Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Plantare,intretinere si tratamente la Kaki

- - - - -
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#19
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,073
  • Înscris: 17.03.2005
La gust majoritatea sunt ok dacă nu sunt astringente.....cam același drac.
Pana la gust, trebuie intai sa ai ce gusta....
Singurele nasoale sunt cele astringente, dacă nu le ia gerul nițel sunt cele mai nașpa fructe incrrcat3 de mine..
Nu ca iti fac gura punga, zici ca mănânci deodată ceva care e astringent si iti face gura punga dwr fără a fi acru, combinat cu ceva similar pufului de piersică dar senzația e ca mănânci doar puf...
Zici ca mesteci Lana de oaie având gura semiamortita..
Ceva de vis, dacă prinzi un soi cu fructe aștri gente garantez ca pui mana pe furci si topoare, tai pomii si asa incalzit pleci la răscoala ca țăranul la 1907, te duci direct peste ala care ti-a vândut minunea.. Asa e de mișto..


#20
gheo_55

gheo_55

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,340
  • Înscris: 24.02.2013
Fructele din soiurile astringente sint bune de mincat dupa ce sint tinute 2-3 sapt la temp camerei,eventual amestecate cu mere;se inmoaie ,pierd astringenta si devin f placute.

#21
sorin_tps

sorin_tps

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 24.09.2010
Si e vre-un avantaj la alea astringente? sunt mai rezistenti la frig? mai aromate dupa ce se coc?

Eu numai doi cred ca o sa pun. La majoritatea scrie -18C.  Am vazut ca la unele soiuri zice -20C.

#22
gheo_55

gheo_55

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,340
  • Înscris: 24.02.2013
La modul general, diferenta de gust nu e data ca soiul e astringent sau non- astringent;dulceata si aromele tin de soi. Unii spun ca soiurile astringente sint mai bogate in gust.Sursele serioase nu vorbesc de o rez la ger a speciei diospiros kaki mai buna de -17;-18.In functie de zona in care va aflati,daca nu stati sa-i faceti protectie in fiecare iarna,cultivati soiuri din d virginiana(rezista pina la -30,-32) ,sau hibrizi d kaki x d virginiana(rez pina la -23,-25).

#23
sorin_tps

sorin_tps

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 24.09.2010
Pana acum am gasit asa: Roseyanka -28C si Costata -23C

Ar trebui sa fie OK pentru zona de campie.

#24
gheo_55

gheo_55

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,340
  • Înscris: 24.02.2013
Probabil ,ati gasit o sursa de limba slava ;astia umfla datele!

#25
gabiroa

gabiroa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,487
  • Înscris: 28.12.2010
Ma mir ca nu a descoperit Miciurin un soi care sa reziste la -90 de grade sa poata fi cultivata la Polul Sud sau in spatiu langa Statia Orbitala

Edited by gabiroa, 21 December 2021 - 18:49.


#26
sorin_tps

sorin_tps

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 24.09.2010
De ce crezi ca nu-s corecte datele? sunt soiuri create in Rusia/Ucraina. Hibrid intre soiurile asiatice si cele americane.
Ca sa poata fi cultivat in Rusia, sigur trebuie sa reziste la temperaturile alea.

Varianta americana e data ca rezistenta la -32C sunt si unii care zic ca le-a rezistat la -35 sau -40. Probabil si ei au mai multe soiuri nu creste acelasi soi in Florida si NewYork.
Posibil si chinezii sa aiba varietati rezistente. in nordul Chinei e mai frig ca la noi.

Miciurin e mort; a picat din capsun.

#27
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,073
  • Înscris: 17.03.2005
Eu am vaga impresie ca tu nu stii ce inseamna - 30...
Cand citești sau auzi cifre d'astea sunt cifre ca oricare altele.
Când le simți, intelegi altfel semnificația lor.


In opinia mea sunt nu umflate, sunt aberații.
In plus, degeaba ceva rezista dacă nu ai idee ce produce.... Astea uzuale, fuyu, jiro samd....produc ceva rezonabil, ragalia rezistenta poate rezista mult si bine dacă produce ghinde....

In plus, rezistenta absoluta e irelevanta la speciile astea mai degrabă iubitoare de clima calda.

Am mai dat exemplu cu murii, banali muri de pe Toate gardurile..
Când inca erau rari la noi(ma refer la oferta) am pățit minunea...

După ce au trecut bine merci de nopți sub - 20 sinceva si mukte ze la rand sub - 15, in iarna următoare sau peste 2 ierni a fost o căldură... La - 5 s-au dus dracu... Am mâncat mure in vis in anul ala..

-20 sau mai jos in multe zone greu sa mai prindem, fluctuații severe sigur, vor fi din ce in ce mai multe si mai severe.

O planta degeaba iti rezista la - 30 dacă imediat cum da nițel căldură si soarele incepe sa miște seva iar in următoarea noapte la -7 se face tocăniță...
II faci frumos statuie ca rezista si o ari cu plugul...

Noi abia mai mâncăm o caisa... Am ajuns sa mâncăm mai des smochine decât caise.. Urmează piersicii...
Uită-te la kaki nu la minima absoluta ca aia contează mai puțin, uită-te cât de ușor e. Păcălita de vremea calda in sezonul rece, acolo e cheia...

#28
gheo_55

gheo_55

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,340
  • Înscris: 24.02.2013
Eu am pe rod hibridul d kaki xd virginiana Rosseyanka,un d virginiana no name,d virg Yates,d virg Prok,un d virg barbat 99%(leaga si citeva fructe).La anul sper sa rodeasca hibridul Nikita s Gift si d kaki Jiro.

Am batut sute de pagini si de clipuri pe la ucraineni si rusi cu vita de vie ,hurmaua si altele ,ii cunosc.daca ma crezi bine,daca nu,iar bine.

Attached Files



#29
sorin_tps

sorin_tps

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 24.09.2010
>> Eu am vaga impresie ca tu nu stii ce inseamna - 30...
Corect. Am prins maxim -25C. Dar nu vad legatura. Daca cineva are pomi de 30 ani si acum 10 ani a fost -30 sau -35 in zona lui,  inseamna ca acei pomi au supravietuit. Aici vorbim de oameni care nu vand nimic; doar povestesc ce sa intamplat.

@Gheo
De ce sa nu te cred? Numa ca nu inteleg ce vrei sa zici. Ai avut pomi care sa inghete la temperaturi mult mai mici? Sau ai citit pe site-urile lor despre asa ceva? Eu nu le inteleg limba.
Daca-ti traieste Jiro ar tebui ca hibrizii sa nu aiba probleme.

#30
validoe

validoe

    CUT TH3 5H1T!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,092
  • Înscris: 01.12.2006
In mult mai putine cuvinte decat a folosit popa, e si parerea mea e ca e mult mai periculoasa o temperatura de -5° C venita dupa doua saptamani de +10° C decat o saptamana constant -25° C in toiul iernii

#31
gheo_55

gheo_55

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,340
  • Înscris: 24.02.2013
sorin_tps ,am vrut sa spun ca ,de ex,Costatata nu va avea rod rod ,neprotejat,dupa o iarna cu temp de -23,ba ,mai mult, va pieri lemnul de un an,poate si cel de doi .Dupa 6 ani de urmarire,va pot spune ca ,spre deosebire de alte specii de pomi fructiferi(ex,caisul),diospirosii pe care ii am eu au un somn adinc si pleaca in veg mai tirziu,fara probleme .chiar in anii cu fluctuatii de temp in per iarna-primavara.

#32
sorin_tps

sorin_tps

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 24.09.2010

 validoe, on 22 decembrie 2021 - 09:16, said:

In mult mai putine cuvinte decat a folosit popa, e si parerea mea e ca e mult mai periculoasa o temperatura de -5° C venita dupa doua saptamani de +10° C decat o saptamana constant -25° C in toiul iernii

Da. Parintele are dreptate doar ca nu asta vroiam sa aflu. Si eu am avut anu asta -6C aveam deja fructele formate la cais si flori la piersici. Nu prea exista pom sa faca roade in cazul asta. Murii si smochinii culmea ca au scapat. Oricum la tufe pierzi rodul pe un an, nu am avut ierni sa moara smochinii de tot.

Ce ma interesa e ce a zis gheo_55: daca moare sau nu pomu in cazul unei ierni mai grele.  Nu vreau sa-l cresc cativa ani si sa moara ca a venit intr-o iarna -20C. Noi avem deobicei -10C poate -15C iarna. Din ce am citit Kaki-ul infloreste tarziu deci is sanse mai mari sa faca fructe decat caisul. La cais pana acum cativa ani, aveam fructe cam 4 din 5 ani. Ultimii doi ani insa doar unu din caisi a facut fructe.

#33
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,521
  • Înscris: 27.01.2012
Am in gradina diverse plante catalogate ca rezistente doar pana la -15C care au rezistat cu brio la -20C sau -25C dar au decedat subit in ierni mult mai blande.
Explicatia ar fi ca iernile blande cu zile foarte calduroase impiedica planta sa intre in hibernare. Oscilatiile bruste de temperatura sunt cele mai periculoase, nu o saptamana doua de ger.

#34
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,073
  • Înscris: 17.03.2005
Exact ce spuneam.

Am tot spus si pe aici, de la mușuroi tul altoi ului după plantare vs ai mei care au stat in ghiveci, smochini in ghiveci, etc.... Parca si de vita de vie mai pretențioasă am spus.

Povestea cu rezistenta mai tine și de alte lucruri mult mai subtile, prea putin evidențiate in cărți, pregătirea de iarna, carentele, nutriția in general.




#35
gabiroa

gabiroa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,487
  • Înscris: 28.12.2010
Craciun fericit tuturor !!!
Mie mi s-a intamplat anul trecut o chestie ciudata. Mi-au murit toate cele 5 tufanele. Nici macar nu erau puse toate in acelasi loc. Erau 3 din ele de 3 ani iar 2 de 2 ani. Nu am avut alta explicatie decat ca au inghetat la gerul ala de -11-12 grade ( sa zicem ca au fost poate -13-14 la Lumina ) din martie. Desi au fost scurtate si musuroite la fel ca in anii precedenti. Alte plante nu au avut absolut nimic. Nici macar smochinii nu au pierdut nici un mugure desi nu i-am protejat deloc. A fost o surpriza tare neplacuta sa vad ca in primavara pur si simplu nu au mai pornit. Au murit in timpul iernii. Toate 5.
Acum citind ce scrieti voi pe aici mi s-a aprins un beculet ca poate a fost ceva de genul asta. A fost cald in februarie, s-au trezit la viata si apoi au inghetat. Alta explicatie nu imi vine in cap

#36
sorin_tps

sorin_tps

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 24.09.2010
De unde ati luat kaki? Am gasit online pepiniera peris si sanatatedinplante.ro . Ati luat de aici? Sunt Ok?

Nu am gasit cu radacina libera, doar la ghiveci. Ultima mea comanda cu ghivece nu a fost pozitiva; sa blocat coletu la fancurier o saptamana .

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate