Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Incarcator laptop 19 V

Probleme mufa incarcare HP Pavilion

Sfaturi achiziție pentru inc...
 Inocuitor dioda redresoare smd ha...

Problema cu tuia, se usuca

2 invertoare la acelasi banc de b...

Stocare ieftina si consistenta pe...
 Cu masina spre Portugalia

Acoperis mansarda - am nevoie de ...

Bmw seria 3 zgomot in sarcina

Samsung S21 FE - nou cu poze in el
 Smart Meter pt Easun?

Problema infiltratie apa

Elon Musk prezinta robotul Optimu...

La multi ani @laurstef!
 

Eroare la conectarea cu serverul

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
nexusm

nexusm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,793
  • Înscris: 07.07.2011
Salutare,
urmatoarele stringuri genereaza aceeasi eroare:

Set conDB = New ADODB.Connection
conDB.Open "Provider=SQLOLEDB.1;Integrated Security=SSPI;Persist Security Info=False;Initial Catalog=TEST;Data Source=xx.xxx.xxx.xxx\SQS,1433"
conDB.Open "Provider=SQLOLEDB.1;Integrated Security=SSPI;Persist Security Info=False;Initial Catalog=TEST;Network Library=DBMSSOCN;Data Source=xx.xxx.xxx.xxx\SQS,1433"
conDB.Open "Provider=SQLOLEDB.1;Integrated Security=SSPI;Persist Security Info=False;User ID=SERVER\Administator;Data Source=tcp:xx.xxx.xxx,1433"


cu variatii de genul: SQLOLEDB in loc de SQLOLEDB.1 sau, cu/fara denumirea instantei serverului (SQS) in adresa IP din Data Source
am introdus in string si parola (de logare in OS,pentru ca instanta serverului sau baza de date nu sunt parolate)
Deasemenea am folosit si variane in care nu specific portul

eroarea fiind: [DBNETLIB][ConnectionOpen (Connect()).]SQL Server does not exist or access denied.

Cautand pe net ce genereaza acesta eroare, majoritatea textelor gasite se leaga de setarile TCP/IP ale serverului si setarile Firewall-ului.
Dupa ce am setat in SQL Server Network Configuration/Protocols for SQS, TC/IP=Enabled si am setat TCP Port pe 1433 si TCP Dynamic Ports null(blank), am creat in Firewall->Inbound o noua regula care elibereaza portul 1433.

Totusi, eroarea persista.
Ce imi scapa ?

#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,724
  • Înscris: 30.07.2003
Din linia de comanda, folosind osql.exe te poti conecta ?

#3
nexusm

nexusm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,793
  • Înscris: 07.07.2011
nu ...

[SQL Native Client 11.0] Named Pipes Provider: Could not open a connection to SQL Server [53]
[sqlncli] Login timeout expired
[sqlncli] A network-related or instance-spwcific error has occured .. etc
Check if instance name is corect and if SQL Server is configured to allow remote connections

acesta este mesajul osql si cred ca ceea ce am scris cu italic este adevarata problema, doar ca nu stiu ce ar trebui facut sau verificat.

Edited by nexusm, 11 March 2015 - 19:08.


#4
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,724
  • Înscris: 30.07.2003
Conectarea o faci de pe acelasi calculator sau altul din retea ?

#5
nexusm

nexusm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,793
  • Înscris: 07.07.2011
calculatorul meu nu este in reteaua serverului.
dar din punct de vedere al aplicatiei, cei din afara se conecteaza via VPN(la fel si eu), iar cei din retea se vor conecta direct la IP-ul serverului.

#6
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,724
  • Înscris: 30.07.2003
SQL Browser e pornit ? Cand ai instanta trebuie desi tu ai alocat portul 1433 pentru cazul fara.
La comanda:
osql.exe -S xx.xxx.xxx.xxx\SQS -E
ce obtii ?

Pare ca nu ai legatura cu serverul, ceva blocheaza porturile TCP 1433 si UDP 1434 ori acel IP nu e bun ori instanta nu se cheama SQS ori nu e activat TCP in SQL Server Configuration Manager !

Vezi si:
osql.exe -S xx.xxx.xxx.xxx -E
pentru ca tu ai deja ai alocat portul default instantei.

Edited by neagu_laurentiu, 12 March 2015 - 13:58.


#7
nexusm

nexusm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,793
  • Înscris: 07.07.2011
Intr-adevar SQL Browser era oprit, l-am activat.
Am schimbat logarea pe "This acount"
am restartat, dar tot degeaba
osql.exe imi da eroare de conectare in ambele variante, cu sau fara numele instantei (care, chiar este SQS)

#8
nexusm

nexusm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,793
  • Înscris: 07.07.2011
am testat si cu:
2 noi reguli in Firewll->Inbound, una tip TCP/IP cu portul 1433 si a doua de tipUDP cu portul 1434
osql da eroare
am setat Firewall sa nu blocheze nicio aplicatie, la fel eroare
am dezactivat definitiv firewall-ul si la fel, eroare cu osql.exe

#9
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,724
  • Înscris: 30.07.2003
De pe server te poti conecta din osql ?

#10
nexusm

nexusm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,793
  • Înscris: 07.07.2011
nu.
cu specificatia ca nu pot rula osql.exe din linia de comanda
dar apelat din cmd.exe (osql.exe -S xx.xxx.xxx.xxx -E)imi returneaza aceeasi eroare ca de pe pc-ul meu.

#11
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,724
  • Înscris: 30.07.2003
SQL Server e pornit ? Posted Image
Tot de pe server din Management Studio poti intra pe server ? Daca da inseamna ca nu ai activat TCP la acea instanta din Configuration Manager (Management Studio local merge pe alte protocoale).

Edited by neagu_laurentiu, 12 March 2015 - 21:17.


#12
nexusm

nexusm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,793
  • Înscris: 07.07.2011
da-mi un pm, probabil ca esti anonim si nu iti pot trimite eu unul :)

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate