Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Se intampla si la altii

CleanMyDrive - rezolvare probleme...

ECS vs Gigabyte

"Tratament" beton dupa tu...
 Mufa mini usb

Creare Meniu DVD

Interpretare RMN cervical

Ceva mirrorless
 search protect

Haulita

PC se misca foarte greu, suspecte...

Samsung 40H6410 vs LG LB650V
 Sfat achizitie MacBook pro late 2...

Recomandare sistem gaming

Sfat achizitie Hatchback 2800Euro

Fapt divers pe trecerea de pietoni
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Pompe submersibile / Hidrofoare

  • Please log in to reply
4290 replies to this topic

#901
keta

keta

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 31.12.2007
  • ID membru: 266,577
  • Locație: EDINBURGH,UK

@Don king

Vasele de expansiune fara membrana sunt facute sa lucreze de regula vertical si pentru a avea o eficienta mai mare trebuie sa fie de o forma mai alungita pentru a stoca mai bine perna de aer. Cred ca un raport bun ar fi ca Inaltimea vasului sa fie de cel putin 3 ori diametrul acestuia. Ideea de a suda doua butoaie de bere din inox cred ca este buna. Atentie la modul cum fixezi valva prin care introduci perna de aer. Trebuie sa te gandesti ca pot aparea defecte in timp si vei avea nevoie de reparatii.

Chiar daca vasul este de inox depuneri si mizerii se vor regasi in vas, daci trebuie si o solutie tehnica pentru a avea acces usor la curatarea periodica a acestuia.

In rest spor la treaba.

Edited by keta, 13 September 2010 - 19:51.


#902
trestie-de-balta

trestie-de-balta

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,268
  • Înscris: 24.01.2007
  • ID membru: 132,448
  • Locație: Bucuresti, Dristor

View PostCristist50, on 12th September 2010, 18:28, said:

Nu neaparat. Irigarea se poate face pe zone, mie de exemplu mi s-a facut un proiect in care necesita doar 300l/h. Insa are 4 zoen de udare separate.


Doar daca uda prin picatura sau uzi florile din jardiniera, altfel 300 l/h e cat un part intr-un taifun.
Ca sa nu crezi ca vorbesc prostii, baga un ochi aici si vezi cat trebuie pentru un aspersor:
http://www.irrigatio...rerotative.html


300 l/h e ca si cum te-ai lauda cu un camion care poate transporta doua tone.

#903
petrideanl

petrideanl

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 19.03.2008
  • ID membru: 304,302
cel mai simplu automatizarile casnice in ce priveste aspiratia se rezolva cu presscontroller.
daca vrei detalii da-mi un PM.

View Postketa, on 26th August 2010, 17:14, said:

@Nightman am inteles ca ai avut ceva etansari proaste. Daca esti sigur ca s-au remediat e OK.

Contrapresiunea din butelie daca ai masurat-o cu hidroforul oprit si robinetul de consumator deschis este din cele spuse de tine la limita de jos.
Ar trebui sa fie intre 1,5 si 2 bar.


Ai spus ca opreste la 2 cu robinetul inchis spre consumator, deci este o problema de reglaj la presostat.
Scoti hidroforul din priza.
Desfaci capacul de plastic al presostatului cu surubelnita dreapta (e un dop de plastic care tine capacul) , si mai strangi cam 3 ture piulita de pe surubul cu arcul mare.
Pui hidroforul sa mearga si vezi la cat opreste cu robinetul inchis. Daca ajunge la 3 - 3,2 este bine, daca nu mai strangi piulita respectiva.


Nu ai spus detalii despre motorul pompei ( ce putere are si altele ce mai scrie pe el)

Daca are sub 1200W nici sa nu te gandesti ca se va opri in timp ce uzi gradina.


#904
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,911
  • Înscris: 30.09.2007
  • ID membru: 232,095
  • Locație: Iași

View Postpetrideanl, on 14th September 2010, 11:22, said:

[...] daca vrei detalii da-mi un PM.
Da' de ce? Nu le suportă forumul?  :naughty:

#905
keta

keta

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 31.12.2007
  • ID membru: 266,577
  • Locație: EDINBURGH,UK
@PETRINDEALN, am facut ceva observatii (din practica) legate de sistemele pompa cu automatizare "Press control".

Ceva de genul Press control incerca si Base(scu) dar s-a dovedit ca nu merge.

#906
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,337
  • Înscris: 28.08.2003
  • ID membru: 5,870
  • Locație: Qatar

View Posttrestie-de-balta, on 13th September 2010, 22:00, said:

Doar daca uda prin picatura sau uzi florile din jardiniera, altfel 300 l/h e cat un part intr-un taifun.
Ca sa nu crezi ca vorbesc prostii, baga un ochi aici si vezi cat trebuie pentru un aspersor:
http://www.irrigatio...rerotative.html


300 l/h e ca si cum te-ai lauda cu un camion care poate transporta doua tone.

Zone atat de mari nu am de acoperit. 7-10mp e mult. Un cerc cu raza de aprox. 1.8m. Eu montez spray-uri din acelea mici, raza trebuie sa fie maxim 1m, multe au si mai putin de 1m. In plus, cum ai spus si tu, pomii, si restul prostiilor din gradina au in proiect sistem de udare prin picurare. Economisesc si apa si nici nu merge pompa a proasta ca acum cand pierd ~60% din apa aiurea.

#907
dude_79_trc

dude_79_trc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 549
  • Înscris: 08.01.2007
  • ID membru: 124,099
  • Locație: Bucuresti
Imi puteti recomanda pe cineva in zona Bucuresti pentru proiectarea/dimensionarea si montarea unei instalatii de alimentare cu apa a unei case? In principiu va fi vorba de o pompa submersibila, un vas hidrofor tampon si conectica necesara. Multumesc.

#908
dragosmnl

dragosmnl

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 177
  • Înscris: 14.02.2008
  • ID membru: 288,900
  • Locație: Berceni
Are cineva idee daca se pot monta doua hidrofoare cu un singur ejector ?
Motivul pt care vrem sa facem asta este ca avem un singur put si doua case de alimentat si am vrea sa avem echipamentele separat.
Putul este cu teava de 140mm, apa este la 20m adancime, si din ce am inteles nu merge un hidrofor simplu, fara ejector iar doua ejectoare n-ar incapea pe teava de la put....

Edited by dragosmnl, 23 September 2010 - 16:20.


#909
keta

keta

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 31.12.2007
  • ID membru: 266,577
  • Locație: EDINBURGH,UK
Se poate daca se intercaleaza supape de sens.

Se pastreaza ca parte comuna pornind e jos in sus : Sorbul , teava de la sorb la injector, corpul injectorului, cele doua tevi ce pleaca din injector si respectiv intra in injector.

La nivelul la care se doreste separarea (ex :nivelul solului) se monteaza racorduri "T" pe cele doua tevi si se pozitioneaza supapele de sens sa lucreze conform regulii.

Toate bune si frumoase daca se foloseste instalatia alternativ, insa in momentul in care merg amandoi consumatorii nu stiu daca debitul va fi in limita optima.


Eu personal as alege o varianta comuna cap coada cu apometre montate separat si cine consuma mai mult plateste mai mult.

La fel si la capitolul service daca intervine necesitatea, cine a consumat mai mult suporta un procent mai mare din reparatie.

Intotdeauna pestele de la cap se impute si daca mai are si doua capete ?.........

#910
dragosmnl

dragosmnl

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 177
  • Înscris: 14.02.2008
  • ID membru: 288,900
  • Locație: Berceni

View Postketa, on 23rd September 2010, 21:41, said:

Eu personal as alege o varianta comuna cap coada cu apometre montate separat si cine consuma mai mult plateste mai mult.
Multumesc mult pt raspuns. Cum ar arata insa o varianta comuna cap-coada ? Pompa submersibila cu vas de expansiune ? Cat de mare ar trebui sa fie sa ne ajunga la amandoi (avem 3 bai si o bucatarie fiecare)? Mie imi este teama ca nu ar face fata. Care ar fi varianta optima ?

#911
keta

keta

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 31.12.2007
  • ID membru: 266,577
  • Locație: EDINBURGH,UK
Varianta propusa face fata sigur la ce aveti nevoie.

Problema este daca putul face fata si are debit suficient. pentru a extrage 1 mc de apa aveti nevoie de 7 m de coloana de apa in put, insa asta depinde si de izvoare , cat de repede se reface.

Pompele submersibile sunt pe variante de 4 toli sau 5. La diametrul putului 4 toli intra sigur , dar 5 e cam la limita.

O pompa submersibila capabila sa traga de la 60 m (asta ca sa nu o fortam, ar merge si cu una de 30 m) si o butelie de 100 l, sau un hidrofor de adancime si cu o butelie la fel de mare.

Am montat hidrofor (trifazic) si butelie de 100 l si merge impecabil la o pensiune ( 10 camere, cu baie + bucataria)


Cea mai arzatoare problema este daca putul face fata debitului, sa nu ramai fara apa in el.

#912
zaitzus

zaitzus

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 421
  • Înscris: 14.05.2004
  • ID membru: 16,350
Am un hidrofor cu ejector de a carui butelie este 50l. Din momentul in care este complet incarcata si pana cand pompa pleaca din nou  pot scoate din butelie doar 22 litrii de apa. mentionez ca preostatul este cu reglat in felul urmator pleaca cand presiunea ajunge la 2,2 bari si se opreste cand ajunge la 3,5 bari.
Cum pot regla preostatul astfel incat sa pot utiliza apa din bazin fara sa plece pompa atat de des?

#913
don_King

don_King

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,512
  • Înscris: 26.11.2001
  • ID membru: 5
  • Locație: Bucharest, Romania
dragosmnl, ati luat in consideratie si un vas tampon mare, din care sa traga ambii consumatori ?
Pui la fiecare apometru si ai rezolvat problema "care consuma mai mult". In plus, tragi din put fara sa il seci, vasul se va umple gradat. Ceva argint in tampon ar trebui sa fie mai mult decat suficient.

zaitzus, singura solutie "decenta" pe care o vad este sa maresti capacitatea vasului de expansiune. Una peste alta 22 de litri este mai mult decat ok (opinia mea). La o butelie de 24 litri (multe hidrofoare vin echipate cu asa ceva), consumi cam 5-6 litri pana sa plece pompa. 22 e chiar ok...

#914
dragosmnl

dragosmnl

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 177
  • Înscris: 14.02.2008
  • ID membru: 288,900
  • Locație: Berceni

View Postdon_King, on 26th September 2010, 11:17, said:

ati luat in consideratie si un vas tampon mare, din care sa traga ambii consumatori ?
...Ceva argint in tampon ar trebui sa fie mai mult decat suficient.
Adica un vas tampon din care sa tragem cu hidrofor ?
Ce inseamna argint in tampon ?


View Postketa, on 24th September 2010, 20:55, said:

Cea mai arzatoare problema este daca putul face fata debitului, sa nu ramai fara apa in el.
Nu prea imi fac griji de put, e la 45m si apa e la ~22. Mai multe griji imi fac ca nu o sa am presiune la apa cand deschide si vecinul si eu o serie de consumatori ... Cam la cati bari ar trebui umpluta butelia de 100l ?

#915
keta

keta

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 31.12.2007
  • ID membru: 266,577
  • Locație: EDINBURGH,UK
Daca pompa are puterea si debitul necesar atunci nu se va resimti caderea de presiune cind se utilizeaza mai multi consumatori.

In mod uzual o presiune de 2 bar este suficienta la folosirea unui dus. O masina de spalat merge cu 1 bar. Chestiunea este de debit.
Daca instalatiile interioare si exterioare sunt dimensionate corespunzator atunci nu veti avea probleme.

In mod uzual hidrofoarele se regleaza intre 1,8 - 3 bar. Aceste reglaje se pot reface functie de dorinta fiecaruia, insa nu este recomandat a se depasi 4 bar.

Reteaua de apa a orasului rar ajunge la 3 bar.


@ Zaitzus, Hidroforul tau merge normal, insa daca doresti o diferenta mai mare de presiune intre minim si max strangi piulita de pe surubul mic (asta mareste dif de presiune) , dar in acelasi timp probabil va trebui sa desfaci piulita de pe surubul mare (asta regleaza max de presiune, dar este influentata de surubul mic)

Edited by keta, 27 September 2010 - 21:24.


#916
tssarad

tssarad

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 27.05.2008
  • ID membru: 330,433
  • Locație: Arad, Romania
Am un put cu diametrul de 180mm forat pana la o adancime de 11,5metrii, a doua panza freatica. Dupa ce am tras din fantana apa cu o pompa a ramas nivelul apei undeva la 5,9 metrii.
Bun, am instalat un sistem de irigatii de la Hunter. Coloana cea mai incarcata are 4 aspersoare. Totul este pe teava pehd 32mm.  Recomandarea cuiva era de o pompa submersibila care sa asigure un minim de 40-50litrii/minut la 4 atmosfere. Sunt derutat pt. ca ce am gasit eu costa de pe la 1800 in sus adica gata, gata cat m-au costat echipamentele ce compun sistemul de irigatie.  Astept un sfat privind o solutie rezonabila si ceva variante daca ma poate ajuta cineva chiar daca nu este o solutie Mercedes S Classe. Multumesc anticipat.

Edited by tssarad, 04 October 2010 - 19:51.


#917
trestie-de-balta

trestie-de-balta

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,268
  • Înscris: 24.01.2007
  • ID membru: 132,448
  • Locație: Bucuresti, Dristor

View Posttssarad, on 4th October 2010, 20:28, said:

Astept un sfat privind o solutie rezonabila si ceva variante daca ma poate ajuta cineva chiar daca nu este o solutie Mercedes S Classe. Multumesc anticipat.


Suna-i pe astia si intreaba-i ce-ti recomanda,  http://www.google.ro...SxZe3G0TG4gd7eQ .
Eu zic ca-ti e suficienta si JAR5 35-5.
Am vazut pompele lor in Metro si la cateva magazine specializate, dar in Bukale, la tine trebuie sa-i suni si-ti vor spune unde e cea mai apropiata locatie, nu si cea mai ieftina.
Ca idee, in Bucur Obor e mai scumpa o pompa cu 85-125 ron, functie de model, cu un magazin aflat la 150 metri in hala Obor.

#918
tssarad

tssarad

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 27.05.2008
  • ID membru: 330,433
  • Locație: Arad, Romania

View Posttrestie-de-balta, on 5th October 2010, 10:46, said:

[...] Eu zic ca-ti e suficienta si JAR5 35-5.[...]
Am facut o prostie dar asa este romanu'  In loc sa ascult, baiat care stie ca fiecare este cu meseria lui si ca alergatul mai mult ma costa nu ascult si ma apuc eu sa ma dau specialist si sa cred ca o sa salvez ceva bani asa ca fug la Bricostore de unde achizitionez o pompa (KW 2400-80. Am zis eu ca are 950W dar in realitate are 500W) care binenteles nu a facut fata. Avea debit dar nu avea putere. Am ambalat-o frumos cum a fost si astazi m-am prezentat la magazin.  Ma gandeam pe drum ca m-am facut mai mult ca sigur cu o pompa si  oare la ce o sa-mi fie buna. M-am inselat. Fara comentarii cei de la magazin au cazut de acord sa o schimbe cu ce doresc eu.  Am dat si peste un baiat care oricum stia mai multe ca mine. Asa ca banii inapoi nu-i vezi dar daca vrei poti lua ceva in loc. Si am ales pompa submersibila Gardena 6000/5. M-am asigurat ca daca nu este in regula ma primesc inapoi (cine stie cu ce o sa o mai schimb) si am plecat.  In concluzie, de ce mi-a fost frica nu am scapat adica cam tot pe acolo am iesit cu banii. Macar sa-mi rezolv problema si sa invat din aceasta lectie.  Din pacate nu pot sa o incerc astazi pt. ca ploua destul de bine la noi.  Ce parere aveti? Am rezolvat problema?

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users