Spliter TV cu minim 16 cai
Last Updated: Aug 06 2015 19:11, Started by
laur86
, Aug 05 2015 17:09
·
0

Posted 05 August 2015 - 17:09

Salut,
Am una bucata abonament de cablu si am nevoie de un spliter pentru 16 canale. Exista asa ceva pe piata? Tot ce gasesc sunt cu maxim 8? Este o solutie sa iau 2 bucati de cate 8? Cum este mai bine sa le leg? In serie sau in paralel? Imi puteti recomanda un spliter ok care sa faca fata la cerintele de mai sus? Simultan vor functiona maxim 4 TV-uri, nu mai mult. Multumesc! |
Posted 05 August 2015 - 17:15

Iti faci companie de cablu' in sat?
![]() Cablul pe care vrei sa-l imparti de unde aduce semnalul, de la o firma de cablu sau de la o antena satelit? Ce tip de transmisie e prin cablul ala, digital sau analogic? In orice caz, in unele cazuri se pot folosi ceva splitere cu amplificare de semnal, pentru ca fiecare spliter (conexiune) presupune pierderi de semnal. Edited by Ciubex, 05 August 2015 - 17:18. |
Posted 05 August 2015 - 17:18

Daca intreaba cum se leaga crezi ca stie detaliile asteA?
|
Posted 05 August 2015 - 17:25

Simultan vor functiona maxim 4 TV-uri, nu mai mult. Edited by andreic, 05 August 2015 - 17:25. |
Posted 05 August 2015 - 17:29

Nu conteaza cate TV-uri functioneaza si cate nu. Calculul retelei se face la fel.
Nu se aduc peste 8 iesiri ptr ca in general nici alea nu se folosesc prea mult. In mod normal la proiectarea retelelor se folosesc in general distribuitoare si nu splitere. Nu poti lega 2 splittere de 8 nici in serie nici in paralel. La poti conecta prin intermediul unui spliter cu 2 iesiri - la iesirile acestuia pui intrarile celor de 8. Atenuarea mai creste cu 3-4dB, In mod normal ar trebui sa existe o solutie mai buna decat folosirea acelor splitere de 8. |
Posted 05 August 2015 - 17:33

Iti faci companie de cablu' in sat? ![]() Cablul pe care vrei sa-l imparti de unde aduce semnalul, de la o firma de cablu sau de la o antena satelit? Ce tip de transmisie e prin cablul ala, digital sau analogic? In orice caz, in unele cazuri se pot folosi ceva splitere cu amplificare de semnal, pentru ca fiecare spliter (conexiune) presupune pierderi de semnal. ![]() ![]() Este transmisie digitala. Cablul vine de la RDS. Vine fibra pana in casa de unde exista un media converter, cred, iar de acolo iese cablul de TV.
![]() In Ro gasesc asa ceva de cumparat? Solutia cea mai buna cred ca este sa pun un amplificator in fata si apoi sa plec mai departe pe 2 splittere de 8, corect? ![]() Cu distribuitoarele cum sta treaba? Ce buget imi trebuie pentru asa ceva? |
Posted 05 August 2015 - 17:36

Salut, Am una bucata abonament de cablu si am nevoie de un spliter pentru 16 canale. Exista asa ceva pe piata? Tot ce gasesc sunt cu maxim 8? Multumesc! ce manual de montaj, nu stii sa insurubezi? Edited by Bolund, 05 August 2015 - 17:36. |
Posted 05 August 2015 - 17:41

Daca apar poze inseamna ca exista. Restul e problema ta. Ce sa montezi la un spliter? Mufe pe cabluri? ce manual de montaj, nu stii sa insurubezi? Si cu dinozauri apar poze pe net, dar nu inseamna ca (mai) exista ![]() Legat de montaj, iti ceream sa imi dai instructiuni de folosire la pozele de pe net ![]() |
Posted 05 August 2015 - 17:43

Solutia cea mai buna cred ca este sa pun un amplificator in fata si apoi sa plec mai departe pe 2 splittere de 8, corect? ![]() Cu distribuitoarele cum sta treaba? Ce buget imi trebuie pentru asa ceva? Incorect. Asta implica sa pleci pe urma cu 16 cabluri mai departe. Distribuitoarele arata ca si spliterele dar astea au intrare, iesire ( teoretic neatenuata ) si iesiri atenuate ( cu atenuare prestabilita - se alege in proiectare ). Asta inseamna ca pleci cu un cablu si te duci din camera in camera si montezi cate un distribuitor unde ai nevoie. Pot avea mai multe iesiri atenuate - 1, 2, 3, 4... Calculul e simplu - le pui in asa fel incat atenuarea totala la fiecare TV sa fie pe cat posibil aceeasi. Diferente de 2-3 dB sunt acceptabile ptr distante mari si multe distribuitoare. La intrare pui amplificator ptr a compensa atenuarea totala. |
|
Posted 05 August 2015 - 17:44

http://www.amazon.co...r/dp/B007P5Y8BA
http://forums.xfinit...ter/td-p/804603 Nu fa pe mistretul... Cauta, ca doar si cei care iti raspund tot pe internet cauta. |
Posted 05 August 2015 - 17:45

Iti trebuie exact ce sagaseste in majoritatea cutiilor de distributie UPC/RDS: amplificator + TAP.
|
Posted 05 August 2015 - 18:20

Recomand sa nu il ajutati, daca el distribuie cablul de la RCS catre tot blocul si le si cere bani, chiar nu recomand, se face puscarie pentru asta.
|
Posted 05 August 2015 - 18:36

![]() ![]() Este transmisie digitala. Cablul vine de la RDS. Vine fibra pana in casa de unde exista un media converter, cred, iar de acolo iese cablul de TV. Foarte greu. Dar ma bucur ca imi dai un link cu niste imagini. Da-mi si manual de utilizare. Printez o poza, fac gauri in ea si in gauri bag cablurile? ![]() In Ro gasesc asa ceva de cumparat? Solutia cea mai buna cred ca este sa pun un amplificator in fata si apoi sa plec mai departe pe 2 splittere de 8, corect? ![]() Cu distribuitoarele cum sta treaba? Ce buget imi trebuie pentru asa ceva? Bv frate, o fi greu sa dai clik pe pozele alea si apoi pe acceseaza link-ul ? |
|
Posted 05 August 2015 - 19:19

Posted 05 August 2015 - 19:55

Si cu dinozauri apar poze pe net, dar nu inseamna ca (mai) exista ![]() Legat de montaj, iti ceream sa imi dai instructiuni de folosire la pozele de pe net ![]() Frumos. Omul te ajuta, iti sugereaza cum sa cauti si tu ii tragi cu mistocareala ieftina. Cine stie, poate colegul ti-l cumpara si ti-l face cadou, ca pentru tine e tare greu sa cauti pe net. Poate n-ai auzit de alde ebay sau alibaba sau de cumparaturi de net; e posibil ca respectivul splitter sa nu se aduca la buticu' de la tine din sat. In plus, vrei un dispozitiv semiprofesional dar n-ai habar cum se foloseste, cum se monteaza, ce se monteaza inainte si dupa, n-ai auzit de atenuare, etc.
Nu merge, ala-i multiswitch pentru 9 linii. Lui ii trebuie o intrare si 18 iesiri. On topic: pui unul de 2 si 2 de 8 dupa. Calculezi atenuarile, inclusiv pe cablurile pana la televizoare, si inainte de ala cu 2 trantesti un amplificator care sa-ti acopere atenuarea. Si vezi sa nu te dea cineva pe goarna ca te alegi cu dosar penal si bratari cu cheie. |
Posted 06 August 2015 - 08:17

si intr-un final... ce face consumatorul final cu semnalul, fara decodoarele de la RCS?!?
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users