Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 

Traseu ~10 zile prin Croatia si vecini

- - - - -
  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#37
monadea

monadea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 14.06.2011

View PostBuhani73, on 18 iunie 2013 - 21:20, said:

hmm, au mai scumpit si ei..
dar de ce nu mergeti direct la Rovinj si la intoarcere sa vizitati Plitvice? ati sta doar o noapte asa pe acolo
BUNA DIN NOU.AM TOT CAUTAT pe net ,si am gasit la RASTOVACA ,langa intrarea in parc la 500 de metri si cere pe 2 nopti 3 persoane -100 euro.si cam toti au acelasi pret .17 euro de persoana.

#38
marcusdefeis

marcusdefeis

    Lunetist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,028
  • Înscris: 14.07.2008
enorm
fac pariu ca gasesti cu 20 euro camera la fata locului
e drept nu la 500 m ci la cativa km distanta

Edited by marcusdefeis, 03 July 2013 - 21:11.


#39
monadea

monadea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 14.06.2011

View Postmarcusdefeis, on 03 iulie 2013 - 20:51, said:

enorm
fac pariu ca gasesti cu 20 euro camera la fata locului
e drept nu la 500 m ci la cativa km distanta
stiu .am gasit la 30 KM LA SLUNJ PE 2 NOPTI CU 80 EURO.PLECAM SIMBATA SI UNDE GASESTI SEARA CAZARE DUPA ORA 21?

#40
grasimosu

grasimosu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 14.02.2006

View PostTweakPwnz, on 07 iunie 2013 - 18:17, said:

As vrea sa imi petrec concediul din vara asta in Croatia, dar nu imi este clar ce traseu sa aleg pentru ~10 zile. Mentionez ca nu ma intereseaza absolut deloc sa stau la plaja, vreau doar sa vizitez. Ca traseu general ma gandeam la Bucuresti-Belgrad-Dubrovnik-Split-Plitvice-P ula-Trieste-Ljubliajna-Zagreb-Belgrad-Bucuresti, mai precis traseul asta. E ok, sau exista alta varianta mai buna? In principiu vreau sa merg cat mai mult pe autostrada, ca sa ma deplasez rapid si sa am timp suficient pt vizitat.

Care ar fi principalele obiective care nu trebuiesc ratate? Cum e cel mai bine sa imi impart timpul si pe unde sa ma cazez? E realist un buget de 1000€ pentru 2 persoane (benzina fiind 400-450€)? Cum sa fac cu cazarea, cum nu voi petrece mai mult de 2 nopti in acelasi loc are rost sa fac rezervari sau pot sa gasesc usor direct la fata locului? Cam cat costa in medie o camera dubla decenta (exclus hostel)?

Se poate intra in toate tarile de pe traseu (Serbia-Bosnia-Croatia-Italia-Slovenia) doar cu buletinul? In care dintre aceste tari am nevoie de vigneta?

Multumesc pentru ajutor!
Suntem o familie din Bacau formata din 2 parinti de cca. 40 ani si un copil de 4 ani si anul acesta eu am propus sa mergem la Adriatica, dar nu in Italia ci peste lac in Dalmatia (Mumtenegru si/sau Croatia).
Ca de obicei cand planific o excursie m-am informat de pe forumuri cam ce se poate face si ce se poate vedea in acesta zona, urmand sa alegem  locatia de baza unde sa ne cazam si sa facem plaja si de unde sa executam scurte deplasari in zona la obiectivele de interes, in alternanta cu zilele dedicate exclusiv relaxarii. De data asta insa am avut dificultati in a urma acest patterm clasic, si asta deoarece am fost realmente coplesit de abundenta de informatii despre multitudinea de locuri si chestii care se pot vizita si face in acesta minunata zona, aflata relativ aproape de Romania.
Dilema … dilema….
Mi-a fost greu sa ma decid in ce regiune a coastei dalmate sa mergem asa ca am hotarat sa facem un circuit de la sud la nord, cu opriri de cate 2-3 nopti in 3  locatii de baza si o oprire de o noapte pentru Parcul National Plitvice Jezero. In plus datorita distantei relativ mari (cca. 1400 km) am optat pentru deplasarea inspre si dispre Dalmatia in etape de cate 2 zile, cu oprire intermediara la Timisoara. A rezultat in final o vacanta totala de 12 zile, din care 2 zile la dus si alte 2 la intors si cele 8 zile ramase alocate efectiv pentru vacanta in sine.
Iata planificarea facuta initial, care s-a si efectuat in realitate:
·    Ziua 1(24 iunie): Bacau – Brasov – Sibiu –Deva- Timisoara 635 km cca. 10 h;cazare 1 noapte
·    Ziua 2(25 iunie) : Timisoara -  Moravita - Belgrad – Podgoritza –Kotor (Muntenegru) 620 km cca. 10 h; cazare in apropiere la Tivat
·    Ziua 3-4 (26-27 iunie) Tivat cazare 3 nopti (vizite la Kotor si Sveti Stefan)
·    Ziua 5 (28 iunie) : Tivat-Dubrovnik(Croatia) 119 km cca. 2.20 h; oprire cca. 5 h Dubrovnik-Baska -Voda 164 km cca 3.14 h; cazare
·    Ziua 6-7 (28 iunie- 1 iulie) Baska-Voda cazare 3 nopti
·    Ziua 8 (1 iulie) Baska-Voda –Split - Trogir - Zadar - Plitvice Jezero ; 324 km ar fi cca 4 h fara opriri; dar au fost opriri  pe traseu pentru vizite scurte (3 a cate 1,5 h); in total traseu de cca. 8,5 h; cazare 1 noapte
·    Ziua 9 (2 iulie) Plitvice Jezero; de la ora 8.15 traseu in parc de 6h apoi plecare spre Rovinj; 260 km cca. 4h; cazare
·    Ziua 10 (3 iulie) Rovinj cazare 2 nopti
·    Ziua 11 (4 iulie) Rovinj –Rjeka –Zagreb- Slavonski Brod –Novi-Sad -Timisoara 787 km cca.10h; cazare 1 noapte
·    Ziua 12 (5 iulie) Timisoara-Bacau 635 km cca. 10 h;
Durata: 12 zile (plecare intr-o luni si sosire intr-o vineri pt a evita ca dusul si intorsul sa fie in week-end, cand aglomeratia e mai mare)
Numar cazari: 11 nopti (2 Timisoara+ 3 Tivat +3 Baska Voda + 1 Plitvice+ 2 Rovinj )
Distanta totala dus-intors : 3.670 km
Combustibil : cca. 200 l motorina cost aproximativ 1200 ron (cca. 285 euro)
Cazare  2 adulti +1 copil: cca. 672 euro
Costuri totale:
-     combustibil :     285 Euro
-     taxe autostrada :      70 Euro
-     cazare: 672 Euro
-     Plitvice       40 Euro
-     Mancare    480 Euro
TOTAL: 1.547 Euro
Relaxare si plaja : Tivat(2 zile), Baska Voda(2 zile) si Rovinj (1 zi)
Vizite orase vechi: Kotor, Budva si Sveti Stefan (din baza de la Tivat); Dubrovnik (pe drumul de la Tivat, Muntenegru inspre Baska voda, Croatia); Split, Trogir si Zadar ( in ziua in care ne deplasam spre cazarea de langa Plitvice Jezero) si Rovinj
Vizite parcuri nationale : Plitvice Jezero (1 zi, adica cca. 6 h).

Referitor la cazare trebuie observat faptul ca daca optezi pentru sederi mai scurte de 7 nopti, nu prea poti gasi oferte atat de bune cum am vazut ca au gasit altii care au relatat pe forum. Am incercat initial pe un site foarte laudat, www.adriatica.hr , care are intradevar oferte foarte bune ca pret, dar nu sub 7 nopti de sedere in acelasi locatie. Am facut deci rezervari pe www.booking.com, unde, pornind de la locul de baza vizat si am cautat in zona ceva convenabil ca pret dar in acelasi timp cu scor bun si comentarii favorabile. In Muntenegru, pornind cautarea de la Kotor, am gasit in Tivat, la cca. 15 km, o cazare excelenta fara mic dejun la o vila la 2 minute de plaja, restaurante si magazine (180 euro/3 nopti fara mic dejun). In Croatia am vrut sa mergem la Brela, dar in final am ales sa ne cazam mult mai avantajos  la Baska Voda, care e practic lipita de Brela, la un hotel mic de 4 stele reale (190 euro/3 nopti cu mic dejun). La Rovinj ne-am cazat la o mica vila pe malul marii, aflata la egala distanta (cca. 10 min) de plaja si de orasul vechi(192 euro/3 nopti cu mic dejun, wellcome drink si 2 biciclete incluse) iar pentru parcul Plitice Jezero ne-am cazat la cca. 10 km, la o cazare particulara (40 euro/1 noapte).
La Timisoara am stat la o mica vila cu numai 2 apartamente + 1 camera dubla, extrem de cocheta (2 nopti separate a cate 35 euro/noapte). Se putea sta si mai ieftin dar nici noi nu am prea facut rabat la calitate, ca sa nu ne stricam vacanta din cauza unor lucruri minore si am ales ofertele nu neaparat cele mai ieftine, dar care ni s-au parut cu au un raport bun calitate-pret.

Referitor la mancare trebuie spus ca preturile sunt in general un pic mai mari ca in Romania, dar calitatea e desigur alta decat pe litoralul romanesc, atat ca prezentare si gust cat si ca servire. In principiu a fost mai ieftina in Muntenegru (cam 8 euro un fel pricipal si cca 5,5 euro o pizza), extrem de scump la Dubrovnik (cam 50 Euro 3 feluri principale + 1 salata caprese + 1 apa minerala mare si 1 bere la halba), scump la Baska Voda ( cca. 10 euro 1 fel principal mai normal asa) relativ mai ieftin la cazarea de langa Plitvice Jezero (cam 8-10 euro un fel pricipal si cca 6 euro o pizza) si bine la Rovinj (20 euro un platou de mix de peste  din care se saturau cel putin 5 persoane).
Acum depinde unde mananci si ce mananci. Noi n-am mancat sendvichiuri, desi se poate (cam 3-4 euro unele destul de mari) sau de la supermarket-uri gen Konzum, dar nici n-am intrat la 5 stele. Ne-am orientat in general spre taverne care erau mai mereu pline si aruncam un ochi spre meniurile afisate la intare sa vedem daca nu sar calul cu preturile si la ofertele speciale. Nu ne-am spart in figuri dar ne-am simtit bine peste tot. Recomand sa incercati fructele de mare, care sunt preparate extraordinar peste tot: scoici negre (muscles) cu sos de usturoi, calamari si caracatita pe gratar, peste de x feluri. Nu-mi amintesc sa fi comandat porc sau pui, ca de astia avem si acasa si oricum preturile pentru 1 pret principal erau cam in aceeasi zona, cu exceptia unor feluri mai sofisticate ( creveti, homari, dorada) care aratau extraordinar dar nu m-am indurat sa comand de frica sa nu depasesc bugetul. Oricum altadata o sa-mi comand macar 1 portie de gen sa nu mor prost, dar inca mi-e frica sa nu imi placa atat de mult incat sa nu ma pot abtine, ca de fel sunt gurmand

Drumurile sunt excelente in Croatia, bune in Muntenegru si proaste in Serbia. Daca se poate, evitati Serbia! In afara de drumurile nu cu gropi, dar peticite, sunt extrem de multe restrictii de viteza (teoretic maxim 80 km/h in afara localitatilor si 50 km/h in localitati dar mai mult de 80% sunt cu restrictii de pana la 40 si chiar 30 km/h ) si militienii sarbi sunt numerosi si pusi pe capatuiala. N-am scapat fara “amenda” de 10 euro numai pentru ca n-aveam faza scurta aprinsa. Tocmai iesisem de la o benzinarie si uitasem…
Radare mobile sunt relativ numeroase.
Nu va bazati exclusiv pe GPS la programarea traseului. Pe mine m-a dus in Muntenegru si in Croatia pe niste drumuri secundare extrem de pitoresti dar cam neumblate nici macar de localnici, si te apuca emotia un pic, mai ales daca esti cu sotia si copilul in masina, se lasa inserarea si tu tot urci de la 500 la 1550 m altitudine pe un drum cu o singura banda, asfaltat, dar foarte abrupt.
In Serbia si Croatia nu exista vigneta dar se plateste autostrada in functie de cat o folosesti (primesti un tichet la intrare, il prezinti la iesire si te taxeaza in functie de cat ai mers). La sarbi deoarece nu mergea sistemul si nu mi-a putut incasa de pe card, am platit in euro, am primit chiar chitanta in euro !!! Se pare ca asta e o imbunatire fata de anii anteriori
Desi unii zic io n-am platit separat si unele tuneluri. Poate n-am trecut pe unde trebuie.
Tip: plateste cu cardul abilitat pentru plati in strainatate, dai tichetul si cardul si iti incaseaza suma respectiva in dinari sau kuna facand schimbul valutar la cursul MasterCard sau ce card ai tu.
“Cestarina” pe autostrada inseamna zona de platit. Aveti grija mare de tichetele de autostrada cat si de cele de parcare. Pierderea lor se plateste scump.
Se foloseste faza scurta in plina zi.
Interzis antiradare.
Centura obligatorie fata si spate, daca este prevazuta masina cu centuri si in spate. Copiii mai mici de 3 ani trebuie sa stea in scaune speciale de copii.
Motorina este 1.22 Euro in Muntenegru si cca. 1,28 euro in Croatia (iulie 2013)
Pe cartea verde sa fie trecute SRB, HR si MNE .Daca nu ai te duci la asigurator si platesti un supliment de carte verde pentru cele 3 tari Cartea verde nu mi-a fost ceruta nicaieri... dar daca faci accident atunci chiar conteaza sa fii asigurat
Noi am folosit pasapoarte. Daca ai copil minor trebuie musai pasaport pentru el.


Denumiri locale
“FKK” FreiKorperKultur=plaje nudisti
Sobe= zimmer frei = camere libere
Konoba = taverna
Konzum = supermarket

Am schimbat de pe cardul in Euro in kuna in orasele mai mari la banci si nu pe la case de schimb valutar si nici la granita. Cursul e net mai mic la ultimele. In general peste tot se poate plati cu cardul, cu cateva mici exceptii: parcarea la automate in orasele vechi vizitate si la parcarea de la Plitvice Jezero, unele taverne si unele cazari. Deci nu e nevoie sa schimbi sume mari in kuna, mai degraba te informezi inainte daca este posibil sa platesti cu cardul, si schimbi numai cat ai nevoie lasandu-ti o anumite marja pentru situatii neprevazute. Cursul Mastercard e relativ apropiat de cursul oficial. Ia totusi in calcul eventualele comisioane bancare. De exemplu la Dubrovnik am luat kune la un curs de 7.35 fata de cursul oficial de 7.47 si fata de cursul de la casa de schimb de alaturi de 7.22

Ce am vizitat:
In Muntenegru:
In Kotor, am vazut orasul vechi si ar mai fi urcatul sus in cetatea Sveti Ivan (total cam 4 ore), pe jos, pana sus dureaza ceva, 1000 trepte. Priveliste de vis.
Budva - orasul vechi si portul cam 2 ore preferabil seara ca e mai racoare. Budva mi s-a parut f comerciala si kitchhiosa, dar in schimb am mancat cele mai bune muscles cu pita calda gen blat de pizza si sos de usturoi, la un pret decent la taverna Jedran
Am mers in acceasi seara si la Sveti Stefan, cam 10 km mai la sud de Budva dar n-am putu intra pe insula, deoarece acolo este un hotel privat si nu este permis accesul altor turisti in afara celor cazati. Mare dezamagire deoarece de pe mal arata foarte pitoresc.
In Croatia:
In Dubronnik , dupa ce am ratat intrarea pe la poarte Ploce, noi venind dispre sud, am parcat in apropiere de Poarta Pile cea dinspre nord. Am mers putin pe jos, pana la Poarta Pile, am trecut prin oras pe strada principala Stadun si am urcat pe zidurile orasului pe la Poarta Ploce. Aceasta plimbare pe ziduri este un must minimal la Dubrovnik. Privelistea e de vis. Se mai poate merge cu telegondola sus pe munte dar noi nu am facut-o. Cei care au timp pot merge si in microcroaziere.
Baska Voda e ok, cu plaja de pietricele bine amenajata, dar noi am optat sa facem plaja in Brela care e lipita de Baska voda si unde poti ajunge pe alei betonate in cca. 15 minute. Plaja de la Brela e minunata, tot de pietricele, dar mult mai pitoreasca: pinii se apleaca inspre marea extrem de limpede, are golfulete si stanci, dusuri si WC gratuite si bine intretinute. La teverne preturi un pic mai mai mari decat in Baska voda dar nu chiar.
Plitive Jezero e de prisos sa spun cat de minunat este. Cateva sfaturi pentru o plimbare reusita:
Bilete
·    Mergeti cat mai de dimineata sa procurati bilete, daca ajungi în jurul orei 8.15 acolo nu vei sta prea mult la coadă, până atunci toţi cei care au fost acolo înainte de ora 8 vor fi deja înăuntru.pentru ca dupa-aceea se formeaza cozi enorme, mai ales in sezon.
·    Case de bilete exista la ambele porti de intrare si se poate plati cu cardul in euro,
·    Nu cumparati bilet de intrare din parcare daca este aglomerat!! Sunt uneori niste cozi incredibile, poti sta si o ora la coada. Parasiti parcarea si indrepati-va spre intrarea propriu ziua: se fac aproximativ 500m pe jos. Exista si acolo ghiseu de bilete si e mai mereu liber. De la ghiseu pana la "trenulet" sunt doar cativa metri, de unde practic incepe vizitarea.
·    Daca aveti legitimatii de student sau aveti copii peste 7 ani, biletele sunt la reducere in parc; copiii sub 7 ani intra gratis
Traseu
·    La intrarile in parc sunt niste harti mari si foarte clare cu obiectivele, reteaua de carari, traseele vaporaselor si traseul trenuletului. Pe pliantele ce se gasesc acolo iarasi se gasesc harti. Treseele orientative propuse  pot fi ignorate din start si sa va faceti traseul vostru in functie de ritmul vostru de mers. Daca ajungeti in criza de timp, se poate iesi relativ usor din orice punct din parc si se ia trenuletul spre intrarea unde ati lasat masina
·    noi am urmat traseul H intrarea II -> trenulet de la st2 la st4 -> coborat pe poteci pana la p2 -> de la p2 la p3 cu vaporasul -> la cascada de 78m -> st1 si de aici tot cu trenuletul pana la st2 si apoi iesirea. noi l-am parcurs in 6h cu tot cu drumul pana la masina. recomand acest traseu pentru ca se viziteaza tot parcul, nu este foare dificil deoarece la deal (st2->st4) urcati cu trenuletul
·    la popasul de la p3 se poate lua masa (restaurant, WC, chioscuri, mese, scaune etc)


Indicatoare
·    in parc nu am avut nevoie de indrumari.inclusiv pe bilet ai harta pe care am folosit-o fara probleme.
Ce sa ai la tine
·    Apa cam 1 l/pesoana + snack-uri
·    sa va luati niste paine cu voi sa dati si sa filmati harjoneala la mancare intre pesti si rate
·    e posibil in unele zile sa fie mai frig sau chiar sa ploua asa ca e bine sa aveti la voi ceva mai gros de imbracat si pelerine de ploaie
·    Nu uitati sa va luati ceva de incaltat "bun de mers”
·    bateriile de la aparatul foto incarcate.
·    Sa aveti la voi atat cardul cu euro cat si kune schimbate deoarece in interiorul parcului precum si la parcare nu se plateste dacat cu kune

Cazare
·    marea majoritatea a pensiunilor sunt la nord de parc.
·    Cam 10-15Eur/pers , adica cam 100kune este un pret ok
·    Daca vii dinspre zagreb te poti caza si in slunj unde e frumoasa partea de oras situata pe cascade (rastoke), dar in rest mi s-a parut cam dezolant si sarac si in plus e cam departe de parc (cam 30 km);
·    la 8 km de plitvice este si un camping, korana, cu bungalow-uri (32 eur/noapte)
·    Cazare in satul Rostovaca: 34 euro / camera. Si avea avantajul ca era atat de aproape de parc incat lasai masina acolo si mergeai pe jos pana la intrare (150-200 m). Si scapi de plata parcarii (cam 7 kuna/ora) Vezi ca sunt mai multe intrari in satul acesta. Recomand ultima (incepand de la nr. 15) pentru ca celelalte sunt mai departate si nu stiu daca se poate merge pe jos pana la intrarea in parc

Masa
·    si la intrare si in parc gasesti locuri de luat masa, ceva mai scumpe, dar nu se moare de foame
·    ca alternativa puteti consuma in parc snack-urile din traista si dupa ce terminati de vizitat parcul va puteti opri intr-unul din satele din jur sa mancati ceva cald Noi am mancat extrem de bine si de convenabil la Resturantul Degenija, cam la 1 km de camping-ul korana,
·    la p3 puteti sa umpleti sticla cu apa de la un robinet cu apa potabila.
·    snack-uri: fructe, ciocolată şi biscuiţi (sau alte chestii care să vă aline foamea), pentru că e mult de umblat şi e păcat să vă grăbiţi să ieşiţi doar pentru a mânca.

Parcare
·    parcarea care se poate folosi este cea de la intrarea principala, pe partea opusa a strazii, din parcare la intrarea in parc soseaua se traverseaza pe o pasarela suspendata
·    la parcarea aceasta "principala" de la intrare sunt vreo 2 hoteluri, in holul carora este bancomat, de unde se pot scoate "kuna"; nu se poate plati cu cardul pentru parcare asa ca fiti pregatiti cu kuna!
·    Parcarea costa 7 kuna pe ora  ( pana la 10 ore se taxeaza din ora in ora) si 70 kuna pe zi.
·    Se ia tichet la intrare de la automat iar la plecare treci mai intai pe la casa si platesti, te urci in masina iar abia apoi cu tichetul mergi la bariera ca sa poti iesi.altfel nu se ridica
La Rovinj ne-am cazat si am mancat, ambele excelent,  la vila Squerro, pe malul marii, chiar in port. Am facut plaja la cca. 5 min de mers pe jos, plaja de pietricele desigur, mai putin amenajata ca la Brela, dar foarte frumoasa. Chiar acolo, pe malul marii, era si un parc imens unde lumea circula pe jos sau pe biciclete inchiriate. Noi am avut 2 biciclete incluse in pretul camerei, se pare ca este o moda locala sa vizitezi zona pe 2 roti. In cele 2 seri cat am stat ne-am plimbat prin orasul vechi, care ni s-a parut cel mai pitoresc si mai autentic oras vechi din Croatia. Peste tot se vorbeste italiana, iar insciptiile in croata sunt dublate de traducerea in italiana. Rovinj (Rivigno in italiana) si in general peninsula Istria in care se afla, este o veche zona de influenta intaliana, venetiana in speta.
Se mai pot face, ceea ce noi nu am facut, croziera pe fiordul Limski si la insulele Briuni.

Am facut in concluzie o vacanta perfecta si diversa. Vremea a fost excelenta tot timpul, cu exceptia unei dupa amieze cand ne-a prins o ploaie mocanesca pe plaja la Brela. Apa a fost un pic cam rece cand te bagai in apa, dar te obisnuiai repede cu ea, dar era extrem de limpede si curata. Recomand sa aveti neaparat la voi papuci de plaja speciali, de preferinta luati din Romania (15 lei perechea in Romania si cam 8-10 euro in Croatia)  plajele sunt toate cu pietricele si e un pic neobisnuit pentru noi care am facut toata viata plaja la nisip. Luati-va si ochelari si tub de scuba cel putin, labe de inot daca va da mana, poti vedea in apa limpede toate vietuitoarele marii: bancuri de pesti, crustaceee, etc
Ai ce vezi si sa faci in Dalmatia mult mai mult decat in Turcia sau Grecia, si acest lucru compenseaza costul un pic mai mare.


#41
monadea

monadea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 14.06.2011

View Postgrasimosu, on 08 iulie 2013 - 13:52, said:

Suntem o familie din Bacau formata din 2 parinti de cca. 40 ani si un copil de 4 ani si anul acesta eu am propus sa mergem la Adriatica, dar nu in Italia ci peste lac in Dalmatia (Mumtenegru si/sau Croatia).
Ca de obicei cand planific o excursie m-am informat de pe forumuri cam ce se poate face si ce se poate vedea in acesta zona, urmand sa alegem  locatia de baza unde sa ne cazam si sa facem plaja si de unde sa executam scurte deplasari in zona la obiectivele de interes, in alternanta cu zilele dedicate exclusiv relaxarii. De data asta insa am avut dificultati in a urma acest patterm clasic, si asta deoarece am fost realmente coplesit de abundenta de informatii despre multitudinea de locuri si chestii care se pot vizita si face in acesta minunata zona, aflata relativ aproape de Romania.
Dilema … dilema….
Mi-a fost greu sa ma decid in ce regiune a coastei dalmate sa mergem asa ca am hotarat sa facem un circuit de la sud la nord, cu opriri de cate 2-3 nopti in 3  locatii de baza si o oprire de o noapte pentru Parcul National Plitvice Jezero. In plus datorita distantei relativ mari (cca. 1400 km) am optat pentru deplasarea inspre si dispre Dalmatia in etape de cate 2 zile, cu oprire intermediara la Timisoara. A rezultat in final o vacanta totala de 12 zile, din care 2 zile la dus si alte 2 la intors si cele 8 zile ramase alocate efectiv pentru vacanta in sine.
Iata planificarea facuta initial, care s-a si efectuat in realitate:
·    Ziua 1(24 iunie): Bacau – Brasov – Sibiu –Deva- Timisoara 635 km cca. 10 h;cazare 1 noapte
·    Ziua 2(25 iunie) : Timisoara -  Moravita - Belgrad – Podgoritza –Kotor (Muntenegru) 620 km cca. 10 h; cazare in apropiere la Tivat
·    Ziua 3-4 (26-27 iunie) Tivat cazare 3 nopti (vizite la Kotor si Sveti Stefan)
·    Ziua 5 (28 iunie) : Tivat-Dubrovnik(Croatia) 119 km cca. 2.20 h; oprire cca. 5 h Dubrovnik-Baska -Voda 164 km cca 3.14 h; cazare
·    Ziua 6-7 (28 iunie- 1 iulie) Baska-Voda cazare 3 nopti
·    Ziua 8 (1 iulie) Baska-Voda –Split - Trogir - Zadar - Plitvice Jezero ; 324 km ar fi cca 4 h fara opriri; dar au fost opriri  pe traseu pentru vizite scurte (3 a cate 1,5 h); in total traseu de cca. 8,5 h; cazare 1 noapte
·    Ziua 9 (2 iulie) Plitvice Jezero; de la ora 8.15 traseu in parc de 6h apoi plecare spre Rovinj; 260 km cca. 4h; cazare
·    Ziua 10 (3 iulie) Rovinj cazare 2 nopti
·    Ziua 11 (4 iulie) Rovinj –Rjeka –Zagreb- Slavonski Brod –Novi-Sad -Timisoara 787 km cca.10h; cazare 1 noapte
·    Ziua 12 (5 iulie) Timisoara-Bacau 635 km cca. 10 h;
Durata: 12 zile (plecare intr-o luni si sosire intr-o vineri pt a evita ca dusul si intorsul sa fie in week-end, cand aglomeratia e mai mare)
Numar cazari: 11 nopti (2 Timisoara+ 3 Tivat +3 Baska Voda + 1 Plitvice+ 2 Rovinj )
Distanta totala dus-intors : 3.670 km
Combustibil : cca. 200 l motorina cost aproximativ 1200 ron (cca. 285 euro)
Cazare  2 adulti +1 copil: cca. 672 euro
Costuri totale:
- combustibil : 285 Euro
- taxe autostrada : 70 Euro
- cazare: 672 Euro
- Plitvice   40 Euro
- Mancare    480 Euro
TOTAL: 1.547 Euro
Relaxare si plaja : Tivat(2 zile), Baska Voda(2 zile) si Rovinj (1 zi)
Vizite orase vechi: Kotor, Budva si Sveti Stefan (din baza de la Tivat); Dubrovnik (pe drumul de la Tivat, Muntenegru inspre Baska voda, Croatia); Split, Trogir si Zadar ( in ziua in care ne deplasam spre cazarea de langa Plitvice Jezero) si Rovinj
Vizite parcuri nationale : Plitvice Jezero (1 zi, adica cca. 6 h).

Referitor la cazare trebuie observat faptul ca daca optezi pentru sederi mai scurte de 7 nopti, nu prea poti gasi oferte atat de bune cum am vazut ca au gasit altii care au relatat pe forum. Am incercat initial pe un site foarte laudat, www.adriatica.hr , care are intradevar oferte foarte bune ca pret, dar nu sub 7 nopti de sedere in acelasi locatie. Am facut deci rezervari pe www.booking.com, unde, pornind de la locul de baza vizat si am cautat in zona ceva convenabil ca pret dar in acelasi timp cu scor bun si comentarii favorabile. In Muntenegru, pornind cautarea de la Kotor, am gasit in Tivat, la cca. 15 km, o cazare excelenta fara mic dejun la o vila la 2 minute de plaja, restaurante si magazine (180 euro/3 nopti fara mic dejun). In Croatia am vrut sa mergem la Brela, dar in final am ales sa ne cazam mult mai avantajos  la Baska Voda, care e practic lipita de Brela, la un hotel mic de 4 stele reale (190 euro/3 nopti cu mic dejun). La Rovinj ne-am cazat la o mica vila pe malul marii, aflata la egala distanta (cca. 10 min) de plaja si de orasul vechi(192 euro/3 nopti cu mic dejun, wellcome drink si 2 biciclete incluse) iar pentru parcul Plitice Jezero ne-am cazat la cca. 10 km, la o cazare particulara (40 euro/1 noapte).
La Timisoara am stat la o mica vila cu numai 2 apartamente + 1 camera dubla, extrem de cocheta (2 nopti separate a cate 35 euro/noapte). Se putea sta si mai ieftin dar nici noi nu am prea facut rabat la calitate, ca sa nu ne stricam vacanta din cauza unor lucruri minore si am ales ofertele nu neaparat cele mai ieftine, dar care ni s-au parut cu au un raport bun calitate-pret.

Referitor la mancare trebuie spus ca preturile sunt in general un pic mai mari ca in Romania, dar calitatea e desigur alta decat pe litoralul romanesc, atat ca prezentare si gust cat si ca servire. In principiu a fost mai ieftina in Muntenegru (cam 8 euro un fel pricipal si cca 5,5 euro o pizza), extrem de scump la Dubrovnik (cam 50 Euro 3 feluri principale + 1 salata caprese + 1 apa minerala mare si 1 bere la halba), scump la Baska Voda ( cca. 10 euro 1 fel principal mai normal asa) relativ mai ieftin la cazarea de langa Plitvice Jezero (cam 8-10 euro un fel pricipal si cca 6 euro o pizza) si bine la Rovinj (20 euro un platou de mix de peste  din care se saturau cel putin 5 persoane).
Acum depinde unde mananci si ce mananci. Noi n-am mancat sendvichiuri, desi se poate (cam 3-4 euro unele destul de mari) sau de la supermarket-uri gen Konzum, dar nici n-am intrat la 5 stele. Ne-am orientat in general spre taverne care erau mai mereu pline si aruncam un ochi spre meniurile afisate la intare sa vedem daca nu sar calul cu preturile si la ofertele speciale. Nu ne-am spart in figuri dar ne-am simtit bine peste tot. Recomand sa incercati fructele de mare, care sunt preparate extraordinar peste tot: scoici negre (muscles) cu sos de usturoi, calamari si caracatita pe gratar, peste de x feluri. Nu-mi amintesc sa fi comandat porc sau pui, ca de astia avem si acasa si oricum preturile pentru 1 pret principal erau cam in aceeasi zona, cu exceptia unor feluri mai sofisticate ( creveti, homari, dorada) care aratau extraordinar dar nu m-am indurat sa comand de frica sa nu depasesc bugetul. Oricum altadata o sa-mi comand macar 1 portie de gen sa nu mor prost, dar inca mi-e frica sa nu imi placa atat de mult incat sa nu ma pot abtine, ca de fel sunt gurmand

Drumurile sunt excelente in Croatia, bune in Muntenegru si proaste in Serbia. Daca se poate, evitati Serbia! In afara de drumurile nu cu gropi, dar peticite, sunt extrem de multe restrictii de viteza (teoretic maxim 80 km/h in afara localitatilor si 50 km/h in localitati dar mai mult de 80% sunt cu restrictii de pana la 40 si chiar 30 km/h ) si militienii sarbi sunt numerosi si pusi pe capatuiala. N-am scapat fara “amenda” de 10 euro numai pentru ca n-aveam faza scurta aprinsa. Tocmai iesisem de la o benzinarie si uitasem…
Radare mobile sunt relativ numeroase.
Nu va bazati exclusiv pe GPS la programarea traseului. Pe mine m-a dus in Muntenegru si in Croatia pe niste drumuri secundare extrem de pitoresti dar cam neumblate nici macar de localnici, si te apuca emotia un pic, mai ales daca esti cu sotia si copilul in masina, se lasa inserarea si tu tot urci de la 500 la 1550 m altitudine pe un drum cu o singura banda, asfaltat, dar foarte abrupt.
In Serbia si Croatia nu exista vigneta dar se plateste autostrada in functie de cat o folosesti (primesti un tichet la intrare, il prezinti la iesire si te taxeaza in functie de cat ai mers). La sarbi deoarece nu mergea sistemul si nu mi-a putut incasa de pe card, am platit in euro, am primit chiar chitanta in euro !!! Se pare ca asta e o imbunatire fata de anii anteriori
Desi unii zic io n-am platit separat si unele tuneluri. Poate n-am trecut pe unde trebuie.
Tip: plateste cu cardul abilitat pentru plati in strainatate, dai tichetul si cardul si iti incaseaza suma respectiva in dinari sau kuna facand schimbul valutar la cursul MasterCard sau ce card ai tu.
“Cestarina” pe autostrada inseamna zona de platit. Aveti grija mare de tichetele de autostrada cat si de cele de parcare. Pierderea lor se plateste scump.
Se foloseste faza scurta in plina zi.
Interzis antiradare.
Centura obligatorie fata si spate, daca este prevazuta masina cu centuri si in spate. Copiii mai mici de 3 ani trebuie sa stea in scaune speciale de copii.
Motorina este 1.22 Euro in Muntenegru si cca. 1,28 euro in Croatia (iulie 2013)
Pe cartea verde sa fie trecute SRB, HR si MNE .Daca nu ai te duci la asigurator si platesti un supliment de carte verde pentru cele 3 tari Cartea verde nu mi-a fost ceruta nicaieri... dar daca faci accident atunci chiar conteaza sa fii asigurat
Noi am folosit pasapoarte. Daca ai copil minor trebuie musai pasaport pentru el.


Denumiri locale
“FKK” FreiKorperKultur=plaje nudisti
Sobe= zimmer frei = camere libere
Konoba = taverna
Konzum = supermarket

Am schimbat de pe cardul in Euro in kuna in orasele mai mari la banci si nu pe la case de schimb valutar si nici la granita. Cursul e net mai mic la ultimele. In general peste tot se poate plati cu cardul, cu cateva mici exceptii: parcarea la automate in orasele vechi vizitate si la parcarea de la Plitvice Jezero, unele taverne si unele cazari. Deci nu e nevoie sa schimbi sume mari in kuna, mai degraba te informezi inainte daca este posibil sa platesti cu cardul, si schimbi numai cat ai nevoie lasandu-ti o anumite marja pentru situatii neprevazute. Cursul Mastercard e relativ apropiat de cursul oficial. Ia totusi in calcul eventualele comisioane bancare. De exemplu la Dubrovnik am luat kune la un curs de 7.35 fata de cursul oficial de 7.47 si fata de cursul de la casa de schimb de alaturi de 7.22

Ce am vizitat:
In Muntenegru:
In Kotor, am vazut orasul vechi si ar mai fi urcatul sus in cetatea Sveti Ivan (total cam 4 ore), pe jos, pana sus dureaza ceva, 1000 trepte. Priveliste de vis.
Budva - orasul vechi si portul cam 2 ore preferabil seara ca e mai racoare. Budva mi s-a parut f comerciala si kitchhiosa, dar in schimb am mancat cele mai bune muscles cu pita calda gen blat de pizza si sos de usturoi, la un pret decent la taverna Jedran
Am mers in acceasi seara si la Sveti Stefan, cam 10 km mai la sud de Budva dar n-am putu intra pe insula, deoarece acolo este un hotel privat si nu este permis accesul altor turisti in afara celor cazati. Mare dezamagire deoarece de pe mal arata foarte pitoresc.
In Croatia:
In Dubronnik , dupa ce am ratat intrarea pe la poarte Ploce, noi venind dispre sud, am parcat in apropiere de Poarta Pile cea dinspre nord. Am mers putin pe jos, pana la Poarta Pile, am trecut prin oras pe strada principala Stadun si am urcat pe zidurile orasului pe la Poarta Ploce. Aceasta plimbare pe ziduri este un must minimal la Dubrovnik. Privelistea e de vis. Se mai poate merge cu telegondola sus pe munte dar noi nu am facut-o. Cei care au timp pot merge si in microcroaziere.
Baska Voda e ok, cu plaja de pietricele bine amenajata, dar noi am optat sa facem plaja in Brela care e lipita de Baska voda si unde poti ajunge pe alei betonate in cca. 15 minute. Plaja de la Brela e minunata, tot de pietricele, dar mult mai pitoreasca: pinii se apleaca inspre marea extrem de limpede, are golfulete si stanci, dusuri si WC gratuite si bine intretinute. La teverne preturi un pic mai mai mari decat in Baska voda dar nu chiar.
Plitive Jezero e de prisos sa spun cat de minunat este. Cateva sfaturi pentru o plimbare reusita:
Bilete
·    Mergeti cat mai de dimineata sa procurati bilete, daca ajungi în jurul orei 8.15 acolo nu vei sta prea mult la coadă, până atunci toţi cei care au fost acolo înainte de ora 8 vor fi deja înăuntru.pentru ca dupa-aceea se formeaza cozi enorme, mai ales in sezon.
·    Case de bilete exista la ambele porti de intrare si se poate plati cu cardul in euro,
·    Nu cumparati bilet de intrare din parcare daca este aglomerat!! Sunt uneori niste cozi incredibile, poti sta si o ora la coada. Parasiti parcarea si indrepati-va spre intrarea propriu ziua: se fac aproximativ 500m pe jos. Exista si acolo ghiseu de bilete si e mai mereu liber. De la ghiseu pana la "trenulet" sunt doar cativa metri, de unde practic incepe vizitarea.
·    Daca aveti legitimatii de student sau aveti copii peste 7 ani, biletele sunt la reducere in parc; copiii sub 7 ani intra gratis
Traseu
·    La intrarile in parc sunt niste harti mari si foarte clare cu obiectivele, reteaua de carari, traseele vaporaselor si traseul trenuletului. Pe pliantele ce se gasesc acolo iarasi se gasesc harti. Treseele orientative propuse  pot fi ignorate din start si sa va faceti traseul vostru in functie de ritmul vostru de mers. Daca ajungeti in criza de timp, se poate iesi relativ usor din orice punct din parc si se ia trenuletul spre intrarea unde ati lasat masina
·    noi am urmat traseul H intrarea II -> trenulet de la st2 la st4 -> coborat pe poteci pana la p2 -> de la p2 la p3 cu vaporasul -> la cascada de 78m -> st1 si de aici tot cu trenuletul pana la st2 si apoi iesirea. noi l-am parcurs in 6h cu tot cu drumul pana la masina. recomand acest traseu pentru ca se viziteaza tot parcul, nu este foare dificil deoarece la deal (st2->st4) urcati cu trenuletul
·    la popasul de la p3 se poate lua masa (restaurant, WC, chioscuri, mese, scaune etc)


Indicatoare
·    in parc nu am avut nevoie de indrumari.inclusiv pe bilet ai harta pe care am folosit-o fara probleme.
Ce sa ai la tine
·    Apa cam 1 l/pesoana + snack-uri
·    sa va luati niste paine cu voi sa dati si sa filmati harjoneala la mancare intre pesti si rate
·    e posibil in unele zile sa fie mai frig sau chiar sa ploua asa ca e bine sa aveti la voi ceva mai gros de imbracat si pelerine de ploaie
·    Nu uitati sa va luati ceva de incaltat "bun de mers”
·    bateriile de la aparatul foto incarcate.
·    Sa aveti la voi atat cardul cu euro cat si kune schimbate deoarece in interiorul parcului precum si la parcare nu se plateste dacat cu kune

Cazare
·    marea majoritatea a pensiunilor sunt la nord de parc.
·    Cam 10-15Eur/pers , adica cam 100kune este un pret ok
·    Daca vii dinspre zagreb te poti caza si in slunj unde e frumoasa partea de oras situata pe cascade (rastoke), dar in rest mi s-a parut cam dezolant si sarac si in plus e cam departe de parc (cam 30 km);
·    la 8 km de plitvice este si un camping, korana, cu bungalow-uri (32 eur/noapte)
·    Cazare in satul Rostovaca: 34 euro / camera. Si avea avantajul ca era atat de aproape de parc incat lasai masina acolo si mergeai pe jos pana la intrare (150-200 m). Si scapi de plata parcarii (cam 7 kuna/ora) Vezi ca sunt mai multe intrari in satul acesta. Recomand ultima (incepand de la nr. 15) pentru ca celelalte sunt mai departate si nu stiu daca se poate merge pe jos pana la intrarea in parc

Masa
·    si la intrare si in parc gasesti locuri de luat masa, ceva mai scumpe, dar nu se moare de foame
·    ca alternativa puteti consuma in parc snack-urile din traista si dupa ce terminati de vizitat parcul va puteti opri intr-unul din satele din jur sa mancati ceva cald Noi am mancat extrem de bine si de convenabil la Resturantul Degenija, cam la 1 km de camping-ul korana,
·    la p3 puteti sa umpleti sticla cu apa de la un robinet cu apa potabila.
·    snack-uri: fructe, ciocolată şi biscuiţi (sau alte chestii care să vă aline foamea), pentru că e mult de umblat şi e păcat să vă grăbiţi să ieşiţi doar pentru a mânca.

Parcare
·    parcarea care se poate folosi este cea de la intrarea principala, pe partea opusa a strazii, din parcare la intrarea in parc soseaua se traverseaza pe o pasarela suspendata
·    la parcarea aceasta "principala" de la intrare sunt vreo 2 hoteluri, in holul carora este bancomat, de unde se pot scoate "kuna"; nu se poate plati cu cardul pentru parcare asa ca fiti pregatiti cu kuna!
·    Parcarea costa 7 kuna pe ora  ( pana la 10 ore se taxeaza din ora in ora) si 70 kuna pe zi.
·    Se ia tichet la intrare de la automat iar la plecare treci mai intai pe la casa si platesti, te urci in masina iar abia apoi cu tichetul mergi la bariera ca sa poti iesi.altfel nu se ridica
La Rovinj ne-am cazat si am mancat, ambele excelent,  la vila Squerro, pe malul marii, chiar in port. Am facut plaja la cca. 5 min de mers pe jos, plaja de pietricele desigur, mai putin amenajata ca la Brela, dar foarte frumoasa. Chiar acolo, pe malul marii, era si un parc imens unde lumea circula pe jos sau pe biciclete inchiriate. Noi am avut 2 biciclete incluse in pretul camerei, se pare ca este o moda locala sa vizitezi zona pe 2 roti. In cele 2 seri cat am stat ne-am plimbat prin orasul vechi, care ni s-a parut cel mai pitoresc si mai autentic oras vechi din Croatia. Peste tot se vorbeste italiana, iar insciptiile in croata sunt dublate de traducerea in italiana. Rovinj (Rivigno in italiana) si in general peninsula Istria in care se afla, este o veche zona de influenta intaliana, venetiana in speta.
Se mai pot face, ceea ce noi nu am facut, croziera pe fiordul Limski si la insulele Briuni.

Am facut in concluzie o vacanta perfecta si diversa. Vremea a fost excelenta tot timpul, cu exceptia unei dupa amieze cand ne-a prins o ploaie mocanesca pe plaja la Brela. Apa a fost un pic cam rece cand te bagai in apa, dar te obisnuiai repede cu ea, dar era extrem de limpede si curata. Recomand sa aveti neaparat la voi papuci de plaja speciali, de preferinta luati din Romania (15 lei perechea in Romania si cam 8-10 euro in Croatia)  plajele sunt toate cu pietricele si e un pic neobisnuit pentru noi care am facut toata viata plaja la nisip. Luati-va si ochelari si tub de scuba cel putin, labe de inot daca va da mana, poti vedea in apa limpede toate vietuitoarele marii: bancuri de pesti, crustaceee, etc
Ai ce vezi si sa faci in Dalmatia mult mai mult decat in Turcia sau Grecia, si acest lucru compenseaza costul un pic mai mare.

EXCELENTA DESCRIERE ,MAI BINE DE ATIT .multumesc ,Noi plecam pe 27 iulie din cluj IN CROATIA.IN prima faza  mergem pina la Plitvice 855 KM ,NE cazam 2 nopti ,am gasit cazare la RASTOVACA  la 500 metri de intrarea in parc  /100 euro /2 nopti /3 persoane .(E SCUMP) .DE ACOLO AM LUAT CAZARE DE PE BOOKING  LA ROVINJ UNDE VOM STA 10 NOPTI ,LA INTOARCERE NE OPRIM SI LA ZAGREB .

#42
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,626
  • Înscris: 12.12.2006
Sa va fie de bine vacanta. Frumoasa descriere si foarte bine organizata vacanta. Ati stiut ce vreti si ati profitat de locurile pe unde ati fost.

Am un mic amendament, Konzum nu inseamna in traducere supermarket ci e numele unei retele, cea mai raspandita in Croatia, cred ca e reteaua lor nationala.

#43
cata_2007

cata_2007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 27.06.2007
Monadea, ma intereseaza ce fel de papuci speciali ne trebuie. Pornim si noi spre Croatia si nu stiu de unde si ce sa iau, desi am citit ca trebuie neaparat. Cam cum ararta?

#44
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,626
  • Înscris: 12.12.2006
cata, vei vedea acolo, e plin de ei la toate tarabele unde au chestii de plaja gen colaci, prosoape, etc.
Sunt mai multe variante, cu talpa de cauciuc sau silicon, iar fata poate fi din panza sau tot silicon.

#45
monadea

monadea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 14.06.2011

View Postcata_2007, on 08 iulie 2013 - 18:37, said:

Monadea, ma intereseaza ce fel de papuci speciali ne trebuie. Pornim si noi spre Croatia si nu stiu de unde si ce sa iau, desi am citit ca trebuie neaparat. Cam cum ararta?
LA CLUJ SINT  LA SELGROS Posted Image , ,DAR SE ZICE CA GASESTI LA FATA LOCULUI.INCA N-AM LUAT PAPUCI .TU CIND PLECI SI UNDE ?.

View Postmdt, on 08 iulie 2013 - 19:38, said:

cata, vei vedea acolo, e plin de ei la toate tarabele unde au chestii de plaja gen colaci, prosoape, etc.
Sunt mai multe variante, cu talpa de cauciuc sau silicon, iar fata poate fi din panza sau tot silicon.
O SA CAUT SI EU .MERSI

View Postmonadea, on 08 iulie 2013 - 15:03, said:

EXCELENTA DESCRIERE ,MAI BINE DE ATIT .multumesc ,Noi plecam pe 27 iulie din cluj IN CROATIA.IN prima faza  mergem pina la Plitvice 855 KM ,NE cazam 2 nopti ,am gasit cazare la RASTOVACA  la 500 metri de intrarea in parc  /100 euro /2 nopti /3 persoane .(E SCUMP) .DE ACOLO AM LUAT CAZARE DE PE BOOKING  LA ROVINJ UNDE VOM STA 10 NOPTI ,LA INTOARCERE NE OPRIM SI LA ZAGREB .
NOI VREM SA VEDEM CIT SE POATE DIN ZONA ISTRIA ,POREC ,POLA ,INSULA KRK ,SI DACA O SA MAI AVEM CHEF SI TIMP ,POATE DAM O FUGA SI PINA LA VENETIA.

#46
grasimosu

grasimosu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 14.02.2006

View Postmdt, on 08 iulie 2013 - 19:38, said:

cata, vei vedea acolo, e plin de ei la toate tarabele unde au chestii de plaja gen colaci, prosoape, etc.
Sunt mai multe variante, cu talpa de cauciuc sau silicon, iar fata poate fi din panza sau tot silicon.
io am luat o pereche de la Kaufland si alta pereche de la alt magazin, pretul de 15 ron cam pe la 15 iunie; trebuie sa cauti un pic dar se merita diferenta de pret fata de Croatia

View Postmonadea, on 09 iulie 2013 - 07:27, said:

LA CLUJ SINT  LA SELGROS Posted Image , ,DAR SE ZICE CA GASESTI LA FATA LOCULUI.INCA N-AM LUAT PAPUCI .TU CIND PLECI SI UNDE ?.


O SA CAUT SI EU .MERSI


NOI VREM SA VEDEM CIT SE POATE DIN ZONA ISTRIA ,POREC ,POLA ,INSULA KRK ,SI DACA O SA MAI AVEM CHEF SI TIMP ,POATE DAM O FUGA SI PINA LA VENETIA.
Daca stati mai mult in Istria treceti si prin Motovun, un sat medieval foarte pitoresc, unde am inteles ca au si taverne pentru turism gastronomic; am vrut dar n-am ajuns acolo, dar multa lume recomanda, si nu e departe de Rovinj, cam 50 km

#47
monadea

monadea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 14.06.2011

View Postgrasimosu, on 09 iulie 2013 - 11:49, said:

io am luat o pereche de la Kaufland si alta pereche de la alt magazin, pretul de 15 ron cam pe la 15 iunie; trebuie sa cauti un pic dar se merita diferenta de pret fata de Croatia


Daca stati mai mult in Istria treceti si prin Motovun, un sat medieval foarte pitoresc, unde am inteles ca au si taverne pentru turism gastronomic; am vrut dar n-am ajuns acolo, dar multa lume recomanda, si nu e departe de Rovinj, cam 50 km
LA ROVINJ STAM 10 ZILE ,SPER SA AJUNGEM SI ACOLO .MULTUMESC

#48
cata_2007

cata_2007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 27.06.2007

View Postmonadea, on 09 iulie 2013 - 07:27, said:

LA CLUJ SINT  LA SELGROS Posted Image , ,DAR SE ZICE CA GASESTI LA FATA LOCULUI.INCA N-AM LUAT PAPUCI .TU CIND PLECI SI UNDE ?.


O SA CAUT SI EU .MERSI


NOI VREM SA VEDEM CIT SE POATE DIN ZONA ISTRIA ,POREC ,POLA ,INSULA KRK ,SI DACA O SA MAI AVEM CHEF SI TIMP ,POATE DAM O FUGA SI PINA LA VENETIA.

Plecam din Cluj in 11.07 prin Ungaria-autostrada, 1 noapte in Ungaria-Nagykanizsa, 2 nopti in apropiere de Plitvice si apoi 7 nopti in Nin( in sat pe langa Zadar, am inteles cu plaja de nisip)

#49
mojook

mojook

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 28.03.2004

View Postcata_2007, on 09 iulie 2013 - 19:24, said:



Plecam din Cluj in 11.07 prin Ungaria-autostrada, 1 noapte in Ungaria-Nagykanizsa, 2 nopti in apropiere de Plitvice si apoi 7 nopti in Nin( in sat pe langa Zadar, am inteles cu plaja de nisip)
Foarte misto in Nin, noi am fost anul trecut, plaje nisipoase (destul de rare in Croatia), apa mica pana hat departe, pentru familiile cu copii e ideal. Sa nu ratati orasul Zadar, foarte aproape de Nin, 10 min cu masina. In orasul vechi sunt o gramada de stradute superbe, tot acolo se poate vedea ceva interesant, orga in mare, http://www.informal....canta-la-orga/. Pun si cateva poze, asa de facut pofta! Vacanta placuta!

Attached Files



#50
Buhani73

Buhani73

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 803
  • Înscris: 05.11.2008
am studiat si eu ceva oferte din Nin. dar pt la anul..

#51
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,585
  • Înscris: 17.08.2007
@grasimosu- primele 2 zile Bacau-Timisoara si Timisoara-Kotor vor fi fff solicitante. Sunt 2 segmente de drum obositoare insa alta propunere nu am ptr voi, poate eventual o noapte intermediara.
Eu cand am plecat din apropiere de Severin am facut pauza o noapte in drum spre Kotor.

Edited by atupi, 10 July 2013 - 13:23.


#52
monadea

monadea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 14.06.2011

View Postcata_2007, on 09 iulie 2013 - 19:24, said:


Plecam din Cluj in 11.07 prin Ungaria-autostrada, 1 noapte in Ungaria-Nagykanizsa, 2 nopti in apropiere de Plitvice si apoi 7 nopti in Nin( in sat pe langa Zadar, am inteles cu plaja de nisip)
NOI PE 27 PLECAM DIN CLUJ

#53
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,626
  • Înscris: 12.12.2006
@atupi, probabil nu ai citit pana la capat, dar grasimosu s-a intors deja din calatorie, el povesteste impresii, nu planuri :)

#54
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,548
  • Înscris: 14.04.2008

View Postmdt, on 10 iulie 2013 - 14:37, said:

@atupi, probabil nu ai citit pana la capat, dar grasimosu s-a intors deja din calatorie, el povesteste impresii, nu planuri Posted Image

cu siguranta nu a citit decat primele randuri . altfel , ar fi observat ca  , avand un buget de cca 15 euro/pers /zi , grasimosu nu numai ca nu a facut exercitii de supravietuire , dar a mancat chiar la taverne  si conform spuselor lui nu a mancat nici prost .

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate