Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Reteta ''Parfe de nugatina''

- - - - -
  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
Gabi_Gabone

Gabi_Gabone

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 08.12.2016
Buna ziua, recomand alta reteta, de desert pentru petreceri. Reteta este in felul urmator :




   Pentru 5 portii

   Timp de pregatire : 30 de minute

   Timp de congelare : 3-4 ore



    Ingrediente : O pastaie de vanilie, 500 de ml de lapte, 375 g zahar tos, 6 galbenusuri de oua, 250 ml crème fraiche, 125 g alune decojite, ulei.



Mod de preparare : 1)  Se desface pastaia de vanilie in doua. Se pune laptele la fiert impreuna cu pastaia de vanilie si 100 g de zahar. Cand da in clocot, se ia vasul de pe foc, se acopera si se lasa la infuzat 10 minute. Se bat galbenusurile cu 110 g de zahar pana se obtine o crema spumoasa, aproape alba. Se scoate pastaia de vanilie din lapte. Se pune laptele din nou la incalzit, iar cand incepe sa fiarba, se iau cateva linguri si se amesteca bine cu galbenusurile. Se toarna  galbenusurile in lapte dintr-o miscare. Se tine vasul la foc mic, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa crema.


2)   Se ia vasul de pe foc si se pune treptat crème fraiche, amestecand  incontinuu. Se pune vasul intr-un castron cu apa rece si se amesteca din cand in cand. Intre timp se pun alunele la cuptor, la 180 de grade Celsius, cateva minute. Se freaca intre palme ca sa cada foita care le inveleste. Zaharul ramas se caramelizeaza cu putina apa. Se pun alunele pe o placa de marmura, unsa cu putin ulei, si se toarna zaharul caramelizat peste ele. Se lasa sa se raceasca. Nugatina obtinuta se sparge in bucati mari si mici.


  3)   Se pun bucatile mici de nugatina in crema aproape rece. Se toarna crema intr-o forma si se tine la congelator pana se intareste. Se pune apoi pe platou si se decoreaza cu bucatile mari de nugatina




  Bauturi recomandate: - Vin Sauternes

Vin Loupiac
  
Vin Barsac
  




    Pofta buna !

#2
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,991
  • Înscris: 18.12.2007
Ti-am pus si pe topicul celalalt linkul cu sectiunea de Retete.
De ce insisti sa pui topicurile unde nu trebuie?


P.S: creme fraiche = smantana dulce, cea din care se obtine frisca

Edited by AlexEn, 09 December 2016 - 13:41.


#3
Gabi_Gabone

Gabi_Gabone

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 08.12.2016

View PostAlexEn, on 09 decembrie 2016 - 13:38, said:

Ti-am pus si pe topicul celalalt linkul cu sectiunea de Retete.
De ce insisti sa pui topicurile unde nu trebuie?


P.S: creme fraiche = smantana dulce, cea din care se obtine frisca




    Scuze, nu am fost atent. E vina  mea.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate