![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Montare /tmp in systemd
Last Updated: Aug 26 2015 12:48, Started by
mcdsev3r
, Aug 24 2015 21:48
·
0

Posted 24 August 2015 - 21:48

Distributie ArchLinux cu systemd.
Vreau sa modific optiunile de montare /tmp Candva, mai demult, montam /tmp prin /etc/fstab cu ce optiuni vroiam, acum systemd a preluat controlul. Acum, ca sa modific optiunile de montare /tmp, editez fisierul /usr/lib64/systemd/system/tmp.mount Asta tine pana la actualizarea systemd. Intrebare: ce .conf trebuie editat pentru a ramane modificarea permanenta? Am citit manualele systemd si nu m-am lamurit(sau n-am citit pe care trebuia). Comment: alambicat rau systemd, eu chiar nu-l inteleg. |
Posted 24 August 2015 - 23:11

systemctl mask tmp.mountApoi te joci cu /etc/fstab cum o faceai si inainte. |
Posted 25 August 2015 - 16:36

LE: Din ce imi aduc aminte:
systemctl mask tmp.mount pacman -Syu systemctl unmask tmp.mountSub systemd daca ai un serviciu mascat nu este updatat la updatarea sistemului. |
Posted 25 August 2015 - 23:53

Ceva nu e-n regula. Multumesc pentru sfat @MembruAnonim.
systemctl mask tmp.mount creaza symlink catre /dev/null !?!? editat /etc/fstab cu optiunile pentru tmp #mount -a monteaza /tmp cu optiunile din /etc/fstab reboot /tmp nu exisa in mount, adica nu se monteaza. Unde gresesc, sau ce se intampa? Chiar nu-nteleg systemd. |
Posted 26 August 2015 - 00:07

systemctl mask tmp.mount creaza symlink catre /dev/null !?!? |
Posted 26 August 2015 - 09:49

Nici eu nu-mi dau seama.
Banuesc ca ar fi de vina paralelismul agresiv al systemd la init, adica in ordinea de init imi monteaza /tmp cu optiunile din fstab dupa care il trimite in /dev/null, asta ar fi o ipoteza. De fapt asta e provocarea, cum scot montarea /tmp de sub controlul systemd. |
Posted 26 August 2015 - 10:26

Aici te-ai uitat?
![]() https://wiki.archlin...index.php/Tmpfs Sau aici http://www.freedeskt...tmpfiles.d.html Edited by xxvirusxx, 26 August 2015 - 10:28. |
Posted 26 August 2015 - 12:48

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users