Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Reteta vitel inabusit cu portocale
Last Updated: Dec 11 2016 03:12, Started by
Gabi_Gabone
, Dec 09 2016 08:27
·
0
#1
Posted 09 December 2016 - 08:27
Buna ziua, recomand aceasta reteta pe care am incercat-o de 2-3 ori si pot sa spun ca este destul de potrivita pentru evenimente importante.
Reteta pentru 4 portii Timp de pregatire: 15 minute Timp de gatire: 1 ora si 15 minute Ingrediente: 1 kg de carne de vitel ( piept sau coaste), 1 cub de unt, 2 hasme, o lingura de boabe de piper verde, 2 pahare de vin alb sec, 50 de grame de stafide, 2-3 portocale, o cana mica de smantana, o jumatate de lingura de faina de cartofi. Prepararea: 1) Se taie carnea de vitel in bucati mici, se sareaza si se pipereaza 2) Se topeste untul intr-o tigaie de fonta ( eu l-am topit in wok ), se pun bucatile de carne si se prajesc, apoi se ia tigaia de pe foc. 3) Se decojesc hasmele si se taie marunt. Se macina boabele de piper. Se pune din nou tigaia pe foc, se adauga hasmele, piperul verde, se amesteca, apoi se toarna vinul alb; se acopera si se fierbe inabusit 40 de minute 4) Se pun stafidele in apa fierbinte pana se umfla, apoi se scurg si se pun in tigaie; se acopera si se mai lasa pe foc 35 de minute. 5) Cu aproximativ 8 minute inainte de servire, se curate portocalele si se taie in patru; se pune sucul ramas intr-un bol, apoi se amesteca cu smantana si faina de cartofi. 6) Se pune amestecul de suc de portocale in tigaie, se adauga bucatile de portocale, se mai tine putin pe foc, se sareaza, se pipereaza si se pune mancarea intr-un castron de ceramica incalzit. Bauturi recomandate: Vin Cotes de Provence Vin Rioja Vin Bandol rosu Spor si pofta buna! |
#2
Posted 09 December 2016 - 08:33
da ceafa de porc la gratar ce-are?!?
post nu mai tinem si noi?!? |
#3
Posted 09 December 2016 - 08:43
poze
+ ca habar n-am ce-s alea hasme si faina de cartofi + ca punctul 5 nu l-am inteles, de ce trebuie sa le tai in 4 portocalele daca le storc oricum? Edited by jericho, 09 December 2016 - 08:46. |
#4
Posted 09 December 2016 - 08:45
http://forum.softped...rum/746-retete/
@jericho: hasma = un soi de ceapa si faina de cartofi e chiar ce ii zice denumirea, faina de cartofi |
#5
Posted 09 December 2016 - 08:57
@Jericho : Tai cateva portocale pentru aspect si le pui in tigaie, pe langa sucul care il storci pentru sos. E vina mea, nu am fost destul de explicit. Scuze .
Edited by Gabi_Gabone, 09 December 2016 - 09:03. |
#6
Posted 09 December 2016 - 09:08
AlexEn, on 09 decembrie 2016 - 08:45, said:
http://forum.softped...rum/746-retete/ @jericho: hasma = un soi de ceapa si faina de cartofi e chiar ce ii zice denumirea, faina de cartofi Cred ca faina de cartofi ar putea fi praf pentru piure de cartofi, nu prea am vazut pe nicaieri faina de cartofi |
#7
Posted 09 December 2016 - 10:40
Probabil ca este vorba de amidon de porumb si este folosit pentru ingrosarea sosului.
|
#8
Posted 09 December 2016 - 11:21
Quote castron de ceramica incalzit. Într-un cuvânt: strachină. Edited by jobist, 09 December 2016 - 11:21. |
#9
Posted 09 December 2016 - 11:23
Reteta suna bine, pacat ca nu sunt un mare fan al carnii de vitel
|
#10
Posted 09 December 2016 - 11:26
AlexEn, on 09 decembrie 2016 - 08:45, said:
http://forum.softped...rum/746-retete/ @jericho: hasma = un soi de ceapa si faina de cartofi e chiar ce ii zice denumirea, faina de cartofi Reţetele moderne sunt cu haşme, cu garlic, etc. Edited by jobist, 09 December 2016 - 11:27. |
|
#11
Posted 09 December 2016 - 12:27
Hasma sau salota exista si in romana ca denumiri. Garlic nu.
Edited by AlexEn, 09 December 2016 - 12:34. |
#12
Posted 11 December 2016 - 03:12
Pai da, pentru ca omul își rupe din timpul lui pentru a împărtăși (share-ui ) niște Rețete inedite și deh...noi n-avem altceva mai bun de făcut, decât sa comentam aiurea
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users