Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 

Franciza Orange acuzata de frauda

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
DarthVader20

DarthVader20

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 04.01.2013
Este vorba de firma Phone Easy din Arad, firma in franciza Orange, firma are peste 50 de angajati si fac abonamente pe banda rulanta.
Iata si unele practici ileagale ale firmei:


Cum a ajuns în atenția organelor statului firma Phone Easy?
Totul a început de la la câteva tranzacții „la negru” cu produsele Orange ale unei angajate, Marinela-Zena Frenți – conform tuturor datelor culese de noi, „pe-o mână cu patronul” – dezvăluite inițial organelor de cercetare și anchetă, iar apoi presei, de câțiva angajați. Speriați de consecințele pe care le-ar putea avea faptele lor (minusuri în gestiune, declarații scrise neconforme cu realitatea etc.) sau, pur și simplu, sătui de politica dictatorială a patronului, aceștia au întocmit o plângere către ANAF și Serviciul de Investigații Fraude al Poliției.
Iată ce au Poliția economică și ANAF în lucru:

-   Produse purtând sigla și însemnele Orange erau scoase pe piață – la propriu!, în Obor, în Piața de mașini sau prin târgurile sătești – fără acte, la prețuri mult sub cele de magazin, beneficiul astfel dedus întrând în buzunarele firmei… respectiv ale directorului, ale adjunctului Popescu Angel Alin și ale coordonatoarei Frenți Marinela;
-   Punctele-bonus ale abonamentului (puncte Thank you) nu erau acordate abonatului, de acestea beneficiind exclusiv angajații firmei Phone Easy;
-   Abonamente „doar cu buletinul” și obținerea de telefoane scumpe (Smart-uri de sute de euro), cumpărate , ulterior, de dealerii de telefoane din oraș și vândute la pețul lor aproape de cel real;
-   Scăderea din cuantumul abonamentului, pe considerente cvasifictive – practică interzisă de operatorul Orange – pentru ca, după, vânzâtorul să obțină foaloasele ce decurg din aceasta;
-   Cartelele pre-pay, pe care francizantul trebuia să le ofere gratis abonaților, erau vândute „la negru”;
-   „Rotunjirea” abonamentului la „sumă fixă” – desigur, în favoarea contractantului… respectiv a SC Phone Easy – de asemenea, practică totalmente interzisă de operator;
-   „Dispariția” din inventarul declarat al mai multor device-uri;
-   Sume mari de bani depuse la bancă (în speță, BRD) de către persoane neautorizate, neînsoțite de firme de pază autorizate în acest sens.

Mai multe detalii aici: http://specialarad.r...alelor-galerie/


Mai exact si pe intelesul tuturor: abonamentele facute pe caravana, toti tiganii isi faceau abonamente fara ca ei sa mai plateasca vreun leu la abonament, telefoanele erau vandute la baietii cu telefoane (gen Vlad GSM) la preturi foarte mici care imparteau mai apoi banii cu angajatii de la Phone Easy de pe caravana, abonamente facute la persoane care nu aduceau vreun act de identitate, nu se dadeau cartele pentru fidelizare, erau vandute mai apoi in magazin fara bon fiscal, toate tagetele erau date la negru, vorbim de 2000-3000 de lei lunar, in unele cazuri mai mult, disparitia misterioasa a unor sume mari de bani direct din casa de marcat, sume cuprinse intre 10000-20000 de lei si de asemenea a mai multor telefoane scumpe, etc.

Edited by DarthVader20, 07 October 2015 - 00:19.


#2
tigerheart

tigerheart

    Savage Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,897
  • Înscris: 07.08.2008

 DarthVader20, on 07 octombrie 2015 - 00:09, said:

-   Abonamente „doar cu buletinul” și obținerea de telefoane scumpe (Smart-uri de sute de euro), cumpărate , ulterior, de dealerii de telefoane din oraș și vândute la pețul lor aproape de cel real;
Nu stiu de prima parte(abonamente cu buletinul), dar afacerea cu luat telefoane scumpe pe abonament, vandut apoi la un smecheras care apoi il pune la vanzare pe net e destul de veche si nu numai cu telefoane de la Orange.. Am gasit si eu pe Olx cativa care vindeau telefoane noi luate pe abonament la Telekom, Orange si Vodafone.. Iar pe Arad, ca tot discutam de orasul asta, am gasit vreo 2-3 care vand astfel de telefoane.

De curiozitate, oare e legal ca site-ul unde s-a postat stirea sa publice date cu numere de telefon si nume ale clientilor Orange? Apare inclusiv nr. de tel de la "Mari Orange" - banuiesc ca e Frenti, cea de la care a pornit totul.

#3
n-amname

n-amname

    Brain Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,729
  • Înscris: 10.11.2013
-   Cartelele pre-pay, pe care francizantul trebuia să le ofere gratis abonaților, erau vândute „la negru"
Am patit asta intr-un orange shop din ploiesti, care sigur nu functioneaza in regim franciza Posted Image, recte nu mi-a dat cartela, ci a oprit-o pentru o revanzare probabil. Astia-s unii romani, niste smecherasi wannabe care toata viata lor se vor tine de gainarii, nu ca tara asta ti-ar oferi alte oportunitati.
edit: tin minte ca intr-o operatiune de genul au fost implicati si niste ..romani de la mine de prin cartier, acum 6 ani aveau telefoane si cartele in prostie, cred ca tot printr-un supergsm din asta au actionat.

Edited by n-amname, 07 October 2015 - 02:25.


#4
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
bai sa-mi bag tastatura...
deci cativa angajati satui de nereguli si care vroiau sa ramana fara serviciu, au dat pe goarna la anaf!!!...

#5
mmm3

mmm3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,766
  • Înscris: 14.09.2015
Angajatii care faceau ilegalitatile si care erau nemultumiti de procentul negociat din ilegalitati, au renegociat cu seful sa mareasca procentul, iar cand acesta a refuzat s-au dus sa ciripeasca peste tot. Se stie ca peste tot, cine ciripeste primul scapa de pedeapsa.

Mai era si varianta urmatoare, dar e clar ca aici nu e cazul. Marinela Frenti fiind capul infractional din cate se poate observa, fiind probabil intermediarul lui Dorin Deme.
Pana la urma e posibil ca seful sa fie absolut nevinovat, si angajatii cand au fost prinsi de catre acesta s-au dus repede sa ciripeasca sa arunce pisica in bratele lui. Nimic din ce au facut acolo nu necesita sprijinul sefului si puteau fi facute fara ca acesta sa aiba habar.

Edited by mmm3, 07 October 2015 - 07:51.


#6
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
poate scapa de pedeapsa dar fara job tot ramane!
cumva, isi taie singur craca de sub picioare!

Edited by Nero-d, 07 October 2015 - 07:29.


#7
mmm3

mmm3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,766
  • Înscris: 14.09.2015
Oricum fara job ramaneau, dar asa scapa de dosarul penal si se pot angaja fara probleme sa faca iar infractiuni.

Edited by mmm3, 07 October 2015 - 07:35.


#8
mmm3

mmm3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,766
  • Înscris: 14.09.2015

 tigerheart, on 07 octombrie 2015 - 00:59, said:

sa publice date cu numere de telefon si nume ale clientilor Orange? Apare inclusiv nr. de tel de la "Mari Orange" - banuiesc ca e Frenti, cea de la care a pornit totul.
Numarul individei Marinela Frenti nu e o problema ca apare, ea fiind capul infractional (sefa magazinului) din cate se intelege din imagini. Posibil sa fie "prietena" patronului Dorin Deme si mana dreapta a acestuia.
Problema e ca mai apar niste nume si numere care ori sunt ale celorlalti angajati, ceea ce nu ar reprezenta o problema, ori sunt ale unor clienti, ceea ce ar fi o problema.
Deaceea e mai indicat sa te duci mereu in magazinele proprii ale operatorilor si nu la parteneri/francize. Iti reduci sansa sa apari public pe Facebook si prin Ziare/Siteuri cu date personale.

Edited by mmm3, 07 October 2015 - 08:09.


#9
DarthVader20

DarthVader20

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 04.01.2013
Cred ca erau deja fara job, nu stiu exact care au fost problemele, faza e ca toti stiau de ce se intampla, inclusiv sefii, de fapt, mai ales ei, sa nu mai zic ca seful mare se purta ca un "tata" iubitor cu unele gagici din firma, asta s-a si vazut mai apoi prin avansarea lor foarte rapida.Problema cu buletinele e ca de multe ori oameni care nu au fost niciodata la orange, s-au trezit ca au abonamente, o gramada de CNP-uri sunt luate de pe net pentru a face abonamente Senior sau din alea pentru copii, la persoane care nu fac parte din categoriile alea.Ideea e ca Orange incearca sa se scoata din toata problema asta, dar uita ca managerul zonal, Alex Tincu, care din cate stiu e pe zona de vest, sper sa nu gresesc, aproba abonamentele care nu treceau de filtrul de la Bucuresti, totul era rezolvat cu un mesaj trimis lui, inclusiv abonamentele de pe caravana unde s-au facut cele mai multe nereguli si unde Orange a hotarat sa nu mai aprobe toate abonamentele ca nu erau platit.Initial totul a fost ca se aproba orice abonament, dar cel de pe caravana trebuie sa se uite la om si sa ii faca abonament doar daca crede ca acel om e de incredere si va plati :))....evident ca nimeni nu a tinut cont de asta.Anul trecut s-au furat peste 10000 de lei si cateva telefoane gen S5 si iPhone 5s, din magazinul din Atrium, unde era sef de magazin Marinela, totul a fost pus in carca unui angajat care a stat putin in firma, plecand in Anglia, evident ca nu s-a depus plangere la politie, toti au stiut ca cei din magazin au fost, mai exact Marinela, ca "pedeapsa" tot magazinul a fost trimis pe caravana timp de 1 luna sa faca peste 100 de abonamente de voce, au facut si au fost iertati.

 mmm3, on 07 octombrie 2015 - 07:54, said:

Numarul individei Marinela Frenti nu e o problema ca apare, ea fiind capul infractional (sefa magazinului) din cate se intelege din imagini. Posibil sa fie "prietena" patronului Dorin Deme si mana dreapta a acestuia.
Problema e ca mai apar niste nume si numere care ori sunt ale celorlalti angajati, ceea ce nu ar reprezenta o problema, ori sunt ale unor client, ceea ce ar fi o problema.
Deaceea e mai indicat sa te duci mereu in magazinele proprii ale operatorilor si nu la parteneri/francize. Iti reduci sansa sa apari public pe Facebook si prin Ziare/Siteuri cu date personale.
A fost initial paznica in mall, apoi a ajuns la PhoneEasy, apoi sefa de magazin, apoi coordonatoare peste toate magazinele, facea abonamente pa banda rulanta, nu conta ce mintea, te incarca cu tot ce putea fara sa iti dai seama, apoi daca reveneai iti zicea ca ea ti-o spus si ca de ce nu ai citit contractul.

#10
mmm3

mmm3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,766
  • Înscris: 14.09.2015
Interesant de vazut cum se va finaliza ancheta si ce pedepse vor lua fiecare.
Parca vad cate 6-12 luni cu suspendare maxim Posted Image
Sa tot fii infractor in tara asta cu pedepse ca astea

Edited by mmm3, 07 October 2015 - 08:12.


#11
DarthVader20

DarthVader20

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 04.01.2013

 mmm3, on 07 octombrie 2015 - 08:12, said:

Interesant de vazut cum se va finaliza ancheta si ce pedepse vor lua fiecare.
Parca vad cate 6-12 luni cu suspendare maxim Posted Image
Sa tot fii infractor in tara asta cu pedepse ca astea
Ultimele stiri sunt ca firma a dat in judecata ziarul si angajatii denuntatori :)))).

#12
ticusor

ticusor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 25.01.2010
Foarte bine ca legea ii apara pe denuntatori si foarte bine ca exista oameni care au curaj sa denunte porcariile.
Faptul ca accepti sa te asociezi cu seful in a face ilegalitati a devenit un criteriu de performanta in foarte multe firme.

#13
mmm3

mmm3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,766
  • Înscris: 14.09.2015
Nu am zis ca e rau sa oferi imunitate denuntatorilor. Am zis doar ca e rau se le oferi dupa ce ani de zile au participat activ la desfasurarea acelor infractiuni.
O reducere de pedeapsa ar fi mai indicata, dar nu achitarea acestora, mai ales ca nu vorbim despre un grup infractional extrem de periculos, ci niste gainari.

#14
DarthVader20

DarthVader20

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 04.01.2013
Una din firmele care platesc cel mai bine? Ma faci sa rad Dragos , stim cu totii ca tu esti “cel care stie”. Poate pentru tine e bine platit, ca pt noi ca si angajati sau fosti angajati nu a fost deloc bine platit… Aveam un salar de mizerie plus bonus la NEGRU. Cum se face ca in fiecare data de 15 (data de salar) se fac dispozitii de plata uriase pe Deme! Cumva banii care ieseau din casa la negru trebuiau justificati nu? Pe foi ii lua Deme in realitate ii luam noi.
Ai uitat cum sa transferau abonamentele pe vremuri de pe un magazin pe celalat ca sa isi faca toate magazinele targhetul? Vorbesti aici de moralitate, dar daca s-ar descoperii toate aceste dedesupturi pe care nu le stiu doar eu ci atatia altii care au mai lucrat pe acolo…. Te rog sa nu mai imi vorbesti de moralitate si de marea firma Phone easy…imi provoci scarba.


#15
cristi712

cristi712

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 927
  • Înscris: 08.03.2007

 n-amname, on 07 octombrie 2015 - 02:19, said:

-   Cartelele pre-pay, pe care francizantul trebuia să le ofere gratis abonaților, erau vândute „la negru"
Am patit asta intr-un orange shop din ploiesti, care sigur nu functioneaza in regim franciza Posted Image, recte nu mi-a dat cartela, ci a oprit-o pentru o revanzare probabil. Astia-s unii romani, niste smecherasi wannabe care toata viata lor se vor tine de gainarii, nu ca tara asta ti-ar oferi alte oportunitati.
edit: tin minte ca intr-o operatiune de genul au fost implicati si niste ..romani de la mine de prin cartier, acum 6 ani aveau telefoane si cartele in prostie, cred ca tot printr-un supergsm din asta au actionat.

Poate a uitat sa ti-o dea sau si la ei le refuza lumea...
Acum ceva timp, intr-un magazin Vodafone, am cerut cateva informatii despre cartela lor pre-pay si un consultant de acolo mi-a dat una gratis spunandu-mi ca e de la o prelungire de ab si ca multi oameni le refuza. Nu mai stiu exact ce avea pe ea, ceva minute si internet, dar parca mai putine decat cea mai ieftina optiune. Tu daca ti-ai facut la Orange vreun ab mare si ai mai luat si telefon scump, angajutul poate era fericit ca si-a facut target-ul cu tine iar de cartela aia nu l-a mai interesat...
Vorba lu' Oprescu: "Nu toti sunt/suntem neam de hoti si de derbedei", sau... da! Posted Image))

Edited by cristi712, 07 October 2015 - 13:20.


#16
mmm3

mmm3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,766
  • Înscris: 14.09.2015
Se intampla sa le refuze sau sa uite consultantul sa le dea, nu e mereu rea vointa. Doar daca te intorci si se face ca nu stie ca trebuia sa iti dea si cartela.
Personal am primit o cartela gratis din magazinul Vodafone pe care scria Cartela Vodafone oferita cadou la achizitionarea unui telefon. Desi eu nu cumparasem telefon ci doar am cerut o cartela cu numar gratis (0 euro). De obicei veneau intr-un ambalaj de carton pe care scria Cartela Vodafone 0 euro. Asta nu era decat cartela intr-o pungulita impreuna cu un minimanual Cartela Vodafone.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate