Briose
Last Updated: Dec 11 2015 17:36, Started by
mihura
, Feb 11 2015 20:04
·
0
#1
Posted 11 February 2015 - 20:13
Imi plac briosele, sunt numai bune pentru o gustare.
Ultimele briose facute au fost din cartofi si dovlecel + telemea. Briose de cartofi: Cartofi fierti (in coaja) - cca. 1200 gr (cruzi, necuratati) - au ramas cam 850 gr fierti si curatati Telemea - 150 gr Oua - 2 bucati Smantana pentru gatit - 200 ml (o cutiuta mica) Unt gras - 20 gr Am fiert cartofii, i-am lasat la racit putin si i-am curatat. Intr-un bol am amestecat toate ingredientele (cartofii i-am pisat ca pentru piure inainte) si apoi am inceput sa umplu formele pentru briose. Mie mi-au iesit 15 bucati. Eu numar si caloriile, daca intereseaza pe cineva, datele nutritionale sunt urmatoarele: Pentru 1 bucata: 120 calorii 4.2 proteine 6.3 lipide 12 carbohidrati 1.1 fibre Briose cu dovlecel si telemea 3 dovlecei medii - curatati de coaja si de samburi (daca au) Telemea - 300 gr Oua - 3 bucati Iaurt - 1 pahar de 150 gr. Faina - 150 gr (eu am folosit faina integrala) un praf de sare. Dovleceii si telemeaua se dau prin razatoare (eu prefer sa fie cat mai marunte). Intr-un bol amestecam toate ingredientele bine (sa nu ramana urme de faina pe bol, neamestecata) Umplem formele pentru briose cam 3/4 si le punem la cuptor. Sunt gata cand trec testul scobitorii Mie mi-au iesit 18 bucati. Pentru 1 bucata: 85 calorii 6.3 proteine 3.2 lipide 7.3 carbohidrati 0.3 fibre. Briosele sunt varianta mai "light" a chiftelutelor de dovlecel. Attached FilesEdited by mihura, 11 February 2015 - 20:06. |
#2
Posted 11 February 2015 - 20:14
[ http://www.erickcastillo.mx/wp-content/uploads/2012/11/BonAppetit.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
#3
Posted 11 February 2015 - 20:29
Apropo se gasesc la vreun local undeva, sau este reteta numai pentru acasa?
|
#4
Posted 11 February 2015 - 20:45
Nu am prea vazut briose in localuri. Sau rar din cele dulci.
Dar ar fi o idee sa ma reprofilez si sa ma fac "briosareasa" Briose cu sunca si cascaval: Cascaval - 400 gr Oua - 4 bucati Sunca - 100 gr Masline - 100 gr (eu nu am pus, nu-mi plac maslinele in briose) Praf de copt - 1 plic Ulei - 4 linguri Unt - 10 gr (eu nu l-am folosit, formele mele sunt din silicon si nu este necesar sa le ung) Smantana - 4 linguri Faina - 200 gr Zahar - 1 lingura un praf de sare Amesteca bine toate ingredientele (mai putin untul). Tapeteaza formele cu hartii speciale sau le ungi cu unt si tapeteazi cu faina. Punem apoi compozitia in fiecare cupa cat sa acopere jumatate. Dam tava la cuptor pentru 20-25 de minute (foc mediu) pana briosele devin aurii. Trebuie, si ele, sa treaca testul scobitorii. Pentru ungerea formelor se va folosi untul topit si se va aplica cu o pensula. Ies cam 22 buc. Eu intotdeauna fac reteta la jumatate. Attached FilesEdited by mihura, 11 February 2015 - 20:46. |
#5
Posted 11 February 2015 - 20:48
Nu stiu ce retete folosesti, n-am stat sa citesc, dar vezi ca ai o problema, la absolut toate. Nu-s crescute.
|
#6
Posted 11 February 2015 - 20:50
#7
Posted 11 February 2015 - 20:59
@balaure, nu conteaza ca nu's crescute, conteaza sa fie gustoase
|
#8
Posted 17 February 2015 - 14:16
Alea cu sunca si cascaval chiar arata bine si par gustoase.
Te felicit pt silinta de a face ceva, e mare lucru sa incerci (chiar daca nu iti iese 100% perfect) si sa exersezi, evident nu ne-am nascut toti bucatari, insa conteaza ca nu murim de foame. |
#9
Posted 23 March 2015 - 19:00
#10
Posted 23 March 2015 - 22:44
balauru69, on 11 februarie 2015 - 20:48, said:
Nu stiu ce retete folosesti, n-am stat sa citesc, dar vezi ca ai o problema, la absolut toate. Nu-s crescute. mihura, on 11 februarie 2015 - 20:50, said:
Folosesc faina integrala, nu faina alba. Acesta e motivul. Ce temperatura a cuptorului trebuie setată și ce durată? |
|
#12
Posted 25 March 2015 - 01:09
AlexEn, on 24 martie 2015 - 18:21, said:
Uite aici cauzele pentru care s-ar putea prabusi briosele dupa copt. Sigur că proporția și calitatea ingredientelor poate fi o cauză. Și niciuna dintre cauzele, atât de amabil căutate de tine , nu s-a aplicat. AlexEn, on 24 martie 2015 - 18:21, said: Nu e inclusa acolo proportia eronata a ingredientelor. Faina integrala e mai grea, are nevoie de mai mult praf de copt ca sa o sustina. Un alt motiv al ratării a fost nespecificarea temperaturii, pe care am pus-o medie. Ceea ce a făcut ca brioșele să se facă repede deasupra, în vreme ce interiorul era încă crud. A doua tranșă (cu aceeași compoziție), pusă la temperatură mult mai mică, a ieșit ceva mai bine, dar tot s-au prăbușit. A fost o experiență splendidă, dar rezultatul n-a fost chiar pe gustul meu, așa că data viitoare o să fac altă rețetă. AlexEn, îți mulțumesc mult pentru sfaturi, sugestii și documentări! Cred că mai cer, dacă mă lași |
#13
Posted 25 March 2015 - 09:15
Daca vrei si un raspuns mai rapid, intreaba-ma pe PM. Nu intru foarte des aria asta
Briosele 'clasice' se coc la max 180 de grade (deci temperatura medie spre mica la cuptoarele cu gaz) si nu se scot imediat din tava. Iti recomand sa cauti retetele Laurei Adamache, explica destul de bine ce si cum trebuie facut. |
#14
Posted 25 March 2015 - 11:04
@Cazimi - eu le tin la 175 grade, cam 35 minute.
Pune si tu aici reteta dupa care le-ai facut. |
#15
Posted 25 March 2015 - 17:27
balauru69, on 25 martie 2015 - 11:04, said:
@Cazimi - eu le tin la 175 grade, cam 35 minute. balauru69, on 25 martie 2015 - 11:04, said:
Pune si tu aici reteta dupa care le-ai facut. De asemenea, nu mi-e clar dacă rețeta ar trebui sau nu să conțină praf de copt. |
|
#16
Posted 11 December 2015 - 17:36
La briose ca si la madlene, se coc prima data timp de 2-3 min la 200grade ca sa se umfle frumos, apoi timp de aproximativ 20 minute la foc mai mic (150grade- maxim 180). Eu astazi am incercat briose cu dovleac, adica briose umplute cu dovleac. Umplutura este identica ca la placinta de dovleac, iar aluatul deoarece am vrut sa fie de post l-am facut identic cu cel de scovergi sau paine. O sa spuneti ca seamana mai mult cu chifle umplute Au crescut foarte frumos, sunt gustoase dar ca orice aluat de paine cred ca se invecheste ...rezultatul se vede in poza.
[ http://1.bp.blogspot.com/-97gwp_ld3Vw/VmmxxQ00c9I/AAAAAAAAXng/WZRcB6nDZfg/s1600/briose-umplute-cu-dovleac.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by alone_11, 11 December 2015 - 17:37. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users