Ciuperci
Last Updated: Feb 26 2016 20:07, Started by
dorel232004
, Mar 17 2010 20:51
·
0
#19
Posted 16 March 2012 - 11:30
nu e ciuperca, e muschi, nu au soare si au prea multa apa.
|
#20
Posted 16 March 2012 - 11:45
anknic, on 16th March 2012, 11:30, said: nu e ciuperca, e muschi, nu au soare si au prea multa apa. Multumesc pentru raspuns Anknic. Cred ca ai dreptate e muschi. Problema este ca au ziua maxim de lumina si de soare pentru ca stau in solar. Am sa incerc sa le dau mai putina apa. Stiti cumva daca le dauneaza acest muschi rasadurilor? |
#21
Posted 16 March 2012 - 13:11
de daunat el nu le dauneaza direct, dar iti arata tie ca e umed, ceea ce s-ar putea sa nu fie prea bine pt.rasaduri.
|
#22
Posted 03 July 2012 - 04:24
BUNA ZIUA SINT INCEPATOR IN CULTIVAREA CIUPERCILOR SI AS VREA SA AFLU MAI MULE INFORMATII DESPRE ACEASTA RAMURA A CULTIVARI CIPERCILOR E CEVA MAI APARTE SI CRED CA MERGE DESTUL DE BINE ACEST DOMENIU DE CULTIVARE.CARE AVEI EXP IN ACEST DOMENIU SI VRETI SA-MI IMPARTASITI SI MIE DIN EXPERIENTA VOASTRA ASTEPT COMENTARIILE LA ACEST SUBIECT. MULTUMESC
|
#24
Posted 10 July 2012 - 08:11
Salutare.Eu am reusit sa fac de la A la Z cresterea Pleurotus.Am atasat cateva poze.Cine e interesat, o ajut cu placere.
moto_0190.jpg 399.21K
226 downloads
moto_0187.jpg 472.58K
237 downloads[att
achment=1041795:DSCF0040.JPG] moto_0222.jpg 477.72K 246 downloads Attached Files |
#28
Posted 10 July 2012 - 14:14
lokki, on 10th July 2012, 04:34, said: si cum se face ? poti sa detaliezi o reteta ? Pe scurt: sunt trei faze pana sa ajungi la miceliu(e aproape la fel la toate ciuperci)(luat dintro carte de specialitate pe limba maghiara) : 1.pregatirea solului in eprubeta: -ingrediente: 20g agar-agar 20 g extract de malt( sau grau macinat) 1 l de apa 5 g glucoza faina de soja si drojdie(2 g) graul, se pune la fiert 20 de min(in cazul extr, de malt nu).,dupa asta trebuie adaugat agar-agar-ul,glucoza,faina de soja si drojdia, lasat inca 20 minut pe foc. Inainte sa se raceasca se adauga in eprubete(pana la jumate), si eprubeta inchisa cu vata de hartie. Eprubetele se pune la sterilizat in Oala sub presiune 2 ore.Dupa ce sa racit in fiecare eprubeta se pune o tesatura de ciuperca mica, in conditi sterile!!!!!!dupa cateva zile incepe miceliul de ciuperca sa creasca.In 3 saptamani e gata sa fie pus in solul secundar. 2. pregatire solului secundara(baghete de lemn 5mmx5mm ,lung cat sa intra in borcan) Baghetel se pun la fiert 5-6 ore, dupa asta se pune in borcane, se pune capacul(in centrul capacului trebuie facut o gaura), vata de hartie si se pune o folie termorezistenta. Ca si in cazul eprubetelor trebuie sterilizat 2 ore in oala.Dupa racire se pune o bucata de tesatura cu miceliu din eprubeta in borcan in conditii steriile!!!! 3.pregatirea solului finala(seminte de grau) se pune la fiert samanta de grau 20 de min..dupa racire se adauga 1 kg de gips, se pune in borcane de 3-5l, trebuie inchis la fel ca si in cazul solului secundar, si sterilizat la fel. Dupa racire trebuie insamantat cu bagheta deja cuprins de miceliu. Dupa trei saptamani e gata miceliul de ciuperca.Nu e usor, dar nu e imposibil. Imi cer scuze pentru greseli gramaticale. |
|
#30
Posted 30 July 2012 - 12:05
DE CE IMI MUCEGAIESTE SACU CU MICELIUSI ASA MULTE ZILE DUREAZA PINA IASA CIUPERCILESINT 26 DE ZILE DE LA INSAMINTARE
|
#32
Posted 30 July 2012 - 12:36
sobiy, on 30th July 2012, 13:05, said: DE CE IMI MUCEGAIESTE SACU CU MICELIUSI ASA MULTE ZILE DUREAZA PINA IASA CIUPERCILESINT 26 DE ZILE DE LA INSAMINTARE Salut, sigur pasteurizarea compostului nu a fost facuta bine. In plus, daca la insamantare nu s-a lucrat "curat" si s-a contaminat compostul cu spori straini, incubarea e compromisa. Foarte importanta e si igiena in sala de cultura, care la fel daca nu e impecabila, poate contamina cultura. De exemplu, daca dintr-un numar de saci unul e infestat cu mucegai, daca nu se scoate imediat din sala de cultura ii poate infesta si pe ceilalti. Alt factor care poate influenta dezvoltarea mucegaiului (care e concurent cu miceliul ciupercii la incubarea compostului) este PH-ul acid, rezultat din fermentatia compostului in urma pasteurizarii defectuoase. Concluzia e ca sunt multe cauze pentru care incubatia nu se desfasoara cum trebuie, si compostul se infesteaza cu mucegai. Din pacate, toate aceste lucruri nu se pot invata decat prin asimilarea stricta a tehnologiei, si aplicarea fara nici cel mai mic rabat a metodelor de cultura. Cine vrea sa fie ciupercar are multe de invatat, si de aplicat exact ce scrie la carte. |
#33
Posted 11 August 2012 - 06:47
Buna si eu sint pasionat de cultivarea ciupercilor si chia am pus o cultura in saci pe rumegus de brad miceliu la luat de pe saitul www.miceliu.ro aici gasiti si inf despre cultura ciupercilor pe butuci unde nu necesita o munca prea multa doar investitie. La mine la cultura mea de pe saci cu rumegus de brad (nu stiam ca rumegusul de bard si cel de salcim n este bun deoarece fac parte din categoria de rasinoase si rasinoasele incetinesc dezvoltarea miceliului) o parte din saci au inceput sa mucegaiasca iar cei care sint albiciosi am astazi 38 de zile si inca nu sit destul de albi ca varul asa trebuie sa fie ca sa inceapa apoi sa creasca ciupercile iar dupa 5-6 zile maxim sa le recoltez. SUCCES tuturor
intra pe saitul www.miceliu.ro acolo gasesti tot ce vrei. SUCCES |
|
#34
Posted 07 September 2012 - 10:15
Asi dori sa ma ajutati sa deschidem un topic dedicat cultivarii ciupercilor pentru consum si eventual sursa de venit.
Fac apel la marii meseriasi sa ne dea niste sfaturi,mai pentru mucosi incepatori. Multumesc anticipat
Edited by horia66, 07 September 2012 - 14:52.
|
#35
Posted 07 September 2012 - 10:59
In primul rand, inainte sa te "arunci" la o astfel de afacere trebuie sa stii sigur ca ai unde sa vinzi ciupercile la un pret care sa-ti acopere investitia si oboseala.
|
#36
Posted 22 February 2013 - 15:30
fitness4mind, on 30 iulie 2012 - 12:36, said:
Salut, sigur pasteurizarea compostului nu a fost facuta bine. In plus, daca la insamantare nu s-a lucrat "curat" si s-a contaminat compostul cu spori straini, incubarea e compromisa. Foarte importanta e si igiena in sala de cultura, care la fel daca nu e impecabila, poate contamina cultura. De exemplu, daca dintr-un numar de saci unul e infestat cu mucegai, daca nu se scoate imediat din sala de cultura ii poate infesta si pe ceilalti. Alt factor care poate influenta dezvoltarea mucegaiului (care e concurent cu miceliul ciupercii la incubarea compostului) este PH-ul acid, rezultat din fermentatia compostului in urma pasteurizarii defectuoase. Concluzia e ca sunt multe cauze pentru care incubatia nu se desfasoara cum trebuie, si compostul se infesteaza cu mucegai. Din pacate, toate aceste lucruri nu se pot invata decat prin asimilarea stricta a tehnologiei, si aplicarea fara nici cel mai mic rabat a metodelor de cultura. Cine vrea sa fie ciupercar are multe de invatat, si de aplicat exact ce scrie la carte. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users