Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat alegere parbriz

EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai
 Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?
 Prelungire fire electrice

Amintiri despre satelit si retran...

Care este cel mai bun mod de a pr...

Recomandare centrala termica apar...
 samsung Xcover 5 Nu mai vrea

Telefon de budget pentru filme 10...

Recomandare serviciu / firma recu...

La mulți ani @Piniuli!
 

Schimbare de actionari Connex & Cosmorom

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
84 răspunsuri în acest subiect

#55
tudor

tudor

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 640
  • Înscris: 13.01.2003
am clarificat problema tmsi-ului... era din cauza ca se mai pastreaza o vreme daca nu ii dai explicit un search manual de retea inainte. din pacate nu se autentifica la retea maria sa :(
pe nimic in afara de cosmorom-ul activ. Asa ca inca un zvon gresit...

#56
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Mesaje: 9.062
  • Înscris: 26.11.2001
Ce inseamna sa cititi un forum informat, cu useri informati...  :drac:

Iata ca noi n-am vorbit degeaba, de asemenea si dovada ca nu ne-am aberat:

Quote

OTE strange bani pentru concurentii din Romania  
 
Grupul elen renunta la investitiile in propriul operator de telefonie mobila, dar vrea sa cumpere unul dintre competitori. Cosmorom inghitita intr-o firma mixta, in jur de un milion de numere de telefon cumparate de la un alt operator pe sistemul retelei virtuale de telefonie mobila, plus mai multe sute de milioane de dolari investiti, inclusiv in actiuni.    
 
Acesta este planul cel mai probabil pe care operatorul grec de telefonie OTE, actionarul majoritar al RomTelecom, il va aplica in Romania. Atat pentru analistii de telefonie mobila, cat si pentru conducerea OTE un lucru este absolut sigur in momentul de fata: Cosmorom nu mai poate fi resuscitat.  
"In aceasta industrie este aproape imposibil sa mai scoti din moarte clinica un operator care vreme de doi ani nu a mai facut absolut nimic pe frontul investitiilor in infrastructura. OTE isi poate lua adio de la Cosmorom", spune John Jensen, analist la JP Morgan. Opinia analistului britanic este impartasita si de Iordanis Aivazis, vicepresedintele executiv al OTE International. "Nu cred ca vom mai investi ceva in Cosmorom", ne-a spus Aivazis. Pierderile inregistrate anul trecut de operatorul de telefonie mobila au fost de peste 50 milioane de dolari.  
In aceste conditii, la inceputul lunii, fluxurile agentiilor de stiri cuprindeau o stire in care il citau pe seful OTE, Lefteris Antonakopoulos, spunand ca a mandatat Deutsche Bank sa identifice noi oportunitati in Romania, el indicand mai multe variante.  
De fapt, OTE a cerut bancii germane sa intermedieze lansarea unei emisiuni de obligatiuni pe termen scurt, a carei valoare este cuprinsa intre 500 si 650 milioane de dolari.  
"O data ce acesti bani vor fi stransi, grupul elen va negocia cu unul dintre operatorii puternici de telefonie mobila de pe piata mai multe variante de afaceri", spune Darren Curtis de la Deutsche Bank. Darren Curtis se ocupa printre altele si de analiza evolutiei grupului britanic Vodafone, care detine 20,1% din actiunile MobiFon  
Una dintre variante ar fi ca OTE sa cumpere pachetul majoritar de actiuni al Connex. Pentru asta, Deutsche Bank a fost mandatat sa contacteze fondurile de investitii care detin participatii la MobiFon, adica ROMGSM si EMP- AIG Emerging Europe Infrastructure Fund (14,4% si respectiv 5,68%), dar si Vodafone, care are 20,1%. In decembrie 2002, EMP a platit 42,5 milioane de dolari pentru 5,68% din actiuni, ceea ce face ca valoarea de piata a celui mai important operator de telefonie mobila din Romania sa fie de aproape 840 milioane de dolari. Inainte de tranzactia din decembrie, Telesystem International Wireless (TIW) detinea prin filiala olandeza ClearWave 63,5% din Connex.  
Ted Lattimore, presedintele Connex spune ca nu a fost contactat pana acum de nici unul dintre oficialii OTE. "Daca OTE va dori sa discute cu TIW atunci va trebui sa contacteze conducerea din Canada", explica Lattimore.  
Mark Boutet, purtatorul de cuvant al TIW, spune ca "discutiile pe care le avem cu parteneri potentiali nu se mediatizeaza decat in cazul in care se concretizeaza ceva". In momentul de fata TIW are datorii de aproape un miliard de dolari, asa ca o vanzare de actiuni este oricand posibila. E greu de crezut insa ca firma canadiana va vinde perla coroanei (profitul operational inregistrat anul trecut de MobiFon a fost de 144,6 milioane de dolari).  
Darren Curtis spune insa ca in cazul in care nu va reusi sa cumpere pozitia de control a unuia dintre operatorii de telefonie mobila rivali, "OTE va incerca sa urmeze modelul grupului britanic Virgin, care a devenit celebru in toata lumea datorita sistemului pe care l-a promovat in telefonia mobila". In Marea Britanie, de exemplu, Virgin este un operator de retea mobila virtuala (MVNO). Mai exact, Virgin cumpara angro numere de telefon (abonamente si cartele preplatite) ale unui operator deja existent pe piata si le revinde ulterior sub propriul brand.  
"Nu excludem aceasta varianta de a ramane pe piata de telefonie mobila din Romania. Agream insa varianta cumpararii unui pachet semnificativ de actiuni, pentru care suntem pregatiti sa platim 500 milioane de dolari", spune Aivazis.  
Practic, in cazul in care se vor intelege, OTE ar urma sa infiinteze cu MobiFon o firma mixta care va cuprinde si Cosmorom. Noul operator, pentru care se va gasi un nume nou, va vinde atat numere ale Connex, cat si ale Cosmorom.  
MobiFon, care va asigura doar partea tehnica, va primi o taxa fixa la care se adauga o parte din profitul obtinut din trafic (minutele vorbite).  

 
Dragos Nedelcu
CAPITAL
   

Greets,
Speedo

#57
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Mesaje: 9.062
  • Înscris: 26.11.2001

Quote

...........................
Greek telecoms operator OTE said on Thursday it could consider spending up to another half billion euros  in Romania, one of its key markets, on mobile business also weighed.
.................

TotalTele  

Greets,
Speedo

#58
insideconnex

insideconnex

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 12
  • Înscris: 12.04.2003
Din cate am inteles, Connex va ramane Connex, iar Cosmorom se va alinia la tarifele si strategia mobifon urmand sa primeasca un procent din rutarea apelurilor. In plus, connex va folosi banda de 1800. Probabil ca Mobifon tergiverseaza in asteptarea falimentului Cosmorom si cumpararea infrastructurii de 1800. In legatura cu relansarea Cosmoromului, 072 si 074 au 5 mil de clienti, si toti suntem 25 mil... haideti sa fim seriosi

#59
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Mesaje: 9.062
  • Înscris: 26.11.2001

Quote

OTE Announces Statement Regarding Cosmorom S.A.  
Tuesday May 27, 6:57 am ET  

ATHENS, Greece--(BUSINESS WIRE)--May 27, 2003--
Hellenic Telecommunications Organization SA, the Greek full-service telecommunications provider, announces that Cosmorom S.A. (Cosmorom), the wholly owned consolidated mobile telephony subsidiary of RomTelecom S.A. (RomTelecom) and an indirect non-material subsidiary of OTE, has not reached agreement to date with its principal equipment supplier on the payment of outstanding trade liabilities claimed by the supplier to be owed by Cosmorom in the amount of approximately EUR100 million, plus interest. Negotiations are continuing. OTE is not willing at this time to provide additional funds by way of shareholders' contributions or loan finance to enable Cosmorom to discharge such liabilities in full as it has no legal obligation to do so. OTE International, together with the other shareholder in RomTelecom, the Romanian State, are examining options in respect of the status of Cosmorom.  
The failure by Cosmorom to make payment of outstanding trade liabilities owed to its equipment supplier caused a non-payment default by OTE under the EUR1.1 billion 6.125% guaranteed notes due 2007 (issued by its subsidiary OTE PLC and guaranteed by OTE) and OTE's US$1.0 billion senior loan facility, as OTE has become RomTelecom's majority shareholder in March 2003. OTE is addressing such non-payment defaults by, among other measures, seeking appropriate waivers from noteholders and the syndicate of financial institutions participating in the loan facility.  

Yahoo Finance  


Greets,
Speedo

#60
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Mesaje: 9.062
  • Înscris: 26.11.2001

Quote

S&P may cut OTE l-t corp credit rating  
Tuesday May 27, 11:27 am ET  

(The following statement was released by the ratings agency)
NEW YORK, May 27 - Standard & Poor's Ratings Services said today it placed its 'A' long-term corporate credit rating on Greece-based telecommunications services provider Hellenic Telecommunications Organization S.A. (OTE) on CreditWatch with negative implications. At the same time, the 'A' senior unsecured debt rating on related entity OTE PLC was also placed on CreditWatch with negative implications. The rating actions follow a payment failure by CosmoRom, a subsidiary of OTE's Romanian subsidiary RomTelecom, the fixed-line Romanian telecoms operator.

"The CreditWatch placement primarily reflects the activation of a cross default clause in OTE's guaranteed bond indenture and its senior loan facility, following the payment failure by CosmoRom," said Standard & Poor's credit analyst Simon Redmond. "As a result, bondholders have the right to full repayment of principal and accrued interest, for as long as the cross default is outstanding."

The CreditWatch placement also follows a series of developments that, taken together, could result in a rating change or outlook revision. These include the statement of OTE's potential future interest in other mobile operators in Romania ; the recommencement of the group's share buyback scheme; and OTE's evolving domestic competitive and regulatory environment, which put pressure on the ratings following the group's acquisition of a controlling stake in RomTelecom.

"In order to resolve the CreditWatch placement, Standard & Poor's will meet with management to seek clarification with regard to CosmoRom and will reassess OTE's strategy and financial policy, particularly with regard to non-Greek assets," added Mr. Redmond.

In addition, particular focus will be placed on OTE's ability to sustain cash generation, the group's near- and medium-term investment requirements, and the expected evolution of the group's business risk profile. An update or resolution of the CreditWatch is expected in the next month.

Yahoo Finance  


Iata deci ca Standard & Poors nu intelege exact strategia grecilor, care dupa cum am vazut in reply-ul de mai sus vor sa atraga si alti investitori in Cosmorom si sa nu plateasca ei acum datoria de 100mil$.
Pana la discutiile clarificatoare pe care le va avea S&P cu OTE trebuie sa remarcam ca era prevazut in vechiul plan financiar achizitionarea unor "interese", ca sa ma exprim asa, la un alt operator mobil de pe piata din RO.

Sau daca ne gandim bine acum, OTE vrea sa vanda Cosmo sau sa mai dea din actiuni altora si totodata sa cumpere sau sa devina actionar la un alt mobil, in speta Connex, ca nu are care altul.
Concluzie, grecii joaca tare....

Greets,
Speedo

#61
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Mesaje: 9.062
  • Înscris: 26.11.2001
Pentru cei care considerau ingropate anumite speculatii de bursa iata ca astazi venim cu ceva up-date-uri, asta si pentru ca pe 5 Iunie se va intruni Consiliul de Adminsitratie al OTE pentru a lua o decizie in ceea ce priveste Cosmorom precum si viitoarea evolutie "mobila" a OTE in Romania.

Sa trecem acum sa vedem ce sa comenteaza pe board-ul Finance de la Yahoo...
Desigur, oricine poate posta acolo, dar din cate am citit nu prea catadicseste nimeni sa scrie decat daca tranzactioneaza actiuni si este cu adevarat in tema, in cocluzie hai sa vedem ce mai scrie lumea, mai precis un singur user, megatrader1:

Quote

OTE's Romanian Mobile Strategy  
by: megatrader1 (36/M)  05/26/03 08:43 am
Msg: 24327 of 25231
   

will be decided today by OTE's Board of Directors. OTE intends to buy a controlling stake in Mobifon or Orange Romania for 500M Euros ($590M) plus the assets of CosmoRom (valued at $100M). Alternatively, they will discontinue CosmoRom and start a new Mobile division of RomTelecom (the fixed line operator 51% owned by OTE) by leasing network facility from Mobifon or Orange Romania.

It is unlikely that they will be able to buy controllin stake from Orange which 68% of Orange Romania. Buying TIWI's stake in Mobifon is more likely. However, $600M plus CosmoROM assets may notbe attractive to TIWI. They need to increase the offer. Also, Vodafone may outbid OTE for contolling stake in Mobifon.

The most likely desicion for OTE Board will be to lease network facility from Mobifon or Orange Romania. There may be a news announcement about this afternoon or tomorrow.

Here is the news text about the OTE Board meeting...

Yahoo Message  


Asta era saptamana trecuta la inceput, haideti sa vedem la cateva zile distanta:

Quote

OTE's Romanian Strategy Update  
by: megatrader1 (36/M)  05/27/03 12:49 pm
Msg: 24381 of 25231
 
 
 
If you read OTE's PR today, you will see that they decided not to pay CosmoRom's 100M euros trade payables debt. CosmoRom mobile is owned by their 51% controlled fixed line operator RomTelecom. This could put OTE's $1B debt in default. OTE is a financially strong company and will not let this situation stand very long. IMO, the reason why they elected not to pay this debt is because of a new mobile deal they may announce soon .

I think there will be an OTE announcement regarding their Romanian mobile strategy in their Q1 earnings CC this Thursday. This may have an important effect on TIWI .  

Yahoo Message


In continuare o alta analiza de piata din aceeasi zi, Marti 27 mai:

Quote

Re: OTE's Romanian Strategy Update  
by: megatrader1 (36/M)  05/27/03 03:26 pm
Msg: 24391 of 25231
 
 
 
Jge,

IMO, OTE news will be positive for TIWI because it will set a minimum market value for TIWI's Mobifon assets. $700M for 51% of Mobifon which translates into $1.20 per TIWI share.

It is unlikely that neither Orange nor TIWI will agree to sell a controlling stake to OTE. $700M offer is too low especially for TIWI's (Clearwave's) 51% stake in Mobifon.

OTE will likely trade CosmoRom assets with OrangeRom or Mobifon for a deal to have Rom Telecom access to their mobile networks. A network deal with OTE will be positive for Mobifon . An OTE/Orange network deal will be neutral as Orange/OTE deal is harder to implement.

In any case failed OTE efforts to buy Romanian mobile assets will increase perceived valuation of Mobifon and this will be very good for TIWI.  

Yahoo Message    


Daca va mai uitati pe acolo o sa vedeti ca deja unii au inceput sa cumpere actiuni TIWI, cine stie, poate dau lovitura.


Cred ca toata lumea a inteles ce a spus acel user in comentariile lui;
- OTE n-a platit datoria COSMOROM pentru ca intai vrea sa clarifice ce face cu achizitiile de pe piata mobila romaneasca.
Ne este clar la toti ca Orange nu poate fi cumparat, pentru ca de abia a fost rebrand-at si nu este de vanzare, astfel ramane TIWI care are o datorie de 1miliard$ in Canada si care daca obtine un pret bun pentru Mobifon se poate scoate destul de bine la bani...

Ati vazut, mai este luata in calcul si posibilitatea ca Vodafone sa vanda cele 20,1% actiuni din Mobifon catre OTE si acesta sa nu mai fie nevoie sa cumpere prea mult de la TIWI...and so on.

Sa asteptam data de 5 Iunie, atunci vom vedea ce intentii sunt!  :drac:

Emotii?

Greets,
Speedo

#62
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 22.179
  • Înscris: 05.05.2003
Verzii ar trebui sa aiba ceva emotii...Nu stiu de ce dar parca in toate afacerile cu grecii ceva rau se intampla.N-am nimic cu ei, sa cumpere Connex-ul si sa faca concurenta puternica celuilalt operator caci doar asa clientii vor avea oferte si tarife mai atractive.

#63
edy71

edy71

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 40
  • Înscris: 29.05.2002
....''sa te feresti de greci cind iti fac daruri!!''
asa suna vorba aia????

#64
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 22.179
  • Înscris: 05.05.2003
Exact!

#65
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Mesaje: 9.062
  • Înscris: 26.11.2001

Quote

TIW Statement  
Thursday June 5, 9:24 am ET  

MONTREAL--(BUSINESS WIRE)--June 5, 2003--At the request of the TSX, Telesystem International Wireless Inc. ("TIW") confirms that there have been no recent material corporate developments to account for the recent trading activity in the shares of the Company.  
As mentioned in its latest quarterly financial statements, the Company continues to review opportunities to refinance its corporate debt, raise new financing and sell assets  .  

Yahoo Finance  


Heh, sa vedem ce zice si OTE in comunicatul oficial de la sedinta de azi, ca astia vad ca sunt pregatiti sa vanda ca sa se scoata din kk.

Greets,
Speedo

#66
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Mesaje: 9.062
  • Înscris: 26.11.2001

Quote

Romtelecom writes down value of mobile unit - paper  
By Reuters staff
18 June 2003
 

Romanian telco has written down value of Cosmorom to E15.6m , reports say.

Romtelecom, Romania's main phone company which is controlled by Greece's OTE, has written down the value of its ailing mobile unit Cosmorom, Greek daily Naftemboriki reported on Wednesday.

Citing unidentified sources, Naftemboriki said Romtelecom's board decided to write down the value of Cosmorom to 15.6 million euros ($18.4 million) when it met this week in Bucharest to approve its 2002 accounts. The paper did not provide a value for the investment before the write-down.

Romtelecom's auditors said the smallest of Romania's three mobile operators was unlikely to recover from being unprofitable and cited a lack of support from shareholders, the paper said.

OTE officials could not be immediately reached for comment.

Analysts said the move was likely to have an impact on OTE's consolidated audited 2002 accounts. One analyst estimated the previous value of the Cosmorom investment at something under 159 million euros.

OTE said in February its unaudited U.S. GAAP 2002 net profit fell a sharper-than-expected 9.4 percent to 358.1 million euros after it wrote down the value of investments in Armenia, Yugoslavia and Romania.

In Romania, the write-down was 1.4 million euros for Romtelecom, in which it then had a 35 percent stake.The Greek operator fully consolidated Romtelecom in March this year, after raising its stake to 54 percent.  

TotalTele  


Deci s-a aflat si care este valoarea Cosmorom-ului in ochii OTE, la ora aceasta, cu toate datoriile care il greveaza.
Cu alte cuvinte un pas inainte spre alte decizii in ceea ce priveste divizia mobila, se stie pretul de vanzare acum sau aportul de capital (+ datorii) pe care ar putea sa-l aduca in cazul unei fuziuni cu Mobifon.

Daca e sa ne uitam la cifre si din alt unghi observam ca pentru aproximativ 200mil$ (18.4mil$ + restul datorii) luam o retea GSM functionala in  RO pe care cine ar avea sange in vene ar putea sa o relanseze si chiar sa castige cu ea...

Greets,
Speedo

#67
DanHD

DanHD

    Member

  • Grup: Validating
  • Mesaje: 428
  • Înscris: 14.07.2003
Am sa fac cateva speculatii. Se pare ca Vodafone vine si spre Romania. Intr-adevar domeniul www.vodafone.ro a fost cumparat. Oare ultimele stiri despre inchiderea operatorului Cosmorom nu fac decat sa pregateasca terenul pentru intrarea pe piata romaneasca a operatorului Vodafone? Probabil Vodafone vrea sa cumpere cat mai ieftin , daca se poate aproape pe nimic un operator (Cosmorom) care oricum este falimentar si pe cale sa  fie lichidat (sau,ma rog, asta poate  vor unii sa credem). Daca ar fi asa atunci  cred  ca va urma in curand ca Vodafone sa-si retraga (vanda) actiunile detinute la Mobifon (Connex).  Pentru ca aceeasi companie nu poate fi actionar in aceeasi tara la doua companii cu acelasi profil de activitate (ar fi conflict de interese). Asadar cred ca daca Vodafone isi va vinde actiunile detinute la Mobifon (20%),atunci vom asista la aparitia Vodafone in Romania caci aproape sigur ca vor cumpara Cosmoromul. Doamne ajuta! Eu unul ma voi ruga sa fie asa. Pareri? Mai are cineva si alte informatii?

#68
IceRAM

IceRAM

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 80
  • Înscris: 03.11.2002

Quote

domain-name: vodafone.ro
description: Vodafone Group Plc
Mai sa fie, chiar asa este.
Hmm... abia astept sa vad ceva miscare "oficiala".
Poate o sa fie benefica si pentru abonamentul meu Connex Cent 500, cu toate ca daca se arunca pe Cosmorom si lasa in urma Connex-ul, viitorul nu mai sunt sigur cum o sa sune... poate o sa sune greceste.

#69
Contrast

Contrast

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 28
  • Înscris: 26.03.2003
Daca te uitai cu atentie vedeai ca e cumparat din 28 decembrie 2000.........

#70
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 22.179
  • Înscris: 05.05.2003
Nu-i bai, vor merge la.....japonezi!
www.vodafone.jp

#71
Guest_AcidMan_*

Guest_AcidMan_*
  • Grup: Guests
  • Înscris: --
Mei..... domeniile se cumpara preventiv.. cred ca o companie ca vodafone e cumparat si vodafone.burkina-faso ! asa ca cool off.. nu puteti sustine ca va cumpara Cosmorom numai dupa un domeniu cumparat.. cu toate ca eu banuiesc miscarea asta ( la urma urmei am deschis threadul :) )

#72
Contrast

Contrast

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 28
  • Înscris: 26.03.2003
Tocmai ...lucrul acesta nu e deloc concludent.
Mai sunt inregistrate si altele.....t-mobile.ro, bouygues.ro, att.ro

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate