Laptele - pai ori este hranitor si indicat pt noi ori nu?!
Ultima postare: ian 29 2015 08:59, Inițiat de
CountDownMe
, ian 28 2015 11:25
·
0
#20
Publicat: 28 ianuarie 2015 - 12:52
Acidul rezultat în urma consumului de alimente rămâne în stomac,nu modifică pH-ul la nivel sistemic.
"Recently the lay press has claimed a hypothetical association among dairy product consumption, generation of dietary acid, and harm to human health. This theoretical association is based on the idea that the protein and phosphate in milk and dairy products make them acid-producing foods, which cause our bodies to become acidified, promoting diseases of modern civilization. Some authors have suggested that dairy products are not helpful and perhaps detrimental to bone health because higher osteoporotic fracture incidence is observed in countries with higher dairy product consumption. However, scientific evidence does not support any of these claims. Milk and dairy products neither produce acid upon metabolism nor cause metabolic acidosis, and systemic pH is not influenced by diet. Observations of higher dairy product intake in countries with prevalent osteoporosis do not hold when urban environments are compared, likely due to physical labor in rural locations. Milk and other dairy products continue to be a good source of dietary protein and other nutrients. Key teaching points: Measurement of an acidic pH urine does not reflect metabolic acidosis or an adverse health condition. The modern diet, and dairy product consumption, does not make the body acidic. Alkaline diets alter urine pH but do not change systemic pH. Net acid excretion is not an important influence of calcium metabolism. Milk is not acid producing. Dietary phosphate does not have a negative impact on calcium metabolism, which is contrary to the acid-ash hypothesis." ( http://www.ncbi.nlm....pubmed/22081694 ) |
#21
Publicat: 28 ianuarie 2015 - 12:54
CountDownMe, on 28 ianuarie 2015 - 11:25, said:
laptele este un aliment care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica. O parere echilibrata de la Harvard: http://www.hsph.harv...ium-full-story/ Editat de andreic, 28 ianuarie 2015 - 13:08. |
#22
Publicat: 28 ianuarie 2015 - 12:54
In primul rand, absortia nu se realizeaza in stomac. In stomac se realizeaza doar o predigestie. Digestia si absortia se realizeaza in intestinul subtire, digestia de catre enzimele pancreatice (sunt cateva produse si de peretele intestinal) iar absortia la nivelul vililor intestinali.
La fel ca si vaca si laptele maternal in primele ore sau prima zi daca tin bine minte ii colostru. Dar si dupa ce devine lapte normal este important pentru nou nascut. La fel este si la laptele de vaca, laptele normal de vaca contine factori de protectie pentru vitel care inca nu si-a construit un sistem imunitar complex (imunoglobuline). Acesti factori se distrug in primele 2-4 ore de depozitare. |
#23
Publicat: 28 ianuarie 2015 - 13:13
Io stiu un lucru,bautor de lapte fiind de cand m-am nascut.Laptele de vaca,capra,oaie,bivolita,magarita,camila si al oricui alt mamifer,chiar si al omului nu a facut si nici nu va face niciodata rau.
In schimb laptele din comert facut pe cale chimica,ala va fi intotdeauna toxic si nociv.Asa-zisul proces UHT (citez....prin care sunt distruşi germenii şi se păstrează vitaminele şi nutrienţii...) este doar o forma de asemenea tratament chimic. Pentru cei care va aduceti aminte de laptele la sticla si metoda total ineficienta de capsulare cu dopul acela de foita (de Al banuiesc):statea laptele fara dopurile alea in frig sau soare si nu avea nimeni nici pe dracu. Sunt tare curios daca laptele ultra procesat si ultra sterilizat care se gaseste in comert lasa grasime (unt,smantana,frisca sau cum vreti sa-i spuneti) dupa o zi de la cumparare.Ma indoiesc. ps. Soia din care regn animal face parte,ca da lapte? |
#25
Publicat: 28 ianuarie 2015 - 13:22
Adisz, nu exista nimic chimic in laptele UHT. UHT este o metoda de conservare prin temperaturi ridicate. Nu mai pot zice pasteurizare fiindca ea se realizeaza intre 75-95 grade Celsius.
UHT, mai pe lung Ultra High Temperature ii o metoda folosita pentru distrugerea microorganismelor si a enzimelor care pot duce la degradarea laptelui mai tarziu. Se face la aproximativ 120-135 de grade celsius pentru un timp foarte scurt de 1 sau 2 secunde. Nu este nimic chimic aici. Si rezista pe rafturi fara sa se strice fiindca este ambalat intr-o atmosfera septica deci nu mai exista factori de degradare in el si de aceea se poate face depozitarea la temperatrua camerei. Inca ceva, cu lasarea grasimii. Nu se face pentru ca laptele este omogenizat. Asta inseamna ca este trecut la o presiune ridicata printr-o fanta foarte ingusta unde globul de grasime se deformeaza si se rupe formand globule mai mici si mai stabile. De aceea nu ''lasa grasime''. Editat de Bondan91, 28 ianuarie 2015 - 13:25. |
#26
Publicat: 28 ianuarie 2015 - 13:28
CountDownMe, on 28 ianuarie 2015 - 11:25, said:
Acum cativa ani citeam articole pe net ori auzeam direct din gura unor medici/nutritionisti faptul ca laptele este un aliment care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica. Azi citesc urmatorul articol. Ce sa cred? Adm, on 28 ianuarie 2015 - 12:10, said:
3. Porcaria de lapte degresat din comert 0.5-1.5-3% e o zeama alba, cu pretentie de lapte! tfmercedez, on 28 ianuarie 2015 - 13:17, said:
E mare si lat pe net "studiul China". |
#32
Publicat: 28 ianuarie 2015 - 19:44
-Produsele procesate din lapte sant foarte bune in special iaurtul,in schimb laptele in general si pentru omul matur in special desii este un superaliment este categoric si o bomba cu ceas...Degeaba voi incerca sa-mi si argumentez insa ideia,pentru ca atunci conform unui reflex uman foarte ciudat dar si foarte dezvoltat in ultima vreme in special in mediul virtual,voi fi catalogat imediat ca indezirabil.E bine insa a se remarca macar ideia ca si zaharul este un superaliment,dar sa nu uitam faptul ca un sistem imunitar supraechilibrat dar nu bolnav,totusi acesta nu mai poate recunoaste propriul organism producand sinistrele maladii autoimune,si care de fapt nu sant boli ci doar niste anomalii teribile si incurabile.Este adevarat ca ,,Medicina care vindeca devine nerentabila'' numai ca aici nu cred ca se cauta eradicarea laptelui de vaca de pe piata ci mai degraba folosirea sa cat mai intensiva...
|
#33
Publicat: 28 ianuarie 2015 - 20:20
Orange09, on 28 ianuarie 2015 - 11:36, said:
Tu fa ce vrei, mie imi place, beau [ http://1.1.1.4/bmi/forum.softpedia.com//public/style_emoticons/default/notangel.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Nu pot fara o cana de lapte in fiecare dimineata ! |
|
#34
Publicat: 28 ianuarie 2015 - 22:36
#35
Publicat: 29 ianuarie 2015 - 00:14
Nu pot sa ma pronunt daca ceea ce se scrie pe internet este adevarat despre lapte sau nu. Dar un lucru este sigur, daca observati populatia Olandei care sunt mari bautori de lapte si produse lactate o sa vedeti ca sunt in general oameni mari, robusti.
Inca ceva, sa nu beti lapte in speranta ca o sa amantati boli ale oaselor, gen oseteoporoza. Nu ajuta cu nimic. Si stiti ce ii culmea, un profesor ne zicea dupa ce a citit mai multe articole de specialitate, ca rata osteoporozei este mai mare in tarile unde se bea lapte decat in cele in care cultul acesta nu ii dezvoltat. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi