Recomandare Gratar Electric pentru interior sau balcon
Last Updated: Feb 11 2023 15:05, Started by
IloveHp
, Aug 14 2022 10:34
·
0
#1
Posted 14 August 2022 - 10:34
Va salut! Cum scrie si in tilul videoclipului sunt in cautarea unui gratar electric cat se poate de bun la un buget de max. 100-150 euro.
Ieri am facut greseala sa cumpar o mizerie de gratar electric de la Clatronic doar pentru simplul fapt ca avea suport pe picoare, adica nu trebuie sa il pui obligatoriu pe masa, l-am cumparat cu gandul sa fac gratarul pe balcon. Problema care ar fi, are termostat dar daca il reglezi pe treapta 3 sau 5 este exact acelasi ca**t pentru ca treptele 1 si 2 nu functioneaza.. Chiar ieri dupa ce l-am cumparat am facut un test cu ceafa de porc, niste ciocanele si cascaval pentru grata. Functionand tot timpul la treapa maxima, indiferent ca este pe 3 sau 5, pentru ca treptele 1 si 2 nu au nici un efect (rezistentele sunt stinse) mancarea s-a prajit foarte tare la exterior iar pe interior era cruda + tavita unde se pune apa nu se poate scoate pentru a fi spalata... Maine o sa returnez aceasta mizerie. In schimb am gasit 2 alternative foarte interesante si calitative la prima vedere doar ca nu au suport pe picioare, trebuie puse pe masa, dar asta nu ar fi o problema. Primul gratar ar fi acesta, CLOER 656 Al 2-lea gratar ar fi acesta, ROMMELSBACHER BBQ 2003 Astept si recomandarile voastre! |
#2
Posted 14 August 2022 - 10:50
Recomand unul >= 2000 w. Personal am unul de la LIDL și sunt foarte mulțumit de el. Am avut un Tefal de 1600 w, dar aveam probleme cu gătitul. Daca vrei opulență, ia un optigrill tot de la Tefal. Dar socoate pe la 1000 de lei.
Edited by Chifteluta, 14 August 2022 - 10:51. |
#3
Posted 14 August 2022 - 10:58
gasesti optigrill de la tefal la oferta si pe la 600, si merita.
https://altex.ro/gra...pd/GRTGC722D34/ |
#4
Posted 14 August 2022 - 11:02
Gratar si "electric" , doua cuvinte care nu isi au locul intr-o propozitie. . Daca nu vrei sa treci la gaz sau carbuni , cumpara o tigaie din aia grill de fonta si faci friptura pe aragaz.
Ce rost are sa arunci banii degeaba. (Vezi putere calorica gaz vs 1,2 kw gratar electric ). Daca te rezgandesti , iti pot recomanda niste scule. Acum multi ani stateam la bloc si am facut 3-4 ani gratare stealth pe carbuni pe balcon, fara sa deranjez vecinii. Singura scula electrica pe care ti-o pot recomanda e asta , dar e limitata (kebab, shoarma, pui, frigarui ) [ https://media.s-bol.com/3ERDWWwlmpXO/wVwB0nm/547x840.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#5
Posted 14 August 2022 - 11:46
Cum se cheama rotisorul asta vertical, brand / model ?
LE am gasit, DomoClip 323. Edited by andreic, 14 August 2022 - 11:48. |
#6
Posted 14 August 2022 - 11:53
Pt interior si pt ca-l vrei si electric iti recomand un contact grill. Dintre toate tipurile constructive de gratar electric asta se preteaza cel mai bine la utilizarea in interior fiindca scoate relativ putin fum si carnea facuta la el e super ok. Eu am un philips optigrill si sunt foarte multumit de el ca are placile pe care se face carnea demontabile si se pot spala la masina de spalat vase. Pe vremuri am avut unul care nu avea placile demontabile si curatarea lui era pain in the ass.
|
#7
Posted 14 August 2022 - 12:43
#8
Posted 14 August 2022 - 12:46
#9
Posted 14 August 2022 - 13:01
smoke, on 14 august 2022 - 10:58, said:
gasesti optigrill de la tefal la oferta si pe la 600, si merita. https://altex.ro/gra...pd/GRTGC722D34/ Merge bine pe balcon mai ales cine are pe bucatarie. Nu iese ca la grataru cu carbuni, dar e o varianta de apartament, rapid si cu putin fum, dimensiuni mici, un compromis. Edited by MMike, 14 August 2022 - 13:07. |
#10
Posted 14 August 2022 - 13:58
Chifteluta, on 14 august 2022 - 10:50, said:
Recomand unul >= 2000 w. Personal am unul de la LIDL și sunt foarte mulțumit de el. Am avut un Tefal de 1600 w, dar aveam probleme cu gătitul. Daca vrei opulență, ia un optigrill tot de la Tefal. Dar socoate pe la 1000 de lei. + 1 Tefal Optigrill. Il gasesti si pe la 550 - 700 lei. |
|
#11
Posted 14 August 2022 - 14:00
#12
Posted 14 August 2022 - 14:15
Cronos1, on 14 august 2022 - 12:46, said:
Cum reuseai sa ascunzi fumul? 1. Gratar normal cu capac (Weber Go-Anywhere, Green Egg/Ceramic mic, etc ) 2. Gratarul impartit in 2 zone cu 1-2 caramizi refractare, folie de aluminiu, placa de fier , ce mai are omul prin casa ... 3. Carbuni, brichete de calitate , neimpregnate , ca sa nu scoata fum negru (Weber, Big Green Egg, habar n-am ce mai e de calitate prin Romania etc ) 4. Carbunii se aseaza doar intr-o zona 5. Carnea se pune in zona fara carbuni ( nu picura grasime => nu iese fum). Se pune capacul . Cand carnea a ajuns la temperatura care trebuie fara 3-5 grade, 60 secunde pe partea cu carbuni pentru crusta si e gata. Doar la pasul asta iese ceva fum daca exista ceva grasime pe carne. 6. Metoda se cheama Reverse Sear ("gatire interioara a carnii" si "prajire" in 2 etape distincte , se poate folosi in multe moduri cuptor->gratar , cuptor->tigaie ) Evident , daca faci slanina prajita sau mai stiu eu ce bucata de porc cu grasime multa, va mirosi ceva, dar pentru vita, pui, peste metoda functioneaza ok. Am prieteni care fac pulled pork, brisket mic si spare ribs, intr-un gratar ceramic pe balcon ( ambele feluri de mancare dureaza de la 4 ore in sus pe gratar ). Atata timp cat carnea nu sta deasupra focului , nu iese fum. Edited by N62B44, 14 August 2022 - 14:20. |
#13
Posted 14 August 2022 - 15:01
eu am facut la optigrill de toate, singurul minus e indicatorul de prajire...pana te prinzi pe unde trebuie sa opresti in functie de ce ai la prajit:
vita - belea odata ce intelegi ce ziceam mai sus...mi=a luat cam 3 incercari. peste: excelent, mai ales ala mai gras care are de unde lasa suc mici: buni, fara mirosu ala de fum. acu unii o sa spuna ca ala e farmecul lor, dar mie imi plac mai mult fara legume - belea, mai ales cartofi feliati si prajiti. merge orice altceva burgari -excelent pui, curcan - il cam usuca, deci meh face ceva fum si abut, dar il folosesc sub hota..deci e ok. se spala usor, si versiunea xl e suficienta pt 4 persoane. |
#14
Posted 14 August 2022 - 15:07
#15
Posted 14 August 2022 - 15:35
N62B44, on 14 august 2022 - 14:15, said:
Pe scurt si scuze de off-topic : 1. Gratar normal cu capac (Weber Go-Anywhere, Green Egg/Ceramic mic, etc ) 2. Gratarul impartit in 2 zone cu 1-2 caramizi refractare, folie de aluminiu, placa de fier , ce mai are omul prin casa ... 3. Carbuni, brichete de calitate , neimpregnate , ca sa nu scoata fum negru (Weber, Big Green Egg, habar n-am ce mai e de calitate prin Romania etc ) 4. Carbunii se aseaza doar intr-o zona 5. Carnea se pune in zona fara carbuni ( nu picura grasime => nu iese fum). Se pune capacul . Cand carnea a ajuns la temperatura care trebuie fara 3-5 grade, 60 secunde pe partea cu carbuni pentru crusta si e gata. Doar la pasul asta iese ceva fum daca exista ceva grasime pe carne. 6. Metoda se cheama Reverse Sear ("gatire interioara a carnii" si "prajire" in 2 etape distincte , se poate folosi in multe moduri cuptor->gratar , cuptor->tigaie ) Evident , daca faci slanina prajita sau mai stiu eu ce bucata de porc cu grasime multa, va mirosi ceva, dar pentru vita, pui, peste metoda functioneaza ok. Am prieteni care fac pulled pork, brisket mic si spare ribs, intr-un gratar ceramic pe balcon ( ambele feluri de mancare dureaza de la 4 ore in sus pe gratar ). Atata timp cat carnea nu sta deasupra focului , nu iese fum. Man, pune o poza. Procesul tehnologic l-am inteles dar compartimentarea ma bate grav. Edited by Cronos1, 14 August 2022 - 15:35. |
|
#16
Posted 14 August 2022 - 17:43
Cronos1, on 14 august 2022 - 15:35, said:
Man, pune o poza. Procesul tehnologic l-am inteles dar compartimentarea ma bate grav. Nu conteaza ce fel e gratarul atata timp cat are capac.Un alt avantaj e ca poti sa te apuci direct de gatit dupa ce brichetele sunt gata. Nu mai trebuie sa astepti sa se "domoleasca jarul". Carnea o pui in locul liber si o muti in functie de temperatura de care ai nevoie. Cu metoda asta n-ai cum sa arzi carnea pentru ca o pui 1-2 minute deasupra jarului cat sa prinda culoare. IMG_20210904_201220.jpg 577.01K 38 downloads IMG_20210306_201005.jpg 492.74K 35 downloads IMG_20220416_182439.jpg 463.21K 31 downloads IMG_20200405_193622.jpg 481.97K 33 downloads IMG_20200531_211919.jpg 458.26K 33 downloads test.jpg 511.75K 30 downloads Spor la treaba si pofta buna Edited by N62B44, 14 August 2022 - 17:45. |
#17
Posted 14 August 2022 - 18:32
Tefal Optigrill sau ceva similar, care sa fie inclinat si sa scurga bine grasimea in tavita. Astfel va iesi mai putin fum.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users