Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
BBC 4 - se inchide in banda LW

Intrebare matematica credit imobi...

problema tensiune priza

Sfat achizitie Dacia Sandero Step...
 Windows 11 pro foarte lent ?!

Ce program de master sa aleg?

Router pentru server VPN

Asigurari medicale private 60+ ani
 Microintreprindere ramasa fara ac...

Parcheaza in fata portii mele - c...

Cum e vremea in tara. Site-uri me...

recomandare service auto audi sui...
 Revendicare terenuri

Achizitie laptop 4000-5000ron

Vreau sa cumpar o tableta de pe a...

Statie radio maritima portabila P...
 

Echivalare studii prin wes.org sau orice alta organizatie

- - - - -
 • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1
ihateu

ihateu

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 23
 • Înscris: 16.04.2009
As dori sa studiez/lucrez in SUA, depinzand de rezultatul echivalarii studiilor mele.

Cateva informatii despre cazul meu:
Am terminat Facultatea de Informatica in 2008, la Univ. Al. I. Cuza in Iasi, dar nu am dat examenul de licenta. Posed 'Adeverinta de absolvire' si 'Foaia matricola' in original, ambele traduse si apostilate. Scopul meu era sa le trimit catre wes.org pentru echivalare, insa am nevoie de sigiliul universitatii pe plicul cu acestea, iar universitatea nu poate pune in plic, eventual sigila, decat adeverinte si traduceri, nu si Foaia matricola (care se elibereaza o singura data).

Sunt in impas, orice ajutor va fi apreciat.

#2
Purpura

Purpura

  Shhh ...

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,818
 • Înscris: 14.02.2014
Trebuie sa-ti dai licenta

#3
Prien

Prien

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,877
 • Înscris: 11.12.2006
Ce o fi atat de greu. Fara licenta, nu esti absolvent.

#4
Purpura

Purpura

  Shhh ...

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,818
 • Înscris: 14.02.2014
Daca vrei sa studiezi in SUA, n-ai nevoie de echivalare, orice facultate cat de cat rasarita isi are departamentul ei pentru studentii straini.

Daca vrei sa lucrezi, ai nevoie de licenta ca sa fii eligibil pentru o H1B.

#5
ihateu

ihateu

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 23
 • Înscris: 16.04.2009
La cum unii se plangeau pe forum ca diploma de facultate romaneasca nu a putut fi recunoscuta acolo, sau cum altii mentionau ca tot o diploma de acolo e de preferat fata de una de aici si pe buna dreptate la ce diferite ne sunt sistemele, ma mira f mult raspunsurile voastre. Cu astea zise, dorinta mea era sa echivalez ce cursuri am momentan (probabil la nivel de Associate) cu ce cursuri au ei, pentru a completa acolo mai departe studiile si lua un Computer Programming Certificate, eventual Bachelor of Computer Science. Asta in cazul in care ce reusesc a echivala nu va fi destul sa-mi gasesc de lucru, in ciuda catorva ani de experienta in domeniu, in tara.

@Prien, atunci de ce se numeste Adeverinta de absolvire? E discutabil, si aici te angajeaza si asa.

@Purpura, nu vreau sa aplic pentru o facultate de la 0, ci doar sa completez cu niste cursuri, repet: DACA este nevoie. Iar unele facultati cer echivalarea studiilor pentru studenti straini, ca sa stie unde sa te plaseze mai bine, probabil. Unele din acele facultati au contract cu wes.org, era doar un exemplu, daca cineva are unul mai bun, cu care a reusit echivalarea, va rog spuneti-mi care. Asta este problema mea momentan. Si diploma daca era, tot era problema, deoarece wes.org cere acte apostilate, iar apostila merge capsata la documentul original, fara acesta nu are valoare. Iar diploma banuiesc ca nu se elibereaza decat o singura data, cu exceptia calamitatilor etc, si universitatea nu are incredere s-o bage in plic si sa puna stampila. Adeverintele... ori de cate ori, la cerere. Oare nu a mai intampinat nimeni problema asta?

Nu voi urma calea H1B, momentan muncesc la K1 (nu stiu daca are rost sa mentionez ca nu planuiam in viata mea sa plec din Romania, si nici nu visam sa imbatranesc decat in Europa, dar uite ca nu-i tot timpul dupa mine) si vreau sa rezolv cu studiile cat timp sunt inca aici.

Edit: cu/fara diploma, tot trebuia sa trimit Foaia matricola...

Edited by ihateu, 07 January 2016 - 15:10.


#6
Purpura

Purpura

  Shhh ...

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,818
 • Înscris: 14.02.2014
Ah, am inteles. Nu trebuie sa ramai blocat la wes, sunt mai multe companii acreditate care fac asa ceva si care nu cer ca documentele sa fie trimise de la facultate. Cauta cu incredere National Association of Credential Evaluation Services (NACES). Eu ti-as sugera sa contactezi si facultatile din zona, sa le explici situatia si sa ii intrebi cum ar trebui sa procedezi. Cum am zis, cele mai de Doamne-ajuta, fac chiar ele echivalarea studiilor astora.

K1 nu e alegerea ideala, dar, na, ai facut pasul, asta e. Vermont sau California?

Edited by Purpura, 08 January 2016 - 00:36.


#7
ihateu

ihateu

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 23
 • Înscris: 16.04.2009
California.
Iar cei de la MTI m-au trimis la wes.org. Multumesc mult, voi cauta si NACES.

#8
Tsunamii

Tsunamii

  Bucuresti

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 45,935
 • Înscris: 20.10.2015
https://www.fis-web.com/

Asta a fost folosit pentru viza (L1)

#9
ihateu

ihateu

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 23
 • Înscris: 16.04.2009
OK, multam fain. Vad ca e deja in lista membrilor NACES, pe care am luat-o in ordine alfabetica.
Au avut nevoie de documente in original, sau a fost destul copiile legalizate, eventual in cazul meu, adeverinte in locul Foii matricole?

Cum am zis si in primul post, wes.org cere stampila universitatii cu acte in original si apostilate, iar Univ. Al. I. Cuza din Iasi e mai speciala si in locul sa zicem Foii matricole, poate elibera:
"adeverinte de confirmare /autenticitate (in care se confirma studiile si specializarea urmate, diploma obtinuta, cu precizarea numarului, seriei si datei eliberarii acesteia. In adeverinta se mai face referire la Regulamentul Actelor de Studii, care prevede ca actele se elibereaza o singura data si se mentioneaza faptul ca UAIC nu elibereaza copii legalizate, cu stampila UAIC). Aceste adeverinte se pot elibera in limbile romana, engleza si franceza."

#10
Prien

Prien

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,877
 • Înscris: 11.12.2006

 ihateu, on 07 ianuarie 2016 - 15:08, said:

[email protected], atunci de ce se numeste Adeverinta de absolvire? E discutabil, si aici te angajeaza si asa....
Daca le duci o adeverinta de absolvire sunt convins ca pe baza ei te angajeza pe postul care cere studii superioare.
Eu am terminat anul trecut, 2015, Istoria, adica am fost integralist, asa ca am putut sa imi sustin lucrarea de licenta.
Dupa circa 2 sapamani m-am dus la Secretariat si am primit o hartie oficiala cu stampila si de semnatura pe care scrie adeverinta ca ca dnul  "Prien" a absolvit ...nota..
Unul coleg de facultate si-a dus hartia lui la servciul Resurse Umane din jobul unde lucreaza ca sa ii scrie in cartea de munca faptul ca are studii superioare..
Adevarata hartie, Certificatul de absolvire , imi/ne va fi data la circa un an de la absolvire dupa ce toate rezultatele si toti studenti care au sustinut in iunie 2015 si au promovat vor ajunge la minister. Acolo le verifica, sau mai stiu eu fac..
Chiar, asa in trecere. Prin studenti de la licenta era si un tip care incepuse facultatea acum mai multi ani, isi daduse toate examenele, dar nu isi sustinuse licenta, treaba lui de ce..
Acum ai inteles?
La fel a fost si in 1991, cand am terminat Electronica..Adevarul e ca eu am frecat-o pana cand a inceput vacanta lor...
Prin octombrie m-am dus si am primit o adeverinta pe care am depus-o la Personalul "fabricii mele", ca sa ma treaca in lista.. Eram tehnician si asa mi-am asigurat postul.. Vorba aia aveam studiile iar postul era inferior.
Eu ma angasasem ca tehnician, fiind student in penultimul an, adica 5 din 6..
Un tehnician studia la scoala postilceala 3 ani..
Si tot astfel i-am anuntat oficial ca il vreau pe cel de inginer..
Diploma am primit-o dupa vre-un an..Si mi s-a transformat postul de tehnician in cel de inginer abia in martie 93, adica la aproape 2 ani de la absolvire..

Edited by Prien, 09 January 2016 - 23:49.


#11
Rosebud09

Rosebud09

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 15,163
 • Înscris: 02.10.2009
Adeverinta de absolvire e o hartie oarecare valabila doar in Ro.

Pentru orice evaluare "dincolo" (atentie la termenul de "echivalare" ca nu e corect sa-l folositi la inceput) trebuie sa anexati suplimentul la diploma sau foaia matricola unde sunt indicate clar si in detaili cursurile, durata lor, notele obtinute. Evaluarea diplomei sau a altor acte pentru verificare autentcitatii e doar un prim pas, dupa care incepe sa se ia in considerare detaliile din foaia matricola.

In principiu se cauta in ce masura exista echivalenta intre cursurile facute in tara straina comparativ cu cele standad din tara unde se cere evaluarea. Nu se poate fara asa ceva, doar pe baza de hartii. Inainte (dar uneori si acum) se cerea chiar descrierea detaliata a continutului cursurilor facute, tocmai pentru mai buna evaluare. Acum majoritatea institutiilor de evaluare au deja o baza de date privind continutul cursurilor de la foarte multe universitati din lume.

Dupa ce se obtine un atestat de la institutul de evaluare  acel document este baza de la care incepe echivalarea la institutia, universitatea sau asociatia la care vreti sa mergeti. Aceea va spune ca cursurile x, y sunt echivalente cu cele predate la institutia respectiva iar  cursul z nu, deci va trebui sa faceti cursul z acolo unde vi se spune, plus eventual cateva in plus si sa luati la fiecare examenul cu nota minima care vi se precizeaza (acre poate diferi de 50%, ex: 67% sau 72%)
Recomand WES, institutia cea mai mare si mai veche, cu care colaboreaza multe universitati si asociatii profesionale din US si CAN.
Atentie insa (din site-ul lor, scris cu rosu)

Quote

Please Note: WES does not evaluate academic records from Spiru Haret University.


#12
Tsunamii

Tsunamii

  Bucuresti

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 45,935
 • Înscris: 20.10.2015
Cam asta scrie un evaluator, dupa cum a spus si Rosebud, dupa verificarea foii matricole (Transcription)

Aia cu Spiru Haret, n-o stiam, si ne cam face de ras sistemul educaltional, care nu poate decat sa piarda din reputatie

Attached Files#13
ihateu

ihateu

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 23
 • Înscris: 16.04.2009
@Prien, cand spui:
"Daca le duci o adeverinta de absolvire sunt convins ca pe baza ei te angajeza pe postul care cere studii superioare."
'ei' se refera la cei din Ro, presupun corect?
In rest sincer am incercat sa inteleg unde bati dar nu am reusit. Aici se numeste 'absolvire' dar are inteles de absolvent doar in Ro. Ok. Trecem mai departe. Eu nu am zis ca am pretentia ca cineva din state sa ma angajeze ca si cum as avea un degree. Spuneam doar ca, repet, aici in Ro esti primit si asa la joburi si pentru un anumit motiv, universitatile au ales acest termen de 'absolvire'.
In US altfel sta treaba si tocmai de aia doresc evaluarea si apoi echivalarea acestor studii. Daca sunt la nivel de Associate, sa spunem, pot cauta intre timp un job cu specificatii mai joase. In acelasi timp pot cauta mai clar o facultate anume, si ce cursuri imi trebuie pentru a completa studiile pana la un Certificate sau un Bachelor.

Sper ca ne-am inteles, dar nu vreau sa deviem de la subiect.

@Rosebud, anexarea aia suna usor in teorie. In practica, cum am specificat mai sus, Universitatea nu ma lasa. Nu vor pune in plic decat acte eliberate de ei, iar deoarece Foaia matricola se elibereaza o singura data, ei elibereaza alte adeverinte in locul acesteia, special pentru astfel de situatii. Cu wes.org nu pot negocia ce pun in plic, pana nu le dau intai banul. Si ei sunt mai speciali, ca nu raspund normal la mailuri ca toaaaate celelalte organizatii contactate pana acum. La telefon la fel mi s-a zis, intai banul. Dupa care se poate intampla sa imi spuna ca e incomplet! Si dupa aia ce fac, iar in impas, fiindca Universitatea nu poate/vrea bla bla.

Momentan iau pe rand membrii NACES, din 20 poate se gaseste macar unul care sa nu fie fixat pe documente originale...

#14
Rosebud09

Rosebud09

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 15,163
 • Înscris: 02.10.2009
Va urez succes, poate gasiti.
De altfel, eu nu tin minte pe cineva dintre cunostinte sa fi avut vreodata nevoie sa arate diploma sau altceva la angajatori, universitati sau pentru certificari. Orice diploma, nu numai de la institutii din alte tari.

Verificarea autenticitatii cred ca este o problema dificila si costisitoare daca ar fi sa fie "pe bune", mai ales acum cu tehnica de calcul si tiparire cu care se pot face "originale" pe banda. De aceea sunt convins ca in majoritatea cazurilor e vorba de o verificare superficiala (daca e si aceea); de fapt este o afacere, mod de a mai lua bani de la unii in timp ce sperie pe toti cum ca ar fi ceva serios acolo.

In cazul meu, adevarat ca acum cativa ani buni, am cerut facultatii sa trimita o copie a foii matricole, cu o stampila noua pe ea, iar facultatea a trimis-o direct institutiei care a cerut-o. Nimic altceva, nu diploma sau mai stiu eu ce. In pralabil am dat insa si continutul tuturor cursurilor principale (de specialitate) luat de la facultate si autentificate la notar.
Fiecare institutie de evaluare are propriile reguli.

Un lucru de tinut minte: faptul ca ai diploma echivalata nu inseamna ca vei gasi de lucru conform acelei diplome. Sansele sunt extrem de mici. Trebuie sa prezinti un minim de experienta relevanta, in domeniul respectiv, facuta la scurt timp dupa absolvire. E plin de absolventi, localnici sau de aiurea, de la universitati mari, care cauta de lucru, le fel ca tine. Este deci asa cum au spus si altii inainte: accepti un post foarte jos dar cat de cat in domeniu, capeti ceva experienta si referinte si poti incepe apoi sa tintesti mai sus. Oricum sansele sunt reduse, trebuie sa treaca ceva timp.

#15
ihateu

ihateu

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 23
 • Înscris: 16.04.2009
Numele institutiei de evaluare, te rog?
Majoritatea scriu pe site ca vor originalele si ca le verifica telefonand universitatea care le-a emis. Contactand unele dintre ele (care nu aveau un numar enorm de plangeri si la care pot plati cu cardul), explicandu-le ca universitatea poate elibera acele adeverinte, sau ca le pot oferi copii legalizate, mi s-a spus de fiecare data ca vor originalele.

#16
ihateu

ihateu

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 23
 • Înscris: 16.04.2009
@Tsunnnami, intrebasem daca fis-web sunt stricti in privinta originalitatii documentelor, pana la urma am ajuns la ei in lista NACES si iata ca nu. Ei declara ca aceasta cerinta ramane la latitudinea universitatii, foarte fain.
Voi continua cu lista, si intre timp voi intreba si cateva 'colegii' ce mai accepta. Initial am mentionat MTI College, dar uite ca i-am incurcat, ei vroiau sa apelez la eres, caut/incerc sa-mi amintesc cine ceruse wes.org pentru a-i intreba daca accepta si fis-web. Merci mult.

#17
Tsunamii

Tsunamii

  Bucuresti

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 45,935
 • Înscris: 20.10.2015
In cazul meu am avut fotocopii de pe acte SI copii in limba engleza legalizate.

daca vrei iti dau un nume pentru traducere si legalizare

#18
ihateu

ihateu

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 23
 • Înscris: 16.04.2009
Actele sunt deja traduse de universitate, presupun ca vor fi ok, voi intreba ca sa nu fie dubii, cand voi ajunge la acel pas.
Pentru legalizare, daca ai un nume in Iasi, desigur. Dar n-ar trebui sa aibe toti acelasi proces? Apreciez oricum.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate