Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Noile iPhone-uri la Vodafone

digitizare poze vechi

nu gasesc Viata Sanatoasa

Radumiki--da'n poiana
 Iarasi am dreptate-

Duduii Adm

Placa video compatibila?

Dennis Kimetto - Primul om sub 2 ...
 Martori la orice fel de fenomene ...

Samsung galaxy s4 active, problem...

Soluție pentru tavan

SHUTTLE KD20, 2-Bay NAS
 Omologare pariu BET365

Luxemburg... decizie grea

Aparat foto similar cu Nikon FM2

Sfat achizitie masina.
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Lightroom 5

- - - - -
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#19
fotofanatic

fotofanatic

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 25.08.2013
  • ID membru: 822,701
  • Locație: Bucuresti

mie imi place si consider ca isi merita banii...

#20
Stefan_CM

Stefan_CM

    Community Manager

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 19,617
  • Înscris: 23.05.2013
  • ID membru: 811,827
  • Locație: București

View Postdani.user, on 22 iulie 2013 - 18:30, said:

Am trecut pe Lightroom 5.
Si eu, acum. :)

Totusi, imi poti spune, tu sau altcineva, daca e vreo setare sau o modalitate de a salva toate preseturile, toate watermarkurile, profilele de export intr-un anumit catalog?
Pentru ca la o reinstalare/formatare/etc sa nu fie toate pierdute. Si am aruncat o privire, dar n-am gasit nimic...

Ah, si am o problema la fel ca si in Lightroom 4/4.4. Cand selectez la import un folder cu RAW-uri, mi se blocheaza aplicatia. Des.

#21
calexe

calexe

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,731
  • Înscris: 21.11.2006
  • ID membru: 110,893
  • Locație: Bucuresti

View PostStefan_CM, on 25 august 2013 - 18:44, said:

...
Totusi, imi poti spune, tu sau altcineva, daca e vreo setare sau o modalitate de a salva toate preseturile, toate watermarkurile, profilele de export intr-un anumit catalog?
...
Incluzi in backup-ul regulat locatia "C:\Users\____\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom". Valabil in W7, la alte so o fi alta locatie.

View PostStefan_CM, on 25 august 2013 - 18:44, said:

...
Ah, si am o problema la fel ca si in Lightroom 4/4.4. Cand selectez la import un folder cu RAW-uri, mi se blocheaza aplicatia. Des.
La mine niciodata.

Edited by calexe, 25 August 2013 - 19:36.


#22
Stefan_CM

Stefan_CM

    Community Manager

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 19,617
  • Înscris: 23.05.2013
  • ID membru: 811,827
  • Locație: București

View Postcalexe, on 25 august 2013 - 19:35, said:

Incluzi in backup-ul regulat locatia "C:\Users\____\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom". Valabil in W7, la alte so o fi alta locatie.
Prin asta te referi sa fac backup manual la folderul Lightroom, nu? Unde tine toate setarile aplicatiei.
Dar astea nefiind in catalog, ca setari export-abile, e cam aiurea. Catalogul il am pe un alt HDD, partitia E, dar nu cred ca conteaza asta.

Mersi! :)

#23
wizake

wizake

    Ad ASTRA per aspera

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,310
  • Înscris: 24.05.2003
  • ID membru: 3,911
  • Locație: Iasi
Poti stoca preset-urile in catalogul Lightroom.
Vezi aici http://laurashoe.com...to-lightroom-5/

In videoclip, pe la minutul 1:15 iti arata care e setarea.



#24
Stefan_CM

Stefan_CM

    Community Manager

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 19,617
  • Înscris: 23.05.2013
  • ID membru: 811,827
  • Locație: București
Corect. Am vazut optiunea, sa vedem cum functioneaza, daca salveaza tot, de la preseturi pentru export, watermarks, etc. :)

Mersi!

#25
calexe

calexe

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,731
  • Înscris: 21.11.2006
  • ID membru: 110,893
  • Locație: Bucuresti
Vezi cum te "coafeaza" mai bine:
- Cu store presets with this catalog" nebifat setarile raman in acel folder special si cand faci un nou catalog le incarca exact pe acelea. Adica se preiau usor setarile de la un catalog la altul. Iar cand adaugi (de ex.) un development preset intr-un catalog il vei avea la dispozitie in orice catalog.
- Cu "store presets with this catalog" bifat setarile sunt specifice catalogului respectiv. (Banuiesc) ca daca deschizi un nou catalog si doresti acele setari va trebui sa le importi cumva. Vezi tu. Eu am varianta cealalta.

Oricum, eu unul tin un catalog / fiecare an. Asa imi este mai usor la backup. Daca aduc ceva de pe serverul de backup in PC dintr-un motiv oarecare atunci aduc numai catalogul pe anul dorit; poate fi cca. 50GB, si asa dureaza. Dar un catalog pe 10 ani, cu RAW-uri cu tot, ar putea avea 300GB si as imbatrani pana l-as aduce.

Asta e numai parerea mea bazata pe setup-ul meu. Tu poti avea alt setup si / sau preferinte.

Edited by calexe, 26 August 2013 - 13:39.


#26
Stefan_CM

Stefan_CM

    Community Manager

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 19,617
  • Înscris: 23.05.2013
  • ID membru: 811,827
  • Locație: București
O sa arunc o privire mai atent acasa, cu programul in fata. :)

Din pacate (sau nu), nu folosesc Lightroom pentru catalogarea fotografiilor, ci doar pentru editare in masa, export, etc. Si mi se pare foarte bun.
Nu am simtit nevoia si nici nu am vazut sensul de a importa toate fotografiile in el, sa le caut cum le pot cauta si pe HDD direct, dupa folder, data, etc.
Stiu ca pierd o functie importanta a lui, dar nici nu mi-am batut capul cu ea si toate keywordurile aferente dupa care poti cauta pozele intr-un catalog.

#27
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,381
  • Înscris: 24.02.2007
  • ID membru: 146,987
Cand aleg anumite font-uri pentru semnatura, apar ok in preview, dar nu se salveaza pe imaginea finala.
A mai patit cineva asa ceva?

#28
Stefan_CM

Stefan_CM

    Community Manager

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 19,617
  • Înscris: 23.05.2013
  • ID membru: 811,827
  • Locație: București

Mie imi apare pe poza fix cel selectat... Deci la mine e ok.

#29
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,381
  • Înscris: 24.02.2007
  • ID membru: 146,987
Daca aleg Lucida Calligraphy nu vrea de fel, lasa poza fara semnatura la salvare.

#30
nenis

nenis

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,598
  • Înscris: 02.01.2009
  • ID membru: 402,773
Singura solutie care imi vine in minte ar fi sa cauti in C:\Windows\Fonts. si sa vezi daca ai ,,instalat" Lucida Calligraphy. In mod normal daca apare in edit watermark ar trebui sa fie. E curios ca face fite doar la fontul respectiv...La mine mergeAttached File  IMG_6478.jpg   499.42K   39 downloads

In fine daca nu merge si nu merge pe ,,caile oficiale" poti face in photoshop watermark-ul si il salvezi PNG pe transparent. La edit watermark  ai sus dreapta la image options choose (alegi PNG -ul cu semnatura).. salvezi presetul si il alegi pe acesta la export. Ar fi tare sa nu te lase photoshopul sa salvezi PNG ul ala cu fontul respectiv desi ma indoiesc

#31
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,381
  • Înscris: 24.02.2007
  • ID membru: 146,987
Fontul exista sigur, cand aleg textul pentru semantura si testez, apare ok, cand export poza nu mai apare nimic.
E o varianta si cu png'ul transparent, dar mai sap.

#32
fotofanatic

fotofanatic

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 25.08.2013
  • ID membru: 822,701
  • Locație: Bucuresti
si la mine este ok, ceea ce selectez apare si cand export

#33
calexe

calexe

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,731
  • Înscris: 21.11.2006
  • ID membru: 110,893
  • Locație: Bucuresti
Poti face o semnatura GIF si atunci ai orice font / imagine.

#34
Mondeo

Mondeo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 975
  • Înscris: 15.11.2005
  • ID membru: 53,730
  • Locație: Moon...
A aparut varianta 5.3.
Au fosta adaugate camere si obiective noi.

#35
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,381
  • Înscris: 24.02.2007
  • ID membru: 146,987
Doar atat?

#36
wizake

wizake

    Ad ASTRA per aspera

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,310
  • Înscris: 24.05.2003
  • ID membru: 3,911
  • Locație: Iasi
e doar Release Candidate. Au mai fixat si buguri. Doar nu va asteptati la features noi intr-o versiune intermediara. Poate In LR 6 in 2014 sau 2015

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users