Emigrare în Luxemburg
Last Updated: Feb 19 2019 17:58, Started by
Irene2015
, Oct 21 2015 15:26
·
0

Posted 21 October 2015 - 15:26

Bună ziua!as dori păreri,sfaturi,idei pt plecarea în Luxemburg.suntem o familie cu un copil de aproape 10 luni.ne gândim prima oară sa plece soțul "la noroc"(nu cunoaștem pe nimeni acolo și el are multe calificări deci are șanse mai multe)și pe urma sa urmez eu cu copilul.dacă se găsește cineva care locuiește acolo sau are cunoștințe despre învățământ creșe sau orice e bine de știut.va mulțumesc
Edited by Irene2015, 21 October 2015 - 15:28. |
Posted 21 October 2015 - 15:28

nivelul de chirii si preturi in general e foarte ridicat. ar putea sa fie mai bine de locuit in statele adiacente, zona Trier, Arlon sau Metz si facut naveta in Luxemburg. noi avem filiala acolo si am treaba ocazional in Lux, asa ca pot sa vorbesc despre nivelul de pret, cel putin.
|
Posted 21 October 2015 - 15:35

Multe calificari = 0 pentru angajatorii de acolo. Daca opteaza pentru posturi gen spalator vase o sa fie greu ca, iar, o sa aiba o piedica, supracalificare.
Daca tot pleaca la noroc eu sa va orientati catre alte destinatii. |
Posted 21 October 2015 - 16:15

Daca nu pleci cu contract din ro, lasa luxemburg deoparte. Exista suficiente state unde sa pleci la plesneala si in care sa ai posibilitatea de-a gasi rapid un loc de munca
|
Posted 21 October 2015 - 18:00

Ce calificari?
Ca idee Luxembourg e scump, chiar daca salariile sunt mari in valoare absoluta puterea de cumparare e mai mica decat in tarile din jur (cel putin pentru muritorii de rand). |
Posted 21 October 2015 - 18:04

Toate sfaturile care ti s-au dat mai sunt foarte bune.
Cred ca trebuie sa schimbati destinatia... |
Posted 22 October 2015 - 09:33

Mulțumesc frumos!răspunsurile au venit mai repede decât mă așteptam!mai avem puțin timp de gândit în legătură cu tara unde sa plecam așa ca acum suntem în plina criza.soțul meu a muncit în Italia timp de 12 ani făcând bărci și lifturi și are diploma de mecanic auto.mai greu ar fi cu mine...Va mulțumesc mult pt păreri.
|
Posted 22 October 2015 - 10:03

Inca ceva, pentru orice job care implica contact direct cu clientul se cere germana si franceza, cu plusuri daca stii luxemburgheza si engleza.
|
Posted 22 October 2015 - 12:15

de curiozitate, doar cu franceza si engleza (+ o boaba de germana) te descurci in Benelux (sau na, in anumite zone macar)? Cand zic "te descurci" ma refer la a putea avea un job la care sa poti comunica in limbile astea fara sa fii un outsider. Nu pe IT sau doctor, dar nici spalator de vase sau sofer.
|
Posted 22 October 2015 - 13:51

In Luxembourg majoritatea firmelor unde se face munca de birou lucreaza in franceza, dar sunt si care lucreaza in engleza sau germana. In Belgia e altceva, franceza sau olandeza in functie de regiune. In Bruxelles poti sa te bazezi pe franceza, dar daca se intalnesc doi flamanzi vor vorbi in olandeza/flamanda. Spre deosebire de Luxembourg unde numarul de expati e urias si toata lumea incerca sa se adapteze situatiei, daca te vad ca nu te descurci intr-o limba incearca sa o schimbe ca sa te ajute, in Belgia e o problema impartirea in Valonia si Flandra (sau cum s-o zice in romana) si multi continua in limba lor mai mult din mandrie chiar daca tu habar nu ai.
Ce am zis mai sus ramane valabil, daca ai contact direct cu clientii in Luxembourg nu scapi fara franceza si germana. |
|
Posted 11 February 2019 - 15:01

Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu catva informatii despre Luxemburg?
|
Posted 11 February 2019 - 16:43

Posted 19 February 2019 - 17:58

Hi, hi, sunt 5000 de romani in Luxemburg unde salariul minim pe economie este de 2000 de euro pe luna net.
![]() Edited by Costel2014, 19 February 2019 - 17:59. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users