Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Despre PERUSI

- - - - -
  • Please log in to reply
20549 replies to this topic

#16165
anymma

anymma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 768
  • Înscris: 11.05.2007

View PostMAM, on Jan 26 2009, 22:03, said:

Buna. As dori si eu adresa de mail a domnului doctor daca nu te superi. Am cautat dar nu am gasit-o.

Eu stau si ma intreb cum cautati voi, cand cu un simplu "search" dupa "tudor" gasiti o gramada de posturi cu informatii, inclusiv numarul de telefon si adresa de e-mail a dl.dr. pe care, pentru a nu stiu cata oara, le-am postat si eu din nou acum cateva pagini, mai exact la pag 894...  :huh: Zau ca nu pricep...

http://forum.softped.....ghlite=+tudor

#16166
anymma

anymma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 768
  • Înscris: 11.05.2007

View Postnicol2009, on Jan 24 2009, 23:51, said:

Bun gasit tuturor !

Sunt noua pe acest forum asa ca rog sa-mi fie iertate unele stangacii.
Mi-am creat cont aici special pentru a lua legatura cu iubitorii acestor pasari deosebite care sunt perusii. Am nevoie disperata de ajutor. Am un perus care este un membru important al familiei mele si pe care il iubesc enorm. Are aproape ... 15 ani (da, este reala varsta, chiar daca pare greu de crezut data fiind durata medie de viata a unui perus). Ei bine, desi este un mic batranel, care nu a avut niciodata probleme serioase de sanatate, in ultima perioada mi-a dat multe emotii. Prin vara a racit asa de tare incat a fost la un pas de moarte. Cu tratamentul prescris de doctor si cu multa dragoste, si-a revenit spectaculos si era la fel de vioi ca altadata. Mai nou insa, de circa o saptamana, are un piciorus paralizat. Nu-l mai poate folosi deloc, motiv pentru care deplasarea in colivie este un calvar pentru el. Evident ca nu-si mai poate mentine echilibrul cand se deplaseaza la tavita cu mancare sau apa si pica mereu de pe bat. Am incercat toate metodele posibile, am mutat mancarea cat mai aproape de locul unde obisnuia sa stea pe bat, l-am coborat chiar si pe fundul coliviei in speranta ca se va putea deplasa mai usor, totul a fost in zadar. Pur si simplu, este un chin pentru el. Acum am montat betisoare de colivie la o distanta cat mai mica posibil, astfel incat el sa aiba in permanenta un punct de sprijin, orice miscare ar face. Inutil sa va spun ca nu-l ajuta prea mult. Spuneti-mi, va rog din suflet, daca stiti cumva motivul pentru care a paralizat si, mai ales, daca cunoasteti un remediu pentru aceasta boala. Stiu ca este batran, stiu ca probabil o cauza a bolii este si varsta, dar asta nu inseamna ca trebuie sa astept neputincioasa sa soseasca sfarsitul. Este peste puterile mele si nu pot renunta asa de usor. Este ca si copilul meu si va imaginati, cu siguranta, ca as face orice pentru el. L-am dus la medic, am vorbit cu prietenii dar toata lumea imi spune ca este batran si ca...asta e. Va rog, daca stiti cumva vreun remediu, daca stiti ce ar trebui sa fac, dati-mi urgent un semn de viata. Ajutorul vostru ii poate salva viata micutului meu. Imi puteti scrie si pe adresa personala, respectiv [email protected].
Va multumesc aniticipat si sper din tot sufletul in ajutorul vostru.

Tin pumnii stransi pentru micut. Te inteleg foarte bine :console: si sper din tot sufletul ca ai reusit sa-l contactezi pe dl.dr. Asteptam vesti bune!


View Postmzm8055, on Jan 23 2009, 22:46, said:

Nici n-am mai scris, ca m-ai facut ieri sa plang de la prima ora  :samui:  :angry2: Niciodata n-o sa pot intelege "oamenii" astia...

View Postlusha_miha, on Jan 25 2009, 12:27, said:

Ma bucur pentru al doilea puisor si sper ca lucrurile sa mearga bine de acum! Asteptam cheful :lol: ! :cheers:

#16167
vecinu10

vecinu10

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 146
  • Înscris: 06.11.2007
Salutare tuturor! Eu sunt mai nou prin zona aceasta a forumului si am inceput sa rasfoiesc si eu prin paginile salede unde am aflat lucruri destul de interesante despre perusi de la oameni cu adevarat pasionati pasionati. Am si eu o pereche, baiat si fetita, insa de la o vreme am observat ceva ciudat la fetita: are penele ciufulite, de parca tocmai s-ar fi balacit in apa si sta mai mereu zgribulita. In rest se comporta normal, adica mananca, nu are diaree este energica. In schimb baietelul nu are absolut nimic. Credeti ca e ceva normal sau ca este bolnava? :mellow:

#16168
anymma

anymma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 768
  • Înscris: 11.05.2007
Acum sa va povestesc ce ispravi au mai facut golanii din gasca mea!
Ieri seara am venit acasa, ca de obicei, destul de tarziu, pe intuneric. Am aprins lumina in camera in care erau puii si am inceput sa fac inventarul :D . Toata lumea cuminte, in casutele lor, dar, in colivia cu cei doi membri noi ai stolului...  surpriza  :huh: ... un singur locatar! Am intepenit! Nu intelegeam ce s-a intamplat, si m-am uitat de cateva ori bine, cu ochii cat cepele, incercand sa pricep ce s-a putut petrece acolo in lipsa mea. In primele secunde, mi-am zis:"Zuza, nebuna cum e de face tumbe prin toate colturile si se agita sa evadeze, a reusit!", dar, uitandu-ma mai bine, am vazut-o in colivie. Atunci am realizat ca cel care evadase era de fapt Snow, baietelul care la inceput mi se parea atat de cumintel...  :P A evadat, da, dar... unde? Am inceput sa caut disperata, din priviri, prin toate ungherele. Cand, ce sa vezi, domnul sedea frumusel... in trandafirul japonez din apropiere, cu o nonsalanta greu de descris...  :lol: Atunci m-am uitat mai bine la colivie si am vazut ca reusisera (cred ca amandoi au complotat) sa darame vasul de mancare (exterior, prins cu o clema speciala(!!!)) si sa evadeze frumusel pe usita corespunzatoare. Inutil sa va mai spun ce spaima am tras, cand am constatat ca dragutul de Snow se servise consistent din frunzele hibiscusului (!), iar eu nu mai stiam daca sunt toxice pentru ei sau nu. Imi aminteam vag ca parca totusi hibiscusul nu e in lista de plante toxice, dar nu stiam sigur (Multumim lui Bebe Mic ca ne-a linistit, gasind informatiile corespunzatoare :kisstogether: ). In fine, trebuie sa va mai spun ca in aceeasi camera era si Muky, motanul, care insa m-a convins definitiv ca este un adevarat gentleman in ceea ce priveste prietenii inaripati si care, din cate mi-a povestit mama, se agitase de zor patruland intre camere si miorlaind, probabil pentru a anunta ca dincolo golanul cel mic isi facea de cap!  :P
Toate bune cand se termina cu bine. Ma bucur ca pana la urma nu s-a intamplat nimic grav si sper ca pe viitor sa nu mai am parte de emotii de genul asta! Dar ma bate gandul acum sa-i schimb golanasului numele din Snow, care mi se pare prea linistit, in Zuzu, ca sa fie in ton cu isprava lui...  :lol:

View Postvecinu10, on Jan 27 2009, 11:34, said:

Salutare tuturor! Eu sunt mai nou prin zona aceasta a forumului si am inceput sa rasfoiesc si eu prin paginile salede unde am aflat lucruri destul de interesante despre perusi de la oameni cu adevarat pasionati pasionati. Am si eu o pereche, baiat si fetita, insa de la o vreme am observat ceva ciudat la fetita: are penele ciufulite, de parca tocmai s-ar fi balacit in apa si sta mai mereu zgribulita. In rest se comporta normal, adica mananca, nu are diaree este energica. In schimb baietelul nu are absolut nimic. Credeti ca e ceva normal sau ca este bolnava?
Bine ai venit! Continua sa citesti cat de mult poti de pe forum, sunt multe informatii interesante. Vezi ca si pe Anexa gasesti multe lucruri utile.
Ca sa-ti raspund la intrebarea ta: nu, nu e ceva normal. Daca perusul sta infoiat, cu penele neglijente, daca doarme mult, etc, sunt semne de boala! Cel mai indicat este sa consulti un veterinar care se pricepe. Gasesti pe forum toate datele dl. dr. Tudor, care este singurul specialist in pasari exotice pe care ti-l putem noi recomanda.

Edited by anymma, 27 January 2009 - 12:05.


#16169
vecinu10

vecinu10

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 146
  • Înscris: 06.11.2007
Multumesc anymma, iti voi urma sfatul.

#16170
Anutza

Anutza

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,877
  • Înscris: 21.06.2006

View Postanymma, on Jan 27 2009, 13:12, said:

Acum sa va povestesc ce ispravi au mai facut golanii din gasca mea!

Asa, asa, de ce sa fiu eu singura cu risc crescut de infarct!  :coolspeak:
Astia mici cand e sa faca vreo boacana, sa stii ca dau dovada de multa ingeniozitate. Si cand dai cu ochii de ei, au niste mutre atat de senine si nevinovate ca nu stii daca sa plangi sau sa razi. Bine ca a fost cu happy-end. Eu am state vechi cu astfel de nazbatii pasaresti (la mine lipseste doar pisica din peisaj) asa ca inteleg perfect ce spaima ai tras.

Cu pufuletele alb patesti si tu ca mine, dat fiind circumstantele ii schimbi numele baietelului! :naughty: Acuma la mine toti stiu exact cum ii cheama, intrucat atunci cand ii strig pe nume incep si ei boscorodeala; singurul cu dubii vizavi de nume este Gogu, intrucat el este mai mult ca sigur ca pe el il cheama Gogoasa...

#16171
icx

icx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 635
  • Înscris: 25.02.2007
Ala micu` s-a stins din viata in dimineata asta. :( Avea putin peste 1 an, nu-mi pot explica ce s-a intamplat, a fost foarte brusc.

In ultimele 2-3 zile a stat foarte mult pe fundul coliviei (nu pe bari, adica jos pe tava aia...) si se comporta normal in rest. Nu am sesizat nimic ciudat in afara de detaliul asta. Azi dimineata, cand l-am analizat mai bine, era destul de murdarel sub codita. :(

Va dati seama ce groaznic m-am simtit pana acum si nu cred ca vrea nimeni sa treaca prin asta... ce e de retinut ar fi ca daca vedeti orice, absolut ORICE diferit in comportamentul pasarii dvs. mergeti de urgenta la doctor. Cuvinte cheie: ORICE, DIFERIT si DOCTOR.

-----

Tocmai am venit de-afara cu inca unu` mic... sper sa ma bucur de el mai mult si voi evita sa fac greseli cum am facut zilele astea. Cred ca daca nu-l luam, n-as fi putut trece peste momentul nefericit prea repede.

Singura mea intrebare ar fi daca e OK ca l-am pus in colivia celui care tocmai a murit... i-am curatat accesoriile cu sapun/detergent, le-am limpezit bine si le-am uscat. La fel si cu tava de jos.

#16172
anymma

anymma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 768
  • Înscris: 11.05.2007

View Posticx, on Jan 27 2009, 16:26, said:

Ala micu` s-a stins din viata in dimineata asta. :( Avea putin peste 1 an, nu-mi pot explica ce s-a intamplat, a fost foarte brusc.

In ultimele 2-3 zile a stat foarte mult pe fundul coliviei (nu pe bari, adica jos pe tava aia...) si se comporta normal in rest. Nu am sesizat nimic ciudat in afara de detaliul asta. Azi dimineata, cand l-am analizat mai bine, era destul de murdarel sub codita. :(

Va dati seama ce groaznic m-am simtit pana acum si nu cred ca vrea nimeni sa treaca prin asta... ce e de retinut ar fi ca daca vedeti orice, absolut ORICE diferit in comportamentul pasarii dvs. mergeti de urgenta la doctor. Cuvinte cheie: ORICE, DIFERIT si DOCTOR.

-----

Tocmai am venit de-afara cu inca unu` mic... sper sa ma bucur de el mai mult si voi evita sa fac greseli cum am facut zilele astea. Cred ca daca nu-l luam, n-as fi putut trece peste momentul nefericit prea repede.

Singura mea intrebare ar fi daca e OK ca l-am pus in colivia celui care tocmai a murit... i-am curatat accesoriile cu sapun/detergent, le-am limpezit bine si le-am uscat. La fel si cu tava de jos.

Imi pare foarte rau pentru ce s-a intamplat.
Nu vreau sa te cert acum, imi imaginez ce simti, dar daca citeai putin cand ai observat acest "detaliu" de care spui (mai ales ca s-a manifestat de 2-3 zile, nu poti spune ca a fost foarte brusc), poate puteai evita toata tragedia si te puteai  bucura in continuare de acel sufletel. Nu mai departe de al doilea post de pe Anexa exista exact informatia referitoare la semnele bolilor la pasari, printre care este specificat exact "pasarea petrece mult timp pe podeaua coliviei" (de altfel si pe forum s-au discutat aceste probleme in repetate randuri). Nu mai vorbesc despre faptul ca daca il analizai mai devreme, observai probabil si ca este murdar sub codita si asta poate iti dadea de gandit mai rapid ca fiind un semnal de alarma! Din pacate, de fiecare data cand noi gresim, platesc bietele sufletele nevinovate...
Sper ca macar ai invatat ceva din experienta asta trista, asa cum spui, si ca noul prieten va avea o viata mai lunga!
Era indicat sa dezinfectezi colivia cu substante mai puternice (ceva cu clor, gen Domestos) si ulterior sa o clatesti bine de tot, cu multa apa fiarta. Nu ai de unde sa stii ce boala a avut peruselul dinainte, si chiar si cu dezinfectii complexe, exista microbi care rezista ulterior in mediu luni bune. Sa speram ca totusi nu este cazul tau si micutul nou venit va avea mai mult noroc. Sa-ti traiasca si sa te bucuri de el, si, la orice mic semn, fuguta la doctor! Mai bine putina paranoia decat o experienta atat de trista.

Edited by anymma, 27 January 2009 - 16:59.


#16173
icx

icx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 635
  • Înscris: 25.02.2007
Cu siguranta am avut destule de invatat...

---------

Acum nu stiu ce nume sa-i pun celui de-al doilea. Vad ca s-a calmat si acum cateva secunde a scos primele sunete [am tastat repede si tare si se pare ca i-a atras atentia :D ].

O sa revin cu poze... :)

#16174
mivan2007

mivan2007

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,250
  • Înscris: 18.12.2007

View Postanymma, on Jan 27 2009, 12:12, said:

Acum sa va povestesc ce ispravi au mai facut golanii din gasca mea!
:w00t: cate fire albe ti-au aparut?



View Postanymma, on Jan 27 2009, 16:58, said:

Nu vreau sa te cert acum, imi imaginez ce simti, ....... Mai bine putina paranoia decat o experienta atat de trista.
Mai bine paranoia, stiti cum sa intamplat cu Gogu:prea cuminte si intradevar el era balnavior.
Asa a fost si prima data, dintro data cuminte statea jos la colivie(nu pe fund) parca se ascundea de noi.
Noi am spus ca sa speriat de pui, sia dat seama ce prostie a facut :lol:
Dar nu, asa se manifesta la ei  boala.
La Gogu se si vede , la cat e el de agitat si dintro data liniste in casa......
La Kiki e mai greu , ca ea sta linistita, din cand in cand mai roade si ea cate ceva, dar in rest e cumintica.

#16175
mzm8055

mzm8055

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,460
  • Înscris: 27.10.2007

View Postanymma, on Jan 27 2009, 12:12, said:

Acum sa va povestesc ce ispravi au mai facut golanii din gasca mea!
Aveau Divertis la un moment dat o gluma.... Dupa ce m-am tot gandit cum sa-mi incep ziua cu o bucurie, am hotarat ca in fiecare seara sa pun frigiderul in alt loc. Asa ma trezeam dimineata, ma speriam ca mi-au furat frigiderul si apoi il gaseam si ma bucuram.
Cred ca asta a vrut si zgatia ta, numai ca a fost ptr finalul zilei :naughty:

View Postvecinu10, on Jan 27 2009, 12:31, said:

Multumesc anymma, iti voi urma sfatul.
vad ca esti din Bacau....banuiesc ca o sa fie complicat sa ajungi la Dr. Tudor. Poate faci niste poze si le postezi, sa vedem si noi. Si observa si alte semne, de ex: kk moale, stranut, cruste pe nas/ picioruse, etc. Este vital ptr ei sa actionam foarte repede, deoarece bolile in marea parte le sunt fatale.

View PostAnutza, on Jan 27 2009, 13:06, said:

singurul cu dubii vizavi de nume este Gogu, intrucat el este mai mult ca sigur ca pe el il cheama Gogoasa...
eu cred ca de fapt tu nu vrei sa intelegi ca el este Gogoasa :nonobad:

View Posticx, on Jan 27 2009, 16:26, said:

Ala micu` s-a stins din viata in dimineata asta. :( Avea putin peste 1 an, nu-mi pot explica ce s-a intamplat, a fost foarte brusc.
imi pare rau. Statul pe fundul coliviei e cel mai alarmant semn....acum ai invatat asta. Si daca mai e si murdar la fundulet, cu atat mai rau. Ai grija de nouk pui, citeste anexa de la un capat la celalalt si invata tot ce trebuie sa stii

#16176
lusha_miha

lusha_miha

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 02.01.2009
Multumesc de urari, ANIMA! A venit si al treilea pui!!!!!!!!!!! Mai urmeaza si al patrulea si gata.

Da, MIVAN, ii mai las sa se joace, dar ea nu e receptiva, il ciupeste.

Si acum.......ia priviti la noul venit, Bluy! Care s-a intregrat super repede cu taticul, Gigi. Le-am luat casa noua - colivie dubla, ca sa stea separati : mama cu puii intr-o parte si in cealalta, gigi cu Bluy.Si i-am mutat in bucatarie, ca fac o galagie in sufragerie, si cei mari si puii, de nedescris!!!!!!!



Attached File  Picture_001.jpg   1.07MB   27 downloads                 Attached File  Picture_002.jpg   1.14MB   32 downloads                 Attached File  Picture_003.jpg   842.58K   32 downloads

Attached File  Picture_010.jpg   1.05MB   18 downloads                  Attached File  Picture_011.jpg   995.92K   25 downloads                 Attached File  Picture_012.jpg   1016.91K   20 downloads

Attached File  Picture_018.jpg   1.21MB   27 downloads                   Attached File  Picture_004.jpg   841.63K   14 downloads                 Attached File  Picture_005.jpg   898.49K   15 downloads

Attached File  Picture_014.jpg   956.05K   18 downloads                  Attached File  Picture_015.jpg   813.66K   24 downloads                  Attached File  Picture_016.jpg   944.48K   24 downloads



Attached File  Picture_017.jpg   853.26K   14 downloads                   Attached File  Picture_006.jpg   926.46K   17 downloads                    Attached File  Picture_007.jpg   960.02K   12 downloads

Attached File  Picture_008.jpg   1MB   21 downloads                      Attached File  Picture_009.jpg   1MB   22 downloads


Cam astia suntem noi:
Cel albastru e noul venit, BLUY. Si am afisat si imagini cu noua achizitie a lor, casuta, si cu puisorii.......

#16177
nicol2009

nicol2009

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 24.01.2009
Bun gasit tuturor !
Oameni buni, aveti informatii despre infectia streptococica localizata articular? Am cautat peste tot, pe net, pagini in romana, engleza...nimic concret. Mai am sa caut in hindusa, nu mai stiu ce sa fac. De 4 zile stau ore in sir pe net si caut orice informatie legata de posibila boala a "baietelului" meu. Sunt multe care seamana, ca simptome, dar nu sunt ceea ce are el. M-a ajutat foarte mult diagnosticul pus (chiar si prin e-mail) de dl dr Tudor. A spus ca este vorba de infectie streptococica localizata articular si de atunci tot caut...Din pacate, dupa mailul trimis luni - pauza. Nu mai pot da de el. Probabil este foarte ocupat.
Mivan, multumesc foarte mult pentru sfaturi. Am intrat pe linkurile trimise de tine si am citit cu atentie. Nu pare a fi ceea ce are Miki al meu dar contin informatii importante si bine de retinut. Am intrat si pe linkul trimis de mzm8055. Foarte util, recunosc. Multumesc mult...
Momentan, continuu sa-i dau oxitetraciclina si Biovit in dozajul recomandat de medicul din Ploiesti dar simt ca nu este suficient. A slabit mult, este ca un fulg si parca mananca din zi in zi mai putin.
Din pacate nu gasesc informatii concrete despre acest streptococ si mai ales tratamentul pt el.
Anutza si Anymma - am inteles ca voi aveti o experienta mai bogata in "domeniu". Poate ma puteti indruma in vreun fel...
Atasez si o fotografie cu Miki. Se poate vedea clar piciorusul afectat. De asemena, penele altadata stralucind de curatenie, acum sunt murdarele.
Daca ma puteti ajuta in vreun fel, va rog... nu treceti cu vederea mesajul.
Multumesc mult de tot
Attached File  IMG_9796.jpg   50.09K   40 downloads

#16178
mivan2007

mivan2007

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,250
  • Înscris: 18.12.2007

View Postlusha_miha, on Jan 27 2009, 20:58, said:


Te-au cam pus la plata golanii tai :D  :D
Tinem pumni la fetita si la puisori.


View Postnicol2009, on Jan 28 2009, 00:05, said:

Bun gasit tuturor !
Attachment IMG_9796.jpg
Si lui batranelul "nostru" ai dorim sa se faca bine cat mai repede, imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult.
Ai vazut ca pe un un link, spunea ca e bine sa faci niste aburi (cu musetel) ar fi bine, daca poti pune la el in colivie, cat sa fie el in siguranta, dar caldura multa si fara sa fie curenti de aer. Am mai intalnit recomandarea asta.
Poate isi dau si fetele cu parerea.

#16179
Anutza

Anutza

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,877
  • Înscris: 21.06.2006

View Postnicol2009, on Jan 28 2009, 01:05, said:


Ma mir ca dl. dr. Tudor nu ti-a dat si un tratament. Mai incearca la telefon, poate reusesti sa scoti ceva de la dansul.
Eu cu oxitetraciclina am avut un episod foarte urat, in 2007, cand pana sa ajung la FMV un vet de cartier mi-a preparat el un mix de apa+oxitetraciclina+complex de B-uri si mi-a zis sa-i pun aia in loc de apa de baut. Rezultatul a fost ca Gogu al meu s-a facut varza, in loc de kk facea apa cu partea alba, era mult mai apatic - el, care e argint viu, atunci nu facea altceva decat sa doarma aproape toata ziua - si ii scazuse si pofta de mancare. Cum ti-a dat tie oxitetraciclina? In seringa, sa-i dai pe cioc, sau ti-a zis sa ii pui in apa de baut? Daca este ultima varianta... atunci nu cred ca e bine. De Biovit nu am auzit, eu am folosit cu succes vitaminele produse de Padovan - vezi daca gasesti la vreun Petshop Multivitaminico si/sau Vitavigor.
Ideal este insa sa scoti de la dr. Tudor o recomandare de tratament.
Pumnii stransi!

View Postlusha_miha, on Jan 27 2009, 21:58, said:

A venit si al treilea pui!!!!!!!!!!! Mai urmeaza si al patrulea si gata.

Cam astia suntem noi:
Cel albastru e noul venit, BLUY. Si am afisat si imagini cu noua achizitie a lor, casuta, si cu puisorii.......

:band: Super! Sa speram ce data asta nu vei mai avea parte de necazuri cu puisorii si astept(am) cu nerabdare poze, sa-i vedem cu pene pe ei.

Frumoasa gasca pasareasca, sa-ti traiasca!  :wub:

#16180
mzm8055

mzm8055

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,460
  • Înscris: 27.10.2007

View Postlusha_miha, on Jan 27 2009, 20:58, said:

Multumesc de urari, ANIMA! A venit si al treilea pui!!!!!!!!!!! Mai urmeaza si al patrulea si gata.

Da, MIVAN, ii mai las sa se joace, dar ea nu e receptiva, il ciupeste.

Si acum.......ia priviti la noul venit, Bluy! Care s-a intregrat super repede cu taticul, Gigi. Le-am luat casa noua - colivie dubla, ca sa stea separati : mama cu puii intr-o parte si in cealalta, gigi cu Bluy.Si i-am mutat in bucatarie, ca fac o galagie in sufragerie, si cei mari si puii, de nedescris!!!!!!!
:thumbup:  :thumbup:
daca ii vor ingriji bine pe mormoloci, sunt convinsa ca pe primul l-au omorat ptr ca avea o problema. Animalele au in general un instinct foarte dezvoltat in acest sens....
Tinem pumnii!

View Postnicol2009, on Jan 28 2009, 00:05, said:

Bun gasit tuturor !
Oameni buni, aveti informatii despre infectia streptococica localizata articular? Am cautat peste tot, pe net, pagini in romana, engleza...nimic concret. Mai am sa caut in hindusa, nu mai stiu ce sa fac. De 4 zile stau ore in sir pe net si caut orice informatie legata de posibila boala a "baietelului" meu. Sunt multe care seamana, ca simptome, dar nu sunt ceea ce are el. M-a ajutat foarte mult diagnosticul pus (chiar si prin e-mail) de dl dr Tudor. A spus ca este vorba de infectie streptococica localizata articular si de atunci tot caut...Din pacate, dupa mailul trimis luni - pauza. Nu mai pot da de el. Probabil este foarte ocupat.
Mivan, multumesc foarte mult pentru sfaturi. Am intrat pe linkurile trimise de tine si am citit cu atentie. Nu pare a fi ceea ce are Miki al meu dar contin informatii importante si bine de retinut. Am intrat si pe linkul trimis de mzm8055. Foarte util, recunosc. Multumesc mult...
Momentan, continuu sa-i dau oxitetraciclina si Biovit in dozajul recomandat de medicul din Ploiesti dar simt ca nu este suficient. A slabit mult, este ca un fulg si parca mananca din zi in zi mai putin.
Din pacate nu gasesc informatii concrete despre acest streptococ si mai ales tratamentul pt el.
Anutza si Anymma - am inteles ca voi aveti o experienta mai bogata in "domeniu". Poate ma puteti indruma in vreun fel...
Atasez si o fotografie cu Miki. Se poate vedea clar piciorusul afectat. De asemena, penele altadata stralucind de curatenie, acum sunt murdarele.
Daca ma puteti ajuta in vreun fel, va rog... nu treceti cu vederea mesajul.
Multumesc mult de tot
poate gasesti aici ceva http://www.birds-onl...sundheit_en.htm
insista la dr Tudor, suna-l si de 10 ori pe zi daca e nevoie. Cu mai mult nu te pot ajuta, din pacate. Tin pumnii, mi-a rupt sufletul poza :confuzzled:

#16181
anymma

anymma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 768
  • Înscris: 11.05.2007

View Postnicol2009, on Jan 28 2009, 00:05, said:

Bun gasit tuturor !
Oameni buni, aveti informatii despre infectia streptococica localizata articular?
Ai PM. Cum ti-am mai zis, eu te sfatuiesc sa suni la dl. dr. pana il prinzi. Trebuie sa-ti spuna dansul tratamentul exact de care are nevoie peruselul (si eu ma mir ca nu ti l-a trimis in raspunsul la mesaj).
Multa sanatate puiului si tinem pumnii stransi-stransi!

View Postlusha_miha, on Jan 27 2009, 20:58, said:

Multumesc de urari, ANIMA! A venit si al treilea pui!!!!!!!!!!! Mai urmeaza si al patrulea si gata.
:clapping: URAAAAA!!!!!!!!!! Bravo! Felicitari! De data asta speram sa mearga totul bine!
Asteptam sampania (virtuala)  :D

View Postmzm8055, on Jan 28 2009, 11:41, said:

:thumbup:  :thumbup:
daca ii vor ingriji bine pe mormoloci, sunt convinsa ca pe primul l-au omorat ptr ca avea o problema. Animalele au in general un instinct foarte dezvoltat in acest sens....
E posibil, dar s-ar putea si ca masculul sa aiba o problema. Cu atat mai mult cu cat am inteles ca femela nu prea il mai agreeaza si il ciupeste.
Dar, cine stie, asteptam sa vedem cum se vor comporta cu totii in continuare.

Edited by anymma, 28 January 2009 - 11:58.


#16182
lusha_miha

lusha_miha

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 02.01.2009
Ma bucur ca v-au placut cioculetele mele! Multumesc, fetelor, ca imi tineti pumnii!

De abia astept sa vad prima urma de puf pe ei, ANUTZA, si va voi arata o mie de poze, in toate pozitiile.Nmai sa fie totul bine!

Da, MIVAN, asa e...cu banii..Dar, ce sa faci, daca trebuie...Sper sa fie cu folos! Sa ma multumeasca cand ii voi vedea vioi si sanatosi, sa tremure peretii de ciripitul lor, a tuturor celor 7.

Voi da sampania, o cada plina, daca vreti, ANUTZA!

Nu stiu care a fost problema cu primul puiut.Si eu am crezut ca e taticul de vina prima data, si acum cred 70%.Dar parca mai era si altceva : puiul plagea mai mereu.Acum o fi fost asa  ca era bolnav, sau poate nu o lasa taticul sa ii dea de mancare mamica...Habar nu am, doar atat pot spune : ca puiul ciripea non stop, si parintii se goneau unul pe celalalt din cuib.Si acum ea il ciupeste. Si fara el acum totul e bine.


:helpsmilie: Acum sa va zic ce nu am eu lamurit : mi-ati spus sa fac curat in cuib cand ies puii. Adica atunci cand ies din ou, sau din cuib, adica sa se duca in colivie? ca au iesit din ou, mai e unul, dar vad ca nu mai iese si nici ea nu il mai cloceste.Si a inceput sa miroasa rau in cuib.Cum fac?daca pun mana pe ei sa ii dau afara, nu ii mananca ea?Ca ea e cu ochii pe mine si nici nu ma lasa sa ma uit la ei, dar sa ii mai ating.Si faza e ca pe primul am pus o unghie mica, adica se numeste ca l-am atins putin - poate si asta a contribuit la omor? daca ii omoara ca pun mana si pe astia? CUM FAC CURAT CA E MURDAR TARE SI MIROASE IN CUIB?

Altceva : am cumparat BIO_GREEN . Nu stiu cum se prepara.Pun numai apa (sau si pamnat) intr-un recipient, si apoi continutul plicului? in plic nu sunt numai seminte, ci mai multe amestecuri de diferite chestii . Cum se face?

pardon, imi cer scuze. Remarca cu sampania era pentru ANYMMA! SCUZE!

MZM, da, poate avea o problema Grig.Sau.......cine stie....Important e sa faca fata cu brio acestia de fata.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate