Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 

bravo pentru ANPC

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#19
verde

verde

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 112
  • Înscris: 12.05.2006
@cristi_71 @MrReason  spuneți-le asta cu cititul înainte de semnat miilor de oameni înșelați de bănci prin clauzele abuzive strecurate în contractele de credit! Chiar sunt oamenii vinovați? Sau băncile? Se pare că băncile, pentru oamenii care atacă în instanță aceste clauze abuzive câștigă procesele.
Un exemplu personal: poliță Casco la Allianz. Valoarea daunei este mai mică decât suma asigurată. Asigurătorul ar trebui să repare mașina. Clauza abuzivă: dacă valoarea daunei depășește 70% din suma asigurată, atunci se consideră că dauna este totală. În cazul daunei totale, primești suma asigurată. De ce ar plăti Allianz toată suma asigurată când ar putea plăti numai 70% pentru reparație? Nu văd logica. În cazul meu, valoarea daunei depășea 70% din suma asigurată, iar valoarea mașinii, înainte de accident, era cu vreo mie de euro mai mare decât suma asigurată, deci era o țeapă clară de 1000 euro. Am fost nevoit să repar mașina în regie proprie, pe genunchi, cu piese la mâna a doua, de la dezmembrări. Allianz, firmă serioasă! Probabil asta e logica acestei clauze abuzive, să te facă să ți-o repari singur. Despăgubirea primită de la ei a fost de vreo 50% din suma asigurată.
@cristi_71 @MrReason  eu sunt vinovat, că am semnat polița de asigurare, nu-i așa?

#20
aandrei_24

aandrei_24

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,475
  • Înscris: 02.02.2007
verde, esti intr-o eroare. NICIODATA la casco, nu vei primi valoare asigurata integral, cash.
Din valoarea asigurata de aproape fiecare data ti se scade prima pe anul in curs, si se mai scade si epava (pana in 25% din suma asigurata)...
Referitor la valoare masinii care era cu 1000 de euro mai mare inainte de accident, care valoare? De piata? Atunci trebuia sa faci asigurare casco pe o valoare asigurata cu 1000 de euro mai mare, dar aveai prima Casco mai mare.
Personal nu inteleg de ce ai reparat-o cu piese second din dezmembrari. La tine, daca era dauna totala, trebuia sa iei cei 70 sau 75% din valoarea asigurata, si pastrai si evapa, nu o vindeai la licitatie cum vor ei, si o reparai si mai ramaneai si cu bani.

#21
verde

verde

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 112
  • Înscris: 12.05.2006
Nu știu dacă ce zici tu scrie și în polița mea și nu sunt așa versat pe partea asta cu asigurările. Cred că, dacă acceptam dauna totală, epava trebuia radiată și, după reparație, înmatriculată din nou, plătit timbrul de poluare... Dar aia cu 70% tot e o clauză abuzivă.
Destul cu off-topicul.
Cebinee are dreptate să semnaleze hoția service-ului pe formularul de predare a mașinii, unde scrie cu litere mici că au predat și piesele înlocuite.

#22
cebinee

cebinee

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 385
  • Înscris: 26.08.2004
Acum imi dau seama ca am uitat sa pun semnul intrebarii dupa bravo pentru ANPC?

ANPC-ul si-a "tras" un sediu impunator la bulevard, intr-o vila superba cu vedere la Parcul Herastrau ca sa poata aplica la perfectie principiul: multumitul nu o sa inteleaga in veci nefericitul.

Ia sa le fi facut si lor sediul linga CRPC, intr-o pestera, la tacsu popa. De plictiseala si tot ar fi analizat la dosarele alea "grele" inainte sa dea "raspunsuri aiuritoare despre....NIMIC".

Oamenii care lucreaza la CRPC fac si ei cit pot avind in vedere ca sint "ingropati" in reclamatii, sint in mare majoritate pensionari pe care nu i-ar mai angaja nimeni si care la rindul lor vin cu rudele dupa ei. Nu pot sa comenteze prea mult, sint multumiti cu ce au si "asculta de seful lor". Trimit reclamatiile si raspunsurile de la input la output si inapoi. Sint ca niste binevoitoare care actioneaza doar la comanda.

Sefilor lor nu le treace prin minte sa sustina acordarea de comisioane (procente) din amenzi angajatilor lor - daca le stirneste subit interesul pentru treaba in folosul cetatenilor!

Angajatii se multumesc cu firmituri pentru furnici si sefii ...

#23
cebinee

cebinee

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 385
  • Înscris: 26.08.2004
... in timp ce sefii se joaca cu zerourile! Au atit de multe zerouri in cap incit le-au pierdut sirul... sint mii! Posibil sa le fi provocat ceva.

Conform propriului lor document de buget postat pe siteul lor la adresa http://anpc.ro/galer...T_ANPC_2016.pdf
bugetul lor anual de salarii ar fi de 3.877.000.000 lei!

Ori documentul respectiv e gresit ori isi pastreaza ei diferenta. :D

Presupunind ca am "ghicit" factorul de multiplicare nu pot sa nu remarc, ca au trecut pentru "Furnituri de birou" o medie de 30.000 eur pe luna (aici i-au luat lejer pe aia de la RAR care au sub 10.000 eur) in schimb stau mai slab la benzina cu 2 milioane ron pe an comparativ cu RAR-ul cu 3. Cred ca se razbuna si ei pentru ca tot reclamam si reclamam...

Raportul lor de cheltuieli cu "Bunuri si servicii" de la adresa http://anpc.ro/galer...si_servicii.pdf pare a fi pe mai putin de jumatate de luna daca ma intrebati pe mine (oare si cel de salarii prezent pe acolo o fi tot pe jumatate de luna? :D)

Si... ca sa nu ne prindem de nimic de absolut nimic Bilantul lor este prezentat ca... sold - de inceput si sfirsit de an fara sa poti intelege pe ce se duc banii...

Evident ca documentele nu sint semnate, in caz ca sint probleme presupun ca o sa spuna ca nu stiu cum au ajuns acolo! :D

De ce fac asta? De ce tocmai ei? Ei nu stiu ca putem sa aflam acele informatii conform art. 5 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaliile de interes public? De data asta semnate si stampilate!
Oare e imposibil sa ne furnizeze si ROGOP?

Am atasat la postul meu si documentele respective cred ca sint unice in istoria contabilitatii. Oare cine o fi contabil sef pe acolo?

Sa vedem ce urmeaza...

Attached Files



#24
cebinee

cebinee

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 385
  • Înscris: 26.08.2004
Mi-au raspuns, au schimbat documentul pe site... tot nesemnat dar am fost asigurat ca e "asumat" de catre conducere... dar nu au specificat care conducere pentru ca Directorul lor Economic pare sa ... plece - au un post disponibil pentru aceasta pozitie pe site, daca e cineva interesat.

Oricum, dupa experienta personala avuta cu ei se pare ca relaxarea lor e MARE: le-am atras atentia ca cei de la RAR au trecut o serie gresita de factura in raspunsul de la serviceul auto iar o alta factura trecuta acolo nici macar nu mi-a fost inminata - desi in legea contabilitatii scrie clar ca orice factura emisa trebuie inminata clientului chiar daca e 0 valoarea. Nu-i intereseaza, nimic! Cit de greu o fi in ziua de azi cind facturile sint emise electronic sa "jonglezi" cu numerele lor, le emiti, le anulezi... Daca tot nu ai clienti te ocupi cu altceva.

Si pentru ca vreau sa le dau totusi o speranta celor care lucreaza acolo, am aflat si eu ca:
a existat ORDONANŢA nr. 22 din 26 ianuarie 2006 care prevedea pentru ANPC
Fond de stimulare:
a) un procent de 10% se constituie din valoarea metalelor pretioase, aliajelor acestora si pietrelor pretioase confiscate
B) un procent de 20% din sumele încasate de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor si unitatile din subordinea sa pentru teste
c) o cota de 25% din cuantumul amenzilor aplicate în temeiul legilor
si, ghinion, a fost abrogata de OUG 71 31/08/2011 - cum o fi sa dai o OUG in care sa arunci la "gramada" institutii ale statului fara sa analizezi individual oportunitatea...

#25
verde

verde

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 112
  • Înscris: 12.05.2006
Geme țara asta de putori angajate pe pile în instituțiile statului, care nu fac nimic toată ziua decât să cheltuie banii noștri. Prost e cine plătește impozitul... Dar cu noul impozit pe gospodărie o să avem opțiunea să dăm țeapă statului, nu mai reține angajatorul impozitul.

#26
cebinee

cebinee

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 385
  • Înscris: 26.08.2004
Daca pina si eu care nu sint contabil pot sa vad ca documentele alea nu sint bune... bugetul de salarii e muuuult prea mic

Treaba altora sa-i verifice.... dar faptul sa nu vrei sa publici documente... tu care ar trebui sa fii un ETALON ... jignesti o tara intreaga!

Vedeti in ce tara traim? Adica CNADNR/CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA) care chiar lucreaza cu miliarde de lei poate sa-si publice pe site ROGOP, chiar si RAR-ul o face, dar o Agentia ca cea a protectiei consumatorului, care chiar are un buget de salarii de toata jena, daca o fi real, atunci cind ii cer, imi spune ca ROGOP nu face parte din lista informatiilor de interes public.

Pai si acum ce sa fac, sa reclam la ANPC ca ma simt furat prin lipsa de transparenta? Sau poate sa-i rog pe cei de la ANPC care au facut greva anul trecut (e plina presa de articole despre greva lor) ca nu mai suporta salariile mici sa ii convinga pe sefi sa fie mai deschisi? Ca se joaca cu sumele alea cum vor...

Stiti care e faza cu documentele astea contabile... cele prezente pe site-ul ANPC poti sa le "vrajesti" sa para reale dar documentul ROGOP chiar e real... pentru ca altfel nu iese... balanta.


Stie cineva ce putem sa facem sa obtinem acel document?

#27
cebinee

cebinee

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 385
  • Înscris: 26.08.2004
Acum am intelese de ce dureaza asa de mult:
e LAG-ul mare la DNA si apoi in instanta: dati-i drumul, mai sint 4 ani de huzureala!

#28
cebinee

cebinee

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 385
  • Înscris: 26.08.2004
A aparut si dovada ca ANPC citeste acest site: ANGAJAȚII DE LA ANPC N-AU AVUT ÎNCOTRO: A FOST ZIUA LILI
citez, florile sint pe site, probabil au venit si producatorii pentru ca cetatenii erau la coada la salam:

Numită de doar două luni ca vicepreședinte ANPC pe criterii politice țoapa traseistă s-a lăudat pe Facebook cu florile primite de ziua ei de la subalterni, postând fotografii din biroul pe care îl ocupă doar pentru că s-a înscris recent în ALDE. Oare ea chiar nu-și dă seama că nu din admirație și respect i-au dat angajații ANPC flori de ziua ei, ci din obligație? Și uitați-vă ce bani au scos din buzunar s-o mulțumească pe mahalagioaică! S-au întrecut care să-i dea buchetul mai mare. Dar vă dați seama cum râd pe înfundate de ea, mai ales comisarii ăia unși cu toate alifiile și care au văzut sute cu gură mare ca ea prin piețele pe care le controlează.

#29
Cloudfare

Cloudfare

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 538
  • Înscris: 15.05.2017
HOTĂRÂRE nr. 700 din 11 iulie 2012
privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor

(*actualizată*)la data de 12 august 2013
(1) Autoritatea are în dotare 103 autoturisme, cu un consum lunar normat conform prevederilor legale în vigoare
(*actualizată*)la data de 21 octombrie 2014
(1) Autoritatea are în dotare 103 autoturisme operative pentru supraveghere, control şi investigaţii, cu un consum lunar normat de 360 litri de carburant/autoturism,
(*actualizată*) la data de 24 iunie 2016
(1) Autoritatea are în dotare 103 autoturisme operative pentru supraveghere, control şi investigaţii, cu un consum lunar normat de 360 litri de carburant/autoturism,
(*actualizată*)  la data de 27 octombrie 2016
(1) Autoritatea are în dotare 108 autoturisme operative pentru supraveghere, control şi investigaţii;

Haideti, va rugam, spuneti-ne si noua cit a costat benzina pe 2016?

#30
Cloudfare

Cloudfare

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 538
  • Înscris: 15.05.2017

A mai reclamat cineva pina acum o maimuta la ANPC?

Am reclamat la Avocatul poporului faptul ca ANPC ma trimite sa citesc documente pe site desi paginile Web nu au nici o valoare juridica si prin asta mi se incalca dreptul la o informatie logica provocindu-mi o suferinta psihica.
Si secretara maimutei raspunde:

Attached File  ap.JPG   115.25K   55 downloads

Asta confirma faptul ca ANPC isi asuma corectitudinea bitilor din Cloud!

Acum vreau sa reclam maimuta la ANPC pentru ca are certificatul expirat si nu e in stare sa lucreze in folosul consumatorului.



Attached File  20170530_143305.jpg   75.64K   44 downloads

#31
Cloudfare

Cloudfare

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 538
  • Înscris: 15.05.2017

View Postcebinee, on 07 aprilie 2017 - 22:45, said:

Acum imi dau seama ca am uitat sa pun semnul intrebarii dupa bravo pentru ANPC?

ANPC-ul si-a "tras" un sediu impunator la bulevard, intr-o vila superba cu vedere la Parcul Herastrau ca sa poata aplica la perfectie principiul: multumitul nu o sa inteleaga in veci nefericitul.

Ia sa le fi facut si lor sediul linga CRPC, intr-o pestera, la tacsu popa. De plictiseala si tot ar fi analizat la dosarele alea "grele" inainte sa dea "raspunsuri aiuritoare despre....NIMIC".

Oamenii care lucreaza la CRPC fac si ei cit pot avind in vedere ca sint "ingropati" in reclamatii, sint in mare majoritate pensionari pe care nu i-ar mai angaja nimeni si care la rindul lor vin cu rudele dupa ei. Nu pot sa comenteze prea mult, sint multumiti cu ce au si "asculta de seful lor". Trimit reclamatiile si raspunsurile de la input la output si inapoi. Sint ca niste binevoitoare care actioneaza doar la comanda.

Sefilor lor nu le treace prin minte sa sustina acordarea de comisioane (procente) din amenzi angajatilor lor - daca le stirneste subit interesul pentru treaba in folosul cetatenilor!

Angajatii se multumesc cu firmituri pentru furnici si sefii ...


Sa stii ca se poate si mai rau... pare ca anul trecut era mai bine! Ce vreau sa zic... daca anul trecut se plimbau, de exemplu, cu Logan si Duster, anul asta au trecut pe Audi si BMW, obligatoriu SH si TDI

#32
Cloudfare

Cloudfare

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 538
  • Înscris: 15.05.2017
Din
HOTĂRÂRE nr. 700 din 11 iulie 2012
privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor
Articolul 4
(1) În exercitarea atribuţiilor ce îi revin, Autoritatea colaborează cu ministerele, cu alte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale şi cu organismele neguvernamentale.

Pentru cei ofticati ca nu lucreaza la Romatsa pot sa le spun sa incerce la ANPC pentru ca se ocupa cu dirijarea!

Am un raspuns de la ei cum ca "reclamatia dumneavoasta a fost redirijata la RAR".

Cu alte cuvinte e de datoria mea sa colaborez cu RAR-ul.

De fapt, le este frica sa se duca la RAR - aspect pe care l-am semnalat in scris si Presedintelui ANPC.

Edited by Cloudfare, 09 August 2017 - 12:35.


#33
nextmf00100

nextmf00100

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 41
  • Înscris: 13.08.2017
Am depus cerere la ANPC pentru informatii publice in legatura cu firma care le face auditul de Securitate.

Cind te duci in audienta la un comisar care iti instrumenteaza cazul se creeaza un fel de vid intre el si reclamant.
Gol-ul din cap se umple cu "cine sunteti dvs.". Nu a avut nici o jena sa legitimeze cetateanul in biroul Comisarului Sef. Pai eu credeam ca ei stiu totul despre caz.

Nu m-am dus acolo ca la psiholog, sa spun ce problema am, m-am dus acolo pentru ca am crezut ca ei m-au primit pentru ca s-au prins ce au gresit in ceea ce mi-au raspuns.
Legitimarea se face la intrarea in caldire de catre gardianul care e platit pe bani multi sa faca acest lucru.

Nu-i intereseaza profesia celui care reclama. Un Expert in Securitate IT stie si ce inseamna securitate fizica a unei cladiri.
ANPC - daca nu ai chef sa faci treaba nu mai pierde timpul aiurea cu plicuri si cu foi prin posta! Cheltuim cu totii timp si bani aiurea!
Atunci cind cetateanul depune cererea online e suficient sa se raspunda cu un numar de ordine si apoi EXCEDE si stim in acest fel ca trebuie sa ne descurcam singuri.

Protectia Consumatorului e doar un termen inventat de Marketing! Ca si Avocatul Poporului!

La sediul central alta poveste. Uscaciunea din interior se extinde si afara la copacii care blocheaza vederea catre superbul parc Herastrau.
Paranoia de "bugs" in pereti face ca semnalul de telefon mobil sa nu functioneze. Daca ai o urgenta si vrei sa suni la 112 nu poti... trebuie sa ai incredere in faptul ca si ei sint oameni si ca intr-un timp oarecare o sa sune ei in locul tau.
Pe de alta parte, gindacii de sub linoleu colcaie, si nu sint digitali.
Sa stii ca mai sint si oameni cu copii care trec pe acolo, pentru ca nu au unde sa ii lase in timp ce reclama si conditiile de igiena sint importante pentru ei!

Attached File  20170816_105531.jpg   517.25K   34 downloads                 Attached File  20170816_110210.jpg   310.11K   34 downloads



#34
CriCri99

CriCri99

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 02.11.2017

View Postnextmf00100, on 16 august 2017 - 12:15, said:

Protectia Consumatorului e doar un termen inventat de Marketing! Ca si Avocatul Poporului!


Un marketing care se re-initializeaza periodic, conform update-ului
Presedintele ANPC a fost schimbat
Directorul Directia Control si Supraveghere Piata - a iesit la pensie (ce chestie)
adjunctul al Avocatului Poporului pentru domeniul drepturile omului a fost schimbat

Nu cred ca e ceva special la cei nou nou veniti: nu ii intereseaza ce s-a intamplat inaintea lor iar daca ne re-initializam si noi fac acelasi lucru ca si cei vechi! Posted Image
LE
..dar EL insusi, marele Avocat al Poporului - nu iese la pensie?

Edited by CriCri99, 16 May 2018 - 08:36.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate