Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Conectare mixer la PC

- - - - -
  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
Ac12345

Ac12345

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 25.12.2014
Salutari comunitatii!
Am un mixer,o sumedenie de cabluri,microfon,chitara,nici nu mai stiu ce mai am Posted Image).Deci am legat microfonul xlr pe canalul MONO 1,castile (vreau sa inregistrez deci nu am nevoie de boxe) pe phones.Si mai am RCA-ul galben cu rosu.Aici am 4 pe care scrie,cele de deasupra TAPE OUT,si cele 2 de sub TAPE IN.Am bagat mufa pe TAPE OUT,si iesirea in mufa verde a placii de sunet.Cele de TAPE IN le-am lasat in pace,iar dedesubt am 2 tata sau cum le-or zice,acele mufe mari,de L si R fara culori,intrare ca la chitara.Am bagat cablul in ele,acum unde sa il bag in placa de sunet? Eu vreau sa nu conectez acum chitara,doar sa dau drumul la negativ pe PC si sa cant in microfon,sa aud in casti,si sa inregistrez de pe acelasi PC.Deci ce greseli am facut,unde sa bag mufa de care am zis si ce trebuie sa mai fac pentru a inregistra coverul asta odata ? Posted Image) Mai am si alte intrebari,dar acestea sunt principale momentan.

Poza 1-Microfonul,poza 2 tape out si tape in rca,si intrarile mari unde a intrat cablul celalalt,3 casca,4 iesirile de la Tape out si L-R care nu stiu unde sa le conectez la PC.Nu stiu daca am conectat totul ok,voi ce ziceti?Cam ce vreau eu sa fac este sa trimit semnal din mixer in pc,apoi din PC in mixer,si inapoi la PC.

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   163.27K   8 downloads
  • Attached File  2.jpg   162.02K   8 downloads
  • Attached File  3.jpg   167.27K   9 downloads
  • Attached File  4.jpg   183.27K   8 downloads


#2
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,424
  • Înscris: 08.12.2006

View PostAc12345, on 16 iulie 2015 - 16:00, said:

Poza 1-Microfonul,poza 2 tape out si tape in rca,si intrarile mari unde a intrat cablul celalalt,3 casca,4 iesirile de la Tape out si L-R care nu stiu unde sa le conectez la PC.Nu stiu daca am conectat totul ok,voi ce ziceti?Cam ce vreau eu sa fac este sa trimit semnal din mixer in pc,apoi din PC in mixer,si inapoi la PC.
Nu știu dacă am înțeles ce vrei, de fapt, să faci. Partea pe care am dat-o cu bold e ori imposibilă, ori incompletă Posted Image incompletă în sensul că poți face o buclă mixer-PC dar e de nedorit, pentru că nu se oprește aici unde ai pus punct, e ceva de genul "(1) din PC in mixer,si inapoi la PC > (2) din PC in mixer,si inapoi la PC > din PC in mixer,si inapoi la PC [...] (n) din PC in mixer,si inapoi la PC" I se mai spune și feedback sau, mai popular, microfonie Posted Image

Să vedem dacă am înțeles bine: Vrei să înregistrezi voce+negativ și/sau ulterior și chitară, nu am înțeles când și în ce scop apare chitara. Nu e clar dacă vrei să înregistrezi multitrack, cu posibilitate de editare/procesare separat pentru voce, sau dorești doar să înregistrezi semnalul mixat. Ca placă de sunet am înțeles că ar fi ori placa on board ori ceva similar dpdv intrări/ieșiri, deci ar fi disponibile  o ieșire stereo, o intrare AUX stereo (care în funcție de soft ar trebui să poată fi folosită și ca două intrări mono) și (probabil) una de microfon. Ar fi necesare niște clarificări, e de preferat să spui exact ce dorești să faci și cu ce echipamente (de exemplu din ce ai spus am înțeles că ai un microfon dar și chitară care momentan nu intră în peisaj dar, dacă va intra, ar fi bine să o luăm acum în calcul), nu cum ai conectat.

Prima greșeală pe care am identificat-o:

View PostAc12345, on 16 iulie 2015 - 16:00, said:

Aici am 4 pe care scrie,cele de deasupra TAPE OUT,si cele 2 de sub TAPE IN.Am bagat mufa pe TAPE OUT,si iesirea in mufa verde a placii de sunet.
Mufa verde a plăcii de sunet este ieșire stereo, adică pe acolo iese sunetul din PC, implicit acesta trebuie dus într-o intrare a mixerului (TAPE IN sau o intrare stereo - 3/4 până la 7/8, 9/10 este comun cu TAPE IN). Din TAPE OUT poți duce, eventual, semnal în intrarea AUX/LINE a plăcii de sunet (mufa albastră), acela fiind semnalul pe care îl poți înregistra. Dar acesta este semnalul mixat, varianta asta fiind ok dacă nu dorești să înregistrezi vocea pe track separat ci gata mixată cu negativul. Aș spune că nu e chiar varianta cea mai ok, dar nu știu ce soft folosești, ce posibilități de postprocesare ai și în ce măsură le poți folosi.

View PostAc12345, on 16 iulie 2015 - 16:00, said:

Cele de TAPE IN le-am lasat in pace,iar dedesubt am 2 tata sau cum le-or zice,acele mufe mari,de L si R fara culori,intrare ca la chitara.Am bagat cablul in ele,acum unde sa il bag in placa de sunet?
Acelea sunt mufe TS "jack mare" (de 6,3), este o intrare stereo comună cu TAPE IN. În această intrare (sau în TAPE IN) poți aduce sunetul din PC (deci din mufa verde), sunetul din PC fiind negativul pe care înregistrezi vocea (și/sau chitară). În configurația asta poți face și bucla de feedback de care pomeneam Posted Image

Dacă vrei să înregistrezi gata mixat:
(1) cablul minijack - 2*RCA: minijack-ul la ieșirea verde e ok, duci RCA-urile la TAPE IN
(2) cablul minijack - 2*jack mare: jack-urile mari care acum sunt pe canalul 9/10 sub TAPE IN le duci la MAIN OUTPUT (dreapta, sub ieșirea de cască) și mufa minijack la intrarea AUX/LINE (mufa albastră) a plăcii de sunet.
Sau invers, respectiv din ieșirea PC-ului (mufa verde) într-o intrare stereo (34 până la 9/10, pe mufele jack mare) și din TAPE OUT la intrarea PC-ului (mufa albastră)
Înregistrezi pe track stereo, posibilitățile de postprocesare sunt foarte limitate.

Dacă vrei să înregistrezi vocea/chitara pe track separat (recomandabil), a.î. să le poți edita și procesa independent, ulterior mixa cu negativul, ar trebui ca la intrarea plăcii de sunet să ai doar vocea (sau și chitara ca semnal separat), nu semnalul mixat pe care îl ai în cască (voce + negativ). Cu echipamentul pe care îl ai (mixerul și cablurile care se văd) ai o singură posibilitate să faci asta, și anume să duci vocea (eventual și chitara) într-o ieșire separată (MON sau/și FX) și de acolo la intrarea AUX a plăcii de sunet (mufa albastră). O altă variantă ar fi să folosești mufa INS pe post de direct out dar asta presupune să meșterești un cablu, e puțin mai complicat.
Ar veni cam așa:
- microfonul e ok pe canalul 1
- cablul minijack - RCA: minijack-ul e ok la mufa verde, RCA-urile se duc la TAPE IN
- cablul minijack - jack mare: minijack-ul la mufa albastră, mufele mari la MON SEND și FX SEND. Nivelul semnalului pe aceste ieșiri se cotrolează din potențiometrele corespondente, MON sau FX. Ai câte un nivel general, cele din dreapta, le pui la 0 dB - ora 12, și nivele separate pe fiecare canal. Ai grijă ca pe toate canalele (indiferent că le folosești sau nu) MON și FX să fie la minim, ridici nivelul la unul din ele (să zicem MON) doar la canalul 1
- în softul cu care înregistrezi ai negativul pe un track stereo (să zicem 1) și înregistrezi vocea pe un alt track mono (să zicem 2). Selectezi ca sursă de intrare AUX/LINE sau numele chipsetului, cum îți arată, L (sau 1) sau R (2) (în principiu alb e L și roșu e R, deci dacă ai mufa cu alb la MON SEND ar trebui să ai vocea în intrarea L/1, de exemplu RealtekHD-L). Acum poți face și reglajul nivelului de înregistrare, cânți/vorbești tare în microfon și ridici nivelul MON la canalul 1 a.î. vârfurile să nu treacă de 0 dB.
- Ai posibilitatea să înregistrezi separat și chitara, pe un alt track mono căruia îi dai ca sursă R (dacă vocea a fost pe L), conectezi chitara pe un alt canal mono, să zicem 2, și dai pentru înregistrare nivel în FX (MON rămâne la minim).
Dacă nu înregistrezi mono nu vei avea ca surse de intrare L și R, sau 1 și 2, ci doar o sursă stereo, probabil numele chipsetului, iar pe trackul stereo înregistrat vei avea pe canalul stânga vocea și pe canalul dreapta chitara (sau ce ai trimis în ieșirile MON și FX)
Dacă nu ai nivel suficient la voce sau chitară chiar cu potențiometrele respective la maxim, mai ridici din nivelul general corespunzător (MON SEND sau FX SEND situate în dreapta, deasupra potențiometrului PHONES)
În felul ăsta în cască auzi semnalul mixat (negativ+voce+chitară), la înregistrare ai vocea și/sau chitara separat cu reglaje independente de volum. Nu am lucrat cu mixerul ăsta însă din ce am găsit pe net ieșirile MON/FX sunt post fader/eq, adică reglajele de nivel/eq ale canalului influențează și semnalul acestora, asta înseamnă că întâi faci nivelele pe canale așa cum vrei să le auzi în cască, după care faci și nivelele pentru înregistrare a.î. vârfurile să nu treacă de 0 dar nici să nu fie nivel prea mic. În ce privește setările de eq, faci cum crezi că e mai bine, eu le-aș lăsa în 0 și aș face procesarea ulterior, pe materialul înregistrat.

#3
Ac12345

Ac12345

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 25.12.2014
Merci mult de tot! Numai cat ai stat sa scrii... Posted Image)),multumesc!
Pai da,ma gandeam sa inregistrez cu audacity,gata mixat ar fi ok.
Adica negativ + voce 1 data.
Si chitara + voce,dar piese diferite nu sa mixez chitara pe un negativ sau asa ceva.
Din ce vad ai cam explicat destul de bine,o sa descalcesc firele si incerc toate metodele pe care le-ai insirat.Pe la reglaje te pricepi? Eu am inregistrat negativ + voce cam pe configuratia cablurilor de sus in audacity,si se auzea prost,parca microfonul fara semnal,asa infundat,nu fals,parca vocea si negativul sunt inregistrate la volume diferite..Din cate vad zici sa bag mufele mari pe canalul castii,o sa incerc sa vad si asa.Daca vreau sa inregistrez voce + negativ  si sa le editez separat imi ajung cablurile Posted Image) ?

Soft audacity,dar pot si cubase.La softuri nu imi este asa greu,cubase in afara de acele muuulte setari si efecte inregistreaza mai bine ca audacity? Nu l-am incercat pana acum.

Edited by Ac12345, 22 August 2015 - 10:25.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate