Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa
 cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS
 Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine
 

Sera, solar si alte adaposturi

* * * * * 8 votes
  • Please log in to reply
10772 replies to this topic

#5095
macaz2006

macaz2006

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 647
  • Înscris: 20.11.2008

View Postandu88, on 17 iulie 2014 - 18:29, said:

Salut,
Are cineva vinete la inaltimea de 2m nu exagerez ca sunt mai inalte ca mine si eu am 1,90, ardeii sunt ca strugurii unu langa altu si au peste 1 - 1,5m inaltime, castravetii 6 m ( 3 m inaltime si coboara pana in pamant inca o data) si numai zic, daca nu vedeam cu ochii mei nu credeam.

Oh, Jaaack, Jack!

#5096
gcom61

gcom61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 21.01.2007

View Postmacaz2006, on 18 iulie 2014 - 17:44, said:

Oh, Jaaack, Jack!
...ai bree... ca fasolea poate ajunge la inaltimea asta ...sau s-a referit la teaca?! Posted Image Posted Image Posted Image

Edited by gcom61, 18 July 2014 - 19:24.


#5097
danutz_2009

danutz_2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,975
  • Înscris: 22.02.2009

View Postcosticucu, on 17 iulie 2014 - 21:03, said:

Ia intreaba pe vecinul ce pune la radacina plantelor?

Si eu mi-s curios!... in masura in care vecinu` e sincer!

Numai bine!

#5098
carprom

carprom

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 282
  • Înscris: 25.12.2008
Si sa vezi pelerinaj, ca la Petrache Lupu  la Maglavit!!!!!Posted Image

#5099
Fetcu

Fetcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 19.07.2014

View Postgreen_waves, on 20 februarie 2010 - 20:48, said:

Daca tot se discuta despre cum ar trebui construit un solar, pun si eu o poza cu al meu poate intereseaza pe cineva sa si vada un posibil model.
Mie de ce nu imi apare poza?

#5100
Ben Ami

Ben Ami

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 10.12.2004
a-ha-ha-haaaa!
nu-mi vine sa cred... am ajuns la ultimul mesaj citindu-le pe ABSOLUT toate...Posted Image
acum o iau de la inceput pentru ca am creierii plecati pe te miri unde...
si-o sa sintetizez... apoi o sa aberez cat de cat organizat!
la ce m-am gandit pentru terenul accidentat pe care am ghinionul sa incerc si eu un solarel?
ar fi trebuit sa pun o poza macar, da' pentru asta ar insemna sa stau spanzurat de o macara - care, dealtfel, nu poate intra pe locul cu pricina. iar din satelit locul e prea mic (doar vreo 600 de mp). merge o filmare, da' asta daca e soare. poate maine!
e vorba de un mic deal si pe orientarea E-V ozn-ul ar trebui sa plece de la un nivel -1, urcand cam vreo 12 m, spre nivelul 0 (pe coama lui), treaba care "dureaza" alti 14 m, pentru ca mai apoi sa coboare inca vreo 14m pana pe la un -2. mai departe e prea de tot, pentru ca peste alti 3 m (si "vreme" de 7 m) coboara cu vreo 12 m. asta e asa, aproximativ, ca nu-s inginer de fiare, ci biotehnolog (d-aia de fac plante din calus, celule nediferentiate, din nimic, adica).
e o livada si cei mai putini copaci de scos cu radacina cu tot... acolo sunt (daca vreau sa aibe 12-14 m latime - la cei 40 lungime). prin urmare pe portiunea aia incasez cele mai putine blesteme de la familie (si cele mai multe de la vecini, cand o fi gata! pentru ca e paralel cu gardul lor si pe primii 20 de m au ei gradini acolo).
toata treaba se va intampla la 400 m altitudine, intr-un loc din PH unde zapada in ultimii 3 ani are 2m cateva zile pe an, anul asta a avut parte de 7 grindini, iar vantul e de "slaba calitate". din cauza copacilor, desigur!
prima impresie (si asta e cea mai importanta de obicei) ar fi ca trebuie sa despart apele, gen Moise... (pare usor din taste), daca vreau sa nu includ si dealul in solar. treaba care ar mixa "parte" din tehnologia celor ingropate, si m-ar obliga la zid pe partea de N. cum pamantul are bolta de la E spre V (sau invers) e ceva pamant de scos.
a doua impresie ar fi ca zidul e bun (mai ales sa le umbresc gradina vecinilor) daca vreau sa inclin EU parcela, coborand-o spre S (intrand oleaca cu picioarele in tehnologia vegetariului lui Ivanov) pentru ca ar fi ceva mai putin de sapat (sau mai interesant) si pentru ca ideea nu-i deloc rea, sa recunoastem. macar un metru de inclinatie sa-i dau de la S spre N, sa fie mai mult soare!
a treia impresie e ca - in mod clar - o sa bag inauntru si 100 de gaini si 3 capre (plus una bucata tap), ca sa fie bine si sa facem lucru amestecat! (ca doar trebuiau si chinezii sa aiba partea lor).
maica-mea s-a ingrozit cand a auzit de copaci scosi si tap la ea in curte (desi sta in Londra, bine mersi, impreuna fratii si surorile mele, casatoriti si cu copii, etc...).
eu n-o sa traiesc niciodata acolo, sunt ala care stinge lumina!
e SF ce scriu sau e ok? (nu de alta... da' eu chiar scriu SF :) la Gaudeamus imi apare prima colectie de povesti, desi asta e clar ca nu-mi rezolva vreo problema)...
bine, si care e intrebarea, nu?
mmm, ar merita o sansa un solar din profile INP 80 roluite? am aproape, la 55 de km, niste neni care pot executa asa ceva. cum partea chinezeasca a proiectului prevede un fel de sfert de elipsa care ar merge perfect cu un stalp (inclus in zidul de la N) ma gandeam ca piesele astea ar putea fi mai rarute in cei 40 de ml (sau 30 daca iese prea scump). la 3 mil bucata n-ar fi ceva de lepadat!
acum, na! intreb...
chit ca ma fac de cacao, de undeva trebuie sa incep!
cine rade primul? Posted Image

#5101
Ben Ami

Ben Ami

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 10.12.2004
n-am putut sa mai editez... am vazut o poza pe-aproape de cum mi-as dori sa iasa. fac dublu post "din prima, aiurea. daca se poate, mister scaiba sa le contopesti, ti-as fi recunoscator: http://energyfarms.f...house-specs.png
deci... merge ca South Roof + North Roof - ca sa le rezolv pe amandoua - profil INP 80 roluit? si cam cum ar fi cu distanta intre arce? ma pot inspira sau trebuie calcule si parere de "savant de fiare" tzuicacit?

Edited by Ben Ami, 08 August 2014 - 01:59.


#5102
Ben Ami

Ben Ami

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 10.12.2004
in asteptarea unui raspuns am dat de cateva imagini de-a dreptul inspaimantatoare "the largest concentration of greenhouses in the world, covering 26,000 hectares." (paralela cu Matca vine de la sine) cu o zona despre care se spune "cate ceva" in articol... asa ca eu am mari dubii ca gagii astia ar avea marfa mai buna decat romanii. zau! pun gatul jos ca pe langa bombele alimentare (din zone "cu renume") romanii au - pentru casa - produse cu adevarat benefice pentru organism.
http://www.amusingpl...of-almeria.html

Edited by Ben Ami, 08 August 2014 - 17:35.


#5103
meganedoi

meganedoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,433
  • Înscris: 03.08.2006
Bine ai venit printre noi Ben Ami
Sunt pe aici destui incantati sa vada cum iau nastere proiectele curioase, dar mai ales sa vada cum se finalizeaza si cum functioneaza. Pe de alta parte suntem si destul de critici in sens bun, in masura existentei unui timp disponibil pentru SP, vara mai putin si iarna mai mult
Prima observatie: panta constructiei din primul link este prea mica
M

Edited by meganedoi, 08 August 2014 - 17:58.


#5104
Ben Ami

Ben Ami

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 10.12.2004

View Postmeganedoi, on 08 august 2014 - 17:57, said:

dar mai ales sa vada cum se finalizeaza si cum functioneaza.
eh... aici e si buba, adica parerea mea, de data aceasta, formata dupa citirea acestui roman de thread... cam 90% (chiar mai multi) dintre cei care isi construiesc solarul, chiar daca beneficiaza de absolut toate informatiile necesare [si cine-doriti-voi (ca sa nu zic D-zeu, pentru ca poate-s si musulmani pe aici, sau mai stiu eu ce Cavaleri Jedi) mi-e martor ca am citit unele dintre cele mai ingenioooase si DIY solutii - felicitari tuturor inventivilor pe care cu greu ii poti enumera!] deci IN POFIDA ACEESTEI EVIDENTE cat se poate de clare... cvasitotalitatea celor interesati gresesc copilareste cand pun in practica.
eu mereu ma intreb DE UNDE graba asta de a pune in practica un plan imperfect? si-mi aduc aminte ca suntem oameni, pentru ca e cea mai plauzibila dintre teorii. bun... asta e bine! numai ca eu nu-s obisnuit asa... adica, nu vreau sa fiu inteles gresit, da' parca as judeca si DE MII DE ORI inainte sa tai odata. si va zic si de ce Posted Image pentru ca NU suntem "la femei", unde incapacitatea de a lua o decizie potrivita - instantaneu - te poate frustra de tot ce-i mai bun!
asa ca eu am inceput sa ma gandesc de vreo cateva luni... si poate ca abia la anul o sa ma decid, chit ca am 99,99% din plan facut. pentru ca nu ma grabeste nimeni, pentru ca e doar la nivel de hobby si atunci iti poti intinde absolut toate limitele, si pentru ca e absurd sa ma gandesc la altceva decat la alimente "ecologice" (mai ales pentru ca-s in bransa si-mi permit sa va atrag atentia ca... indiferent daca folositi sau nu vreun "produs-de-orice-ar-combate" de pe piata.... produsele rezultate ORICUM NU SUNT 100% ECO!!! Posted Image ). si nici animalele nu mai sunt!
de ce zic asta? pentru ca-s ORGANISME MODIFICATE GENETIC (OMG) de cei din bransa mea, d-aia zic asta! acum... na, poate ca nimeni de aici nu se gandeste pe termen lung, ori poate unii cred ca se vor adapta, ei sau copiii lor, poate unii chiar cred ca va veni o vreme cand vom face o injectie si de a doua zi vom putea digera si cauciuc. habar n-am! da' ce se creste pe la noi... cu exagerata indulgenta se poate numi mancare SANATOASA. si ma repet: dumneavoastra cresteti organisme modificate genetic pentru ca-s absolut convins ca nimeni de aici nu importa vreo samanta, o planta, sau un material genetic, dintr-o arie protejata GENETIC. de prin Peru, sa zicem! unde un OMG n-are ce cauta LA 5 KILOMETRI distanta de o arie protejata!
revenind la suprafata realitatii noastre, degeaba sunt atat de multe informatii excelente, ba chiar geniale, eu inca n-am citit un GHID de constructie, de la zero, chiar si cu 50 de puncte (nu ma deranja, pentru ca rabdarea e o virtute pana la urma) pentru CONDITII DE MEDIU predefinite (vant, precipitatii violente, lipsa apa, izolare in camp, posibilitati de alunecari terenuri, atacuri animale salbatice, oameni mai putin binevoitori, etc). am exagerat, desigur!
da' am observat cat se poate de clar ca DOAR EXCEPTIILE ASTEA au distrus frumuseti de constructii. pentru ca ele stateau bine mersi in picioare si dadeau productii multumitoare in conditii ordinare. totusi... s-au dat fabulos de multe "sfaturi" contradictorii, parca inadins s-a mers pe un minim inacceptabil care nu face cinste proiectantilor din domeniu (indiferent care ar fi numele lor, ca doar nu acuz acum, doar generalizez un pic).
asa ca eu o sa am rabdare sa primesc mai multe raspunsuri, sa citesc si sa incerc sa pricep cat de multe pot, in timpul pe care il pot afecta, si abia apoi o sa hotarasc daca banii de concedii ii investesc in treburi facute ca la carte, sau ma hazardez pentru o constructie de la care n-o sa vreau sa am pretentii de buncar anti-atomic. or fi ele provizorii da' se plange dupa ele ca dupa mort Posted Image

Edited by Ben Ami, 08 August 2014 - 21:51.


#5105
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,521
  • Înscris: 27.01.2012
Nu trebuie sa fi asa de prapastios!
Unu
Lipsa de decizie e totdeauna mai rea decat o decizie indoielnica
Doi
Solutia constructiva de solar e o chestiune de decizie economica banala...dupa cat te tine buzunarul, ca la orice investitie.
De exemplu, prin reducere la absurd, daca vrei sa-ti iei o masina care sa raspunda la orice cerinta tehnica de siguranta, ajungi sa-ti cumperi un tank Leopard...
:)
Nu cred ca ti-ai dori asa ceva!
;)
P.S.
Daca vrei un model de solar super-elegant selfmade, ia model de la miki...
Si tot ca la automobile, nu neglija 'facilitatile', uneori sunt mai importante ca 'scheletul'!

Edited by subway_guru, 08 August 2014 - 22:18.


#5106
roadmaster969

roadmaster969

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 849
  • Înscris: 26.10.2009
@ Ben Ami,
Bine ai venit printre noi ,aveam nevoie de cineva care sa ne mai risipeasca nelamuririle legate de omg-urile care ne inconjoara !O sa avem de povestit mai inspre iarna,la gura sobei ...
Cat despre opinii,guru ti a punctat transant si la subiect, nu cred ca s ar mai putea adauga nimic!
Welcome again !
:)


#5107
Ben Ami

Ben Ami

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 10.12.2004

View Postsubway_guru, on 08 august 2014 - 22:09, said:

Nu trebuie sa fi asa de prapastios!
pai... nu-s!  Posted Image asa-s eu cand sunt optimist-cu-masura!

View Postsubway_guru, on 08 august 2014 - 22:09, said:

Solutia constructiva de solar e o chestiune de decizie economica banala...dupa cat te tine buzunarul, ca la orice investitie.
eu am explicat ca e "de spatiu" numai ca n-am fost deloc convingator Posted Image

View Postsubway_guru, on 08 august 2014 - 22:09, said:

Daca vrei un model de solar super-elegant selfmade, ia model de la miki...
tot spatiul e cel care nu-mi permite sa fur decat idei partiale!

View Postsubway_guru, on 08 august 2014 - 22:09, said:

Si tot ca la automobile, nu neglija 'facilitatile', uneori sunt mai importante ca 'scheletul'!
pai cam da... din pacate amanuntele inca imi mananca urechile! ce are miki nu sta pe terenul meu. nu sta nici un exemplu de aici, dealtfel. si nimeni nu s-ar putea plange ca nu-s destule, da' sa fim seriosi, nimeni n-are un deal in solar! Posted Image

View Postroadmaster969, on 08 august 2014 - 22:35, said:

... nu cred ca s ar mai putea adauga nimic!
ai putea incerca sa treci cu vederea ca am incercat sa fiu finut, sau evaziv, sau nu-prea-direct, si sa-mi parlesti neuronul cu o parere la obiect, despre profilul INP 80.... ca ASTA era cea mai concisa nedumerire a mea! ai vazut cum ai scos esentialul din mine? Posted Image un profil de genul asta mi-ar putea alinia arcadele, ca sa nu arate totul ca un circ ambulant! banuiesc ca-i banal sa faci un solar dintr-o parte in alta a unui delusor, numai ca nimeni nici macar n-a glumit cu mine pe tema asta.... d-apai sa incerce sa vorbeasca si serios! adica o vorba matura, macar de genul: fii serios si fa-l in alta parte! (vorba care mi-ar fi dat de inteles ca HABAR NU ARE!) e, hai ca de data asta am fost explicit de-a binelea!

Edited by Ben Ami, 08 August 2014 - 23:40.


#5108
Ben Ami

Ben Ami

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 10.12.2004
pff... in sfarsit am dovada ca n-am visat urat. tot de la chinezi vine proba. sunt tatici, ce sa mai!
http://pottersranch....7/dsc010511.jpg
distanta intre ele e cam de 2 m, da' ele nu par a fi INS 80. vreun tatic si pe aici care sa zica din prima cam de cat sunt?

Edited by Ben Ami, 09 August 2014 - 00:01.


#5109
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,521
  • Înscris: 27.01.2012
Inteleg ca la tine prima probleme e de 'sistematizare verticala'?
In situatii din astea solutia rationala e de 'adaptare la teren', nu de terasare totala...altfel faci ca Ceashca, darami dealul arhivelor si dealul arsenalului ca sa faci un amarat de parc si o casoaie...
;)
P.S.
Chinezoii nu sunt decat niste grandomani penibili in multe situatii...pune la treaba neuronul propriu, nu te lua dupa mica carticica rosie a lu' defunctul Miao-Mao!
Omul lor de geniu, Deng Siao Ping a decretat ca nu conteaza culoarea pisicii, important e sa prinda soriceii fraieri!
;)

Edited by subway_guru, 09 August 2014 - 00:21.


#5110
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,521
  • Înscris: 27.01.2012
Revenind la discutiile anterioare despre automobile si tancuri, stii cum s-a nascut industria sud-coreeana de automobile?
Simplu, au angajat niste designeri destepti nemtzalai de la Opel...
Asta ti-am sugerat si eu...intreaba-l pe Miki!
:)
Sa auzim de bine!
P.S.
Ce vrei tu sa faci e ce au facut japonezi cand s-au pornit sa-si faca flota imperiala...au furat niste planuri englezesti si cand au lansat crucisatorul la apa...a luat apa si s-a scufundat!...ca doar englezoii nu erau maimutzoi tembeli sa vanda secretele marinei regale pe gratis...
:(
Nu vreau sa te descurajez, incerc doar sa te previn sa te feresti de 'scufundari' spectaculoase!
:)
Mai vrei o pilda?
Cand s-a construit Pavilionul Expozitiei (actual Romexpo), s-a luat un proiect cehoslovac...
La prima ninsoare 'romaneasca' si-a pierdut acoperisul stabilitatea si din convex a devenit concav!!!
Asa se intampla totdeauna cand iei ceva pe nemestecate si crezi ca l-ai apucat pe Dzeu de un picior....primesti pe buna dreptate un picior dumnezeiesc in...fund!
Adica vrei-nu-vrei faci un pas inainte!
:)

Edited by subway_guru, 09 August 2014 - 00:40.


#5111
Ben Ami

Ben Ami

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 10.12.2004
adaptare, nu zic nu, cineva trebuie sa aiba si-un circ Posted Image ... da' am observat ca orezarii astia vand la greu solarii cu 1000 $ la 400mp, daca iei fo 15. garanteaza si folia 5 ani. hmmmm. vand mai ieftin decat orice DIY si pana nu-mi zice careva c-a cumparat si prima ploaie i l-a caramelizat... greu sa mai cred in superioritatea caucazienilor.

cat despre spectacol... vezi? pana si tu, in subconstient, stii deja c-ar putea iesi un circ mai micut Posted Image

am stat sa ma gandesc... daca e "pe urmaritelea" terenul... nu trebuie decat sa tai copacii (la aceeasi inaltime) si sa intind folie peste ei. pare mai simplu, mai "ca la tara", si apa nu va face burti pe nicaieri. Posted Image

Edited by Ben Ami, 09 August 2014 - 00:48.


#5112
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,521
  • Înscris: 27.01.2012
Evident ca am vorbit in parabole...ai inteles tu prea bine ce am vrut sa-ti spun!
Bafta!
P.S.
Sa nu te bazezi pe evolutia speciilor si selectia naturala a lui nenea Darwin...ca dureaza prea mult, e prea costisitoare si,cu victime colaterale printre care risti sa te numeri!
Capisci?
:)

Edited by subway_guru, 09 August 2014 - 00:47.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate