Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Plafoniera led cu backlight

Am pierdut contractul de munca, a...

Certificat TVA pentru Auto SH de ...
 Sectorul 4 ridica masini abuziv?

Motorul se supraincalzeste?

avarie usoara

Rotoare, statoare și alte ge...
 Achizitie logan nou (ce cutie, ce...

La multi ani @micutu82!

Olivia Newton-John va ramane prin...

Refuz comanda rapida ?!
 Certion - proiecte la mare ș...

Pe Windows 10 am dat o scanare a ...

Nedumerire Bticino Living Now Sma...

personal cloud? Cum si ce?
 

Instalare Dual Boot

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
proman

proman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 31.03.2013
Salut!
Vreau sa instalez Kali Linux pe un HDD extern, dar ma lovesc de problema loader-ului.
Fac stick-ul bootabil, instalez, creez partitia pe HDD-ul extern, aleg ext4 si instalez GRUB-ul.Dupa ce se restarteaza, intra direct in Windows.
Cum reusesc sa-l fac sa mearga?
Windows-ul ruleaza pe un SSD, iar Kali mi-as dori sa fie pe HDD extern.

#2
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
Pai...extern te referi la usb nu?Pune-l din bios sa buteze de pe acel usb.De ce vrei sa te incurci cu boot dual?

Cred ca am gresit.Nu-ti continua reinstalarea dupa restart?Forteaza-l din bios sa buteze tot de pe stick pt a continua instalarea.Din ce am inteles eu , biosul uita de sticul cu chitul pt Kali.Dupa, la fiecare pornire apesi f2 sau...nu mai stiu cat pt a alege usb  sau ce vrei tu pt butare.

Edited by ionutz_joe2009, 25 September 2016 - 03:08.


#3
proman

proman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 31.03.2013
Am reusit sa-l instalez. Problema este la boot.
In momentul in care ma intreaba unde vreau sa instalez GRUB-ul, pot alege intre hard disk-ul din laptop sau hard disk-ul extern. Daca aleg sa-l instalez pe cel de la laptop, atunci merge cat timp cat bootez de pe hdd-ul extern, dar daca il deconectez, apare eroare, ceea ce nu vreau, adica mi-as dori sa folosesc Windows atata timp cat n-am hdd-ul extern. Iar daca instalez GRUB-ul pe hdd-ul extern, atunci nu se finalizeaza instalarea si apare eroarea pe care o postez aici.
Ce pot face?
[ http://s12.postimg.org/xzik9swl9/20160925_105405.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]free image uploading

#4
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
De ce apare /dev/sdc1 în eroarea aia? /dev/sda ar fi primul disc, /dev/sdb al doilea, /dev/sdc al treilea! Înțeleg că /dev/sda e discul intern, /dev/sdb stickul usb pentru instalare, ai verificat ca hdd-ul extern să fie afișat ca /dev/sdc și nu /dev/sdd sau altfel? Pe lângă ssd mai ai un hdd intern?
Dacă ai instalat deja Kali dar nu reușești cu bootloaderul Grub2 instalează în windows EasyBCD și setează-l să booteze și de pe hdd-ul extern cu Kali.

#5
proman

proman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 31.03.2013
Salut!
Laptopul nu mai apare alt disk intern, doar un SSD de 250GB.
La instalare imi apar cele 3 disk-uri: SSD-ul, HDD-ul extern si stick-ul. Aleg si creez partitia in HDD-ul extern de tipul ext4, continua instalarea, iar in momentul in care ma intreaba unde vreau sa instalez loader-ul (GRUB-ul) pot alege: SSD-ul in care am si Windows 7-va merge Kali, dar neaparat trebuie sa am HDD-ul extern pentru loader, altfel "pa" Windows; HDD-ul extern-merge instalarea, dar dupa restart-ul instalarii apare eroare din imaginea de mai sus.
Am incercat variata cu GRUB-ul instalat pe SSD si apoi EasyBCD, dar nu a mers. Aceeasi problema.
Sunt incepator si fac o greseala grosolana undeva, dar nu-mi dau seama.

#6
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Ce tip de tabelă de partiții ai, MBR sau GPT?

#7
proman

proman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 31.03.2013

View Postshogun1, on 25 septembrie 2016 - 12:29, said:

Ce tip de tabelă de partiții ai, MBR sau GPT?
MBR

#8
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
Deci daca deconectezi hardul exter nu porneste windows-ul?
Atunci inseamna ca, grubul s-a instalat pe sda (hardu cu win)

Daca porneste linuxul de pe extern....fa o reinstalare de grub sudo grub-install /dev/sdaX, unde X este litera hardului extern si un sudo update-grub

Pe urma...poti deconecta extern-ul....si refaci sectorul de boot cu kitul de windows..

Edited by xxvirusxx, 25 September 2016 - 12:55.


#9
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015
Dupa instalare Kali pe HDD extern pui GRUB2 in MBR pe HDD extern apoi dupa terminare instalare verifici in /etc/fstab, fisierul de pe HDD nu ala din ISO, adica
trebuie sa montezi partitia root a Kali-ului de pe HDD, sa foloseasca UUID-urile dispozitivelor nu numele lor.

Exemplu, asa da:
UUID=4f1b71b9-0211-482e-9e41-2681fa3c70f1 /		 ext4 defaults	 1 1																																			
UUID=0c87b641-e4bb-404b-91a3-d9e460e8bc6a /boot		 ext4 defaults	 1 2																																			
UUID=5b64068a-89b7-4733-9ca2-e8600ca01b73 /home		 ext4 defaults	 1 2	

Asa _NU_:
/dev/sdf5 /		 ext4 defaults	 1 1																																			
/dev/sdf1 /boot		ext4 defaults	 1 2																																			
/dev/sdf6 /home		 ext4 defaults	 1 2	


Edited by shogun1, 25 September 2016 - 14:31.
Formatare text


#10
proman

proman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 31.03.2013
Revin.
Am instalat pana la urma GRUB-ul pe HDD-ul extern, iar cand am bootat mi-a aparut aceeasi eroare postata mai sus.
Apoi am deschis live-ul de la Kali si am incercat sa instalez GRUB-ul pe partitia din HDD-ul extern unde am Kali (sdb1). Nu a mers si a aparut o eroare despre 'ext2', cu toate ca partitia a fost creata la instalare 'ext4'. Am mai vazut un sector de partitii cu numele de 'sdc' unde se afla un director de "boot", ceea ce era normal sa am pe "sdb", da nu apare.
Ce se intampla?

Edited by proman, 25 September 2016 - 20:32.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate