuta sotiei. Sa nu-ti mai spun ca soarta ma dus si la Teatro alla Scala din Milano in spectacolul Nabuco, renumit pentru notele joase pe care numai acolo le percepi la adevarata valoare, datorita acusticii deosebite. DA, urechile mele de tabla au fost gadilate frumos.

#23
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,071
  • Înscris: 01.03.2016

View Postcostin001, on 09 martie 2017 - 15:18, said:

pentru o simpla sufragerie de apartament, care are acustica unui camin de canalizare.

Cu fraza asta m-ai dat gata. Tocmai aia e treaba, ca sistemele hi-fi de casa sunt gandite sa sune bine in camere normale, nu sunt proiectate pentru sali de concert. Asculta in continuare muzica pe home cinema ,,hi-fi'' emulata cu functia dolby!

P.S. nu sunt audiofil, nu sunt nici cunoscator in domeniu, dar am bunul simt sa nu recomand cuiva care doreste sa asculte muzica un home cinema.

#24
costin001

costin001

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,761
  • Înscris: 13.08.2013
Hc-ul era doar o simpla comparatie, ai dreptate cand spui ca sunetul emulat prin Dolby este pentru nepretentiosi. Nu incerc sa conving pe nimeni ca HC-ul este o solutie ci , repet, era doar o comparatie.
Propunerea mea este totusi sa nu elimini definitiv solutii sh. Amplificatioarele analogice au un sunet mult mai cald decat digitalele cu convertoare, digital filter, noise shaper si alte minuni tehnologice.
Daca vrei totusi ceva actual costa si acesta este Marantz NA6005. Suna foarte bine si ai tot confortul tehnologiei moderne. Iar pentru incinte de tip bookshelf cu un raport bun calitate pret este  Dali Zenzor3 si Focal Chorus 807V, evident daca ne invartim in aceeasi marja de pret. Iar daca nu doresti sa deranjezi pe nimeni recomand castile Sennheiser HD 579, dar nu ocolii nici modele wireless mai ieftine care isi fac treaba excelent pe distante mari si prin 3 pereti. Ca sursa de sunet daca nu ai CD player dedicat si vrei calitate livrata odata cu tehnologia moderna, nu folosii placa de sunet incorporata in PC ci achizitioneaza macar o placa de sunet externa. Bugetul creste, dar fiind in asentimentul colegilor ca banul face diferenta cam asa sta treaba.

#25
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,178
  • Înscris: 16.10.2008
@costin001
Ai oarecum dreptate dar doar in privinta unui eventual upgrade la un sistem multicanal.
In defavoarea oricarui sistem HC(inclusiv alea de fitze Samsung cu lampa) se poate recomanda in acest caz un receiver A/V de la Yamaha ,Denon ,Onkyo ,etc(NU Akai!!!) si o pereche de boxe pentru inceput. Se poate adauga mai apor restul de boxe si eventual un sub.
Sistemele home cinema sufera si din pricina unei conectici reduse ,nu doar de faptul ca sunt proiectate si construite mai mult sa fie eye candy decat calitative in vreun fel. Cat priveste o eventuala emulare e sunetului stereo pe 5 canale eu personal sunt impotriva.
PM 6005/6006 de la Marantz nu sunt amplificatoare digitale(cum sunt ceteva modele pe la Onkyo). Ca au DAC incorporat si eventual surse de tensiune in clasa D(denumite incorect digitale) e o alta poveste. La toate amplificatoarele stereo decente se folosesc in general aceleasi scheme de vreo 30 de ani.

Edited by edigee, 10 March 2017 - 10:22.


#26
RaduBica

RaduBica

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 19.12.2016
Salut,

Heco Victa Prime 702 sunt foarte bune pt ce ai tu nevoie. Magnat sunt asa si asa, exact cum spunea un coleg, sunt o gama inferioara. Mai e un brand totusi despre care multa lume nu stie inca. Este vorba despre Pylon Audio, un brand cu boxe fabricate in Polonia (nu China ca toti).  Modelul ar fi Opal 23 si costa tot aprox 1800 ron. Cat despre Amplif, as recomandata Yamaha AS 301,501. Marantz.

#27
costin001

costin001

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,761
  • Înscris: 13.08.2013
@edigee.
Ai dreptate, eu am detinut pana nu demult un model de la Onkyo TX-85, parca, dar in ciuda unor incinte Tannoy excelente nu era deloc la nivelul asteptarilor. Incintele inca le mai am, dat receiverul l-am facut cadou unui var de la sat. HC-urile sunt exclusiv pentru filme, cred eu, cu decodoarele aferente DTS si DD cu toate variatiunile pe tema, singura diferenta fiind bitrate-ul.
Dintre marcile detinute de mine si care le recomand oricand altora, este Sherwood, Denon, Technics (AA+) si uimitor un amplificator Aiwa vechi de prin anii 90', cumparat de la un navigator care se auzea divin si avea in jur de 15Kg, ceva cu AA...

#28
eddy_teer

eddy_teer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,720
  • Înscris: 31.12.2013
Nu-l mai zăpăciţi pe bietul wzrdro... Mergi omule şi ascultă un PM 6005 cu mai multe boxe, şi ce combinaţie îţi va aduce aminte de sunetul cel "vintage" de care nu te mai săturai, aia e ! (cu toate că de exemplu un NAD şi nişte Zensor ar avea sunet mai apropiat ce ceea ce se auzea prin ţinuturile mioritice din anii aceia) Aici pe forum vei primi sfaturi pertinente, dar de fapt nimeni de aici în afară de domnul wzrdo nu ştie cum suna combinaţia aceea de demult

#29
wzrdro

wzrdro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 27.05.2014
Cu siguranta asa voi face. Voi asculta in prealabil cele trei variante, impreuna cu PM6005. E clar.

Intre timp am primit o oferta PM6005 sh la 1250 lei. Si este si in garantie. Mi se pare ok si cred ca-l voi contacta pe respectivul pentru o mica negociere de bun simt.

Mai am o scurta intrebare. Ce reprezinta aceasta sensibilitate?

Sensibilitate (2,83V/1 m):
- Heco 702 = 91dB;
- Magnat 2002 = 93 dB;
- Zensor 3 = 88 dB;
Este cumva nivelul de presiune sonora (1W/1m)? Adica Magnat fac galagie mai mare la aceasi putere primita de la amplificator? In cazul asta din cate am inteles eu din ce am mai citit, ca sa ajungi de la 88dB la 91dB trebuie o putere dubla primita de la amplificator.

Si de ce la Heco si Magnat la impedanta apare 4-8 ohmi la specificatii? Sa inteleg ca se pot folosi si la 4 si la 8 ohmi? Din cauza asta au 4 mufe boxele?

Rog un raspuns cat mai simplu.

Edited by wzrdro, 10 March 2017 - 15:37.


#30
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,178
  • Înscris: 16.10.2008

View Postwzrdro, on 10 martie 2017 - 15:36, said:

Sensibilitate (2,83V/1 m):
- Heco 702 = 91dB;
- Magnat 2002 = 93 dB;
- Zensor 3 = 88 dB;
Este cumva nivelul de presiune sonora (1W/1m)?   1 .Adica Magnat fac galagie mai mare la aceasi putere primita de la amplificator? In cazul asta din cate am inteles eu din ce am mai citit, ca sa ajungi de la 88dB la 91dB trebuie o putere dubla primita de la amplificator.

2.Si de ce la Heco si Magnat la impedanta apare 4-8 ohmi la specificatii? Sa inteleg ca se pot folosi si la 4 si la 8 ohmi? 3. Din cauza asta au 4 mufe boxele?

Rog un raspuns cat mai simplu.
1. Da ,in principiu asa este.
2. Impedanta unor boxe variaza serios in timpul functionarii. Ideea e ca impedanta minima recomandata la amplificator  sa fie mai mica sau egala cu impedanta boxelor.
Adica poti folosi ,in cazul de fata,orice amplificator care are specificate impedanta mai mare sau egala cu 4 ohmi. De obicei gasesti ceva de genul 4-8 ohmi la amplificator.
3. Boxele au 4 borne(unele) pentru posibilitatea conectarii separate a joaselor si inaltelor(difuzoarelor respective). Se numeste bi amp sau bi wire. La tine nu e cazul sa te complici cu asa ceva.

Edited by edigee, 10 March 2017 - 15:48.


#31
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,178
  • Înscris: 16.10.2008
Fac precizarea ca un sunet cu 3dB mai mare ca intensitate sonora ,datorat dublarii puterii ,nu inseamna in niciun caz ca ascultatorul percepe subiectiv ca ''se aude de doua ori mai tare". Aceasta crestere corespunde senzatiei de ,sa zicem, "putin mai tare". Se apreciaza ca perceptia "de doua ori mai tare" corespunde unei cresteri a nivelului sonor cu aproximativ 10dB.
Un nene priceput aici explica mai bine.

Edited by edigee, 10 March 2017 - 16:26.


#32
costin001

costin001

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,761
  • Înscris: 13.08.2013
Da, si atentie la un aspect cu cat este mai mare sensibilitatea in dB, cu atat creste distorsiunea la volume mai mari. Dar totodata la volume mici creste calitatea, teoretic. Practic tot ansamblul difuzor-incinta cu cat lucreaza mai eficient cu atat sunetul este mai calitativ. Iarasi amplitudinea difuzoarelor cu cat este mai mare si mai bine definita cu atat sunetul pe joase este mai bun si mai clar. Uneori este vorba doar de compromis si de calcul matematic, pentru ca in final sunetul care vine la urechea ta sa fie cel dorit.
@cutinastefan a zis bine cand a zis ca urechea ta este cea care in final decide, pentru ca in final suntem diferiti si avem gusturi diferite. Unii prefera sunetul techno si fortat de la Sony, altii vor caldura de la NAD, eu cu urechile mele de tabla prefer chiar si un HC de calitate. Deci, succes.

#33
wzrdro

wzrdro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 27.05.2014
Cred ca in vara termin renovarea apartamentului si cam tot atunci voi face si achizitia.
Pana atunci ma mai documentez. Cert e ca  mi-am dat seama ca e un domeniu in care bagi bani multi daca vrei calitate.

Cred ca indiferent de varianta pe care o voi alege la final, pentru urechile mele va fi wow.

Nu am ascultat niciodata o linie completa decenta.

Multumesc pentru raspunsuri.

#34
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,071
  • Înscris: 01.03.2016
Nu ignora nici piata sh, te poti alele cu niste scule foarte bune la preturi la care deabia cumparai ceva din gama entry.

#35
wzrdro

wzrdro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 27.05.2014
Recunosc ca acel marantz, inca in garantie, la 1250 lei imi face cu ochiu.


#36
wzrdro

wzrdro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 27.05.2014
Vreau sa multumesc tuturor pentru sfaturile date in alegerea amplificatorului Marantz.
Am cumparat PM6006 si vreau sa va spun ca e WOW. Pentru mine, nu pot spune in cuvinte senzatiile traite.
Mi se face pielea de gaina cand ascult. Nu ma asteptam sa fie asa mare diferenta fata de 5.1 Genius ce aveam eu.
Se aud vocile, cinelul, toate instrumentele, le poti identifica. Chitara bass, wow. Ce sa mai, foarte multumit.

La mine, recunosc. Trecerea este ca de la Trabant la Mercedes.

Strang bani de boxe. Urmeaza.

Acum ascult la unele facute home made, cu filtre, mdf de 20mm. Facute cand aveam fluturi in cap la 18 ani.
Daca pe aceste cutii cu difuzoare se simte diferenta asta de calitate, nici nu vreau sa ma gandesc cum se poate auzi pe niste boxe bune.

Am platit 1799 lei pe amplificator. Merita fiecare leut.

Multumesc inca o data tuturor pentru sfaturi.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate