Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Tocana belgiana
Ultima postare: oct 26 2008 11:43, Inițiat de
Materium
, oct 22 2008 12:12
·
0
#1
Publicat: 22 octombrie 2008 - 12:12
Doar ce am primit un tel. de la mandra si se pare ca a vazut pe nu stiu ce post Tocana belgiana. Asa ca am comanda de asa ceva. Tot ce stiu e ca este un amestec de carne de vita si cepata trase in unt, dupa care pui bere si dulceata. Aici intervine problema, nu stiu dulceata si celelate condimente. Am mancat odata in Anvers si stiu ca se serveste cu cartofi prajiti ( care sunt precum nuca-n perete cu tocanita, da cica asa se mananca la ei ).
In concluzie orice ajutor in elucidarea celor doua necunoscute este bine venit. Gogu nu a fost prea darnic cu mine de data asta, singurul link pe care l-am gasit cu reteta nu merge :angry: Editat de Materium, 22 octombrie 2008 - 12:15. |
#4
Publicat: 22 octombrie 2008 - 12:33
Am gasit o reteta, doar ca nu e cu dulceata, ci cu kriek (bere belgiana cu cirese) :
RAGOUT DE BOEUF A LA KRIEK INGREDIENTS PREPARATION Pour 4 personne(s) - 1 kilo de boeuf ? fondu, - 3 beaux oignons, - 1 kriek de 25cl ( bi?re belge ? la cerise), - 2 cuill?res ? soupe de maizena, - 3 cuill?res ? café de moutarde, - sel, poivre & paprika. -Couper la viande en dés, les oignons en lamelles, faites dorer la viande dans une cocote, les oignons dans une poele, lorsque les oignons sont dorés, les mettre avec la viande, saler, poivrer, mettez un peu de paprika, ajouter de l'eau pour mettre a niveau et laisser mijoter au moins 30 minutes. -Au bout des 30 minutes, faites chauffer la kriek dans une casserolle, sans la faire bouillir, puis ajouter 3-4 cuillers a soupe du bouillon de la viande, 3 cuillers a café de moutarde puis verser sur la viande. -Delayer un peu de maizena avec de l'eau puis incorporez a la viande et laissez mijoter 1 bonne heure, c'est pr?s. SUGGESTIONS ET CONSEILS il est important de faire chauffer la kriek, sinon la viande se fige et devient dure. pour la maizena, c'est selon que vous aimez les sauces plus ou moins liquide. Servir avec des frites. PS : zi daca vrei traducere LE : si inca o reteta, cu bere, turta dulce si zahar nerafinat : carbonnade flamande Editat de Moaca, 22 octombrie 2008 - 12:40. |
#5
Publicat: 22 octombrie 2008 - 12:44
Materium, on Oct 22 2008, 13:22, said: Atunci nu mai posta. Tocana belgiana cu bere * 1,5 kg carne macra de vita, taiata bucatele * 1 picior de porc afumat * 1/2 cana ulei de masline * 2 1/2 lingurite sare * 1 ceapa mare feliata subtire * 3 linguri faina * bere * 1 cana supa de vita * 1/2 lingurita piper negru macinat * 2 lingurite zahar * 2 linguri patrunjel uscat * 1/2 lingurita maghiran uscat * 1/2 lingurita cimbru uscat * 1 catel de usturoi tocat marunt * 4 morcovi taiati bucati * 3/4 cana nuci * 2 linguri otet de vin rosu * 2 linguri whisky Se curata carnea de pe piciorul de porc afumat si se taie cubulete. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga bucatelele de carne si de afumatura si se prajesc pana se rumenesc. Se sareaza carnea bine si se scoate din tigaie; se pune deoparte. Se scurge tigaia si se pastreaza doar 3 linguri de ulei. Se caleste ceapa in acest ulei. Se adauga faina si se rumeneste; treptat, se adauga 1, 1/2 cana carne, amestecand pana ce da in clocot. Se adauga supa, restul de sare, piper, zahar, maghiran, cimbru, patrunjel si usturoi. Intr-o cratita mare se asaza alternativ un strat de carne, unul de ceapa si morcovi. Se adauga sosul si bere cat sa acopere carnea. Se acopera cratita si se da la cuptor, la 180C timp de 2 ore. Ocazional, se verifica daca mai este nevoie de bere. Cu putin inainte ca mancarea sa fie gata, se soteaza nuca in putin ulei, cca. 2-3 minute. Se adauga nuca in mancare. Inainte de a servi se adauga otet si whisky. Nu scrie insa nimic de dulceata. |
#8
Publicat: 24 octombrie 2008 - 21:41
Asta merge? Numa ca nu-s afine sunt coacaze rosii. Cam tot pe acolo. http://www.globalgou...lgium/stew.html
|
#9
Publicat: 26 octombrie 2008 - 11:40
Cam asta-i coane! Nu am bagat in ea vin si nici faina, in schimb am pus un pic de ulei de masline ( de fapt am uns carnea cand am dat-o prin condimente ) si un pic de usturoi ( ok asta nu stiu cat de buna a fost ca idee, deci nu o recomand). Culmea-i ca-i mai buna a doua zi. Mie nu mi-a placut nici servirea cu cartofi prajiti, dar am fost singurul.
A fost una dintre cele mai delicioase tocanite, merita gatita macar odata! |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi