Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Despre Storcator de fructe
Last Updated: Jan 12 2024 17:45, Started by
figo1988
, Jul 30 2005 08:55
·
1
#703
Posted 23 January 2015 - 20:10
La loc comanda! Se pare ca eram in urma cu actualitatile tehnice - recunosc (si-mi pun cenusa in cap ) ca ultima data cand am cautat sa vad daca exista storcatoare non-centrifugale de la producatori mainstream, a fost in urma cu mai multa vreme - si atunci nu gasisem.
Poate ca nu m-am exprimat bine in postarea mea kilometrica - rog sa nu se inteleaga ca as avea, a priori, ceva impotriva storcatoarelor lente. Nu stiu daca voi schimba "scula"; e vorba de bani destul de multi, s-ar putea sa o las pana cand Bosch-ul o sa inceapa sa dea semne de uzura/oboseala. Dar nu am vrut sa denigrez sau sa sustin sus si tare ca banii pe un slow juicer ar fi dati degeaba. Despre actualul storcator centrifugal - sunt multumit, e drept - dar repet: sunt constient ca nu am avut cu ce sa fac o comparatie, tocmai de aia o sa incerc sa caut sa vad cu ochii mei (si sa simt cu papilele mele gustative ) diferentele... |
#704
Posted 23 January 2015 - 20:27
Eu am moulinex cetrifugal..ca si bosch-ul colegului..
Mi-ar placea un melc? Da, cred ca stoarce mai bine,aibrepede.oricm se curata, eu fac 3-4 litri odsta si e enervanta si curatarea in timpul utilizarii,.de.multe.ori necesara, mai ramane lipit pe capac ceva, trebuie.sa.arunci.resturile.si se face mizerie,.etc... Bun, ma retine insa altceva..pretul. Nu ca e mare in sine ci ca e mare in raport cu cat costa de fapt... Ma.frate, motorul e un sfert,putere, volum, material...plasticaraia si restul pieselor la fel.... Ma.zgariebpe.creier sa platesc de 4 ori pretul in conditiile in care nu costa, de fapt, sa-l produci, mai mult decat centrifugalul, dimpotriva... Inteleg sa.coste.dublu, inteleg ca pana la.urma e vorba de faptul ca e o concurenta mica si e.loc...dar.mi se.pare ca ma.iau de.prost cand imi cer de 4 ori pretul. Nu e vreun patent scump, nu e vreo inventie revolutionara, nu a costat miliarde sa faci o masina de.tocat plis un teasc, merele.se storc asa de mii de ani...pai? Asa nu... |
#705
Posted 23 January 2015 - 22:36
Din pura curiozitate, am incercat si eu s-o gandesc "inginereste".
Motorul, la un "melcat", e clar ca e mult mai ieftin decat la un centrifugal. Admitand ca, in conditii de fabricare industriala, in serie mare, plasticaraia ar trebui sa coste cam la fel (+/- diferente neglijabile, cred) fata de centrifugale... ma gandesc ca esenta discutiei se afla in costul de fabricatie al axului melcat + sitei de filtrare. Auger + sita la un slow juicer, vs. ansamblu cutite + razuitoare + sita la un storcator centrifugal. Care o fi raportul costurilor de fabricatie intre acestea... sincer, n-am nici cea mai vaga idee. Nici macar intuitiv. Totusi, dincolo de aceste discutii, gandindu-ma la sanatatea familiei, sunt dispus sa inchid ochii la orice astfel de calcule "stiintifice" daca vad clar ca rezultatele obtinute cu un storcator lent sunt net superioare. Hence... continui sa studiez, incercand sa vad pe undeva o demonstratie live... |
#707
Posted 27 January 2015 - 14:54
Vlad_E30_E46, on 26 ianuarie 2015 - 23:31, said:
mai avem posesori cu pareri pe forum? multumesc As incepe cu ala la 250/200 lei, pt ca ulterior sa imi iau si un huron dasta, sa nu-mi para rau de 200 lei dati la o parte; pt ca, daca imi iau un bosch de 5sute si ceva de lei, ma cam "seaca" sa las sa se puna prafu' pe atata banet ; deh, probleme existentiale, stresuri, probleme gogule ) O zi buna tuturor. PS> Daca o fi vreun suflet bun prin Pitesti, de are un slow juicer dasta, si il lasa inima sa dea un pahar de suc, vin sigur la degustare; si nu vin cu mana goala, vin cu plasa de fructe, sa fie si omul multumit |
#708
Posted 27 January 2015 - 17:08
dan_dare, on 24 noiembrie 2014 - 18:37, said:
http://www.tocmai.ro...0-19131140.html http://shop.yellowst...source=price-ro Dar cred ca cel mai ok se comanda de pe ebay ... colegul meu de birou si luat HH Elite la 1400 de ron cu transport inclus (nush daca are garantie totusi ) http://kizoku.en.ali...ltime&edm_ver=e Se poate comanda de aici cu ~210 USD (asta e oferta primita de la ei pe email care include transportul si plata prin PayPal). Bineinteles eterna intrebare: Ce calitate are produsul? Prezentarea zice de bine, numai motorul are 4 kg (300w). Ma gandesc ca sunt obligati la asa putere sa foloseasca materiale de calitate. Edited by mircam, 27 January 2015 - 17:13. |
#709
Posted 27 January 2015 - 17:22
Mai exista o intrebare, eterna de asemenea: ce faci cu garantia?
|
#710
Posted 27 January 2015 - 17:40
A ajuns romanu ca pe vremea lu impuscatu...atunci se ducea la prietenii bogati cu video...Acuma se duce la bogatii cu hurom...ma de da-ma dracu...:lol:
Vinzi vaca, sau 2 porci, iei hurom hh v 3.0 beta si arde-o cu sucuri..normal, bani de carne clar nu mai ai si-ti mai ramane si furaj verde, o lucerna, o sfecla...un pogon de orz. Laptele de migdale bate laptele de vaca. Auzi, o bodega care sa serveasca sucuri de hurom nu s-a gandit nimeni sa faca? La huromu neturat ... Acri strugurii, e drept, eu mai astept sa se coaca si trecand peste glume, sucurile pot fi reproduse relativ simplu, nu trebuie sa mergi la "video"...dai fructul prin masina de tocat, tifon si cam asa ar trebui sa fie... Si tot serios, glumind, ma intreb legat de sanatata asta a unor sucuri...huromul scoate xhiarbtoate.otravurile din verdeturi, nu lasa nimic in pulpa, nu? O fi mai bun sucu stors din 20 de milioane insa eu m-as preocupa mai intai ce storc, ca daca storc un gust minunat din molozul.chimic de de piata, mare afacere n-am facut... Mai radem, mai glumim, daca toata lumea zice ca e bun, o fi... |
#711
Posted 27 January 2015 - 20:48
Seara buna oameni buni.
Mai citesc si eu ,asa pe sarite,sa mai aflu informatii.Ma bate gandul sa iau si eu un Hurom d-ăsta de facut suc,dar nu ma lasa inima sa dau atatia bani,ca am cheltuit destul pe electrocasnice.Stau si ma gandesc ca fructele sunt bune tare,si ,dupa atatea cheltuieli,si mai am de facut inca,parca nu ma lasa sufletul sa iau un robot si sa pun mere de-ale noastre,ionatane,parfumate si gustoase in el pentru a bea doar sucul.Peste tot suntem sfatuiti sa mancam si fibre,ca ne ajuta nu stiu pe la ce.Cu 2000 mananc la fructe si legume,cu fibre cu tot,de nu am aer.Daca iau robotul,s-ar putea sa beau suc doar de sarbatori,ca nu mai raman banuti si de sacosi de fructe, sa storc in el zilnic.Iaca eu prefer sa mananc fructele, si cu banii pe robot sa mobilez un dormitor,ca e gol saracu.Daca am un musafir,il pun sa doarma pe jos,dupa ce il servesc cu un suc proaspat care o sa-i intareasca oasele peste noapte.O fi bun si storcatorul asta,dar costa cam mult.Pefer sa mananc fructele ca atare,si tot fructe pun si in tarte sau prajituri,nu doar resturile ramase de la suc.Sincer,mie imi place sucul rosu de struguri,natural,tras la teasc si stat din fermentat,nu facut cu robotul.Cu banutii pe robotul asta iei doua aspiratoare miele,Cu doua iei o masina de spalat miele,ba cred ca poti sa te apropii si de un frigider liebhher din clasa economica...si multe altele. Hai Doamne ajuta si spor la zdrobit fructe. |
#712
Posted 27 January 2015 - 21:03
Vlad_E30_E46, on 26 ianuarie 2015 - 23:31, said:
mai avem posesori cu pareri pe forum? multumesc Se gasesc pe la 400 redus si la 250-200 roni pe la magazinele online (emag etc). Au garantie 2-3 ani. Daca se strica dupa... tot e rentabil sa cumperi (si 5 bucati in 10 ani sa zicem max 5Ś400=2000ron, cat cel mai scump Hurom). Dar nu cred ca sunt asa proaste. Cu multe pagini in urma am scris ca am ptieteni care au cumparat clone si merg f bine si azi la 1-2-3ani. (Am mai scris) cele cu centrifuga nu sunt storcatoare ci sunt RAZUITOARE electrice . Nu puteti sa le comparati sucurile cu cele de la un storcator cu ax melcat sau presa. Cineva se plangea ca nu a vazut live sau in paralel sucurile... pe youtube gasiti filmele celor de la eujuicers.ro. Ei vand (parca) din ambele categorii (ca doar nu or refuza banii...) Pe site-ul lor mai gasiti si alte detalii, diferente, comparatii si motive pt care nu mai vand anumite produse. Huromul si cele scumpe in general se lauda ca au anumite materiale cheie din calitate superiora, gen sita din otel nustiudecare calitate chirurgicala, plastice fara BPA etc mai cititi si voi . Pt cei ca mine aceste amanunte conteaza f mult - Pt cei care mananca din teflon si tin mancarea in vase (asa zis) inoxidabile informatia nu are valoare. Cei care vreti sa conservati sucurile (stoarse cu storcator/presa) un pic mai mult - adaugati putin suc de hrean stors. (f putin pt ca e foarte puternic si va iuti sucul) poate prelungi si 60 zile viata sucurilor... Eu am Hurom 400, Regret doar ca nu are caracteristicile celor de azi, asta e! Edited by kata-lin, 27 January 2015 - 21:05. |
|
#713
Posted 28 January 2015 - 04:18
Gio, fibrele sunt fibre, ideea e ca nu poti manca atatea varzavaturi , suc bei in nestire si chiar fara fibre tot ai un serios aport de vitamine, minerale.samd
Ia mananca tu pe.zi 1 kg varza, unul de.morcovi, unul.de castraveti, 1 de mere, unul de telina plus sfecla plus .....si mai si fermenteaza, si mai si dai nitel peste cap.digestia celorlalte alimente gen carne, branza, etx.. Vreo 5 kile de ierburi tot ies..3 litri de suc le bei ca popa lejer si sucul se duce rapid din sistem... Bine e sa bei.si suc, moderat, 1-1.5l, si sa mananci normal, adica o cantitate normala de.fructe si.legume |
#714
Posted 28 January 2015 - 09:45
Parintele,nu am zis ca nu e bun sucul.E scump rau aparatul asta de stors.Si pe langa aparat,ai idee cat costa zilnic toate ierburileastea???Cred ca sunt multi oameni care nu isi permit sa cumpere zilnic atatea ierburi si fructe.In ce priveste vitaminele,eu le iau din pilule,pe langa cele din fructe si legume.Nu poti manca atatea zarzavaturi pentru a echivala cantitatea de vitamine din pilule.Desigur ca natural este mai ok,dar avand in vedere ca nu mai poti avea incredere in fructele si legumele de pe piata indopate cu chimicale...nu mai fac prea mare diferenta.
Nepotelului meu sotia ii da suc aproape zilnic,dar multe dintre sucuri nu le bea,nu-i plac,orice i-as face.Dar mananca fructe zilnic,nu vad nimic rau in asta. Nu sfatuiesc pe nimeni sa nu cumpere aparatul,dar sunt sigur ca sunt putin care o fac,din cauza pretului exagerat. Si inca ceva,am un robot care toaca carne,face suc de rosii si alte legume,de 4 ori mai ieftin,chiar daca nu la aceeasi calitate. Cu toata stima. |
#715
Posted 28 January 2015 - 10:15
gi0, on 28 ianuarie 2015 - 09:45, said: Daca tot m-ati starnit: - clonele dupa storcatoare s-au mai ieftinit intre timp. - dupa ce mananci "ierburile" corect combinate, sucuri si uleiuri presate la rece te simti destul de plin ca sa mai poti manca si altceva (in cantitati mari...) dar pt asta e nevoie de o trecere treptata de la un stil de viata la altul si deci la inceput poate e mai costisitor - vitaminele din pilule... sunt respinse de organism mai repede sau mai tarziu de la ingurgitare intr-o proportie destul de mare (70 spre 99% ?) nu sunt recunoscute intocmai de catre organismul nostru care le are compara cu cele din "baza de date" programata in ADN-ul nostru de sute de mii de ani - atentie un pic la mirosul urinii dupa ce luati asa-zisele vitamine (nu trebuie sa bagati capul in buda, se ridica vaporii in aer ( ..plini de vitamine )si se simt si dupa ce parasiti toaleta - de asta este igineic sa se traga apa cat mai repede si sa lase capacul la toaleta si barbatii..ca sa nu inspire toata lumea ...) - Deci, in lumina asta, trebuie sa inghiti multe sute de pilule sintetice ca sa echivalezi cateva kilograme de legume fructe asimilate natural pe parcursul unei luni de zile - plus ca nu sunt nici ieftine - mai e un secret/amanunt destul de putin luat in seama "ce limba nu simte - stomacul NU digera" - din acest motiv nici pilulele bio nu sunt asimilate suficient - in acest caz este bine sa scoateti continuntul din pilule (daca nu sunt comprimate) si sa il mentineti sub limba un timp, sa il mestecati apoi sa il ingititi cu saliva...apa sau si suc stors prin presare - in general, oricat de indopate chimic sunt unele fructe/ legume, se pot curata de coaja mai gros si sunt mai ok decat vitaminele sintetice - copiii sunt copii fidele ale adultilor din preajma lor - refuza cand au impresia ca sunt obligati sa faca ceea ce adulti nu fac... este suficient ca un adult sa fie ...pe dos Edited by kata-lin, 28 January 2015 - 10:16. |
#716
Posted 30 January 2015 - 00:03
Pentru colegul de mai sus care zicea ca motorul de pe un slow juicer e mai ieftin: adevarul e exact invers. Storcatoarele prin presare la rece care costa maxim 400 lei este imposibil sa aibe motor prin inductie fara perii. Motoarele cu perii se ard foarte repede. Din acest motiv, producatorii de storcatoare cu motoare fara perii pot da si dau garantie la motor intre 5 si 10 ani.
Alt aspect este sita, care daca e din plastic obisnuit, va crapa destul de repede. Storcatoarele care costa de la 1000 de lei in sus, au sita si melcul din ultem. E o chestie matematica, nu ai cum sa scoti pe piata un storcator care sa coste 400 lei, si sa aibe motor fara perii si sita si melc din ultem... Calitatea componentelor e direct proportionala cu pretul. Daca storci 5 morcovi pe luna, e ok un Vortex sau Heinner. Daca storci 5 sucuri de morcovi pe saptamana, iti trebuie unul mai de calitate, daca vrei sa te tina. |
#717
Posted 30 January 2015 - 12:08
darkriver, on 30 ianuarie 2015 - 00:03, said:
Daca storci 5 morcovi pe luna, e ok un Vortex sau Heinner. Daca storci 5 sucuri de morcovi pe saptamana, iti trebuie unul mai de calitate, daca vrei sa te tina. |
|
#718
Posted 30 January 2015 - 22:30
kata-lin, on 27 ianuarie 2015 - 21:03, said:
Cineva se plangea ca nu a vazut live sau in paralel sucurile... pe youtube gasiti filmele celor de la eujuicers.ro. Ei vand (parca) din ambele categorii (ca doar nu or refuza banii...) Pe site-ul lor mai gasiti si alte detalii, diferente, comparatii si motive pt care nu mai vand anumite produse. Cei de la eujuicers.ro, dupa mine, sunt strict vanzatori de slow-juicers (OK, au teoretic si un Catler centrifugal pe-acolo, printre 20 de melcate, ca sa poata spune ca vand din toate categoriile) - si, tot in umila mea opinie, 99% din materialul de pe site-ul lor nu e decat publicitate pentru gamele scumpe. Acel faimos ghid "independent" (si, pe alocuri, agramat) de alegere a storcatorului, pe care-l stiu bine de acum 4 ani cand cautam, are ca unic scop sa iti arate, subtil, de ce trebuie sa dai 1000 de euro pe modelul cel mai scump si de ce esti un loser idiot daca n-o faci. Cel putin asa am perceput eu Nu contest ca or fi superioare si or fi avand materiale de calitate in componenta, repet ca nu ma consider anti-"melcate"; chiar iau in calcul, pe viitor, posibilitatea de-a alege un astfel de model. Dar tare as vrea sa vad justificari mai palpabile decat textele publicitare ale vanzatorilor. OK, daca nu demonstratii live, macar sa vad fizic storcatoarele prin magazine, sa pot vedea cu ochii mei cum stau la capitolul calitate de fabricatie, asamblare etc. darkriver, on 30 ianuarie 2015 - 00:03, said:
Pentru colegul de mai sus care zicea ca motorul de pe un slow juicer e mai ieftin: adevarul e exact invers. Storcatoarele prin presare la rece care costa maxim 400 lei este imposibil sa aibe motor prin inductie fara perii. Motoarele cu perii se ard foarte repede. Din acest motiv, producatorii de storcatoare cu motoare fara perii pot da si dau garantie la motor intre 5 si 10 ani. Alt aspect este sita, care daca e din plastic obisnuit, va crapa destul de repede. Storcatoarele care costa de la 1000 de lei in sus, au sita si melcul din ultem. E o chestie matematica, nu ai cum sa scoti pe piata un storcator care sa coste 400 lei, si sa aibe motor fara perii si sita si melc din ultem... Calitatea componentelor e direct proportionala cu pretul. Daca storci 5 morcovi pe luna, e ok un Vortex sau Heinner. Daca storci 5 sucuri de morcovi pe saptamana, iti trebuie unul mai de calitate, daca vrei sa te tina. Recunosc, nu-s la curent cu preturile motoarelor, nu stiu daca si cu cat e mai scump un brushless de 150-200W decat unul cu perii de 7-800W. Dar de ce un motor cu perii s-ar ARDE mai repede? Eventual sa se uzeze periile, care la o adica pot fi inlocuite - dar n-am auzit sa se intample, la storcatoare. Axul melcat, ma gandesc ca e important sa fie foarte rezistent, asa ca da, cele din ultem sau alte rasini exotice presupun ca or fi de preferat, dar sita, nu e din otel inoxidabil la toate? Pe de alta parte, discutia asta despre materiale e pur teoretica. Pretul pietei (stim), e dat de raportul dintre cerere si oferta, nu trebuie neaparat sa se justifice prin costul materialelor si al fabricatiei... DAR, intr-adevar, unul din principalele capitole la care as avea asteptari MAJORE de la un storcator asa de scump, ar fi, intr-adevar, durabilitatea. |
#719
Posted 31 January 2015 - 07:54
@Mircea-jr: ai dreptate, e marketing.
La comparatie...idee (daca nu ai facut-o deja): sigur gasesti in zona ta un bar sau o "dugheana" care vinde sucuri din fructe date pe razuitoare electrica si din fructe stoarse presate. Cumpara de la fiecare, punele alaturi si compara: vizual, olfactiv si.. gustativ etc. Toate simturile conteaza si nu pot fi inlocuite cu un video sa cu o descriere. Si da, e cam greu sa pui in cuvinte, doar imaginea zice mai multe... cand vezi sucul "branzit" si pe cel omogen natural. Chiar, poate as putea compara cele 2 sucuri cu a bea lapte acru... un pahar in care ai zerul separat si bei doar zerul cu ceva urme de.. lapte acru si un pahar omogen de.. lapte acru. o alta diferenta pe care o percep eu la nivel de gust: cel razuit il bei - cel presat il mananci (char daca le-ai strecura prin aceeasi sita, ma refer la consistenta gustului nu a lichidului..) De exemplu ( poate e si la tine ceva asemanator) In Brasov la kaufland e o " dugheana" unde iti preseaza diverse fructe exotice - un paharut amarat de rodie e vreo 14 lei - si eu sunt curios cum ar arata sucul de rodie data pe razuitoare ) (restul sunt mai ieftine) Sau poate gasesti forumisti in zona ta care le au pe ambele -forumistii se mai intalnesc si fizic Bafta! |
#720
Posted 31 January 2015 - 08:18
@pt cei cu storcatoare/presa: am auzit ca multi cosidera pulpa ramasa ca fiind "mizerie" si o arunca -foaaaarte rau faceti!
Cu cateva exceptii, pulpa se foloseste si ea: cea de mere si alte fructe dulci de exp se poate usca si folosi ca indulcitor si aroma la ceaiuri, prajituri, etc. Pulpa de morcov - la cozonac, dulceata/gem; capsuni, afine, zmeura... pui zahar chiar si 1/3 si ai facut gem ...fara fierbere! Sau si mai bine cu zahar invertit cu zeama de la lamaie. Eu de obicei le mananc pe loc sau daca e prea mult, pun la borcan si am rezolvat micul dejun p5 cateva zile. Hreanul il amestec inapoi cu sucul lui. Pulpa de Ghimbir uscata, iese un ceai super daca o faci ceai sau o adaugi la alte ceaiuri, mai ales acum in sezonul rece - eu nu mai cumpar ghimbir de china, e mare dar e anemic la aroma sau pute a depozit -cumpar din cel mai marunt, de Peru sau Ungaria am gasit pana acum. Inainte sa le stoarceti dar si in general,Fructele si legumele este bine sa fie tinute cateva minute/ore in apa simpla sau cu otzet de 9grade acetice. Se mai curata astfel din pesticidele de suprafata, etc Pulpa de la struguri, rodii... contine samburii zdrobiti care acum se digera asimileaza mult mai bine catina - uscata si la ceai si tot asa mai departe. Pota buna! Edited by kata-lin, 31 January 2015 - 08:20. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users