Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Conectare TV, telefon și pc ...

PROIECT CASUTA MICA IN JUR DE 40M...

Vecini cu chef de renovari.
 La multi ani @TheSignMetro64!

Exista firme DDD dezinsectie Bucu...

Masina noua - plata finala

Laptop 17" - baterie buna
 Uree 239 analize catel

Programare Sala Tulcea

Tensiune mica Smart Forfour 2017

Reglaj a
 Desparțire de sotie

Problema combina frigorifica

Persoanele care nu se scalda (in ...

Redmi K50 in Reteaua Digi
 

Linux Live CD ,afiseaza erori sau nu ?

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
mishale

mishale

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 852
  • Înscris: 12.10.2015
Salut

Mi-a fost recomandat sa testez distributii Linux Live CD ,inainte de a le instala pe HDD.
Daca se misca repede se vor misca repede si pe hard disk.
Am incercat Ubuntu si a mers greu,abia se misca pe pc-ul meu.
Iar la inceput Ubuntu a afisat o gramada de randuri ce pareau a nu fi in regula.
Am incercat Zorin mi-a placut si zburda,iar filmele ruleaza perfect pe pc(nu sacadeaza,nu ruleaza cu incetinitorul)
dar sunetul este infundat si nu stiu cum sa-l reglez.
La inceput Zorin a afisat pe ecran aceste putine  randuri,din poza.
Sunt erori ,nu sunt erori?Ce probleme ar putea sa apara?Se pot remedia dupa instalare?
Vreau sa testez si alte distributii,si as vrea sa le elimin din start,pe cele care de la inceput transmit
mesaje de eroare ,incompatibilitate,etc.
Care sunt acele mesaje?

Multumesc

Attached Files



#2
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005

View Postmishale, on 03 aprilie 2016 - 18:51, said:

Mi-a fost recomandat sa testez distributii Linux Live CD ,inainte de a le instala pe HDD.

Am incercat Ubuntu si a mers greu,abia se misca pe pc-ul meu.


Eu zic sa testezi Xubuntu, Lubuntu...tu testezi Ubuntu....
Totusi e bine ca nu renunti Posted Image

PS. Poti testa si un Debian Live (XFCE, LXDE, MATE)

Edited by xxvirusxx, 03 April 2016 - 19:06.


#3
tom_1133

tom_1133

    utilizator Linux Mint

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,716
  • Înscris: 10.02.2011
Erorile alea sunt din cauza procesorului (si a placii de baza) vechi de 12 ani ce ii lipsesc anumite functii noi ce se regasesc in procesoarele de la ora actuala.
Insa e doar o eroare ce anunta utilizatorul ca procesorul nu e 100% compatibil cu kernelul foarte nou al distributii Linux.

Dupa ce instalezi Zorin OS pe Hdd-ul computerului, acesta va functiona in parametri optimi.

Din pacate majoritatea distributiilor Linux ce au kernel mai nou vor avea o anumita incompatibilitate cu procesorul si placa de baza, acestea fiind foarte vechi.
Tu trebuie sa cauti o distributie cu kernel mai vechi sau macar compatibil cat de cat cu PC-ul tau vechi de 12 ani.
Te-am mai sfatuit sa testezi distributiile
Linux LXLE (varianta 32Bit)==>http://www.lxle.net/download
Linux Lite (Linux Lite 2.8 32bit - 1st February, 2016)==>https://www.linuxlit...m/download.html
-------------------------------------------------------------------------

@xxvirusxx, @initiatorul nu are habar sa instaleze Linux dar sa mai instaleze codecurile in Lubuntu ?!
Eu zic ca distributiile mai sus mentionate sunt perfecte pt. ce ii trebuie lui !
Nu trebuie sa mai downoadeze si instaleze codecurile audio-video si au un consum foarte bun;
procesor minim 700 Mhz si minim 512 Ram  Posted Image

#4
mishale

mishale

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 852
  • Înscris: 12.10.2015

View Postxxvirusxx, on 03 aprilie 2016 - 19:01, said:

Eu zic sa testezi Xubuntu, Lubuntu...tu testezi Ubuntu....
Totusi e bine ca nu renunti Posted Image

PS. Poti testa si un Debian Live (XFCE, LXDE, MATE)
Incep testarile de sapt. viitoare,inclusiv ce ai zis si tu.
Vreau sa stiu cum arata erorile ,sa le evit de la inceput,nu peste 2 luni sa inghete so si iar instalari ...

Edited by mishale, 03 April 2016 - 19:13.


#5
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
@tom_1133

Lasa ca am testat si eu LXLE pe un PC mai vechi....si mergea mai prost decat Debian...

Cat despre codecuri+altele oricum o sa intrebe....asa ca...nu mai conteaza.


@mishale
Daca mai ai un CD, poti testa si acum Debian cu XFCE, si dac e OK, iti zic eu cum se instaleaza tot..

Edited by xxvirusxx, 03 April 2016 - 19:16.


#6
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
@mishale

Colega de mai sus cam are dreptate, nu prea asculti sfaturile date...

#7
tom_1133

tom_1133

    utilizator Linux Mint

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,716
  • Înscris: 10.02.2011
@mishale, nu mai fi asa acid !
Ea incearca sa iti spuna ca pt. un PC vechi de 12 ani trebuie sa instalezi o distributie light (usoara) ce consuma putine resurse.

Daca nu iti place raspunsul asta, atunci fa fata la sfatul cu care 1000% dintre userii de pe Softpedie sunt de-acord:
cumpara un PC de generatie mai noua ! un PC socket 775 cu procesor Intel sau cu socket AM3 procesor AMD  Posted Image

#8
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Majoritatea mesajelor din timpul bootarii sunt informative, te anunta in ce stadiu e procesul de boot, mesajul la care te referi e un bug (https://bugs.launchp...eed/ bug/858723). Nu stiu in ce masura te afecteaza dupa, poti testa alte distributii, Lubuntu ar fi una.

#9
n0n1

n0n1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 443
  • Înscris: 30.06.2008
Dar Zorin are codecurile preinstalate. Pe calculatoarele din clase rulează Zorin OS Educational Lite (este de fapt Lubuntu) și rulează acceptabil pe P IV cu 512 Mb RAM. Sunt folosite pentru office, filmulețe, SuperTux în pauze, Gcompris, supraveghere video în timpul examenelor, etc.

P.S. Zorin OS 7, că am văzut la ei pe site versiunea 9.

Edited by n0n1, 03 April 2016 - 19:40.


#10
mishale

mishale

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 852
  • Înscris: 12.10.2015

View Postshogun1, on 03 aprilie 2016 - 19:29, said:

Majoritatea mesajelor din timpul bootarii sunt informative, te anunta in ce stadiu e procesul de boot, mesajul la care te referi e un bug (https://bugs.launchp...eed/ bug/858723). Nu stiu in ce masura te afecteaza dupa, poti testa alte distributii, Lubuntu ar fi una.
Care sunt toate mesajele ce nu sunt ok ,din timpul butarii?
La care sa fiu atent?Tiparul general?
Ar fi interesant sa vad o poza cu toate aceste mesaje ,pt o compatibilitate 100% .

#11
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
Nu exista un tipar general

Ti-a dat link.....din comentariile celor din link ar spune asa: " pare a fi o problema de kernel, fiind un sistem vechi"
Deci pe acel sistem trebuie sa incerci distributii cu versiuni mai vechi de kernel cum ar fi Debian si care mai sunt...

#12
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
@mishale: trebuie să știi că o sesiune live rulată de pe cd/ dvd/ stick/ iso hdd diferă de o sesiune a sistemului instalat pe hdd!!! Sesiunea live rulează cu drivere generice, nu cu cele concepute strict pentru hardware-ul tău, după instalare intervin și actualizările (altă versiune de kernel, alte versiuni de aplicații), setările persistente (alegerea și instalarea driverelor video, audio, etc), șamd. Înțelege că va trebui să ”riști” și să-ți instalezi o distribuție sau să renunți la ideea de Linux!

LE: personal n-am încredere în derivate de genul Zorin, Elementary, și multe altele (excepțiile ar fi Mint, Manjaro și Sabayon), prefer distribuțiile de bază, de aia recomandam Lubuntu.

Rog toți participanții la discuții să se mențină la subiect și-n limitele bunului simț!

Edited by shogun1, 03 April 2016 - 19:55.
Completări


#13
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,158
  • Înscris: 22.05.2003
Esti intr-o f mare eroare!
Viteza de acces a unui disc optic este MUUULT mai mica decat a unui HDD sau a unui SSD => nu poti compara viteza de rulare, cand sistemul este LIVE!

Ca incepator in linux, iti recomand sa incerci ceva bazat pe Ubuntu, pt ca gasesti mai multa documentatie.

#14
sorinsidesmoke

sorinsidesmoke

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 361
  • Înscris: 21.11.2010
Incearca Linux Lite, o sa fie foarte ok pe PC-ul tau! Unde mai pui ca seamana cu XP (cum cereai in alt topic) Posted Image

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate