Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Briose

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
mihura

mihura

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 424
  • Înscris: 07.10.2006
Imi plac briosele, sunt numai bune pentru o gustare.
Ultimele briose facute au fost din cartofi  si dovlecel + telemea.

Briose de cartofi:
Cartofi fierti (in coaja) - cca. 1200 gr (cruzi, necuratati) - au ramas cam 850 gr fierti si curatati
Telemea - 150 gr
Oua - 2 bucati
Smantana pentru gatit - 200 ml (o cutiuta mica)
Unt gras - 20 gr

Am fiert cartofii, i-am lasat la racit putin si i-am curatat.
Intr-un bol am amestecat toate ingredientele (cartofii i-am pisat ca pentru piure inainte) si apoi am inceput sa umplu formele pentru briose.
Mie mi-au iesit 15 bucati.

Eu numar si caloriile, daca intereseaza pe cineva, datele nutritionale sunt urmatoarele:
Pentru 1 bucata:
120 calorii
4.2 proteine
6.3 lipide
12 carbohidrati
1.1 fibre

Briose cu dovlecel si telemea
3 dovlecei medii - curatati de coaja si de samburi (daca au)
Telemea - 300 gr
Oua - 3 bucati
Iaurt - 1 pahar de 150 gr.
Faina - 150 gr (eu am folosit faina integrala)
un praf de sare.

Dovleceii si telemeaua se dau prin razatoare (eu prefer sa fie cat mai marunte).
Intr-un bol amestecam toate ingredientele bine (sa nu ramana urme de faina pe bol, neamestecata)
Umplem formele pentru briose cam 3/4 si le punem la cuptor.
Sunt gata cand trec testul scobitorii Posted Image
Mie mi-au iesit 18 bucati.
Pentru 1 bucata:
85 calorii
6.3 proteine
3.2 lipide
7.3 carbohidrati
0.3 fibre.

Briosele sunt varianta mai "light" a chiftelutelor de dovlecel.

Attached Files


Edited by mihura, 11 February 2015 - 20:06.


#2
tom_1133

tom_1133

    utilizator Linux Mint

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,716
  • Înscris: 10.02.2011
[ http://www.erickcastillo.mx/wp-content/uploads/2012/11/BonAppetit.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#3
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,127
  • Înscris: 10.07.2013
Apropo se gasesc la vreun local undeva, sau este reteta numai pentru acasa?Posted Image

#4
mihura

mihura

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 424
  • Înscris: 07.10.2006
Posted Image  Nu am prea vazut briose in localuri. Sau rar din cele dulci.
Dar ar fi o idee sa ma reprofilez si sa ma fac "briosareasa" Posted Image

Briose cu sunca si cascaval:
Cascaval - 400 gr
Oua - 4 bucati
Sunca - 100 gr
Masline - 100 gr (eu nu am pus, nu-mi plac maslinele in briose)
Praf de copt - 1 plic
Ulei - 4 linguri
Unt - 10 gr (eu nu l-am folosit, formele mele sunt din silicon si nu este necesar sa le ung)
Smantana - 4 linguri
Faina - 200 gr
Zahar - 1 lingura
un praf de sare

Amesteca bine toate ingredientele (mai putin untul). Tapeteaza formele cu hartii speciale sau le ungi cu unt si tapeteazi cu faina.
Punem apoi compozitia in fiecare cupa cat sa acopere jumatate. Dam tava la cuptor pentru 20-25 de minute (foc mediu) pana briosele devin aurii.
Trebuie, si ele, sa treaca testul scobitorii.
Pentru ungerea formelor se va folosi untul topit si se va aplica cu o pensula.

Ies cam 22 buc. Eu intotdeauna fac reteta la jumatate.

Attached Files


Edited by mihura, 11 February 2015 - 20:46.


#5
balauru69

balauru69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,869
  • Înscris: 27.08.2005
Nu stiu ce retete folosesti, n-am stat sa citesc, dar vezi ca ai o problema, la absolut toate. Nu-s crescute.

#6
mihura

mihura

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 424
  • Înscris: 07.10.2006

View Postbalauru69, on 11 februarie 2015 - 20:48, said:

Nu stiu ce retete folosesti, n-am stat sa citesc, dar vezi ca ai o problema, la absolut toate. Nu-s crescute.

Folosesc faina integrala, nu faina alba. Acesta e motivul.

#7
tom_1133

tom_1133

    utilizator Linux Mint

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,716
  • Înscris: 10.02.2011
@balaure, nu conteaza ca nu's crescute, conteaza sa fie gustoase  Posted Image

#8
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Alea cu sunca si cascaval chiar arata bine si par gustoase.

Te felicit pt silinta de a face ceva, e mare lucru sa incerci (chiar daca nu iti iese 100% perfect) si sa exersezi, evident nu ne-am nascut toti bucatari, insa conteaza ca nu murim de foame. :D

#9
Cazimi

Cazimi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,152
  • Înscris: 25.10.2007

View Postmihura, on 11 februarie 2015 - 20:13, said:

Briose cu dovlecel si telemea

Mă apuc să le fac. O să vă dau de știre ce mi-a ieșit. Deși o să am o problemă cu aproximarea cantităților.

Cam ce cantitate înseamnă trei dovlecei medii?

Edited by Cazimi, 23 March 2015 - 19:10.


#10
Cazimi

Cazimi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,152
  • Înscris: 25.10.2007

View Postbalauru69, on 11 februarie 2015 - 20:48, said:

Nu stiu ce retete folosesti, n-am stat sa citesc, dar vezi ca ai o problema, la absolut toate. Nu-s crescute.
Și ale mele s-au tuflit

View Postmihura, on 11 februarie 2015 - 20:50, said:

Folosesc faina integrala, nu faina alba. Acesta e motivul.
Și am folosit făină albă. Nu cred că făina să fie cauza. Poate temperatura?
Ce temperatura a cuptorului trebuie setată și ce durată?

#11
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,990
  • Înscris: 18.12.2007
Uite aici cauzele pentru care s-ar putea prabusi briosele dupa copt.
Nu e inclusa acolo proportia eronata a ingredientelor. Faina integrala e mai grea, are nevoie de mai mult praf de copt ca sa o sustina.

Edited by AlexEn, 24 March 2015 - 18:21.


#12
Cazimi

Cazimi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,152
  • Înscris: 25.10.2007

View PostAlexEn, on 24 martie 2015 - 18:21, said:

Uite aici cauzele pentru care s-ar putea prabusi briosele dupa copt.


Sigur că proporția și calitatea ingredientelor poate fi o cauză. Și niciuna dintre cauzele, atât de amabil căutate de tine Posted Image Posted Image, nu s-a aplicat.

View PostAlexEn, on 24 martie 2015 - 18:21, said:

Nu e inclusa acolo proportia eronata a ingredientelor. Faina integrala e mai grea, are nevoie de mai mult praf de copt ca sa o sustina.
Făina a fost albă. Rețeta nu specifică praf de copt, drept care nu am folosit,. Lista incompletă a ingredientelor poate fi o cauză, dar nu se obosește nimeni s-o specifice, că este evident.
Un alt motiv al ratării a fost nespecificarea temperaturii, pe care am pus-o medie. Ceea ce a făcut ca brioșele să se facă repede deasupra, în vreme ce interiorul era încă crud.
A doua tranșă (cu aceeași compoziție), pusă la temperatură mult mai mică, a ieșit ceva mai bine, dar tot s-au prăbușit.

A fost o experiență splendidă, dar rezultatul n-a fost chiar pe gustul meu, așa că data viitoare o să fac altă rețetă.
AlexEn, îți mulțumesc mult pentru sfaturi, sugestii și documentări! Cred că mai cer, dacă mă lași

#13
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,990
  • Înscris: 18.12.2007
Daca vrei si un raspuns mai rapid, intreaba-ma pe PM. Nu intru foarte des aria asta :)
Briosele 'clasice' se coc la max 180 de grade (deci temperatura medie spre mica la cuptoarele cu gaz) si nu se scot imediat din tava.

Iti recomand sa cauti retetele Laurei Adamache, explica destul de bine ce si cum trebuie facut.

#14
balauru69

balauru69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,869
  • Înscris: 27.08.2005
@Cazimi - eu le tin la 175 grade, cam 35 minute.
Pune si tu aici reteta dupa care le-ai facut.

#15
Cazimi

Cazimi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,152
  • Înscris: 25.10.2007

View Postbalauru69, on 25 martie 2015 - 11:04, said:

@Cazimi - eu le tin la 175 grade, cam 35 minute.
Așa am încercat prima dată și după vreo 25 de min erau deja făcute la suprafață. A doua tranșă, cu temperatură mai scăzută, s-au făcut uniform în, într-adevăr, cam 35-45 min.

View Postbalauru69, on 25 martie 2015 - 11:04, said:

Pune si tu aici reteta dupa care le-ai facut.
Rețeta este mai sus, cea cu dovlecei și brânză. Nu o voi repeta însă; rezultatul nu m-a mulțumit. Între altele, cred că o cantitate de iaurt egală cu cea făină (150 g) este mult prea mult, mai cu seamă că dovleceii sunt și ei apoși.

De asemenea, nu mi-e clar dacă rețeta ar trebui sau nu să conțină praf de copt.

#16
alone_11

alone_11

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 10.12.2015
La briose ca si la madlene, se coc prima data timp de 2-3 min la 200grade ca sa se umfle frumos, apoi timp de aproximativ 20 minute la foc mai mic (150grade- maxim 180). Eu astazi am incercat briose cu dovleac, adica briose umplute cu dovleac. Umplutura este identica ca la placinta de dovleac, iar aluatul deoarece am vrut sa fie de post l-am facut identic cu cel de scovergi sau paine. O sa spuneti ca seamana mai mult cu chifle umplute Posted Image Au crescut foarte frumos, sunt gustoase dar ca orice aluat de paine cred ca se invecheste ...rezultatul se vede in poza. Posted Image

[ http://1.bp.blogspot.com/-97gwp_ld3Vw/VmmxxQ00c9I/AAAAAAAAXng/WZRcB6nDZfg/s1600/briose-umplute-cu-dovleac.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by alone_11, 11 December 2015 - 17:37.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate