Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum curat gletul de pe perete

Soluție incalzire apartament...

Culori fire la boxele de jogger

Autorizatie Birou Acte Auto
 Parbriz defect

Ajutor cercetare lucrare de diser...

M-am culcat cu un tip și apo...

Facultate din Bucuresti posibil o...
 Eroare steering

Recomandare service pentru repara...

Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...
 Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315

Folie display laptop in Bucuresti?

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...
 

Tocana belgiana

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
9 răspunsuri în acest subiect

#1
Materium

Materium

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.148
  • Înscris: 23.02.2005
Doar ce am primit un tel. de la mandra si se pare ca a vazut pe nu stiu ce post Tocana belgiana. Asa ca am comanda de asa ceva. Tot ce stiu e ca este un amestec de carne de vita si cepata trase in unt, dupa care pui bere si dulceata. Aici intervine problema, nu stiu dulceata si celelate condimente. Am mancat odata in Anvers si stiu ca se serveste cu cartofi prajiti ( care sunt precum nuca-n perete cu tocanita, da cica asa se mananca la ei ).
In concluzie orice ajutor in elucidarea celor doua necunoscute este bine venit. Gogu nu a fost prea darnic cu mine de data asta, singurul link pe care l-am gasit cu reteta nu merge :angry:

Editat de Materium, 22 octombrie 2008 - 12:15.


#2
s3ction31

s3ction31

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.729
  • Înscris: 05.01.2008
Ca sa nu-ti dau emotii: n-am habar de reteta. Sunt insa uimita sa aflu ca belgienii mai mananca si altceva in afara de frites cu salata/maioneza :w00t:

#3
Materium

Materium

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.148
  • Înscris: 23.02.2005
Atunci nu mai posta.

Ok se pare ca berea e neagra. Am mai aflat ceva. Si posibile foi de dafin.

#4
Moaca

Moaca

    Mâță leșinată

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.235
  • Înscris: 31.07.2007
Am gasit o reteta, doar ca nu e cu dulceata, ci cu kriek (bere belgiana cu cirese) :
RAGOUT DE BOEUF A LA KRIEK
INGREDIENTS  PREPARATION
Pour 4 personne(s)
- 1 kilo de boeuf ? fondu,
- 3 beaux oignons,
- 1 kriek de 25cl ( bi?re belge ? la cerise),
- 2 cuill?res ? soupe de maizena,
- 3 cuill?res ? café de moutarde,
- sel,  poivre & paprika.  -Couper la viande en dés, les oignons en lamelles, faites dorer la viande dans une cocote, les oignons dans une poele, lorsque les oignons sont dorés, les mettre avec la viande, saler, poivrer, mettez un peu de paprika, ajouter de l'eau pour mettre a niveau et laisser mijoter au moins 30 minutes.
-Au bout des 30 minutes, faites chauffer la kriek dans une casserolle, sans la faire bouillir, puis ajouter 3-4 cuillers a soupe du bouillon de la viande, 3 cuillers a café de moutarde puis verser sur la viande.
-Delayer un peu de maizena avec de l'eau puis incorporez a la viande et laissez mijoter 1 bonne heure, c'est pr?s.
SUGGESTIONS ET CONSEILS
il est important de faire chauffer la kriek, sinon la viande se fige et devient dure.
pour la maizena, c'est selon que vous aimez les sauces plus ou moins liquide.
Servir avec des frites.

PS : zi daca vrei traducere

LE : si inca o reteta, cu bere, turta dulce si zahar nerafinat : carbonnade flamande

Editat de Moaca, 22 octombrie 2008 - 12:40.


#5
s3ction31

s3ction31

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.729
  • Înscris: 05.01.2008

View PostMaterium, on Oct 22 2008, 13:22, said:

Atunci nu mai posta.
:notangel: Si eu am gasit una

Tocana belgiana cu bere

   * 1,5 kg carne macra de vita, taiata bucatele
    * 1 picior de porc afumat
    * 1/2 cana ulei de masline
    * 2 1/2 lingurite sare
    * 1 ceapa mare feliata subtire
    * 3 linguri faina
    * bere

    * 1 cana supa de vita
    * 1/2 lingurita piper negru macinat
    * 2 lingurite zahar
    * 2 linguri patrunjel uscat
    * 1/2 lingurita maghiran uscat
    * 1/2 lingurita cimbru uscat
    * 1 catel de usturoi tocat marunt
    * 4 morcovi taiati bucati
    * 3/4 cana nuci
    * 2 linguri otet de vin rosu
    * 2 linguri whisky


Se curata carnea de pe piciorul de porc afumat si se taie cubulete.

Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga bucatelele de carne si de afumatura si se prajesc pana se rumenesc. Se sareaza carnea bine si se scoate din tigaie; se pune deoparte.

Se scurge tigaia si se pastreaza doar 3 linguri de ulei. Se caleste ceapa in acest ulei. Se adauga faina si se rumeneste; treptat, se adauga 1, 1/2 cana carne, amestecand pana ce da in clocot.

Se adauga supa, restul de sare, piper, zahar, maghiran, cimbru, patrunjel si usturoi. Intr-o cratita mare se asaza alternativ un strat de carne, unul de ceapa si morcovi. Se adauga sosul si bere cat sa acopere carnea. Se acopera cratita si se da la cuptor, la 180C timp de 2 ore.

Ocazional, se verifica daca mai este nevoie de bere. Cu putin inainte ca mancarea sa fie gata, se soteaza nuca in putin ulei, cca. 2-3 minute. Se adauga nuca in mancare.

Inainte de a servi se adauga otet si whisky.


Nu scrie insa nimic de dulceata.

#6
Materium

Materium

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.148
  • Înscris: 23.02.2005
E cu dulceata de afine, dar nu stiu cat.

Mai caut, ms ptr informatii, sa vad ce iese.

#7
HMNF

HMNF

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 49
  • Înscris: 27.12.2006
Daca afli reteta sa o postezi aici, te rog.

#8
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 26.007
  • Înscris: 03.12.2005
Asta merge? Numa ca nu-s afine sunt coacaze rosii. Cam tot pe acolo. http://www.globalgou...lgium/stew.html

#9
Materium

Materium

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.148
  • Înscris: 23.02.2005
Cam asta-i coane! Nu am bagat in ea vin si nici faina, in schimb am pus un pic de ulei de masline ( de fapt am uns carnea cand am dat-o prin condimente ) si un pic de usturoi ( ok asta nu stiu cat de buna a fost ca idee, deci nu o recomand). Culmea-i ca-i mai buna a doua zi. Mie nu mi-a placut nici servirea cu cartofi prajiti, dar am fost singurul.
A fost una dintre cele mai delicioase tocanite, merita gatita macar odata!

#10
Cutzu

Cutzu

    SefuLaUrati

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.103
  • Înscris: 06.07.2006
pai cam toata mancarea gatita ciorbe tocanite, a doua zi e mai buna :).
felicitari la omu` gospodin

Editat de Cutzu, 26 octombrie 2008 - 11:43.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate