Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Reteta vitel inabusit cu portocale

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
Gabi_Gabone

Gabi_Gabone

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 08.12.2016
Buna ziua, recomand aceasta reteta pe care am incercat-o de 2-3 ori si pot sa spun ca este destul de potrivita pentru evenimente importante.

Reteta pentru 4 portii
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 1 ora si 15 minute
Ingrediente: 1 kg de carne de vitel ( piept sau coaste), 1 cub de unt, 2 hasme, o lingura de boabe de piper verde, 2 pahare de vin alb sec, 50 de grame de stafide, 2-3 portocale, o cana mica de smantana, o jumatate de lingura de faina de cartofi.

Prepararea:
1) Se taie carnea de vitel in bucati mici, se sareaza si se pipereaza
2) Se topeste untul intr-o tigaie de fonta ( eu l-am topit in wok ), se pun bucatile de carne si se prajesc, apoi se ia tigaia de pe foc.
3) Se decojesc hasmele si se taie marunt. Se macina boabele de piper. Se pune din nou tigaia pe foc, se adauga hasmele, piperul verde, se amesteca, apoi se toarna vinul alb; se acopera si se fierbe inabusit 40 de minute
4) Se pun stafidele in apa fierbinte pana se umfla, apoi se scurg si se pun in tigaie; se acopera si se mai lasa pe foc 35 de minute.
5) Cu aproximativ 8 minute inainte de servire, se curate portocalele si se taie in patru; se pune sucul ramas intr-un bol, apoi se amesteca cu smantana si faina de cartofi.
6) Se pune amestecul de suc de portocale in tigaie, se adauga bucatile de portocale, se mai tine putin pe foc, se sareaza, se pipereaza si se pune mancarea intr-un castron de ceramica incalzit.

Bauturi recomandate:
Vin Cotes de Provence
Vin Rioja
Vin Bandol rosu

Spor si pofta buna!

#2
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
da ceafa de porc la gratar ce-are?!?

post nu mai tinem si noi?!? Posted Image

#3
jericho

jericho

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,050
  • Înscris: 02.09.2005
poze
+ ca habar n-am ce-s alea hasme si faina de cartofi
+ ca punctul 5 nu l-am inteles, de ce trebuie sa le tai in 4 portocalele daca le storc oricum?

Edited by jericho, 09 December 2016 - 08:46.


#4
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,990
  • Înscris: 18.12.2007
http://forum.softped...rum/746-retete/

@jericho: hasma = un soi de ceapa si faina de cartofi e chiar ce ii zice denumirea, faina de cartofi

#5
Gabi_Gabone

Gabi_Gabone

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 08.12.2016
@Jericho : Tai cateva portocale pentru aspect si le pui in tigaie, pe langa sucul care il storci pentru sos. E vina mea, nu am fost destul de explicit. Scuze Posted Image .

Edited by Gabi_Gabone, 09 December 2016 - 09:03.


#6
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

View PostAlexEn, on 09 decembrie 2016 - 08:45, said:

http://forum.softped...rum/746-retete/

@jericho: hasma = un soi de ceapa si faina de cartofi e chiar ce ii zice denumirea, faina de cartofi

Cred ca faina de cartofi ar putea fi praf pentru piure de cartofi, nu prea am vazut pe nicaieri faina de cartofi

#7
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,359
  • Înscris: 03.08.2004
Probabil ca este vorba de amidon de porumb si este folosit pentru ingrosarea sosului.

#8
jobist

jobist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,746
  • Înscris: 23.04.2010

Quote

castron de ceramica incalzit.
Posted Image  
Într-un cuvânt: strachină.Posted Image

Edited by jobist, 09 December 2016 - 11:21.


#9
Blancone

Blancone

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 510
  • Înscris: 23.11.2012
Reteta suna bine, pacat ca nu sunt un mare fan al carnii de vitel :)

#10
jobist

jobist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,746
  • Înscris: 23.04.2010

View PostAlexEn, on 09 decembrie 2016 - 08:45, said:

http://forum.softped...rum/746-retete/

@jericho: hasma = un soi de ceapa si faina de cartofi e chiar ce ii zice denumirea, faina de cartofi

Reţetele moderne sunt cu haşme, cu garlic, etc.Posted Image

Edited by jobist, 09 December 2016 - 11:27.


#11
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,990
  • Înscris: 18.12.2007
Hasma sau salota exista si in romana ca denumiri. Garlic nu.

Edited by AlexEn, 09 December 2016 - 12:34.


#12
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,474
  • Înscris: 04.05.2006
Pai da, pentru ca omul își rupe din timpul lui pentru a împărtăși (share-ui :D) niște Rețete inedite și deh...noi n-avem altceva mai bun de făcut, decât sa comentam aiurea ;)

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate