Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pagina Wikipedia

Masina veche sau indatorat in ban...

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...
 Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat
 Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...
 Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...
 

Halabia (m'halabia, palouza)

- - - - -
  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
Piorel

Piorel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,072
  • Înscris: 21.10.2003
Am mâncat la crododile dundee la vitan așa ceva... :) Și cum am prins ceva pasiune pentru bucătăria libaneză (falafel gătind de nenumărate ori) am zis să încerc să fac și halabia. Bineînțeles am căutat pe net, și singurele rețete pe care le-am găsit au fost în limba franceză (a se vedea: Palouza, entremet au lait ( Algérie ) - Le Palais des Délices ,M'HALABIA : Crème dessert LIBANAISE - CoCONut : Petit voyage au pays du goût, dans une jolie traversée des mondes ... , Ô Délices :: Voir le sujet - m'halabia).

Eu am gătit-o azi (după ce aseară am cam dat chix ptr că nu aveam lapte suficient și după lungi traduceri și chinuieli ca să văd ce e aia maizena sau zeamil pe românește) astfel:

1,1 litri de lapte
100 grame amidon alimentar de porumb (dr. oetker)
40 de grame zahăr vanilat
85 de grame de zahăr (se poate și mai puțin)
Două esențe (sticluțe) de vanilie (dr. oetker).

În mod normal se face cu apă de trandafiri sau apă de flori de portocal... pe care nu le-am găsit. Am vrut să îmi fac apă de trandafiri... am adunat petalele... dar sunt prea trecuți... și erau aiurea...

Așa: pus amidonul, zahărul simplu și vanilat, amestecat un pic, adăugat laptele rece, omogenizat (preferabil treptat). Apoi pe foc MIC pînă fierbe, amestecînd regulat. Se fierbe așa la același foc mic pînă se îngroașe să zic să fie la fel de gros ca mierea, poate mai subțire un pic. Se toarnă în castronașe, se lasă la răcit. Se adaugă ce se va vedea prin poză, că mi-e lene să mai scriu... Iată poze:

Attached File  DSC_0888_resize.JPG   161.88K   28 downloads Attached File  DSC_0911_resize.JPG   142.93K   28 downloads

Gustul? Delicios, un desert ușor.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate