Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Permis suspendat din cauze medicale

Presiune apa fluctuanta pompa sub...

Revizie auto la Bucuresti

identificare component defect
 Recomandare tableta

Ansamblul Neofort Rezidenția...

Caderea in apostazie a Bisericii ...

Inselatoria secolului!
 Problema soft samsung galaxy watc...

Recomandare tastatura compatibila...

Sfat legat de achizitonarea unui ...

Festivalul de Film Cannes 2024
 Scaun auto

La mulți ani @ranit6996!

La mulți ani @Ciubex!

Reparat difuzor membrana hartie, ...
 

Telecomenzi si coduri pentru receiver Telekom HD - fibra optica

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
shiroiriu

shiroiriu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 17.07.2016
Buna ziua,

Am decis sa deschid acest topic pentru a veni in ajutorul celor care decid sa-si simplifice viata hi-fi.
Demult am avut in vedere sa reduc numarul telecomenzilor ( 3 ) la una singura si aceasta zi a venit astazi.
Am cumparat o telecomanda one for all care poate accepta max. 8 echipamente separate si e capabila sa
seteze o sumedenie de functii extraordinar de utile de la telecomenzile originale.
Eu am un TV Sony, un Home Theater Panasonic vechi si un receiver HD de la Telekom.
Telecomanda a acceptat imediat Tv-ul si Home Theaterul insa am avut de furca cu receiverul de la Telekom.
Receiverul nu are model sau marca scrise pe el dar am aflat ca este modelul KAON 7356 din contract.
Codurile scrise in manualul telecomenzii " one for all " nu sunt bune si am incercat multe altele care mi le
sugerau pe site insa nimic. Am decis sa instalez pe mobil aplicatia pentru setarea telecomenzii si asa am
reusit sa gasesc codul 5305. Deasemenea setarea telecomenzii de pe mobil prin bluetooth este extrem  
de simpla.
Fac o mica paranteza legata de telecomanda " one for all ". Cea care accepta 8 dispozitive este si cea mai completa
dar si cea mai scumpa in jur de 50 euro insa sunt si variante mai ieftine de 15, 20 euro. Pentru cei interesati  
va puteti uita pe siteul lor.
Daca aveti intrebari legat de acest topic incerc sa va raspund.

#2
159

159

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,609
  • Înscris: 22.05.2016
Receiverul HD (DVB-C) poate fi inlocuit cu un card CI+.
Sistemul audio, daca e compatibil cu televizorul si stie HDMI-CEC, atunci poate fi controlat cu telecomanda televizorului.

#3
shiroiriu

shiroiriu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 17.07.2016
Am intrebat in ziua in care au venit sa instaleze fibra optica daca pot instala card CI+ si au spus ca nu se poate decat prin cablu de nu stiu ce tip. Am urmarit de ceva timp sa renunt la receiver dar se pare ca nu reusesc nici acum desi tehnologia prin fibra  e cea mai noua. Nu am prea inteles din ce motive nu se poate conecta un card CI+ in locul receiverului desi tot cabluri sunt iar decodarea ar trebui sa se faca prin acel card. Nici cand am avut televiziunea prin parabola si netul printr-un cablu nu se putea renunta.

Da poate s-ar putea conecta televizorul la sist audio daca telecomanda televizorului accepta codurile dispozitivului cu pricina. Altfel nu stiu vreo solutie decat sa folosesti 2 telecomenzi.
Iar daca mai ai un receiver si un DVD player si un amplificator deja sunt mai mult de 3 telecomenzi la care greu renunti daca nu ai o telecomanda programabila.

#4
159

159

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,609
  • Înscris: 22.05.2016

 shiroiriu, on 19 iulie 2016 - 20:52, said:

Am intrebat in ziua in care au venit sa instaleze fibra optica daca pot instala card CI+ si au spus ca nu se poate decat prin cablu de nu stiu ce tip. Am urmarit de ceva timp sa renunt la receiver dar se pare ca nu reusesc nici acum desi tehnologia prin fibra  e cea mai noua. Nu am prea inteles din ce motive nu se poate conecta un card CI+ in locul receiverului desi tot cabluri sunt iar decodarea ar trebui sa se faca prin acel card. Nici cand am avut televiziunea prin parabola si netul printr-un cablu nu se putea renunta.

Merge la RCS si UPC pe cablu TV (DVB-C). Televizoarele au tuner integrat DVB-C si pot receptiona canalele si fara receptor extern. De card CI+ ai nevoie doar pentru extraoptiuni, canalele din pachetul de baza sunt transmise la liber.

Telekom foloseste preponderent IPTV in loc de DVB-C.

 shiroiriu, on 19 iulie 2016 - 20:52, said:

Da poate s-ar putea conecta televizorul la sist audio daca telecomanda televizorului accepta codurile dispozitivului cu pricina. Altfel nu stiu vreo solutie decat sa folosesti 2 telecomenzi.
Iar daca mai ai un receiver si un DVD player si un amplificator deja sunt mai mult de 3 telecomenzi la care greu renunti daca nu ai o telecomanda programabila.

Functia HDMI-CEC permite teoretic controlul pt maxim 15 device-uri daca sunt compatibile https://en.wikipedia...tronics_Control

#5
dondos

dondos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,654
  • Înscris: 19.03.2006
KAON 7356 este receiver de IPTV. Tu ai optat pentru acest tip de serviciu? Există trei posibilități:

1. dacă ai fibră optică în casă și modem Huawei poți trece la DVB-C și poți conecta un card CI în televizor și scapi de decodor. Dacă modemul are ieșire TV și sunt prezente 3 leduri (PON, LOS(stins) și CATV) atunci este de fibră, altel este de VDSL.
2. dacă ai fibră optică în casă și modem TP-Link  - poți solicita să ți-l schimbe
3. dacă modemul este de VDSL atunci nu ai fibră optică, te-au conectat dintr-un pizza-box iar faza cu fibra a fost doar o mică gogoașă de marketing.

Edited by dondos, 28 July 2016 - 14:23.


#6
shiroiriu

shiroiriu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 17.07.2016
Sa o iau de la capat: AU venit si mi-au instalat fibra optica in casa, deci nu e nici o gogoasa. iNTERNETUL si TELEVIZIUNEA merg prin modemul HUAWEI. din modem pleaca 4 cabluri ethernet 2 catre TV si 2 catre computere pt net. un cablu coaxial mai pleaca pt un alt televizor.
Deci ziceti ca as putea sa-mi pun o cartela CI++ in loc de receiver?

#7
xcit

xcit

    afara ninge linistit si in casa arza-te-ar focu'

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,898
  • Înscris: 29.06.2006
daca ai iptv nu

#8
159

159

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,609
  • Înscris: 22.05.2016

 shiroiriu, on 09 august 2016 - 00:17, said:

Deci ziceti ca as putea sa-mi pun o cartela CI++ in loc de receiver?

Intreaba pe aria dedicata Telekom DVB-C http://forum.softped...-cablu-digital/
Daca nu-ti raspunde nimeni, incerci si pe Telekom IPTV http://forum.softped...forum/673-iptv/

#9
vladspatariu

vladspatariu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 11.04.2014

 shiroiriu, on 17 iulie 2016 - 21:42, said:

Buna ziua,

Am decis sa deschid acest topic pentru a veni in ajutorul celor care decid sa-si simplifice viata hi-fi.
Demult am avut in vedere sa reduc numarul telecomenzilor ( 3 ) la una singura si aceasta zi a venit astazi.
Am cumparat o telecomanda one for all care poate accepta max. 8 echipamente separate si e capabila sa
seteze o sumedenie de functii extraordinar de utile de la telecomenzile originale.
Eu am un TV Sony, un Home Theater Panasonic vechi si un receiver HD de la Telekom.
Telecomanda a acceptat imediat Tv-ul si Home Theaterul insa am avut de furca cu receiverul de la Telekom.
Receiverul nu are model sau marca scrise pe el dar am aflat ca este modelul KAON 7356 din contract.
Codurile scrise in manualul telecomenzii " one for all " nu sunt bune si am incercat multe altele care mi le
sugerau pe site insa nimic. Am decis sa instalez pe mobil aplicatia pentru setarea telecomenzii si asa am
reusit sa gasesc codul 5305. Deasemenea setarea telecomenzii de pe mobil prin bluetooth este extrem  
de simpla.
Fac o mica paranteza legata de telecomanda " one for all ". Cea care accepta 8 dispozitive este si cea mai completa
dar si cea mai scumpa in jur de 50 euro insa sunt si variante mai ieftine de 15, 20 euro. Pentru cei interesati  
va puteti uita pe siteul lor.
Daca aveti intrebari legat de acest topic incerc sa va raspund.


M-am logat numai ca sa-ti trimit un milion de multumiri. Am cautat codul asta blestemat de telecomanda peste tot timp de luni de zile! (am vrut sa-mi fac xbox-ul sa-mi controleze receiverul TV de la Telekom). 500 de ani in plus sa traiesti pentru ca ai creat postul asta!

Edited by vladspatariu, 16 January 2017 - 16:07.


#10
sososorin2u

sososorin2u

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 20.01.2017

 shiroiriu, on 19 iulie 2016 - 20:52, said:

Am intrebat in ziua in care au venit sa instaleze fibra optica daca pot instala card CI+ si au spus ca nu se poate decat prin cablu de nu stiu ce tip. Am urmarit de ceva timp sa renunt la receiver dar se pare ca nu reusesc nici acum desi tehnologia prin fibra  e cea mai noua. Nu am prea inteles din ce motive nu se poate conecta un card CI+ in locul receiverului desi tot cabluri sunt iar decodarea ar trebui sa se faca prin acel card. Nici cand am avut televiziunea prin parabola si netul printr-un cablu nu se putea renunta.

Da poate s-ar putea conecta televizorul la sist audio daca telecomanda televizorului accepta codurile dispozitivului cu pricina. Altfel nu stiu vreo solutie decat sa folosesti 2 telecomenzi.
Iar daca mai ai un receiver si un DVD player si un amplificator deja sunt mai mult de 3 telecomenzi la care greu renunti daca nu ai o telecomanda programabila.


Se poate folosi card CI+ pentru Telekom dar conectarea televizorului la modemul Telekom (pentru ca din momentul instalarii fibrei optice totul trece printr-un modem: telefon, internet, televiziune) se face cu cablu coaxial si decodarea semnalului Telecom in TV se face prin cardul CI+ deci teoretic, si probabil si practic folosirea cablului coaxial duce la scaderea calitatii imaginii comparativ cu conectarea din reciver prin cablu HDM. TV-ul nu poate primi semnal TV prin mufa de retea pe care o au majoritatea televizoarelor smart. Acea mufa este doar pentru conectarea la internet a televizorului.

Edited by sososorin2u, 20 January 2017 - 22:21.


#11
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,201
  • Înscris: 18.04.2008
ba nu se pierde nimic.
De când am renunțat la mediabox-ul HD de la UPC și am trecut pe CI+ imaginea se vede cristal.
Pe HDMI mai aveam mici imperfecțiuni, imaginea la mai multe cadre făcea macroblocuri, dar un CI+ este perfect. :wub:
Cu UPC m-am chinuit mult pentru un CI+ pentru că m-au întrebat modelul TV-ului care este scos din lista celor certificate cu „+”, dar văd că și Telekom l-a decertificat. Doar RDS îl mai are.

#12
alex_ph27

alex_ph27

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 326
  • Înscris: 18.08.2014
Salut. Pot scapa de telecomanda de la telekom ? Nu am fibra..exista vreo modalitate sa nu mai stau cu a 2 a telecomanda ?

#13
fanny516772

fanny516772

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 16.07.2008
Stie cineva care este codul receiver hd ICECRYPT model HD5700 de la Telekom pentru o telecomanda universala GE ?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate