Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
inghetata de casa
Last Updated: Jun 24 2016 12:50, Started by
redbotos
, Jun 17 2016 14:40
·
0
#1
Posted 17 June 2016 - 14:40
inghetata facuta acasa , nu este asa de buna ca cea din comert.
eu faceam inainte in congelator si nu era asa de pufoasa si cateodata iesea doar o bucata de gheata colorata. acuma am un aparat luat de pe emag ,de inghetata , dar tot nu-s multumit. vreau sa iasa pufoasa si cremoasa. am dat search pe google , dar retetele de acolo consta in multa smantana si frisca. am din belsug ingredientele ca oua si lapte , dar smantana dulce mai putin. voi cum faceti si cum ma sfatuiti? |
#2
Posted 17 June 2016 - 14:50
Cu monoglutamat de sodiu obtii gustul dorit ! Sa nu faci asta !
|
#3
Posted 17 June 2016 - 15:00
Inghetata nu tre sa fie pufoasa, asta ca sa stii si tu. Ala e volum. Cand se topeste sa vezi cat mai ramane.
Cremoasa io fac asa: iau o smantana si bag in ea ce trebe.. |
#4
Posted 17 June 2016 - 15:01
redbotos, on 17 iunie 2016 - 14:40, said:
inghetata facuta acasa , nu este asa de buna ca cea din comert. eu faceam inainte in congelator si nu era asa de pufoasa si cateodata iesea doar o bucata de gheata colorata. acuma am un aparat luat de pe emag ,de inghetata , dar tot nu-s multumit. vreau sa iasa pufoasa si cremoasa. am dat search pe google , dar retetele de acolo consta in multa smantana si frisca. am din belsug ingredientele ca oua si lapte , dar smantana dulce mai putin. voi cum faceti si cum ma sfatuiti? pe vremuri faceam inghetata de casa din lapte, oua, zahar, cacao si eventual esenta de rom. nu stiu exact cantitatile si modul de preparare (ordinea amestecurilor), stiu doar ca tot amestecul trebuia bine mixat pe baie de abur, pana isi dubla/tripla volumul, rezulta o spuma cremoasa, care isi pastra consistenta si la congelator. poate gasesti reteta pe net sau intr-o carte de bucate din anii 60-70... |
#5
Posted 17 June 2016 - 15:01
Rețetă simplă și delicioasă:
1. 600ml frișcă lichidă min. 30% grăsime, chiar peste 30%, dacă găsești (exclus frișcă vegetală). Găsești în Lidl, la cutii de 200 ml. 2. O cutie (conservă) lapte condensat - aprox 450 ml (găsești în Kaufland, Lidl) 3. O fiolă aromă vanilie (tot în Lidl) Bați frișca până devine tare, apoi adaugi laptele condensat, aroma de vanilie, după care poți amesteca cu biscuiți Oreo sfărâmați sau fructe congelate (în prealabil decongelate, evident). Se păstrează la congelator minim 12 ore înainte de servire. O rețetă rapidă și fără bătăi de cap, care dă rezultate excelente! Iese o înghețată cremoasă care NU FORMEAZĂ PARTICULE DE GHEAȚĂ. Garantez că obții o înghețată exact așa cum era în vremea copilăriei! Caută pe YouTube „Two ingredient Ice Cream”. Edited by KurtKnispel, 17 June 2016 - 15:19. |
#6
Posted 17 June 2016 - 15:19
redbotos, on 17 iunie 2016 - 14:40, said:
inghetata facuta acasa , nu este asa de buna ca cea din comert. ... vreau sa iasa pufoasa si cremoasa. Pai schimba ingredientele. Nu mai folosi nimi natural si o sa iasa ca aia pufoasa si cremoasa si 100% artificiala, cu gust de cacao fara cacao si altele.... Cu ingrediente naturale iese doar asa cum iesea pe vremuri inainte sa para chimicalele - un fel de fulgi de gheata . |
#7
Posted 17 June 2016 - 15:30
Înghețata cremoasă (nu pufoasă) adevărată, se face cu ingrediente naturale, fără nimic chimic. Secretul e frișca din lapte de vacă de minim 30% grăsime, care nu lasă să se formeze particule de gheață. Sigur, există și rețetele mai complexe, cu ouă, cum a explicat Corina, dar în cazul de față vorbim despre o rețetă simplă și pur și simplu delicioasă.
Problema e că mulți au început să facă înghețată nerespectând rețetele și folosind frișcă vegetală (aka bombă chimică), care e un mare eșec când vine vorba de înghețată. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/0zxvxrd1PDA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by KurtKnispel, 17 June 2016 - 15:39. |
#8
Posted 17 June 2016 - 15:33
bunica ne mai facea inghetata din iaurt simplu, in amestec cu dulceata de cirese, visine sau capsuni. daca faci iaurt de casa din lapte, cred ca ar fi si asta o varianta, dar ar trebui sa scurgi bine zerul.
|
#9
Posted 17 June 2016 - 15:41
Ba mie imi iese foarte bine, si cremoasa (mai ales) si pufoasa, fara ace de gheata prin ea (daca nu este omogenizat bine continutul).
Ah, si facuta tot la masina (aparat) pentru uz casnic (nu profi). Are insa motor mare (puternic) si amesteca bine compozitia. |
#10
Posted 17 June 2016 - 15:42
Inghetata veritabila e fara frisca. Doar lapte, zahar si oua la care adaugi diverse(vanilie, fructe, cacao, cafea ori caramel).
|
|
#11
Posted 17 June 2016 - 15:47
#12
Posted 17 June 2016 - 15:48
Inghetata veritabila e orice e inghetat.
Nu e o formula unica. Nu trebuei neaparat oua de ex. Ex - lapte, zahar si suc de lamaie - ai inghetata si inca una foarte buna, desi un pic cu gheata in ea. |
#13
Posted 17 June 2016 - 15:48
Freddy12, on 17 iunie 2016 - 15:42, said:
Inghetata veritabila e fara frisca. Doar lapte, zahar si oua la care adaugi diverse(vanilie, fructe, cacao, cafea ori caramel). Da, dar ce spui tu se face cu aparate speciale de înghețată, altfel obții un mare calup de gheață, care numai înghețată nu poate fi numit. Eu am arătat o metodă pe care o poate face oricine, fără absolut niciun aparat de înghețată. Rapid, simplu, bun și relativ ieftin. Edited by KurtKnispel, 17 June 2016 - 15:52. |
#14
Posted 17 June 2016 - 16:12
la fabricile de inghetata, inghetarea se face la temperaturi de - 40~50 grade pt ca sa nu aiba timp sa se formeze cristale de gheata mari. posibil la unele sortimente de inghetata si compozitia e aerata.
|
#15
Posted 17 June 2016 - 16:13
ar mai fi varianta inghetata turceasca, in care ingredientele de baza sunt salepul si masticul.
greu de crezut ca se gasesc la noi aceste ingrediente, din articol inteleg ca nici la turci nu prea s-ar gasi pe toate drumurile aceste ingrediente ? ce-i drept, e buna inghetata, am avut ocazia sa gust, iar spectacolul care o insoteste face toti banii :-). http://www.divahair....stat_vreodata!_ |
|
#16
Posted 17 June 2016 - 16:15
Stie cineva reteta, aceea de inghetata pe care o gaseam pe vremuri, pe la balciuri si targuri?
|
#17
Posted 17 June 2016 - 17:17
tanaru_ady, on 17 iunie 2016 - 16:15, said:
Stie cineva reteta, aceea de inghetata pe care o gaseam pe vremuri, pe la balciuri si targuri? |
#18
Posted 17 June 2016 - 18:33
Inghetata iese cremoasa daca are grasimi in compozitie, din lapte, smantana, frisca, margarina, ulei.
Inghetata iese pufoasa daca e aerata, cu ou batut spuma, zahar frecat. Sau folositi chimicale care o vor face si gustoasa si cremoasa si pufoasa. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users