Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
De ce nu se înmoaie brânza?
Last Updated: Nov 11 2018 08:05, Started by
iulianmoise89
, Oct 09 2015 15:37
·
0
#1
Posted 09 October 2015 - 15:37
O brânză de oaie am pus să stea în apă să se înmoaie puțin ca să fie pe placul meu. Brânza nu e sărată și nici eu nu am pus sare în apă. Stă de două zile în apă și nu s-a înmuiat deloc.
Mă gândeam că brânza fiind cumpărată de la țărani, poate au pus ei ceva gen aracet sau care e motivul de nu se înmoaie? |
#2
Posted 09 October 2015 - 15:39
#3
Posted 09 October 2015 - 15:48
#5
Posted 09 October 2015 - 15:51
Branza de oaie pe masura ce se invecheste se intareste, nu ai cum s-o inmoi cu apa. Moale este doar cand e proaspat produsa.
|
#6
Posted 09 October 2015 - 15:53
mmm3, on 09 octombrie 2015 - 15:48, said:
Taranii nu o dau in punga MembruAnonim, on 09 octombrie 2015 - 15:51, said:
Branza de oaie pe masura ce se invecheste se intareste, nu ai cum s-o inmoi cu apa. Moale este doar cand e proaspat produsa. |
#7
Posted 09 October 2015 - 15:53
Aracet ?
In branza ( contrafacuta ) nu se pune aracet, se foloseste prenandez-ul . Edited by tiocuip, 09 October 2015 - 15:54. |
#8
Posted 09 October 2015 - 15:55
#10
Posted 09 October 2015 - 16:18
e cam ciudat ce vrei tu sa faci, nu ai cum sa o inmoi cu apa. Sa sti ca si la tarani e cala ruleta, depinde cum prinzi, uneori o gasesti buna alteori nu.
|
|
#11
Posted 09 October 2015 - 16:21
#12
Posted 09 October 2015 - 16:26
#15
Posted 09 October 2015 - 16:44
Daca-i veche, nu se inmoaie in veci. Alta data sa cauti proaspata (1-2 zile).
|
|
#16
Posted 09 October 2015 - 21:23
Branza este tare deoarece s-a produs un eveniment clasic contemporan de pe meleagurile noastre carpato-danubiano-pontice , numit ȚEAPĂ
|
#17
Posted 11 November 2018 - 08:05
Branza, daca are faina sau amidon se lipeste , face mazga la suprafata, o puteti testa cu o picatura de iod, se albatreste (iod la farmacie 3 lei sticluta), daca are clorura de calciu nu stiu sa o testez, poate stie cineva. Am cumparat de Capra din D-na Ghica, este un magazin cu produse traditionale, falsa chiar la 30 lei kg. A facut mucegai si se lipeste de mana. Oricum tot cea din magazine este Buna, o verifica cineva, pe eticheta scrie ce fel de cheag ce adaosuri. Merg la un magazin Vanbet in Iancului sa vad.
Edited by cincicinci, 11 November 2018 - 08:14. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users