Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

facultatea de inginerie

- - - - -
  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
btenn4

btenn4

    New Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10
  • Înscris: 31.10.2014
Buna seara,

Ma numesc Bogdan, am 20 ani si locuiesc in SUA si deocamdata merg la facultatea de inginerie mecanica aici dar cred ca o sa intrerup sa vin in tara sa fac scoala. Am niste intrebari pentru cei care fac facultatea de inginerie, nu conteaza ce specialitate, fiindca sunt curios sa stiu cum este scoala in romania in contrast cu aici, fiindca aici mi se pare foarte urat si poate daca cititi ce scriu o sa fiti socati, poate cineva poate sa ma sfatuiasca.

Vreau sa explic cum este facultatea de inginerie aici, si vreau sa-mi spuna cineva daca asa este si acolo sau complet diferit. Aici facultate de inginerie dureaza 4-6 ani, si fie care student aranjeaza orarul cum vrea, poti lua o singura clasa sau 6-7, depinde la ce ore/zile sa ofer clasele, adica sunt clase care sa ofer exact la acelasi ore, si trebuie sa ai in vedere sa nu fie conflict de timp. Majoritatea de studenti nu sunt multumiti cu orarul, poti sa ai clase cu foarte mare pauza intre ele si stai mult timp degeaba; de exemplu luni ai fizica intre 8:00-10:00 dimineata si chimia la 5:00-6:00 seara si nu ai ce face, pleci acasa si revii. Locurile se ocup foarte repede, deobicei limita 50-80 de studenti pe clasa (unele mai mult, altele mai putin), si te inscrii online, si daca nu mai sunt locuri atunci nu ai ce sa faci, trebuie sa astepti urmatorul semestru. Fie care student are alt orar cu alte clase desi sunteti in acelasi "an". Adica vreau sa spun ca nu termini Anul IV cu studentii care ai inceput Anul I, fie care termina in alt an cum a ales clasele.

Cel mai rau aici este invatamantul, studentii aici cel mai multe ori trebuie sa invata singuri materia; profesorul explica niste generalitati usoare, si da teme foarte grele care nu a predat in clasa.  Adica, multe ori te simti pierdut fiindca profesorul nu a predat exact ce trebuie sa stii, sunt 50+ de studenti cu intrebari, si daca ai intrebare trebuie sa stai la el la coada pentru raspuns. Din cauza asta, foarte multe ori trebuie sa te inveti singur, ceea ce mi se pare o prostie.

Nu ar fi asa mare problema daca esti in grup cu multi colegi, dar aici lumea este foarte anti sociala. Zi de zi, te duci in clasa, stai cate 2-3 ore la lectie, si toti studenti ascult atenti la profesor, si nu spune nimeni mimic. Pe urma, cand se termina clasa, toti studentii fug ori acasa sau la camini si aproape ca nu ai absolut cum sa faci prieteni. Spun acum sincer, nu exagerez, eu as putea merge la clasa zi-de-zi pentru 4-5 ani fara sa aud sa spuna cineva "buna ziua", fara prietenie. Mi se pare ceva iesit din comun, toti care se cunosc, se cunosc din liceu.

Prin ce am citit la internet, materia este similara aici cu cea din Romania, si stiu ca peste tot lumea spune ca ingineria este grea. Mi-a placut foarte mult matematica si fizica, si am zis ca as fi potrivit sa studiez ingineria, dar am devenit foarte dezgustat si nu stiu daca este pentru mine sau nu. Recunosc materia este grea, dar nu ar fi asa de frustrant daca profesori ar fi mai buni sa preda materia clar sa inteleaga toata lumea. Dar nu mi se pare normal sa inveti chimia, fizica, termodinamica, obiecte interesante asa singur. De exemplu, la fizica 2, am trebuit sa invat singur cum sa aplic legea lui Gauss fara nicio explicatie in clasa, fara exemple, numai nea dat formula...wtf??

Pe o parte am auzit de la ingineri aici ca scoala nu este absolut deloc cum este serviciul, ca scoala este calvar dar daca reusesti sa treci jobul este cu mult mai usor. Adica merita sa treci prin stresul enorm de la scoala pentru servici care nu este asa stresant. Si prin toate astea, nu stiu daca rezist sau daca merita asta, poate ar fi bine sa schimb la altceva. Sau poate este altfel facultatea de inginerie la romania? Este mai bine, sunt profesori mai buni, studentii prietenosi?

Sunt foarte curios ce spuneti si voi, sunt foarte multi studenti aici si parerea mea este ca profesori sunt asa fiindca nu vor sa treaca toti. Inteleg ca ingineria nu este pentru toata lumea dar mea placut mult matematica Calculus I, II, III si fizica mecanica, stiinta materialelor care totusi am reusit sa invat. Dar cand este vorba de matematica grea aplicata la electromagnetism sau termodinamica sau mecanica fluidelor nu ma mai descurc singur. Aici cum ati citit, scoala este o foarte mare bataie de cap, cum pot sa spun nu te duci la scoala si simti ca ai invatat ceva, mai mult ca ai trecut prin ea. Nu mi se pare ca asa ar trebui sa fie.

M-am gandit poate este mai bine sa fac ceva informatica sau tehnologia informatie daca este ceva mai usor, fara bataie constanta la creier. Dar nu stiu ce sa fac, daca este cineva care poate sa-mi spuna si mi-e cum este mai bine as asculta. Sunt foarte curious sa aud de la voi cum este facultatea la romania de inginerie (orice inginerie) sau facultate de informatica sau tehnologia informatie. O sa intru pe forum zilnic, daca cineva vrea sa discuta, astept raspunsuri.

-Bogdan

#2
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006
Şi în România, la curs se fac puţine aplicaţii sau de loc. Pentru aplicaţii există seminarul, în SUA se numeşte "recitation" din cîte am citit eu. Şi există culegeri de probleme, trebuie să existe şi la voi. În plus la "homework" înţeleg că mulţi americani lucrează în grupuri, trebuie să te lipeşti şi tu de un grup din ăsta.

Facultatea de inginerie e grea şi în România. Teoretic aici ai colegii împărţiţi altfel decît în SUA, adică eşti într-o grupă cu anumiţi colegi şi toate cursurile le faci cu aceiaşi, nu poţi alege cursuri diferite de colegii tăi, decît foarte puţine, întrucît cursurile depind de specializarea pe care ai ales-o dinainte. Deci, alegi specializarea X, şi în fiecare semestru urmezi toate cursurile de la acea specializare, împreună cu toţi colegii, nu poţi tu să te înscrii la 3 cursuri şi colegul tău din semestrul trecut la alte 3 cursuri. Nu există conceptul de înscriere la un curs. Urmezi cursurile din planul de învăţămînt al specializării.  Şi nici specializarea nu o alegi chiar cum vrei tu, se face în ordinea mediilor, tu bagi nişte opţiuni dar dacă ai medie mică, nu nimereşti la prima opţiune aleasă, ci la a 2-a, a 3-a... sau chiar ultima !

Să nu crezi că la informatică e mai uşor. Dimpotrivă.

#3
btenn4

btenn4

    New Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10
  • Înscris: 31.10.2014
Multumesc de raspuns,

 XON-XOFF, on 07 noiembrie 2014 - 00:02, said:

Pentru aplicaţii există seminarul, în SUA se numeşte "recitation" din cîte am citit eu. Şi există culegeri de probleme, trebuie să existe şi la voi. În plus la "homework" înţeleg că mulţi americani lucrează în grupuri, trebuie să te lipeşti şi tu de un grup din ăsta.

Aici aplicatia nu este problema, "homework"-ul este aplicatia, nu este nevoie de "recitation", poate sunt cateva universitati care au asa ceva, dar majoritatea nu, fiindca homework/recitation tot una este. Sunt niste studenti care lucrez in grupuri, deobicei se cunosc din liceu sau din copilarie. Poate nu ati citit unde am scris ca studentii aici sunt foarte inchisi, lucreaza doar cu oameni care cunosc, nu cu oricine, daca nu esti din familia/orasul/liceul/cartierul lor, atunci nu ai bafta la grup.

 XON-XOFF, on 07 noiembrie 2014 - 00:02, said:

Facultatea de inginerie e grea şi în România.

Depinde, ce definitie de "greu" ai. Aici, materia nu este grea, te poti descurca s-o intelegi. Problema este ca materia care o inveti in clasa, este complet diferit cu ce te astepti la examen. Daca o iei asa, atunci da, este grea. De exemplu, un student la fizica invata legia lui Gauss, si prof-ul spune ca maine are examen la acest subiect, dar cand se prezinta la examen, nu este decat poate o singura intrebare cu legia lui gauss, restul cu equatiile lui maxwell, care profesorul nu mentionat nici macar un cuvant despre asta, si nici nu a predat deloc subiectul. Atunci da este grea.


 XON-XOFF, on 07 noiembrie 2014 - 00:02, said:

Urmezi cursurile din planul de învăţămînt al specializării.  Şi nici specializarea nu o alegi chiar cum vrei tu, se face în ordinea mediilor, tu bagi nişte opţiuni dar dacă ai medie mică, nu nimereşti la prima opţiune aleasă, ci la a 2-a, a 3-a... sau chiar ultima !
Poate crezi ca aici este viata de boier, cred ca eu n-am explicat cum trebuie, fiindca ce iti imaginezi nu e chiar cum de fapt este. Daca ai fi aici pentru o saptamana, ai vrea tu inapoi la planul tau de invatamant imediat!! Degeaba iti "alegi" clasele aici, fiindca esti complet la dispozitia lor. Nu alegi nimic, este inselator. De exemplu, toti studentii de inginerie fac statistica. Dar nu se ofera decat de la ora 22:00 la 23:45 seara, langa clasa aia trebuie sa faci fizica care se ofera de la 7 pana la 9 dimineata. Deci orarul este foarte stricat, incepi la pe la 5, si termini noaptea tarziu, cu multe intreruperi ciudate, nu e ca la romania, unde esti poate de la 9 dimineata la 5 seara, sau 7 pana la 7 seara, etc. ceva organizat, de dimineata pana seara cu colegii toata ziua. Eu m-as multumii daca ar fi ceva organizat, sau macar putin organizat, cred ca mai bine ar fi.

 XON-XOFF, on 07 noiembrie 2014 - 00:02, said:

Să nu crezi că la informatică e mai uşor. Dimpotrivă.

Ca scoala sau ca job? Aici, cel mai recent job "survey" arata ca software/web developer este #3 "least stressful job". Eu cunosc pe cineva care a studiat informatica, si lucreaza online, nu zilnic la o companie cu program fixat. Lucreaza online, la orice ora vrea, o data pe saptamana si in rest sta pe plaja. Nu e stresat deloc, zici ca are cel mai usor job din lume. Poate este o exceptie rara, dar in general aici, cei care au facut facultatea de informatica, la job stau pe scaun la calculator, scriu cateva randuri de code de la ora 10-5 si deobicei au program 9/80 lejer. Doar poate la silicon valley la o companie mare ca ebay sau nvidia e altfel, dar nu toata lumea lucreaza la companiile mari.

Edited by btenn4, 09 November 2014 - 19:38.


#4
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003

 btenn4, on 09 noiembrie 2014 - 19:33, said:

studentii aici sunt foarte inchisi, lucreaza doar cu oameni care cunosc, nu cu oricine, daca nu esti din familia/orasul/liceul/cartierul lor, atunci nu ai bafta la grup.
Asta tine de personalitatea fiecaruia, cultura etc.

 btenn4, on 09 noiembrie 2014 - 19:33, said:

Eu m-as multumii daca ar fi ceva organizat, sau macar putin organizat, cred ca mai bine ar fi.
In Romania e oarecum vrei tu din perspectiva asta. Da' pauze pot fi si aici pe la jumatatea timpului si alegi ce faci (mergi acasa daca e timp si de intoarcere, la biblioteca, aiurea-n tramvai etc).

 btenn4, on 09 noiembrie 2014 - 19:33, said:

Eu cunosc pe cineva care a studiat informatica [...] Nu e stresat deloc, zici ca are cel mai usor job din lume.
Tot are stres, termene de livrat produsul etc. dar cand faci un lucru cu placere atunci poate fi mai usor. Iar cu programul de munca, depinde de angajator (sunt de tot felul).

Una peste alta, daca vrei sa lucrezi acolo atunci o diploma obtinuta unde esti poate avea un avantaj in conditii profesionale egale ale candidatilor.

Edited by neagu_laurentiu, 10 November 2014 - 17:12.


#5
btenn4

btenn4

    New Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10
  • Înscris: 31.10.2014

 neagu_laurentiu, on 10 noiembrie 2014 - 17:07, said:

Una peste alta, daca vrei sa lucrezi acolo atunci o diploma obtinuta unde esti poate avea un avantaj in conditii profesionale egale ale candidatilor.

Incerc sa nu va contrazic asa cum imi faceti mi-e, dar in rest, aici nu le intereseaza unde ai facut facultatea, sunt foarte multi care au facut facultatea prin strainatate (din toate tarile din lume) si lucreaza aici fara nicio problema, nu conteaza asta, mai ales ca joburile aici se iau prin cunostinte/relatii. Daca reusesti sa te agati la primul job si capeti cateva ani de experienta, cand vrei sa te muti la alta companie atunci nu mai conteaza deloc unde ai facut scoala, le intereseaza ce stii si ce experienta ai. Singurul lucrul este ca nu sunt sigur daca chiar imi place ingineria sau nu. Pot sa spun ca mi-a placut matematica foarte mult si fizica, baza de inginerie mi-a placut. Dar nu inseamna ca daca iti place mult matematica si fizica inseamna ca iti place si ingineria. De asta am scris aici fiindca am dubii, si totusi astept ca poate cineva ar avea niste sfaturi. Eu am crezut ca pe forum aici vin oameni si schimb informatii, nu m-am asteptat ca aici pandesc sa critica pe om tot ce spune fara sa raspunda deloc la intrebari.

Edited by btenn4, 10 November 2014 - 20:41.


#6
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006
@bten: eu am fost foarte curios despre cum se face şcoala în America şi de aceea am citit destul de mult site-uri ca: http://mitadmissions.org/blogs   (şi de la alte univ. americane, dar de la MIT cel mai mult). Şi nu doar aşa, una-două zile, ci vreo 3 ani, mi s-a părut foarte interesant. M-am uitat extensiv şi pe opencourseware tot de la MIT.

E drept că MIT şi celelalte unde am intrat eu să citesc sînt primele în top. Nu ne-ai zis la ce univ. eşti tu. Poate că este o univ. mai puţin bună dacă zici că lucrurile merg aşa cum merg. În plus mi se pare ciudat să spui că vă dă la examen ceva ce nu s-a predat, ce nu a fost în homework, etc.

Recitation - seminarul de aici - este explicit pt a discuta probleme cu asistentul respectiv. Adică homeworkul îl faci acasă. Asta ar fi diferenţa.

Depre computer science - intră şi tu pe site-ul departamentelor de computer science de la tine şi o să vezi, probabil, materii grele, cu multă teorie, cu abstracţiuni, cu matematică... nu "cîteva linii de cod".

Asta pt că. indiferent de departament, la facultate se fac lucruri mult mai avansate decît ce faci în mod normal la job. În domeniul electric, la facultate faci Gauss şi Maxwell, iar în practică, mai toate calculele le faci cu simulatoare şi mai nimic de mînă. Deci diferenţa e că la facultate înveţi ce se află "în spate", şi mai tîrziu foloseşti prea puţin lucrurile astea, aşa cu şi la şcoala generală înveţi despre Everest şi Charlemagne ca să ştii că sînt/au fost, nu pentru că ai nevoie la job.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate